Connect with us

اخبار ساحوی

ایران: مذاکرات مستقیم با امریکا تحت شرایط مناسب ممکن است

دور قبلی گفتگوهای بین ایران و واشینگتن «غیرمستقیم» بود و عمان نقش میانجی را بین دو کشور داشت.

منتشر شده

در

معاون اول رئیس‌جمهور ایران می‌گوید مذاکرات مستقیم با امریکا تحت «شرایط مناسب» ممکن است و افزوده که ایران از غنی‌سازی اورانیوم نمی‌گذرد و «طرح غنی‌سازی صفر یک شوخی بزرگ است».

محمدرضا عارف روز سه‌شنبه ۲۱ اسد با اشاره به مذاکرات هسته‌ای تهران با ایالات متحده در ماه‌های گذشته گفت که «رفتار نظام جمهوری اسلامی در مذاکرات در مسیری است که مردم می‌خواهند».

تهران و واشینگتن تا پیش از حملات جون و جولای اسرائیل و امریکا به ایران، پنج دور مذاکره برای دستیابی به توافقی در زمینه پرونده‌ٔ هسته‌ای ایران انجام دادند، اما به‌دنبال جنگ ۱۲ روزه، ششمین دور این گفتگوها متوقف شد.

هر دو کشور، ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای متهم کردند اما تهران این ادعا را رد کرده است.

آقای عارف در اظهارات خود با بیان این‌که «اگر شرایط مناسب باشد می‌توان با عزت مذاکرات مستقیم انجام داد»، تصریح کرد: «باید دید کشورهایی که با امریکا مذاکره کردند تا چه میزان توانستند به منافعی برسند».

دور قبلی گفتگوهای بین ایران و واشینگتن «غیرمستقیم» بود و عمان نقش میانجی را بین دو کشور داشت.

در حالی که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، در هشت هفتهٔ گذشته بارها تهدید کرده که اگر ایران غنی‌سازی اورانیوم را ازسر بگیرد، ایالات متحده بار دیگر حمله خواهد کرد، مقام‌های ایران همچنان اصرار دارند که غنی‌سازی اورانیوم را دنبال کنند.

با این حال، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران، روز ۱۹ اسد با اشاره به حملهٔ امریکا به سه تأسیسات هسته‌ای نطنز، فردو و اصفهان گفت: «خب آمد و زد؛ الان برویم درست کنیم دوباره می‌آید می‌زند».

او خطاب به مخالفان مذاکره گفت که «اگر حرف نزنی چه کار خواهی کرد؟ می‌خواهی بجنگی؟»

درهمین حال، عزیز غضنفری، جانشین معاون سیاسی سپاه پاسداران، در یادداشتی که وبسایت «بصیرت» متعلق به معاونت سیاسی سپاه منتشر کرده، به اظهارات آقای پزشکیان واکنش نشان داده و گفته که «عرصه سیاست‌ خارجی جایی برای بیان هر واقعیتی نیست».

او افزوده است: «مخاطرات بیان عبارت‌های نادرست توسط مسؤلان بلندپایه دولتی، بیش و پیش از همه دامن خود دولتی‌ها را می‌گیرد و کار را برای فعالیت آنان در عرصه بسیار پیچیده و نفس‌گیر سیاست‌خارجی و حتی سیاست داخلی دشوار می‌سازد».

به گفتهٔ غضنفری، «متأسفانه اشتباهات کلامی رئیس‌جمهور، مخصوصا در بحبوبهٔ حوادث مهم و سرنوشت‌ساز، زیاد شده و گاه آسیب‌هایی را به حوزه امنیت ملی وارد ساخته است».

اخبار ساحوی

نشت گاز علت انفجار ساختمان در بندرعباس ایران

خبرگزاری تسنیم روز شنبه، ۱۱ دلو، گزارش داده است که براساس آخرین آمارها دو تن جان باخته اند و ۱۴ تن دیگر زخمی شده‌اند.

Published

on

محمد امین لیاقت، رییس اداره آتش‌نشانی بندرعباس، اعلام کرده که براساس ارزیابی اولیه، انفجار در یک ساختمان واقع در بلوار معلم این منطقه ناشی از نشت گاز بوده است.

خبرگزاری تسنیم روز شنبه، ۱۱ دلو، گزارش داده است که براساس آخرین آمارها دو تن جان باخته اند و ۱۴ تن دیگر زخمی شده‌اند.

پیش‌تر رسانه‌های ایرانی گزارش داده بودند که صدای انفجاری که در برخی محلات بندرعباس شنیده شده، مربوط به یک منزل مسکونی در «بلوار معلم »بوده است.

مدیرکل مدیریت بحران هرمزگان نیز از مردم خواسته بود تا اخبار را فقط از منابع رسمی دنبال کنند و به شایعات توجه نکنند.

این رویداد در حالی رخ می‌دهد که پیش‌تر دونالد ترمپ، رییس‌جمهور امریکا، اعلام کرده بود که در صورت ادامه برنامه هسته‌ای ایران، حملات آینده امریکا «بسیار شدیدتر» خواهد بود، موضوعی که نگرانی از افزایش تنش‌ها در منطقه را تشدید کرده است.

در همین حال، سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، اعلام کرده که ایران هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و آماده است تا یک توافق هسته‌ای منصفانه را پذیرد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

عراقچی: آماده مذاکره منصفانه با امریکا هستیم، اما نه بر سر توان دفاعی‌ ما

عراقچی که به استانبول سفر کرده، در جریان نشست خبری با همتای ترکی خود، گفت که «اگر مذاکرات منصفانه و عادلانه باشد، ایران آماده شرکت در چنین مذاکراتی است.»

Published

on

همزمان با تلاش‌های کشورهای منطقه برای جلوگیری از آغاز درگیری میان امریکا و ایران، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران می‌گوید تهران آماده مذاکره «منصفانه» با واشنگتن است. با این حال، عراقچی تاکید می‌کند که این مذاکرات نباید شامل توانایی دفاعی ایران شود.

هرچند امریکا کشتی‌های جنگی خود را در همسایگی ایران مستقر کرده و وزارت جنگ این کشور نیز اعلام آمادگی کرده است، اما ترمپ، روز پنج‌شنبه ۲۹ جنوری، گفت که قصد دارد تا با ایران گفتگو کند.

پیشتر، یکی از مقام‌های ایران به رویترز، گفته بود که یکی از خواست‌های اصلی امریکا برای ازسرگیری مذاکرات با ایران، مهار برنامه موشکی تهران است؛ خواستی که از سوی جمهوری اسلامی رد شده است.

عراقچی که به استانبول سفر کرده، در جریان نشست خبری با همتای ترکی خود، گفت که «اگر مذاکرات منصفانه و عادلانه باشد، ایران آماده شرکت در چنین مذاکراتی است.»

با این حال، عراقچی می‌گوید که تاکنون هیچ گفتگویی میان واشنگتن و تهران برنامه‌ریزی نشده و تاکید می‌کند که تهران هم برای جنگ و هم برای مذاکره، آماده است.

شماری از متحدان منطقه‌ای چون ترکیه، امارات متحده عربی و عربستان سعودی، از چندی بدین‌سو، تلاش‌ها را پیرامون جلوگیری از  آغاز درگیری نظامی بین واشنگتن و تهران آغاز کرده‌اند.

عراقچی، مذاکرات خود با هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه را «خوب و مفید» توصیف کرد و نیز گفت که تهران آماده است تا برای ارتقای ثبات و صلح، با کشورهای منطقه تعامل کند.

پیش از این، ترمپ از ایران خواسته بود تا به میز مذاکره بیاید و روی پرونده هسته‌ای توافق کند. او هشدار داده بود که زمان درگذر است و درصورتی که توافق صورت نگیرد، حمله بعدی امریکا به ایران «بسیار بدتر» از قبل خواهد بود.

تهران نیز در واکنش به تهدیدهای ترمپ، گفته که به هرگونه حمله احتمالی امریکا «پاسخ کوبنده» می‌دهد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ترمپ در حال بررسی حمله به ایران برای تحریک اعتراضات تازه در این کشور است

Published

on

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که ایالات متحده به رهبری دونالد ترمپ در حال بررسی گزینه‌هایی علیه ایران است که شامل حملات هدفمند بر نیروهای امنیتی و رهبران این کشور می‌شود؛ اقدامی که به گفته منابع آگاه، هدف آن تشویق و تقویت اعتراضات مردمی و ایجاد زمینه برای تغییر در ساختار قدرت ایران است.

به گزارش رویترز، دو منبع امریکایی گفته‌اند که ترمپ پس از سرکوب خونین اعتراضات سراسری اخیر در ایران، که هزاران کشته بر جا گذاشت، به دنبال ایجاد شرایطی برای «تغییر رژیم» بوده و گزینه‌های نظامی محدود و گسترده را بررسی کرده است.

بر اساس این گزارش، از جمله گزینه‌ها، حمله به قوماندانان و نهادهایی است که واشنگتن آن‌ها را مسئول خشونت‌ها می‌داند تا معترضان احساس قدرت کرده و مراکز دولتی و امنیتی را تصرف کنند. همچنین، حملات گسترده‌تر بر برنامه‌های راکتی بالستیک یا تأسیسات هسته‌ای ایران نیز مطرح شده است.

با این حال، منابع گفته‌اند که ترمپ هنوز تصمیم نهایی خود را نگرفته است. اعزام یک کشتی طیارهبر امریکا و کشتی‌های جنگی به خاورمیانه توان نظامی واشنگتن را افزایش داده، اما نگرانی‌هایی در میان متحدان غربی و عربی امریکا وجود دارد.

مقام‌های عربی و دیپلومات‌های غربی هشدار داده‌اند که حملات هوایی ممکن است نه‌تنها به سقوط حکومت ایران منجر نشود، بلکه جنبش اعتراضی تضعیف‌شده را بیشتر آسیب‌پذیر کند. به باور آنان، بدون شکاف جدی در نیروهای نظامی و امنیتی، اعتراض‌ها به نتیجه نخواهد رسید.

مقام‌های اسرائیلی نیز گفته‌اند که حملات هوایی به‌تنهایی قادر به سرنگونی نظام ایران نیست و حتی کشته‌شدن رهبر این کشور نیز لزوماً به تغییر اساسی منجر نخواهد شد. به گفته آنان، تنها فشار خارجی همراه با اپوزیسیون سازمان‌یافته داخلی می‌تواند مسیر سیاسی ایران را تغییر دهد.

در همین حال، یک مقام ایرانی به رویترز گفته است که تهران برای رویارویی نظامی آماده می‌شود، اما هم‌زمان از مسیرهای دیپلوماتیک نیز استفاده خواهد کرد. تهران تأکید کرده برنامه هسته‌ای‌اش غیرنظامی است و در صورت فشار، «قاطعانه‌تر از گذشته» از خود دفاع خواهد کرد.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!