Connect with us

رویداد های اخیر

ایران میگوید طالبان بخشی از واقعیت افغانستان است

منتشر شده

در

ایران در مورد سفر هیات طالبان به این کشور گفته است که طالبان بخشی از واقعیت کنونی و آینده افغانستان است.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز(دوشنبه، ۱۳ دلو) گفت: “دولت ایران با جمهوری اسلامی افغانستان نه تنها رابطه بسیار نزدیکی دارد بلکه شاید یکی از دو کشوری باشیم که برخلاف بسیاری از کشورها، همواره از دستاوردهای ملت و دولت افغانستان حمایت کرده‌ایم.”

آقای خطیب‌زاده تاکید کرده است: “طالبان بخشی از واقعیت اکنون و آینده افغانستان است و نه همه آن.”

این دیپلومات ایرانی گفته است که دفتر سیاسی طالبان در دوحه است و این گروه در پاکستان و در برخی از کشورهای دیگر به صورت رسمی فعالیت دارد. “این گروه در مذاکرات مستقیم با حاکمیت و دولت رسمی افغانستان هستند.”

سخنگوی وزارت خارجه ایران افزوده است که سفر هیات سیاسی طالبان به تهران، به اطلاع دولت افغانستان رسانده شده “و هم بسیاری تبادلات پیرامون آن صورت پذیرفته است.”

آقای خطیب‌زاده گفته است: “این سفر هم در چارچوب گفتگوهای جاری میان دولت افغانستان و این گروه صورت گرفت.”

این در حالی است که روز گذشته هیات طالبان به رهبری ملا برادر معاون دفتر سیاسی این گروه در قطر با محمد جوادظریف وزیر امور خارجه ایران دیدار کرده است.

در اعلامیه وزارت خارجه ایران آمده است: “دکتر ظریف در این دیدار  ضمن ابراز خشنودی از ایده تشکیل حکومتی همه شمول با حضور همه اقوام و گروهای سیاسی در افغانستان اظهار داشت: تصمیمات سیاسی نمی‌تواند در خلا اتفاق بیافتد و تشکیل حکومت همه شمول باید در یک فرایند مشارکتی و با در نظر داشت ساختارها و نهادها و قوانین بنیادی مانند قانون اساسی شکل گیرد.”

در اعلامیه آمده است: “اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تسهیل گفتگو بین طالبان و دولت و دیگر گروههای افعانستانی بخش دیگری از صحبتهای وزیر امور خارجه کشورمان با طالبان بود و در این ارتباط دکتر ظریف تاکید کرد : مردم خوب افعانستان مظلوم واقع شده اند جنگ و اشغال افعانستان لطمات سنگینی به مردم افعانستان وارد ساخته است، امیدوارم که تمام تلاش شما آن باشد که آلام و مشکلات مردم  هرچه زودتر به پایان رسد و با برقراری صلح در افعانستان هرچه زودتر بهانه اشغالگران از دستشان خارج شود.”

رویداد های اخیر

صدها مقام پیشین امریکایی خواهان لغو انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند

Published

on

صدها مقام پیشین امریکایی با امضای نامه‌ای سرگشاده به وزارت خارجه ایالات متحده، خواستار لغو طرح انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند.

این نامه توسط بیش از ۶۰۰ مقام پیشین ملکی و نظامی امریکا و حدود ۱۰۰ سازمان امضا شده و به مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، ارسال شده است.

در بخشی از این نامه آمده است: «آن‌ها توسط ایالات متحده برای تکمیل مراحل قانونی مهاجرت به قطر منتقل شدند. آن‌ها از قوانین پیروی کردند و بررسی‌های گسترده‌ای را پشت سر گذاشتند. با این حال، دولت اکنون در حال بررسی انتقال آن‌ها به جمهوری دموکراتیک کانگو است. آن‌ها برای کانگو بررسی نشده‌اند؛ بلکه برای ایالات متحده تأیید شده بودند.»

بیش از ۱۱۰۰ تن از متحدان افغان و اعضای خانواده‌های‌شان در حال حاضر در کمپ السیلیه در قطر، تحت نظارت ایالات متحده، نگهداری می‌شوند. نزدیک به ۸۰۰ تن از آنان پناهجویانی هستند که روند بررسی و تأییدشان به‌طور کامل انجام شده و مجوز سفر به ایالات متحده را دریافت کرده‌اند. بیش از نیمی از این افراد زنان و کودکان‌اند و اکنون بیش از ۱۵ ماه است که در وضعیت بلاتکلیف ترانزیت به‌سر می‌برند.

در همین حال، آگاهان این اقدام را خیانت به متحدانی دانسته‌اند که جان خود را برای امریکا به خطر انداختند. به گفته آنان، انتقال این افراد به کانگو نه‌تنها غیراخلاقی است، بلکه اعتبار جهانی امریکا را نیز خدشه‌دار می‌کند.

پیش از این نیز شماری از اعضای کانگرس ایالات متحده با طرح کاخ سفید مخالفت کرده و هشدار داده بودند که چنین اقدامی جایگاه امریکا را در میان متحدانش به‌شدت تضعیف خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آصف درانی: در امور داخلی افغانستان مداخله ‌نکنید؛ راه خود را پیدا خواهند کرد

Published

on

آصف درانی، نماینده ویژه سابق پاکستان برای افغانستان، گفته است که هیچ کشوری نباید در امور داخلی افغانستان دخالت کند چون ایجاد هرگونه تغییر در این کشور به خود افغان‌ها بستگی دارد.

درانی در پستی در ایکس گفت که افغان‌ها باید «به حال خود رها شوند» و در نهایت «راه خروج» از مشکلات خود را پیدا خواهند کرد.

با این حال، او هشدار داد که بی‌ثباتی در داخل افغانستان می‌تواند پیامدهای منفی برای کشورهای همسایه داشته باشد و افزود که رهبران افغانستان و حامیان آنها باید مسئولیت رسیدگی به چنین خطراتی را بر عهده بگیرند.

درانی سخنان خود را نشانه حسن نیت و بهترین آرزوها برای مردم افغانستان و آینده آنان توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و جاپان درباره پروژه‌های مشترک برای توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان، با تتسویا یامادا، رئیس عمومی بخش آسیای جنوبی در اداره همکاری‌های بین‌المللی جاپان، دیدار و دو طرف درباره همکاری‌ در پروژه‌های توسعه‌ای مرتبط با افغانستان گفتگو کرده اند.

به گفته وزارت امور خارجه ازبکستان، هر دو طرف بر اجرای ابتکارات مشترک با هدف حمایت از توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان تمرکز کردند.

در این دیدار، طرف جاپانی از «رویکرد عمل‌گرایانه» ازبکستان نسبت به افغانستان و همچنین زیرساخت‌های توسعه‌یافته در شهر مرزی ترمذ تمجید کرد.

جاپان همچنین علاقه خود را برای استفاده از امکانات ترمذ برای پروژه‌های بشردوستانه و توسعه‌ای آینده در افغانستان، به ویژه در زمینه‌های آموزش، مراقبت‌های صحی، زراعت، توسعه بخش خصوصی و تلاش‌های مبارزه با مواد مخدر ابراز کرد.

هر دو طرف تأکید کردند که چنین همکاری‌هایی با هدف بهبود شرایط زندگی و رفاه عمومی مردم افغانستان انجام می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!