Connect with us

تجارت

بانک مرکز افغانستان: اگر مردم پول های شان را در بانک نگهداری کنند، نیازی به کمک های خارجی نخواهد شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

اتاق تجارت وصنایع افغانستان دومین نشست را باحضور شماری ازمسوولان بانک های خصوصی و دولتی افغانستان تحت “عنوان دسترسی به منابع مالی” برگزار کرد.

دراین نشست مسوولان اتاق تجارت با شش بانک بزرگ تفاهم نامه را به امضا رساندند که براساس این قرار داد اشخاصی  که از سوی این اتاق برای دریافت قرضه به این بانک ها معرفی می شوند تکتانه قرضه گیری آنها از 2 تا 6 درصد به تناسب قرضه های دیگر پایین خواهد بود.

قربان حقجو رییس هیات عامل اتاق تجارت وصنایع گفت: “در نبود یک سیستم منظم قرضه دهی و اعتماد مردم بالای بانک ها سیتم بانکداری در یک کشور رشد نمیکند که متاسفانه بعد از چالشی که در قسمت کابل بانک بوجود آمد سکتوربانکداری در افغانستان با مشکل جدی رو برو شده است”.

درهمین حال مسوولان در اتاق تجارت از بانک های افغانستان خواست تا برای رشد اقتصاد مردم فرهنگ قرضه دهی را گسترش دهند.

از سوی هم مسوولان بانک مرکزی افغانستان می گویند: بانکداری در افغانستان پیشرفت کرده، اما نیاز به کار بیشتر دارد.

خان افضل هده وال معاون بانک مرکزی افغانستان گفت:” به دلیل بی اعتمادی مردم بالای بانک ها در افغانستان شهروندان افغان دستکم پنجاه ملیارد دالر پول نقد را درخانه های شان نگهداری میکنند. اگر نظام بانکداری در افغانستان بگونه لازم رشد کند، و مردم پول های شان را در بانک های سرمایه گذاری کنند، نیازی به کمک های خارجی نخواهد شد”.

به اساس آمار بانک مرکزی اکنون بیش از 11 ملیار دالر پول، در بانک های خصوصی و دولتی  نگهداری میشود.

بانک مرکزی باور دارد که اگر این روند قرضه دهی بگونه لازم افزایش یابد اقتصاد افغانستان نیاز به کمک های خارجی ندارد

Advertisement

تجارت

ازبکستان قراردادهای صادراتی به ارزش ۴۴ میلیون دالر با افغانستان امضاء کرده است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۲, ۱۴۰۳)

ازبکستان قراردادهای صادراتی به ارزش ۴۴ میلیون دالر را با افغانستان امضا کرده است. رسانه‌های ازبکستانی گزارش داده اند که تاشکند با امضای قراردادهای صادراتی جدید، می‌خواهد قراردادهای تجاری و صادراتی بیش‌تری با افغانستان امضاء کند.

بر بنیاد این گزارش‌، این قراردادها در جریان سفر سه روزه تاجران افغان به تاشکند امضاء شده‌اند.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری ازبکستان گفته است، دو کشور هم‌چنان در حال برنامه‌ریزی برای تشکیل یک شورای تجارت مشترک اوزبیکستان-افغانستان اند که ۱۸ شرکت افغانی عضویت این شورا را خواهد داشت.

افغانستان در حال حاضر سالانه به ارزش ۷ میلیارد دالر کالا وارد می‌کند که بخش بزرگ آن از ازبکستان و یا از طریق ازبکستان وارد می شود.

درهمین حال، به باور آگاهان ظرفیت‌های بیشتری برای  افزایش همکاری‌های تجارتی میان دو کشور وجود دارد.

پیشتر یک هیأت بلند پایه ازبکستان به رهبری وزارت خارجه آن‌کشور به کابل سفر کرده بود و در این سفر مقام‌های بلند پایه دو کشور تعهد سپردند که همکاری‌ها گسترش میدهند.

Continue Reading

تجارت

عزیزی: از سرمایه‌گذاران مالیزیا می‌خواهیم تا در افغانستان سرمایه‌گذاری نمایند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۵, ۱۴۰۳)

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با نمایندگان از وزارت خارجه، وزارت دفاع، وزارت داخله و نماینده دفتر صدراعظم مالیزیا برای افغانستان به ریاست دکتر شازلینا بنت ذین العابدین دیدار و ملاقات نمود.

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که، در این دیدار دو طرف روی تجارت دوجانبه، برگزاری کنفرانس تواصل تجارتی جهت استحکام روابط تجارتی دو کشور، بیلانس تجارت افغانستان و مالیزیا، ایجاد بازار برای محصولات افغانستان از جمله قالین، پنبه، سنگ‌های معدنی بحث و گفتگو نمودند.

به گفته این وزارت در پایان این دیدار سرپرست وزارت صنعت و تجارت با تاکید بر افزایش سرمایه‌گذاری از سوی کشورهای منطقه در افغانستان؛ از سرمایه‌گذاران کشور مالیزیا نیز خواست تا در افغانستان سرمایه‌گذاری نمایند.

Continue Reading

تجارت

صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن آغاز شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳, ۱۴۰۳)

وزارت امور داخله می‌گوید که صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن هرات – خواف آغاز شد.

این وزارت در شبکه ایکس خود نگاشته است که :«صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن هرات – خواف در فضای آرام آغاز شد.»

وزارت داخله افزوده است که تا یک ماه روزانه یک قطار و پس از آن روزانه دو قطار حرکت می‌کند.

به گفته این وزارت امنیت خط آهن خواف – هرات توسط محافظین معینیت تصدی ملی محافظت عامه تامین می‌گردد.

طرح راه آهن خواف – هرات نه تنها موجب اتصال ریلی ایران و افغانستان شده بلکه تکمیل کننده مسیری ۲ هزار کیلومتری در دهلیز ریلی شرق به غرب جهان از چین، ازبکستان، افغانستان، ایران، ترکیه و اروپا است.

همچنین افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکه بدون دسترسی به آب‌های آزاد جهان، با اتصال به شبکه ریلی ایران و بنادر جنوبی ایران از مسیری امن برای ارتباط با اروپا برخوردار می‌شود.

این خط ریلی برای تجارت ایران و افغانستان راهبردی است و سالانه ظرفیت جابجایی ۶ میلیون تُن کالا را میان دو کشور ایجاد می‌کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!