Connect with us

رویداد های اخیر

ایران: پروسه صلح در افغانستان معامله و پروژه کاخ سفید است

منتشر شده

در

ایران، ایالات متحده امریکا را به تخریب ساختارهای افغانستان همزمان با خروج نظامیان اش متهم میکند.

سعید خطیبزاده، معاون امور سیاسی وزارت خارجه ایران در گفتوگو با آریانانیوز میگوید که تهران و کابل گواه اقدامهایی اند که برای تخریب نهادها در افغانستان روی دست گرفته شده است.

این دیپلمات ارشد ایرانی افغانستان را در اشغال امریکا میخواند و مردم افغانستان را دنبال بیرون شدن از زیر سایه اشغال.

وی همچنان تاکید میورزد که تهران خواستار خروج فوری نظامیان امریکایی از افغانستان است.

خطیبزاده در این باره گفت:”رژیم ایالات متحده و ارتش ایالات متحده باید هرچه زودتر منطقه را ترک کند این منطقه نیازی به چکمه پوشان امریکا برای امنیت خود اش ندارد. مردم افغانستان و جمهوری اسلامی افغانستان این توانایی را  دارد تا  کشور خودش را اداره کنند.”

به نظر تهران ایالات متحده امریکا و برخی کشورهای دگر دنبال تضعیف دولت مرکزی افغانستان اند و با معامله و رابطه با طالبان میخواهد حکومت را در میز مذاکرات به حاشیه بکشاند.

خطیبزاده در این  باره گفت:” شاید تنها کشوری استیم که جمهوری اسلامی افغانستان را در حالت که امریکا و بسیار دیگری از کشورها در حالت تضعیف این دولت مزکزی استند و ایران با تمام تلاش ها کوشش میکند از دست آوردهای این حکومت حمایت خواهد کرد.”

تهران میگوید که گفتوگوهای دوحه مشکوک است و روند فعلی صلح یک پروژه سیاسی کاخ سفید است.

Advertisement

رویداد های اخیر

څار: د پاکستان پر سیاستونو نیوکې

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان یک زندانی امریکایی را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از آزادی دنیس کویل، شهروند امریکایی، از زندان خبر داده است.

طبق خبرنامه این وزارت، مادر کویل در نامه‌ای به رهبر امارت اسلامی خواستار عفو و آزادی پسرش به مناسبت عید شده بود و ستره محکمه نیز حبس او را کافی دانسته و تصمیم به آزادی‌اش گرفت.

وزارت خارجه امارت اسلامی گفته است که این اقدام را بر پایه بشردوستی و حسن نیت انجام می‌دهد و معتقد است که چنین گام‌هایی می‌تواند فضای اعتماد میان کشورها را تقویت کند.

این وزارت همچنین ابراز امیدواری کرده است که هر دو کشور در آینده از طریق تفاهم و گفتگوهای سازنده بتوانند راه‌حل‌هایی برای مسائل باقی‌مانده پیدا کنند.

امارت اسلامی از همکاری امارات متحده عربی در این زمینه نیز قدردانی کرده است.

از سویی هم، برای رهایی کویل، یک هیأت امریکایی که در آن زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، نیز حضور داشت با امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی امروز (سه‌شنبه) دیدار کرد.

در این دیدار، سیف محمد الکتبی، سفیر امارات متحده عربی در کابل و یک عضو این خانواده زندانی نیز حضور داشتند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای متقی در این نشست افزود که امارت اسلامی هیچ‌یک از شهروندان هیچ کشوری را به منظور دستیابی به اهداف سیاسی بازداشت نکرده است، بلکه بازداشت‌ها نتیجه نقض قوانین بوده و افراد پس از طی مراحل قضایی آزاد شده‌اند.

در این نشست، زلمی خلیلزاد نیز از اقدام امارت اسلامی ستایش کرد و ادامه گفتگوها در مورد همه مسائل میان دو کشور را مهم دانست و امید خود را برای پیشرفت‌های بیشتر در آینده ابراز داشت.

متقی همچنان تأکید کرد که کابل و امارات باید خدمات قنسولی معیاری را به شهروندان خود ارائه کنند و حکومت افغانستان در این زمینه آمادگی کامل دارد.

او از محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، برای نقش سازنده‌شان در تسهیل آزادی زندانی قدردانی کرد و امارات را دوست نزدیک افغانستان خواند.

همچنین آقای متقی پیش‌تر از نقش دولت قطر در زمینه تبادل اطلاعات بین امارت اسلامی و خانواده زندانی تقدیر کرده بود.

علاوه بر این، سفیر امارات آمادگی کشورش برای نقش‌آفرینی در نهادهای بشردوستانه را نشان داد و چنین پیشرفت‌هایی را به نفع همه دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!