Connect with us

رویداد های اخیر

ایران ۱۳ افغان را در ماه اکتوبر اعدام کرده است

در میان اعدام شدگان ۱۳ تبعه افغانستان، ۶ زن و یک شهروند ایرانی-آلمانی نیز وجود داشتند.

منتشر شده

در

حقوق بشر ایران در پایان این هفته گزارش داده است که ایران در ۱۰ ماهه اول سال ۲۰۲۴، ۴۹ تبعه افغانستان را اعدام کرده است که ۱۳ نفر از آنها تنها در ماه اکتوبر اعدام شده اند.

بر اساس گزارش حقوق بشر ایران، تعداد اعدام اتباع افغانستان در سه سال گذشته افزایش یافته است.

در سال ۲۰۲۲، ۱۶ تبعه افغانستان به شمول یک مجرم نوجوان و یک زن اعدام شدند.

در سال ۲۰۲۳، این تعداد به ۲۵ نفر افزایش یافت، همچنان امسال این روند شتاب بیشتری گرفته است.

سازمان حقوق بشر ایران هشدار داد که ایران ممکن است از درگیری بین ایران و اسرائیل برای افزایش تعداد اعدام‌ها در ماه‌های آینده استفاده کند.

ماه گذشته، ایران دست کم ۱۶۶ اعدام را تنها در ماه اکتوبر انجام داد که مجموع اعدام در ۱۰ ماه اول سال ۲۰۲۴ را به حداقل ۶۵۱ نفر رساند.

این بالاترین تعداد اعدام‌های ثبت شده در یک ماه از زمانی است که حقوق بشر ایران در سال ۲۰۰۷ مستندسازی اعدام‌ها را آغاز کرد.

در میان اعدام شدگان ۱۳ تبعه افغانستان، ۶ زن و یک شهروند ایرانی-آلمانی نیز وجود داشتند.

این سازمان از جامعه بین‌المللی، رسانه‌ها و جامعه مدنی خواسته است تا آنچه را که «افزایش هشداردهنده اعدام‌ها» می‌گویند، از نزدیک نظارت کنند و به آن واکنش نشان دهند.

سازمان حقوق بشر ایران همچنین اعلام کرد که از زمان انتخابات ریاست جمهوری و تشدید تنش‌های اخیر در ایران و اسرائیل، تعداد اعدام‌ها افزایش یافته است و حداقل ۳۵۳ نفر در فاصله آگست تا اکتوبر – از زمان روی کار آمدن رئیس جمهور مسعود پزشکیان – اعدام شده اند.

امارت اسلامی افغانستان هنوز در مورد تعداد اتباع افغانستان که اعدام شده اند اظهار نظری نکرده است.

دولت ایران تعداد افغان‌هایی را که اعدام می‌کند دلایل بسیاری از موارد را فاش نمی‌کند.

با این حال، باور عمومی بر این است که بخش قابل توجهی از این اعدام‌ها مربوط به اتهامات مواد مخدر است.

سازمان‌های حقوق بشری از حکومت ایران به دلیل اجرای چنین اعدام‌هایی انتقاد کرده‌اند و استدلال می‌کنند که این اقدامات ناقض قوانین بین‌المللی و حق حیات است.

عفو بین‌الملل می‌گوید که مجازات اعدام، بدون استثنا، نقض حق حیات است که در اعلامیه جهانی حقوق بشر تصریح شده است.

رویداد های اخیر

فطرت: اتهامات تکراری پاکستان علیه افغانستان درباره ناامنی‌های آن کشور را رد می‌کنیم

Published

on

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی افغانستان، اتهامات تکراری مقام‌های پاکستانی مبنی بر دست‌داشتن افغانستان در ناامنی‌های پاکستان را به‌شدت رد کرده و گفته است که ایجاد ناامنی در پاکستان یا حمایت از آن، به سود افغانستان نیست.

فطرت در پیامی که نشر کرده، گفته است که مقام‌های پاکستانی هرگاه در تأمین امنیت کشورشان با ناتوانی روبه‌رو می‌شوند، مسئولیت رویدادها را به گردن افغانستان می‌اندازند.

به گفته او، افغانستان نه امکانات لازم برای ایجاد ناامنی در کشورهای دیگر را دارد و نه از چنین اقدامی سود می‌برد؛ زیرا ناامنی در پاکستان از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و انسانی به زیان افغانستان نیز تمام می‌شود.

وی افزوده است که مقام‌های پاکستانی به‌جای تمرکز بر مسئولیت‌های امنیتی خود، افغانستان را مقصر می‌دانند و برای طرح‌های ناامن‌سازی افغانستان هزینه می‌کنند.

فطرت این رویکرد را عامل منحرف‌شدن نیروهای امنیتی پاکستان از مسئولیت‌های اصلی‌شان، بی‌ثباتی منطقه و هدررفتن منابع اقتصادی دانسته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: احتمال وخیم‌تر شدن روابط افغانستان و پاکستان وجود دارد

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، هشدار داده است که روابط افغانستان و پاکستان در پی گزارش‌هایی درباره تسلیح و جذب افغان‌ها از سوی پاکستان، ممکن است بیش از پیش تیره شود.

خلیل‌زاد در یادداشتی در ایکس گفته است که گزارش‌های متعددی منتشر شده‌ که بر اساس آن‌ها، پاکستان افغان‌ها را برای جنگ با امارت اسلامی در افغانستان مسلح می‌کند. او افزوده است که گزارش‌های تازه‌ای نیز از جذب افغان‌ها از سوی ارتش پاکستان برای جنگ با شورشیان ضدپاکستانی حکایت دارند.

او با اشاره به وضعیت کنونی تأکید کرده است که روابط میان کابل و اسلام‌آباد احتمالاً بیش از پیش وخیم خواهد شد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان همچنان ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یونیسف: مبارزه برای افغانستان عاری از پولیو باید ادامه یابد

سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که در سال جاری میلادی، ۴۲ مورد ابتلا به نوع اول ویروس فلج اطفال در افغانستان به ثبت رسیده است.

Published

on

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) به مناسبت روز جهانی پولیو تأکید کرده است که تلاش‌ها برای ریشه‌کن‌سازی این بیماری در افغانستان باید ادامه یابد و همه کودکان در برابر آن واکسین شوند.

یونیسف افغانستان در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گفته است که روز شنبه، ۲۴ اکتوبر، روز جهانی پولیو است و این مناسبت فرصتی برای برجسته‌ساختن تلاش‌های ملی در راستای افغانستان عاری از پولیو و قدردانی از کارکنان صحی خط مقدم فراهم می‌کند.

این نهاد افزوده است که کارکنان صحی با تلاش‌های پیگیرانه خود برای واکسین‌کردن کودکان و پایان‌دادن به پولیو فعالیت می‌کنند.

درهمین حال، نهاد افغانستان عاری از پولیو روز پنج‌شنبه ۳۰ میزان هشدار داد که حضور ویروس فلج اطفال در هر منطقه می‌تواند تهدیدی برای سلامت همه کودکان در سراسر کشور باشد. این نهاد از مردم خواسته است تا در روند واکسیناسیون تمامی کودکان همکاری کرده و اجازه ندهند هیچ فرزندی از دریافت واکسن محروم شود.

این هشدار در حالی مطرح می‌شود که ویروس فلج اطفال هنوز هم در افغانستان به‌طور گسترده شایع است و سازمان ملل متحد از ثبت موارد متعدد ابتلا خبر داده است. همچنین سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که در سال جاری میلادی، ۴۲ مورد ابتلا به نوع اول ویروس فلج اطفال در افغانستان به ثبت رسیده و علاوه بر آن، شش مورد نیز در کشور پاکستان گزارش شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!