Connect with us

رویداد های اخیر

بازگشت بی‌سابقه بیش از ۵.۲ میلیون افغان در سال ۲۰۲۵؛ هشدار صلیب سرخ از تشدید بحران انسانی

بر بنیاد معلومات جمعیت هلال احمر افغانی، بیشترین ورود روزانه بازگشت‌کنندگان از پاکستان در ماه نومبر ثبت شده است.

منتشر شده

در

فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر هشدار داده است که بازگشت گسترده افغان‌ها از کشورهای همسایه در سال ۲۰۲۵، فشار بی‌سابقه‌ای بر وضعیت شکننده انسانی در افغانستان وارد کرده است.

بر اساس گزارش تازه این فدراسیون، از آغاز سال ۲۰۲۵ تا پایان ماه نومبر، بیش از ۵.۲ میلیون افغان از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند؛ موجی که یکی از بزرگ‌ترین نقل مکان جمعیتی در تاریخ معاصر افغانستان توصیف شده است. از این میان، بیش از ۳.۶ میلیون نفر تنها از ایران بازگشته‌اند که دست‌کم ۱.۲ میلیون تن آنان به‌گونه اجباری اخراج شده‌اند.

در گزارش آمده است که بخش عمده این بازگشتی‌ها پس از اول ماه اپریل آغاز شده؛ موضوعی که نشان‌دهنده تشدید سیاست‌های اجرایی در کشورهای میزبان است. فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر افزوده است که با وجود آغاز فصل زمستان که معمولاً رفت‌وآمدها را کاهش می‌دهد، شمار بازگشت‌کنندگان همچنان بالا باقی مانده، به‌ویژه از ایران؛ امری که نشان می‌دهد نگرانی‌های حفاظتی و فشارهای سیاسی بر محدودیت‌های فصلی غلبه کرده است.

بازگشت‌کنندگان از پاکستان

به نقل از آمار سازمان بین‌المللی مهاجرت، فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر گفته است که بین اول جنوری تا ۳۰ نوامبر ۲۰۲۵، حدود ۸۰۴ هزار و ۸۳۰ افغان از پاکستان بازگشته‌اند که نزدیک به ۱۱۶ هزار نفر آنان، معادل ۱۴ درصد، به‌گونه اجباری اخراج شده‌اند.

پاکستان در ماه اپریل مرحله دوم طرح «بازگرداندن اتباع خارجی غیرقانونی» را آغاز کرد که افغان‌های بدون مدرک و دارندگان کارت شهروندی افغان را هدف قرار می‌داد. این طرح در ماه جولای به دارندگان کارت ثبت (PoR) نیز گسترش یافت و پایان مهلت تعیین‌شده در ۳۱ آگست، نگرانی و ترس گسترده‌ای را در میان افغان‌ها ایجاد کرد.

بر بنیاد معلومات جمعیت هلال احمر افغانی، بیشترین ورود روزانه بازگشت‌کنندگان از پاکستان در ماه نومبر ثبت شده است. بیشتر آنان از گذرگاه‌های تورخم در ننگرهار و اسپین‌بولدک در کندهار وارد کشور شده‌اند، در حالی که مسیرهای انگور اده در پکتیکا و راه‌های غیررسمی در هلمند نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

ادامه بازگشت‌ها از ایران

فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر گزارش داده است که بازگشت افغان‌ها از ایران در تمام سال ۲۰۲۵ در سطح بالا ادامه داشته و نزدیک به ۶۵ درصد از مجموع بازگشت‌کنندگان سال را تشکیل می‌دهد. بیش از ۱.۸ میلیون افغان از ایران وارد کشور شده‌اند که بیشتر آنان از گذرگاه‌های اسلام‌قلعه و میلک–زرنج عبور کرده‌اند.

اوج این بازگشت‌ها در میانه سال ثبت شده که دلیل آن پایان اقامت‌های موقت و تشدید اقدامات اجرایی در ایران عنوان شده است. بسیاری از بازگشت‌کنندگان با اموال اندک وارد کشور شده‌اند و این وضعیت فشار فوری بر مراکز پذیرش و خدمات اساسی در ولایت‌های مرزی وارد کرده است.

نگرانی‌ها در تاجکستان

در بخش دیگری از گزارش، فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر نسبت به وضعیت افغان‌ها در تاجکستان نیز ابراز نگرانی کرده است. به گفته این نهاد، با وجود باز بودن مرزها تنها برای دارندگان پاسپورت و ویزه معتبر، گزارش‌هایی از اخراج‌های خودسرانه، حتی شامل پناهجویان ثبت‌شده، منتشر شده که باعث افزایش نگرانی و تشویش در میان افغان‌ها شده است.

فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر هشدار داده است که بازگشت گسترده مهاجران، فشار سنگینی بر جوامع میزبان در داخل افغانستان وارد کرده؛ جوامعی که هم‌اکنون با فقر، کمبود سرپناه، ناامنی غذایی و دسترسی محدود به خدمات صحی و حمایتی روبه‌رو هستند. این نهاد افزوده است که زنان، کودکان، افراد بدون سرپرست و گروه‌های آسیب‌پذیر بیش از دیگران در معرض خطر قرار دارند.

این درحالیست که، امارت اسلامی افغانستان در ماه دسمبر ۲۰۲۵ اعلام کرد که در مجموع ۲.۸ میلیون مهاجر و شهروند افغان در سال ۲۰۲۵ به کشور بازگشته‌اند و روند بازگشت آنان به‌گونه منظم مدیریت شده است. به گفته مقام‌ها، خدمات اولیه برای بازگشت‌کنندگان فراهم و زمین‌های رهایشی برای مسکن آنان توزیع شده است.

این در حالی است که نهادهای بین‌المللی بار دیگر بر ضرورت حمایت پایدار جامعه جهانی برای مدیریت بحران انسانی و تضمین بازگشت امن، داوطلبانه و با عزت مهاجران افغان تأکید کرده‌اند.

رویداد های اخیر

Turkey’s Erdoğan urges diplomacy in call with Shehbaz Sharif amid Middle East crisis

Ankara has previously supported mediation and diplomatic engagement aimed at reducing violence along the Durand Line.

Published

on

Turkish President Recep Tayyip Erdoğan held a telephone conversation Tuesday with Pakistani Prime Minister Shehbaz Sharif, calling for an urgent return to diplomacy as tensions escalate across the Middle East following recent U.S.-Israeli strikes on Iran.

According to Türkiye’s Directorate of Communications, the two leaders discussed bilateral relations as well as rapidly developing regional events.

Erdoğan stressed that renewed diplomatic engagement offers the most viable path to de-escalation and warned that continued military confrontation risks further destabilizing an already fragile region.

The call comes amid heightened tensions after joint U.S.-Israeli strikes targeted senior Iranian figures, dramatically increasing fears of wider conflict. Ankara has consistently advocated dialogue and political solutions in regional disputes, positioning itself as a potential mediator.

Condemnation of Attacks in Pakistan

During the conversation, Erdoğan condemned recent terrorist attacks in Pakistan and reaffirmed Türkiye’s solidarity with Islamabad in its counterterrorism efforts. He underscored the close strategic partnership between the two countries and reiterated Ankara’s commitment to supporting Pakistan’s security and stability.

Türkiye and Pakistan maintain strong diplomatic, economic, and defense ties, with regular high-level exchanges and cooperation across multiple sectors.

Support for Pakistan-Afghanistan Ceasefire

Erdoğan also addressed tensions along the Durand Line, the disputed Afghanistan-Pakistan frontier, expressing Türkiye’s readiness to assist in efforts to restore and maintain a ceasefire between the two neighbors.

Ankara has previously supported mediation and diplomatic engagement aimed at reducing violence along the Durand Line.

The leaders additionally reviewed broader regional developments and reaffirmed their commitment to strengthening Türkiye-Pakistan relations.

As instability spreads across the Middle East, Erdoğan’s outreach underscores Ankara’s diplomatic push to contain the crisis and prevent further escalation through dialogue rather than military confrontation.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: مردم پاکستان حامی سیاست‌های منجر به کشتار غیرنظامیان افغان نیستند

خلیل‌زاد در اظهاراتی افزود که به باور او فاصله میان مردم پاکستان و ساختار حاکمیتی این کشور در حال گسترش است.

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین ایالات متحده در امور صلح افغانستان، با اشاره به گزارش منتشرشده از سوی سازمان ملل درباره تلفات غیرنظامیان افغان، گفته است که باور ندارد مردم پاکستان از سیاست‌های نهادهای حاکم این کشور که به کشته‌شدن غیرنظامیان افغان انجامیده، حمایت کنند.

خلیل‌زاد در اظهاراتی افزود که به باور او فاصله میان مردم پاکستان و ساختار حاکمیتی این کشور در حال گسترش است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که گزارش‌های اخیر سازمان ملل از افزایش تلفات غیرنظامیان در پی حملات هوایی رژیم نظامی پاکستان خبر داده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بنیاد بیات به ده‌ها خانواده نیازمند در میدان‌وردک کمک کرد

در کنار این، بنیاد بیات در زمینه ساخت مکاتب، مراکز صحی، مساجد و حفر چاه‌های عمیق برای تأمین آب آشامیدنی صحی در ولایت‌های مختلف کشور نیز فعالیت‌های چشمگیری انجام داده است.

Published

on

بنیاد بیات در ادامه کمک‌هایش در ماه مبارک رمضان، بسته‌های مواد غذایی را به ده‌ها خانواده نیازمند در ولایت میدان‌وردک توزیع کرده است.

مسؤلان این بنیاد اعلام کردند که مساعدت‌های رمضانی شامل آرد، روغن و برنج، پس از انجام یک سروی به خانواده‌های مستحق و نیازمند ارائه شده است.

همچنان، مسئولان بنیاد بیات بر اهمیت ادامه کمک‌های بشری به مردم نیازمند در سایر ولایت‌های کشور تأکید دارند.

حاجی محمد اسماعیل، معاون بنیاد بیات، گفت: «به ادامه کمک‌های بنیاد بیات به مناسبت ماه مبارک رمضان که پیشتر در ولایات مختلف به شمول کابل توزیع شده بود، امروز نیز خوشبختانه در ولایت میدان‌وردک به تعداد مستحقین و بیجاشدگان کمک ارائه می‌کنیم.»

بیکاری در سراسر کشور یکی از مهم‌ترین عوامل فقر مردم است و به همین دلیل، بسیاری از خانواده‌ها نیازمند کمک هستند.

دریافت‌کنندگان کمک از دیگر نهادهای خیریه نیز خواستار یاری به نیازمندان در این شرایط دشوار شده‌اند.

یکی از دریافت‌کنندگان کمک گفت: «از این کمک‌های بنیاد بیات صمیمانه تشکر می‌کنیم.»

در کنار این، بنیاد بیات در زمینه ساخت مکاتب، مراکز صحی، مساجد و حفر چاه‌های عمیق برای تأمین آب آشامیدنی صحی در ولایت‌های مختلف کشور نیز فعالیت‌های چشمگیری انجام داده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!