Connect with us

اخبار ساحوی

ایشیا فوندیشن: پنجاه دو درصد افغانها برای آینده شان خوش بین استند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

نظرخواهی تازه ای که توسط ايشيا فونديشن بروز چهارشنبه(24عقرب) درکابل منتشرشد نشان مى دهد که پنجاه و دو درصد اميدوارى افغان ها براى آيندۀ شان افزايش يافته است.

اما دراین نظرخواهی ناامنى،فساد وبيکارى از عمده ترين چالشها به سطح ملى خوانده شده است.

اين نظر خواهى عامه  که در ماه جون سال ٢٠١٢ ميلادى  با ٦٢٩٠ تن در ٣٤ ولايت افغانستان انجام شده  ٥٦ درصد آنها را مرد ها تشکيل مى دهند.

در این نظر خواهی ازمصاحبه شوندگان در مورد وضعيت امنيتی، مذاکرات و آشتى ملى، اقتصاد، امور انکشافى  و ارايۀ خدمات، حکومتدارى، فساد اداری، سهمگيرى در سياست، نظام عدلى و قضايى، زن و جامعه و دسترسى به معلومات، پرسيده شده است.

بربنياد يافته هاى اين نظرخواهی ٥٢ درصد مصاحبه شونده گان به  آينده ابراز اميدوارى نموده و گفته اند که کشور شان به سوى مثبت به پيش مى رود .این افراد بهبود نسبی  امنيت و بازسازى دربرخی مناطق کشور رامهمترين عامل  نگرش مثبت شان عنوان کرده اند.

اما کسانى که نسبت به آينده شان بدبين استند،علت بدبينى خود را نيز ناامنى عنوان میکنند.

درین نظرخواهی هشتادو چهار درصد ازمصاحبه شوندگان انتخابات را بهترین راهی گزینش رهبران آینده شان دانسته اند.

به گفته ی عبدالله احمد زی معاون دفتر آیشیا فوندیشن “دراین نظرخواهی از روند صلح وآشتى به مقياس بلندپشتيبانى شده، و٨١ درصد از تلاشهاى دولت براى مذاکره ومصالحه با مخالفان مسلح حمايت کرده اند وهمچنان انتخابات را بهترین گزینه برای انتخاب رهبرآینده شان دانسته اند.”

دراین سروی ٥٣ درصد از بهبود وضعيت رفاهى خانوادگى ودسترسى به مکاتب در سال های گذشته ابراز خوشبینی کرده اند. اما ٤٨ درصد دیگرمصؤونيت شخصى وخانوادگى خود را نگران کننده خوانده اند.

همچنان این نظر خواهی نشان می دهد که اعتماد مردم بر اردو وپوليس ملى افزايش يافته و ٧٥ درصد اجراآت دولت را مثبت می دانند و  ٨٧ درصد دیگر موافق اند که زنان ومردان بايد از فرصتهاى کارى مساويانه برخوردار باشند.

نظر خواهى عامۀ سال ٢٠١٢ ازسوى ايشيا فونديشن به همکارى ادارۀ انکشاف بين المللى امريکا  ادارۀ انکشاف بين المللى آستراليا و وزارت  خارجۀ بريتانيا انجام شده و از سال ٢٠٠٤ تا حال اين هشتمين نظر خواهى عامه است که از سوى اين نهاد صورت گرفته است.

Advertisement

اخبار ساحوی

کشته‌شدن رئیس استخبارات سپاه پاسداران ایران

گزارش‌ها از حملات بر شهرهای تهران، بوشهر و اهواز در ایران خبر می‌دهند، در حالی که ایران نیز پایگاه‌های مرتبط با ایالات متحده را در بغداد و سلیمانیه هدف قرار داده است.

Published

on

در پی تشدید درگیری‌ها در خاورمیانه، گزارش‌ها حاکی است که سید مجید خادمی، رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران ایران، در حملات مشترک امریکا و اسرائیل کشته شده است. منابع ایرانی این خبر را تأیید کرده‌اند.

همزمان با این رویداد، ایران موج تازه‌ای از حملات راکتی و طیاره‌های بی‌سرنشین را علیه اسرائیل آغاز کرده است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که این کشور پنجاه‌وهفتمین موج حملات خود را راه‌اندازی کرده است.

در همین حال، شهر تل‌آویو از جمله مناطق شدیداً آسیب‌دیده گزارش شده است؛ جایی که حملات با بمب‌های خوشه‌ای باعث تخریب گسترده و ایجاد هراس در میان باشندگان شده است. همچنان شهرهای حیفا، پتح، تیکوا و بخش‌هایی از کرانه باختری نیز هدف حملات قرار گرفته‌اند.

در سوی دیگر، گزارش‌ها از حملات بر شهرهای تهران، بوشهر و اهواز در ایران خبر می‌دهند، در حالی که ایران نیز پایگاه‌های مرتبط با ایالات متحده را در بغداد و سلیمانیه هدف قرار داده است.

همچنان حملات اسرائیل بر مناطقی در لبنان از جمله بیروت و نبطیه گزارش شده است.

با ادامه این حملات متقابل، نگرانی‌ها از گسترش درگیری‌ها و تبدیل شدن آن به یک جنگ گسترده در منطقه افزایش یافته است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ایران مدعی سرنگونی طیاره پشتیبانی سی -۱۳۰ امریکا در اصفهان شد

خبرگزاری دولتی پرس تی‌وی تصاویر ادعایی از لاشه طیاره سرنگون شده را در تلگرام منتشر کرده است.

Published

on

ایران روز یک‌شنبه مدعی شد که یک طیاره پشتیبانی سی -۱۳۰ امریکا را در منطقه جنوبی اصفهان سرنگون ساخته است. به گزارش خبرگزاری نیمه‌رسمی تسنیم، این طیاره “با شلیک شدید یک واحد نیروهای ویژه پولیس” منهدم شده است.

نیروی قدس سپاه پاسداران ایران در گزارشی که توسط خبرگزاری دولتی ایرنا نشر شد، گفته است که: «عملیات مشترک شامل نیروی هوافضا، واحد‌های زمینی، نیروهای مردمی و بسیج، قوای امنیتی و اردو با موفقیت طیاره دشمن را نابود کردند.»

خبرگزاری دولتی پرس تی‌وی تصاویر ادعایی از لاشه طیاره سرنگون شده را در تلگرام منتشر کرده است.

برخی گزارش‌های اولیه در شبکه‌های اجتماعی امریکا ادعا کرده‌اند که هنگام نجات دومین عضو خدمه یک طیاره اف -۱۵ که پیشتر بر فراز ایران سرنگون شده بود، نیروهای امریکایی ممکن است طیاره خود را منهدم کرده باشند تا به دست ایران نیفتد.

تا کنون هیچ پاسخ رسمی از سوی امریکا در رابطه با ادعای ایران ارائه نشده است.

این حادثه در حالی رخ می‌دهد که تنش‌ها در منطقه پس از حمله مشترک امریکا و اسرائیل بر ایران در ۲۸ فبروری افزایش یافته است. این عملیات تا کنون بیش از یکهزار و ۳۴۰ نفر کشته، از جمله رهبر پیشین علی خامنه‌ای، برجای گذاشته است.

در واکنش، ایران حملات پهپادی و راکتی را علیه اسرائیل و همچنین مواضع وابسته به امریکا در اردن، عراق و کشورهای خلیج اجرا کرده و حرکت کشتی‌ها در تنگه راهبردی هرمز را محدود ساخته است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ایران می‌گوید یک جت اف-۳۵ امریکا را سرنگون کرده است

Published

on

سپاه پاسداران ایران روز جمعه اعلام کرد که یک جت اف-۳۵ متعلق به امریکا را در بخش‌های مرکزی این کشور سرنگون کرده است.

خبرگزاری تسنیم به نقل از بیانیه سپاه گزارش داده که به دلیل نابودی این جت، سرنوشت پیلوت آن همچنان نامعلوم است.

این دومین باری است که ایران در جریان تنش‌های جاری از ۲۸ فبروری به این‌سو، ادعا می‌کند یک جت اف-۳۵ امریکا را نابود کرده است.

با این حال، ایالات متحده تاکنون به این گزارش واکنشی نشان نداده است.

ایران پیش‌تر در ۱۹ مارچ نیز اعلام کرده بود که یک جت اف-۳۵ امریکا را سرنگون کرده است؛ ادعایی که از سوی واشنگتن رد شد.

تهران همچنین روز پنج‌شنبه ادعا کرده بود که یک جت اف-۱۶ اسرائیل را نیز سرنگون کرده است.

تنش‌ها در منطقه پس از موجی از حملات هوایی امریکا و اسرائیل که در ۲۸ فبروری آغاز شد، همچنان در سطح بالایی باقی مانده است. منابع ایرانی می‌گویند این حملات بیش از ۱۳۰۰ کشته، از جمله شماری از مقام‌های ارشد، برجا گذاشته است.

در پاسخ، ایران حملات پهپادی و راکتی را علیه اسرائیل و همچنین اهدافی در اردن، عراق و چندین کشور حوزه خلیج که میزبان تأسیسات نظامی امریکا هستند، انجام داده است. این درگیری‌های ادامه‌دار باعث تلفات، خسارات به زیربناها و اختلال در ترافیک هوایی منطقه و بازارهای جهانی شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!