Connect with us

رویداد های اخیر

ایگلن: بدون کارمندان زن نمی‌توانیم کمک‌رسانی کنیم

منتشر شده

در

به ادامۀ محدودیت‌ها بر منع کار زنان در موسسات داخلی و خارجی، ریس شورای پناهندگان ناروی می‌گوید برای کمک‌رسانی به خانواده‌های نیازمند در افغانستان، حضور کارمندان زن ضروری است و بدون آنان تمامی فعالیت‌های این شورا متوقف شده است.

یان ایگلن، ریس شورای پناهندگان ناروی، در دیدار با وزیر مهاجرین و عودت‌کنند‌ه‌گان گفته است که بدون حضور زنان نمی‌توانند کمک‌رسانی حیاتی را در افغانستان از سر گیرند.

به گفته ایگلن، در شش ماه گذشته به ۸۵۰ هزار افغان کمک صورت گرفته که فعلاً به ۴۶۹ کارمند زن برای کمک به ۷۰۰ هزار تن دیگر نیاز است.

ریس شورای پناهندگان ناروی گفته است: «بدون همکاران زن نمی‌توانیم کار کنیم، ما در افغانستان در واقع به یک بن بست برخوردیم و در حال حاضر نمی‌توانیم برای صدها هزار فرد نیازمند کمک فراهم کنیم، در زمستان وقتیکه نمی‌توانیم برای نیازمندان کمک فراهم کنیم برای ما درد‌آوراست. اگر بتوانیم براساس تمام ارزش‌های افغانی در کنارهمکاران زن کار کنیم، کار را دوباره آغاز خواهیم کرد و ما امیدواریم به‌زودی به یک نتیجه دست پیدا کنیم.»

از سویی هم، عبدالمطلب حقانی، سخنگوی وزارت مهاجرین وعودت‌کننده‌گان، می‌گوید که تلاش‌ها برای ایجاد یک چارچوب شرعی برای تحصیل و کار زنان جریان دارد و کمک‌های بشردوستانه نباید مشروط باشد و خارجی‌ها نباید در مورد افغانستان تصمیم عجولانه بگیرند.

آقای عبدالمطلب گفت: «دراین مورد گفتگوها جریان دارد وتلاش ما این است که یک راه حل شرعی اتخاذ شود تا تحصیل زنان در پوهنتون‌ها و ممنوعیت کار آنان در موسسات خارجی و دولتی برطرف شود.»

در همین حال، معاون دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان هم‌چنان برای لغو فوری منع کار و آموزش زنان با محمد خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر دیدار کرده است.

مارکس پوتزل گفته است که وضعیت کنونی برای نهاد‌های کمک‌رسان نگران کننده است و باید به‌خاطر نجات مردم افغانستان شرایط کار زنان در نهادها فراهم شود.

با این حال، آقای حنفی خاطر نشان کرده است که باید فرهنگ وعنعنات مردم افغانستان در نظر گرفته شود.

این در حالی است که پیش از این، رییس اداره هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد هشدار داده بود در صورتی که محدودیت بر کار زنان در اداره‌های غیر دولتی لغو نشود، موسسات تحت حمایت این سازمان، نمی‌توانند برنامه‌های بشری و مددرسانی را در افغانستان ادامه دهند.

رویداد های اخیر

استخبارات ترکیه یک عضو داعش را در نزدیکی خط فرضی دیورند بازداشت کرد

Published

on

خبرگزاری دولتی ترکیه روز دوشنبه گزارش داد که مأموران استخباراتی این کشور یکی از اعضای ارشد گروه داعش را در منطقه‌ای در امتداد خط فرضی دیورند دستگیر کرده‌اند و گفته می‌شود که با این دستگیری حملات انتحاری برنامه‌ریزی شده در ترکیه و جاهای دیگر خنثی شده است.

خبرگزاری اناتولی اعلام کرد که مظنون به نام مهمت گورن در یک عملیات مخفی دستگیر و به ترکیه منتقل شده است.

زمان انجام این عملیات یا اینکه آیا مقامات افغان و پاکستانی در آن دخیل بوده‌اند یا خیر، مشخص نیست.

در این گزارش آمده است که این شهروند ترکیه ظاهراً وظیفه انجام بمب‌گذاری‌های انتحاری در ترکیه، پاکستان، افغانستان و اروپا را بر عهده داشت.

داعش حملات مرگباری را در ترکیه انجام داده است، از جمله تیراندازی در یک کلوپ شبانه استانبول در اول جنوری ۲۰۱۷ که منجر به کشته شدن ۳۹ نفر شد.

در گزارش روز دوشنبه آمده است که دستگیری گورن همچنین ظاهراً روش‌های جذب نیرو توسط داعش را افشا کرده و اطلاعاتی در مورد فعالیت‌های برنامه‌ریزی شده آن ارائه داده است.

این درحالیست که امارت اسلامی بارها ادعا کرده که داعش در آنسوی خط فرضی دیورند پناهگاه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ده‌ها خانواده نیازمند در کابل از کمک‌های زمستانی بنیاد بیات مستفید شدند

Published

on

بنیاد بیات به عنوان بخشی از تلاش‌هایش به منظور کاهش مشکلات مردم در فصل زمستان، برای ده‌ها خانواده نیازمند در ناحیه پنجم کابل کمک توزیع کرد.

مسئولان بنیاد بیات می‌گویند که این روند ادامه دارد و افزون بر کابل، در دیگر ولایت‌های کشور نیز برای دستگیری نیازمندان کمک‌رسانی خواهد شد.

حاجی محمد اسماعیل، معاون بنیاد بیات، در این باره گفت: «کمک های ما شامل آرد، برنج، روغن و کمپل می‌باشد که ما امروز در شهر کابل در ناحیه پنجم توزیع را شروع کردیم و این کمک های ما ان شاء الله به زودی به ولایات هم می رسد.»

دریافت‌کنندگان این کمک‌ها با قدردانی از بنیاد بیات می‌گویند که در شرایط دشوار اقتصادی و سرمای زمستان، این کمک‌ها نقش مهمی در تأمین نیازهای اولیه آنان دارد.

یکی از دریافت‌کنندگان گفت: «دست‌ شما درد نکند که به مردم فقیر کمک می‌کنید. ما هیچ چیزی نداشتیم و کار هم نبود.»

دریافت‌کننده دیگری افزود: «خیر ببینید که به ما کمک کردید. حتی آرد ما رو به تمام شدن بود.»

مسئولان بنیاد بیات تأکید می‌کنند که روند توزیع کمک‌های زمستانی این بنیاد ادامه خواهد داشت و خانواده‌های نیازمند در کابل و دیگر ولایت‌های کشور در روزهای آینده نیز از این کمک‌ها مستفید خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نزدیک به هفت میلیون مهاجر افغان پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، به کشور بازگشته اند

Published

on

وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان می‌گوید که پس از روی‌کار آمدن دوباره‌ امارت اسلامی، ۶.۸ میلیون افغان به‌صورت اجباری یا داوطلبانه از کشورهای همسایه و برخی کشورهای دیگر به افغانستان بازگشته‌اند.

مولوی عبدالکبیر در نشست کارگروه مشترک برای نهایی‌سازی پیش‌نویس طرح راه‌حل دایمی مهاجرت در افغانستان افزوده است که در همین مدت، ۱.۳ میلیون تن از شهروندان کشور به‌دلیل حوادث طبیعی در داخل کشور بی‌جا شده‌اند.

فصل سرما در افغانستان فرا رسیده و در طرف دیگر فقر گسترده و سرمای شدید، زندگی هزاران نفر را تهدید می‌کند؛ اما روند اخراج اجباری مهاجرین افغان از کشورهای همسایه، ایران و پاکستان، همچنان ادامه دارد.

امارت اسلامی بارها اعلام کرده است که کشورهای همسایه باید اجازه دهند مهاجرین به‌صورت داوطلبانه بازگردند. بر اساس آمار کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، بیش از دو میلیون نفر از آغاز سال ۲۰۲۵ تا کنون از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!