Connect with us

تغییرات اقلیمی

بارندگی‌های اخیر در ۱۳ ولایت؛ جان ۲۴ تن را در گرفت

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

وزارت رسیده‌گی به حوادث طبیعی امروز (سه شنبه ۹جوزا) می‌گوید در اثر بارندگی‌های اخیر در ۱۳ ولایت کشور از اول جوزا تاکنون، ۲۴ تن جان باخته و ۱۳ تن دیگر زخمی شده اند.

شفیع‌الله رحیمی، سخنگوی وزارت رسیدگی به حوادث طبیعی می‌گوید به اساس پیش بینی ریاست هواشناسی کشور در ۲۰ ولایت کشور بارندگی بوده که در ۲۴ ساعت گذشته به دلیل بارش باران در ولایت‌های پکتیا، پکتیکا، میدان وردک و ولایت خوست سه تن جان باخته و یک تن دیگر زخم برداشته است.

همچنان درنتیجه این بارندگی‌ها ۳۱ خانه به صورت قسمی و کلی تخریب شده اند.

آقای رحیمی می‌گوید که:«از اول جوزا تاکنون در ۱۳ ولایت کشور ۲۴ تن جان باخته، ۱۳ تن زخمی و ۱۲۰ خانه به گونه کامل تخریب شده اند و همچنان بیش از ۳ هزار جریب زمین زراعتی و باغ‌ها از بین رفته اند.»

به گفته آقای رحیمی وزارت رسیده‌گی به حوادث طبیعی در همکاری با نهادهای سازمان ملل و موسسات خیریه توانسته است از اول جوزا تاکنون نزدیک به ۱۵هزار خانواده مواد خوراکی و غیر خوراکی و کمک‌های نقدی توزیع نماید و همچنان این پروسه ادامه دارد.

تغییرات اقلیمی

موج گرما سبب مرگ ۵۶ نفر در هند شد

Published

on

(Last Updated On: )

رسانه‌های هند به نقل از اطلاعات دولتی گزارش داده اند که این کشور پس از چند روز موج گرما در سراسر این کشور از مارچ تا می، نزدیک به ۲۵ هزار مورد مشکوک گرمازدگی و مرگ ۵۶ نفر را ثبت کرده است.

رویترز گزارش داده که ماه می بدترین ماه برای این منطقه بوده است، چنانچه درجه حرارت هوا در دهلی، پایتخت هند و ایالت راجستان نزدیک به ۵۰ درجه سانتی گرید رسیده است.

این در حالیست که بخش‌هایی از شرق هند تحت تأثیر طوفان رمال قرار گرفته است. بارش شدید باران در ایالت آسام در شمال شرقی این کشور از روز سه شنبه تاکنون جان ۱۴ نفر را گرفته است.

مرکز مدیریت حوادث طبیعی این کشور روز یکشنبه اعلام کرد که در کشور جزیره‌ای سریلانکا، دست‌کم ۱۵ نفر از اثر سیلاب و لغزش زمین پس از باران شدید باران‌های موسمی در این منطقه جان خود را از دست داده‌اند.

دست‌کم ۳۳ نفر، از جمله مسوولان انتخابات در حال انجام وظیفه در انتخابات عمومی هند، از اثر گرمازدگی احتمالی در ایالت‌های اوتار پرادش و بیهار در شمال و اودیشا در شرق روز جمعه جان باختند.

روزنامه هندو گزارش داد که با شمارش موارد مشکوک، تعداد کل قربانیان در هند ممکن بیش از ۸۰ نفر باشد.

بیش از ۵ هزار مورد گرمازدگی تنها در ایالت مرکزی مادیا پرادش شناسایی شده است.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

آتش‌سوزی در جنگلات پاکستان همزمان با ادامه موج گرما

Published

on

(Last Updated On: )

همزمان با ادامه موج گرما و هوای خشک در پاکستان، این کشور روز جمعه شاهد آتش‌سوزی جنگلات در نقاط مختلف از جمله اسلام آباد بود.

به گزارش رویترز، مقام‌ها هنوز تایید نکرده اند که آیا این آتش سوزی‌ها به دلیل درجه حرارت بالا بوده یا عمداً صورت گرفته است.

بخش‌هایی از پاکستان طی هفته گذشته شاهد درجه حرارت تا ۵۲.۲ درجه سانتی‌گرید بوده است. دانشمندان می‌گویند که افزایش درجه حرارت به دلیل تغییر اقلیم ناشی از فعالیت‌های بشر می‌باشد.

توده‌های دود برخاسته از آتش‌سوزی شدید در تپه‌های اسلام‌آباد دیده شده است در حالی که درجه حرارت به ۴۱ درجه سانتی‌گرید در بعد از ظهر جمعه رسید.

سهیل خان، یکی از مقامات پولیس اسلام‌آباد به رویترز گفت: «فرستادن آتش‌نشانی به آنجا دشوار است؛ مقامات امدادی در حال تلاش برای خاموش کردن آتش هستند.»

سخنگوی پولیس اسلام آباد گفت که در حال بررسی دلایل آتش سوزی هستند و تیم ویژه‌ای برای بررسی از سوی قوماندانی امنیه شهر تشکیل شده است.

وقار زکریا، یکی از اعضای بورد حیات وحش اسلام آباد، گفت که این آتش سوزی می‌تواند یک مورد «آتش سوزی عمدی» باشد. وی افزود که درجه حرارت بالا برای مدت طولانی تر از حد معمول ادامه داشته و ماه می خشک تر از حد معمول بوده است.

مظهر حسین، سخنگوی ایالتی اداره مبارزه با حوادث طبیعی پاکستان به رویترز گفت: «آتش سوزی جنگل کلار کهار ممکن است یک فوران ناشی از گرما باشد.»

پاکستان از نظر سازمان های بین المللی به عنوان یکی از آسیب پذیرترین کشورها در برابر تغییرات اقلیمی شناخته می‌شود. در سال ۲۰۲۲، سیلاب ویرانگر در این کشور بیش از ۱۷۰۰ نفر را کشت و میلیون ها نفر را آواره کرد.

از سوی دیگر در هند حداقل ۱۵ نفر احتمالاْ از اثر گرمازدگی در روز پنجشنبه جان خود را از دست دادند.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

نگرانی اداره محیط زیست از کاهش کمک‌ها در بخش مبارزه با تغییرات اقلیمی در افغانستان

Published

on

(Last Updated On: )

اداره ملی حفاظت از محیط زیست از کاهش کمک‌‌های جامعه جهانی در بخش مبارزه با تغییرات اقلیمی ابراز نگرانی می‌کند. مسوولان این اداره می‌گویند که کاهش کمک‌ها منجر می‌شود تا افغانستان آسیب‌های بیشتری را متحمل شود.

این اداره در مورد این موضوع نشست مشترکی را با حضور علمای دینی در کابل برگزار کرده است. در این نشست، مسوولان این نهاد از کاهش کمک‌های جهانی ابراز نگرانی کرده و گفته‌اند که توقف پروژه‌ها در این بخش سبب خواهد شد تا افغانستان آسیب‌پذیرتر شود.

عبدالسلام حقانی، مُعین مالی و اداری حفاظت از محیط زیست گفته است که کشورها در قسمت تغییرات اقلیمی منافع خویش را بیشتر مدنظر گرفته‌اند اما تاثیرات آن بالای افغانستان بیشتر بوده است.

در همین حال، اشتراک کنندگان گفته‌اند که علما می‌توانند از طریق منابر و مساجد به مردم آگاهی دهند تا از یکسو از محیط زیست حفاظت شده و از سوی دیگر از قطع جنگلات جلوگیری شود.

غوث‌الدین حقانی، رئیس انسجام مساجد وزارت ارشاد حج و اوقاف نیز گفت: «اگر هوا پاک باشد، آب پاک باشد، زمین پاک باشد؛ انسان از امراض و مصیبت‌ها نجات می‌یابد.»

با این حال، شماری دیگر از اشتراک کنندگان می‌گویند، باید کار پروژه‌های که در بخش مبارزه با تغییرات اقلیمی بوده است از سر گرفته شود.

عزت‌الله صدیقی، رئیس موسسه رها گفت: «اگر این کمک‌ها صورت نگیرد، من مطمین هستم که هم پیشرفت‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی حتا سیاسی ما را بیشتر خدشه‌دار خواهد کرد.»

افغانستان در حال حاضر ششمین کشور آسیب‌پذیر از نظر تغییرات اقلیمی در جهان محسوب می‌شود. هرچند که نقشی در تولید گاز‌های گل‌خانه‌ای ندارد و اما تولید همین گازها سبب شده تا افغانستان با خشک‌سالی، زلزله و جاری شدن سیلاب‌ها مواجه شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!