Connect with us

رویداد های اخیر

باشندگان دشت برچی خواهان برگشت «ام اس اف» در ساحه شدند

منتشر شده

در

یک سال از حمله خونین بالای بیمارستان صد بستر دشت برچی که در آن مادران، کودکان و کارمندان این بیمارستان قربانی شدند می‌گذرد.

اما برای مردم دشت برچی حمله حمله هیچ گاه فراموش شدنی نیست. در این حمله دست کم ۲۴ تن به شمول مادران جان باختند.

در پی این حمله داکتران بدون مرز «ام اس اف» که بخش زایشگاه بیمارستان صد بستر دشت برچی را مدیریت می‌کردند، تصمیم ترک این بیمارستان را گرفتند؛ تصمیمی که برای باشندگاه دشت برچی «تکان دهنده و ناامید کننده» بود.

ام اس اف در اعلامیه ای گفته است که کارمندان این نهاد در افغانستان و سراسر جهان خود را در غم خانواده ها و قربانیان این رویداد شریک می دانند و “با جامعه هزاره ابراز همدردی میکنند از کسانی که هنوز با عواقب جسمی و روحی آن روز تلخ روبرو هستند حمایت میکنند.”

این نهاد گفته است: “ما امیدواریم هیچ خانواده دیگری در لحظات تجلیل و خوشی در گشودن زندگی جدید در این جهان، این نوع فاجعه مهیب را تجربه نکنند.”

از سوی هم داکتر ایزابل دفورنی، مدیر عملیات ام اس اف روز گذشته گفت: “چند هفته بعد (از حمله) ما مجبور شدیم انتخاب دشواری را برای بیرون شدن از دشت برچی انجام دهیم. ما می دانستیم بعد از ترک آنجا نیازهای زیادی را پشت سر می گذاریم.”

وی افزود: “برای بسیاری از زنان محل، بخش زایمان مان نیاز جدی بود. از سال ۲۰۰۹ بدینسو در ۱۶۰۰۰ کودک در آنجا متولد شده اند. اما ما نتوانستیم فعالیت خود را بعد از اتفاقی که رخ داد ادامه دهیم.”

احمد تمیم ، یکی از ساکنان منطقه، با تشکر از خدمات ام اس اف در طول سالها در این بیمارستان، گفته است: “مردم هرگز خدمات سخاوتمندانه ام اس اف در دشت برچی و نیز بسته شدن غم انگیز این بیمارستان را فراموش نمی کنند. بسته شدن این بیمارستان همه را شوکه، درمانده و ناامید کرد.”

وی افزود: “همه مردم آرزو داشتند كه شما پس از حمله به همکاری خود در ساحه فقیرنشین و حاشیه نشین ادامه می دادید. اما متاسفانه رفتن شما غم دیگری برای مردم بود.”

برای سید جاوید هاشمی، یکی از کارمندان این نهاد که در هنگام حمله در یک اتاق امن پناه برده بود، تا چندین سال کابوس خواهد بود.

آقای هاشمی دیگاه خود را زیر اعلامیه ام اس اف چنین نگاشته است: ” “بدترین خاطره ای که تا کنون داشتم! و سخت ترین چهار ساعتی که در اتاق امن، زیر تیراندازی، بمب گذاری و اجساد مرده (مادران ، نوزادان ، پرستاران، همکاران مان) سپری کردیم. آنچه بعد از بیرون آمدن از اتاق امن دیدیم، مانند کابوسی بود که فراموش شدن آن چندین سال به طول می انجامد.”   

ام البنین نیز خیلی ساده خطاب به این نهاد گفته است: ” کاش شما می‌ماندید. حداقل شما همکاری تان را از ما مردم نگیرید.”

یکی دیگر از ساکنان دشت برچی از این نهاد خواسته است که فعالیت خود در ساحه هزاره نشین از سر بگیرد.

مصطفا اصغری گفته است: “فعالیت تان را دوباره آغاز کنید.”

اصیلا محمدی گفته است: ” امیدوار استیم ام اس اف فعالیت اش را دوباره به کابل آغاز نمایند و بیشتر مادران و نوزادان از مرگ و میر نجات پیدا کنند.”

از سوی هم سکینه امیری یکی از خبرنگاران افغان خطاب به «ام اس اف» گفته است که بیمارستان دشت برچی پس از حمله مرگبار سال گذشته در اوج نیاز ارایه خدمات پزشکی قرار دارد.

خانم امیری در یادداشتی گفته است: “اکنون خدمات صحی‌ شفاخانه صد بستر برچی در تمام بخش‌ها تقریبا به مشوره دهی خلاصه می‌شود که تنها به مریضان سر و پایی چند داروی مسکن می‌دهد.”

وی افزوده است که این بیمارستان تنها ولادت های عادی را انجام می‌دهند.

خانم امیری گفته است: “داکتران ‌ام‌اس‌اف لطفن برای کمک به مردمی که نانی برای خوردن شان ندارند، شفاخانه را دوباره فعال سازید. بخش نسایی امید هزاران مادر نیازمند غرب کابل بود و هست.”

بیمارستان صد بستر دشت برچی در ساحه ای قرار دارد که اوایل این هفته یک مکتب دخترانه نیز آماج سه انفجار قرار گرفت که در نتیجه دست کم ۸۷ تن به شمول دانش آموزان جان باختند و نزدیک به دو صد نفر دیگر زخم برداشتند.

تا هنوز فرد و یا گروهی مسوولیت این حمله را به عهده نگرفته است. حکومت طالبان را به دست داشتن در این حمله متهم میکند اما طالبان در اعلامیه ای با محکوم کردن این حمله دست داشتن اش را رد کرده است.

رویداد های اخیر

۲۸۱ افغان در سال ۲۰۲۵ به روسیه درخواست پناهندگی داده اند

Published

on

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که ۲۸۱ شهروند افغانستان در سال ۲۰۲۵ به روسیه درخواست پناهندگی ارائه داده‌اند.

طبق گزارش، افغانستان در جایگاه سوم از لحاظ تعداد درخواست‌های پناهندگی قرار دارد. سوریه با ۳۱۹۶ درخواست در رتبه دوم قرار دارد.

خبرگزارش تاس نوشته است که بیشترین تعداد درخواست‌های پناهندگی را در سال گذشته شهروندان اوکراین (۳۳۳۲) ارائه داده اند.

ازبیکستان (۱۷۶ متقاضی) و آلمان (۱۲۹) نیز در سال گذشته در میان پنج ملیت برتر متقاضی پناهندگی در روسیه بوده اند. در مجموع، ۸۲۲۰ شهروند خارجی در سال ۲۰۲۵ درخواست پناهندگی موقت داده‌اند که در مقایسه با سال ۲۰۲۴، ۱۳۴۱ مورد افزایش داشته است.

پناهندگی موقت در روسیه، اقامت قانونی، زمینه کار بدون مجوز، دسترسی به مراقبت‌های صحی تحت پوشش بیمه اجباری، اسناد مسافرتی، فرصت‌های تحصیلی و کمک مالی را فراهم می‌کند. همچنین این اولین قدم برای اخذ اجازه اقامت موقت و در نهایت شهروندی روسیه محسوب می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نیویارک تایمز: افغانستان پس از قطع کمک‌های امریکا با تشدید بحران گرسنگی روبه‌رو است

Published

on

روزنامه نیویارک تایمز در گزارش تازه‌اش گفته است که افغانستان در پی کاهش شدید کمک‌های ایالات متحده، بیش از پیش در بحران انسانی فرو رفته است؛ به‌گونه‌ای که گرسنگی کودکان به بدترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و نزدیک به ۴۵۰ مرکز صحی مجبور به تعطیلی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بودجه ایالات متحده که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ به‌طور میانگین سالانه نزدیک به یک میلیارد دالر بود، پس از برچیده شدن اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترمپ، عملاً از میان رفته است.

برنامه جهانی غذا برآورد کرده است که اکنون چهار میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند.

کاهش کمک‌ها به‌ویژه مناطق روستایی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و خانواده‌ها را از دسترسی به خدمات ابتدایی صحی محروم کرده است. در ولایت دایکندی، بسته شدن کلینیک‌های محلی با مرگ‌های قابل پیشگیری هنگام زایمان و افزایش مرگ‌ومیر کودکان ارتباط داده شده است.

در سراسر کشور، بیش از ۱۷ میلیون افغان حدود ۴۰ درصد جمعیت با ناامنی حاد غذایی روبه‌رو هستند و بنا بر این گزارش، هفت ولایت در آستانه شرایط قحطی قرار دارند.

این بحران با اخراج‌های گسترده مهاجرین افغان از ایران و پاکستان، زلزله‌های مرگبار و تداوم خشکسالی تشدید شده است. هرچند دیگر کمک‌کنندگان و مقام‌های افغان تلاش کرده‌اند این خلأ را جبران کنند، اما به گزارش نیویارک تایمز، این تلاش‌ها به‌مراتب کمتر از سطح کمک‌های پیشین امریکا بوده است.

نهادهای بشردوستانه هشدار می‌دهند که پیامدهای این وضعیت بلندمدت خواهد بود. محققانی که نیویارک تایمز به آن‌ها استناد کرده می‌گویند سوءتغذیه مداوم می‌تواند به یک نسل کامل آسیب برساند؛ پیامدهایی که حتی در صورت ازسرگیری کمک‌ها در آینده نیز قابل جبران نخواهد بود.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی یافته‌های این گزارش را نادرست می‌داند و می‌گوید که وضعیت افغانستان آن‌چنان وخیم نیست که بازتاب داده می‌شود و وضعیت کشور نیز به‌سوی بهبودی می‌رود.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «به نظر ما این گزارش درست نیست. ما زمان‌های بدی را پشت سر گذاشته‌ایم و مشکلاتی چون بحران انسانی را تجربه کرده‌ایم. در مقطعی تلفات بسیار سنگینی داشتیم و مردم ما با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند، اما اکنون وضعیت اکثر مردم رو به بهبود است. اقتصاد کشور به‌سمت مثبت در حرکت است و برای شماری از افراد بیکار تا حدی زمینه‌ کاریابی فراهم شده و تلاش‌ها همچنان ادامه دارد و منابع اقتصادی افغانستان احیا شده است.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!