Connect with us

رویداد های اخیر

ایگلن: بدون کارمندان زن نمی‌توانیم کمک‌رسانی کنیم

منتشر شده

در

به ادامۀ محدودیت‌ها بر منع کار زنان در موسسات داخلی و خارجی، ریس شورای پناهندگان ناروی می‌گوید برای کمک‌رسانی به خانواده‌های نیازمند در افغانستان، حضور کارمندان زن ضروری است و بدون آنان تمامی فعالیت‌های این شورا متوقف شده است.

یان ایگلن، ریس شورای پناهندگان ناروی، در دیدار با وزیر مهاجرین و عودت‌کنند‌ه‌گان گفته است که بدون حضور زنان نمی‌توانند کمک‌رسانی حیاتی را در افغانستان از سر گیرند.

به گفته ایگلن، در شش ماه گذشته به ۸۵۰ هزار افغان کمک صورت گرفته که فعلاً به ۴۶۹ کارمند زن برای کمک به ۷۰۰ هزار تن دیگر نیاز است.

ریس شورای پناهندگان ناروی گفته است: «بدون همکاران زن نمی‌توانیم کار کنیم، ما در افغانستان در واقع به یک بن بست برخوردیم و در حال حاضر نمی‌توانیم برای صدها هزار فرد نیازمند کمک فراهم کنیم، در زمستان وقتیکه نمی‌توانیم برای نیازمندان کمک فراهم کنیم برای ما درد‌آوراست. اگر بتوانیم براساس تمام ارزش‌های افغانی در کنارهمکاران زن کار کنیم، کار را دوباره آغاز خواهیم کرد و ما امیدواریم به‌زودی به یک نتیجه دست پیدا کنیم.»

از سویی هم، عبدالمطلب حقانی، سخنگوی وزارت مهاجرین وعودت‌کننده‌گان، می‌گوید که تلاش‌ها برای ایجاد یک چارچوب شرعی برای تحصیل و کار زنان جریان دارد و کمک‌های بشردوستانه نباید مشروط باشد و خارجی‌ها نباید در مورد افغانستان تصمیم عجولانه بگیرند.

آقای عبدالمطلب گفت: «دراین مورد گفتگوها جریان دارد وتلاش ما این است که یک راه حل شرعی اتخاذ شود تا تحصیل زنان در پوهنتون‌ها و ممنوعیت کار آنان در موسسات خارجی و دولتی برطرف شود.»

در همین حال، معاون دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان هم‌چنان برای لغو فوری منع کار و آموزش زنان با محمد خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر دیدار کرده است.

مارکس پوتزل گفته است که وضعیت کنونی برای نهاد‌های کمک‌رسان نگران کننده است و باید به‌خاطر نجات مردم افغانستان شرایط کار زنان در نهادها فراهم شود.

با این حال، آقای حنفی خاطر نشان کرده است که باید فرهنگ وعنعنات مردم افغانستان در نظر گرفته شود.

این در حالی است که پیش از این، رییس اداره هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد هشدار داده بود در صورتی که محدودیت بر کار زنان در اداره‌های غیر دولتی لغو نشود، موسسات تحت حمایت این سازمان، نمی‌توانند برنامه‌های بشری و مددرسانی را در افغانستان ادامه دهند.

رویداد های اخیر

عفو بین‌الملل: حمله هوایی پاکستان بر مرکز تداوی معتادان در کابل نگرانی‌های جدی حقوق بشری ایجاد کرده است

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد.

Published

on

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز تداوی معتادان در شهر کابل نگرانی‌های جدی در مورد رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه ایجاد کرده است.

ایزابل لاسه، معاون بخش تحقیقاتی منطقه‌ای این سازمان، در واکنش به اظهارات مقام‌های پاکستان که گفته بودند این حمله یک انبار مهمات را هدف قرار داده است، تأکید کرد که این حمله تلفات گسترده غیرنظامیان را در پی داشته است.

به گفته او، بخش بزرگی از کمپ «فینیکس» که پیش‌تر پایگاه نظامی نیروهای ناتو و ایالات متحده بود، از سال ۲۰۱۶ به یک مرکز تداوی معتادان تبدیل شده بود و حضور غیرنظامیان در آن به‌خوبی مستند شده است.

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد. این سازمان افزوده است که میزان تلفات و تخریب‌ها پرسش‌های جدی را درباره ارزیابی تناسب حمله و اقدامات لازم برای کاهش آسیب به غیرنظامیان مطرح می‌کند.

این سازمان از مقام‌های پاکستان خواسته است تا توضیح دهند که بر اساس چه اطلاعاتی این حمله انجام شده و همچنین یک تحقیق مستقل، بی‌طرفانه و فوری درباره این رویداد انجام دهند و نتایج آن را برای تأمین پاسخگویی به‌گونه علنی منتشر کنند.

این حمله رژیم نظامی پاکستان در ۱۶ مارچ انجام شده و مناطقی در کابل و ننگرهار را هدف قرار داده است.

امارت اسلامی گفته‌ که در این حمله بیش از ۴۰۰ غیرنظامی «شهید» و بیش از ۲۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. در همین حال، سازمان ملل اعلام کرده که تا کنون مرگ ۱۴۳ نفر در این رویداد ثبت شده است.

گزارش‌ها همچنان نشان می‌دهد که از زمان آغاز درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان در ماه فبروری، دست‌کم ۷۶ غیرنظامی در افغانستان قربانی این تنش‌ها شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان به دنبال میانجیگری روسیه برای حل تنش‌ها با افغانستان است

Published

on

فیصل نیاز ترمذی، سفیر پاکستان در روسیه، می‌گوید که اسلام‌آباد از مسکو خواسته است تا در درگیری جاری با افغانستان میانجیگری کند.

ترمذ در مصاحبه با روزنامه روسی ایزوستیا گفت که پاکستان با روسیه در حال تعامل است و از «پیشنهاد فوق‌العاده» این کشور برای کمک به حل تنش‌ها قدردانی می‌کند. او خاطرنشان کرد که پیشنهادهای روسیه، چین، قطر، ترکیه و عربستان سعودی منجر به توافق بر سر آتش‌بس موقت شد.

ترمذ گفت: «ما به همه طرف‌های صحبت خود می‌گوییم: لطفاً به طالبان (امارت اسلامی) بگویید که از این فرصت صرفاً برای تجدید قوا، مسلح شدن مجدد و حمله مجدد استفاده نکنند. زیرا کشورهای بزرگی مانند روسیه یا پاکستان را نمی‌توان با اقدامات تروریستی بی‌ثبات کرد.»

این دیپلومات پاکستانی تأکید کرد که دهه‌ها جنگ در افغانستان نتنها کابل و اسلام‌آباد، بلکه کشورهای همسایه، از جمله ایران، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبیکستان و حتی روسیه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. وی افزود: «بنابراین، همه ما باید با یکدیگر تجارت کنیم، آموزش، هنر و فرهنگ را توسعه دهیم. تروریزم راه اشتباهی است.»

درخواست میانجیگری همزمان با افزایش تنش‌ها و خشونت‌ها مطرح می‌شود که طی هفته‌های اخیر صدها کشته و هزاران آواره برجا گذاشته است.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات شبه‌نظامیان در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود.

با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!