Connect with us

رویداد های اخیر

طالبان: “در کشتار افراد ملکی و ترورهای هدفمند دست نداریم”

منتشر شده

در

طالبان امروز (دوشنبه، 13 دلو) میگوید که ادعاهای کشورهای خارجی مبنی بر اینکه طالبان در کشتار افراد ملکی، ترورهای هدفمند و از بین بردن پروژه های زیربنایی دست دارد رد کرد.

طالبان میگوید که پالیسی این گروه است تا مشکلات را از راه گفتگو حل کند.

طالبان در یک اعلامیه گفته است:”نمایندگان بعضی کشورهای اروپایی و کشورهای دیگر اتهامات بی‌اساسی را بر امارت اسلامی بسته‌اند، که گویا بدون موجب به جنگ دوام می‌دهند، مردم ملکی را می‌کشند، تأسیسات عام المنفعه را تخریب می‌کنند و در کشتارهای هدفمند دست دارند. امارت اسلامی افغانستان اینگونه اتهامات را رد می‌نماید.”

طالبان گفته است که “حفظ جان افراد ملکی و تاسیسات عامه از مسوولیت‌های این گروه استند.”

این در حالی است که روز گذشته اتحادیه اروپا و بعضی از سفارت‌خانه‌های کشورهای خارجی در افغانستان بشمول سازمان ناتو  در یک اعلامیه مشترک گفتند که طالبان مسوول بیشتر خشونت‌ها در کشور اند و همچنان در کشتار افراد ملکی نیز دست دارد.

در این اعلامیه همچنان آمده بود که طالبان در ترورهای هدفمند نیز دست دارد.

کشورهای خارجی در این اعلامیه تخریت زیرساخت‌ها، بمشول ویران کردن سرک‌ها، پایه‌های برق، شبکه های مخابراتی را محکوم کرده بود و این را کار طالبان دانسته بود.

در این اعلامیه همچنان از طالبان خواسته شده بود که تا تعهد خود را برای صلح و ثبات در افغانستان نشان دهد.

اما طالبان میگوید که نیروهای خارجی در افغانستان سبب خشونت‌ها شده است.

در اعلامیه طالبان آمده است که ” اشغال خارجی عامل اصلی و درجه یک بحران جاری در افغانستان است، که در نتیجه آن افغان‌ها بیست سال کشته‌شدند، اینجا‌ یک اداره بی کفایت بر مردم تحمیل شده، و هنوز هم به حمایت خود از رژیم آغشته به فساد دوام می‌دهد.”

این گروه کشورهای خارجی بشمول اتحادیه اروپا را نیز مسوول بحران افغانستان خوانده است.

اعلامیه افزوده است:” جای بسیار تاسف است که در فجایع، ویرانی‌ها، بمباردها، کشتارها و جنایات گوناگون بیست سال گذشته، که بر ملت ما تحمیل شده، به شمول اتحادیه اروپایی اکثر کشورها درآن مستقیم و یا بالواسطه دخیل بوده‌اند و بعضی شان هنوز هم تلاش دارند که حضور نیروهای اشغالگر امریکایی در افغانستان تمدید شود و جنگ جاری هنوز هم دوام یابد.”

طالبان میگوید که عملی کردن توافقنامه دوحه به نفع امریکا و افغانستان است.

طالبان می افزاید:” اگر پیمان دوحه عملی شود، هم به خیر امریکا، هم به خیر دیگر کشورهای دخیل و هم به خیر افغان‌هاست. اما برعکس اگر کسی پیمان‌ دوحه را نادیده بگیرد و برای دوام جنگ و تمدید اشغال بهانه‌جویی کند، پس ملت مجاهد افغانستان چنانکه در تاریخ خود ثابت کرده‌است از ارزش‌ها، خاک، کشور و حقوق خود دلیرانه‌ دفاع می‌تواند.”

تاکنون کشورهای خارجی و حکومت افغان در این باره ابراز نظر نکرده است.

رویداد های اخیر

وزیر تحصیلات عالی: امارت اسلامی برای آبادی افغانستان در همه بخش‌ها متعهد است

Published

on

ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی، می‌گوید که امارت اسلامی متعهد به جذب کادرهای مسلکی و فراهم‌سازی زمینه‌های کاری برای فارغان پوهنتون‌ها است.

ندا محمد ندیم این اظهارات را در مراسم فراغت محصلان پوهنتون ننگرهار بیان کرده است. وی از فارغان خواست تا در رشته‌های تخصصی خود دانش و مهارت بیشتری کسب کرده و توانایی‌های‌شان را در خدمت مردم و آبادانی کشور به کار گیرند.

آقای ندیم تأکید کرده است که امارت اسلامی نه تنها به مدارس دینی، بلکه در تمامی بخش‌ها تلاش می‌کند تا افغانستان به سوی پیشرفت حرکت کند.

ندیم گفت: «ما در بخش انجنیری متعهد هستیم، در بخش طب متعهد هستیم و در بخش مدارس نیز متعهد هستیم… ما می‌خواهیم کشور خود را در هر بخش بسازیم.»

او همچنان بر حمایت از نظام تأکید کرده و افزوده است که مسلمانان جهان به شجاعت و استقلال‌طلبی مردم افغانستان احترام دارند.

وی تصریح کرد: «مسلمانان جهان بر این باور اند که افغان‌ها مردمی آزادی‌خواه هستند، از اسلام پاسداری می‌کنند و آزادی خود را به هیچ کسی نمی‌فروشند.»

گفتنی است که ۲ هزار و ۲۰۰ محصل در رشته‌های مختلف از پوهنتون ننگرهار فارغ شده و در این مراسم سند فراغت خود را دریافت کردند.

در این مراسم، شماری از مسئولان محلی از جمله والی ننگرهار، مسئولان ملکی و نظامی، هیئت رهبری پوهنتون، استادان، نمایندگان پوهنتون‌های خصوصی، علمای دینی و خانواده‌های فارغان نیز حضور داشتند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

۳۴ خانواده اهل هنود در کانادا خواهان بازگشت به افغانستان هستند

Published

on

نریندرا سینگ خالصه، نماینده اهل هنود در ولسی جرگه حکومت پیشین، می‌گوید ۳۴ خانواده اهل هنود مقیم کانادا خواهان بازگشت به افغانستان هستند.

خالصه این موضوع را در دیدار با شهاب‌الدین دلاور، رئیس کمیسیون تماس با شخصیت‌های افغان، مطرح کرده است. او که چندی پیش با تلاش‌های این کمیسیون از کانادا به افغانستان بازگشته، از بازگشت به کشور ابراز خرسندی کرده و گفته است که روند توسعه در افغانستان به‌خوبی در حال پیشرفت است.

بر اساس خبرنامه کمیسیون، نریندرا سینگ خالصه همچنین گفته است که جامعه افغان‌های سیک در کانادا علاقه‌مند است یک شفاخانه معیاری را در افغانستان احداث و تمویل کند.

از سوی دیگر، شهاب‌الدین دلاور در این دیدار تأکید کرده است که به حقوق افغان‌های سیک و هندو، به‌ویژه در زمینه رسیدگی به املاک، دارایی‌ها و سایر مشکلات آنان، توجه ویژه خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم آلمان: همکاری‌ها با امارت اسلامی محدود به مسائل تخنیکی است

Published

on

فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، ادعاها درباره عادی‌سازی روابط دولتش با امارت اسلامی افغانستان را رد کرده و تأکید نموده است که هرگونه تعامل با کابل صرفاً در سطح همکاری‌های تخنیکی و در راستای منافع ملی آلمان انجام می‌شود.

مرتس روز چهارشنبه در پارلمان آلمان گفت که برلین به دنبال گسترش روابط سیاسی با امارت اسلامی نیست.

او گفت: «ما در حال عادی‌سازی روابط با این رژیم نیستیم.» وی افزود که روابط دیپلوماتیک میان کشورها برقرار می‌شود، نه میان حکومت‌ها، و تأکید کرد که آلمان همواره روابط دیپلماتیک خود را با افغانستان حفظ کرده است.

مرتس گفت: «ما دست دوستی به سوی این رژیم طالبان (امارت اسلامی) دراز نمی‌کنیم؛ بلکه همکاری‌ها تنها در سطح تخنیکی و به اندازه‌ای که منافع ملی کشور ما را تأمین کند، دنبال می‌شود.»

به گفته صدراعظم آلمان، دولت این کشور با نمایندگان امارت اسلامی در پایین‌ترین سطح ممکن تخنیکی تعامل دارد تا زمینه اخراج شهروندان افغان محکوم به جرم در آلمان را فراهم کند.

این درحالیست که وزارت خارجه آلمان اوایل این هفته تأیید کرد که ممکن است تا چهار دیپلومات دیگر افغان از سوی امارت اسلامی اجازه فعالیت در آلمان را دریافت کنند تا در روند اخراج مهاجرین و ارائه خدمات قونسلی همکاری کنند.

مقام‌های آلمانی گفته‌اند که حضور این کارکنان قنسولی برای صدور اسناد سفر و پاسپورت ضروری است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117