Connect with us

رویداد های اخیر

با بسته ماندن مکاتب شماری از دختران در بغلان به قالین بافی رو آورده اند

منتشر شده

در

با بسته ماندن مکاتب به روی دختران، شمار زیادی از دختران در ولایت بغلان بخاطر حمایت از خانوادهای شان به قالین بافی رو آورده اند و از بام تا شام مصروف کار شاقه قالین بافی هستند، اما این دختران از نبود بازار مناسب برای قالین و عدم دسترسی آنان به مواد خام شکایت دارند.

آنان می‌گویند نبود مواد خام در این ولایت سبب شده است تا تاجران با تهیه مواد خام، قالین دست باف آنان را به قیمت ارزان خریداری و به قیمت بلند به فروش برسانند.

ثریا، قالین باف در بغلان می‌گوید: «حتی قالین که می‌بافیم نرخ درست ندارد و قیمت‌اش پایین است، باز هم مجبور هستیم‌ شب و روز کار کنیم و این بسیار سخت است.»

مسئولان در انجمن قالین ‌بافان بغلان می‌گویند نبود بازار مناسب برای قالین و عدم دسترسی مستقیم قالین بافان به مواد خام از مشکلات جدی آنان است و از حکومت می‌خواهند که این مشکل را رفع کند.

محمد عارف غلامی، مسئول انجمن قالین بافان در بغلان می‌گوید :«پنجصد خانواده قالین باف داریم و۱۵۰ خانواده گلیم باف داریم. در اینجا قالین را کار میکنند، مواداش از کابل میاید، یک متر قالین در کابل سه هزار افغانی است اما در اینجا ۱۸۰۰ افغانی توزیع می‌شود.»

مسئولان محلی می‌گویند که برای حل این مشکلات اقداماتی را روی دست دارند و اکثر قالین‌های این ولایت که پیش از این در پاکستان پروسس می‌شد حالا اما در کابل پروسس می‌شود.

عزت میر حقانی، آمر فرهنگ‌ ریاست اطلاعات و فرهنگ بغلان می‌گوید:« در جمهوریت قالین در بغلان بافته می‌شد بعد از انتقال به کابل به پاکستان برده می‌شد ودر آنجا پروسس و به نام پاکستان در کشورهای دیگر به فروش می‌رسید، با روی کار آمدن امارت قالین در کشور بافت و پروسس می‌شود وبه نام خودمان به فروش می‌رسد.»

قالین از صنایع قدیمی و مهم مردم در ولایت‌های شمال‌شرقی کشور است که هزاران خانواده سرگرم این صنعت هستند و از این راه لقمه نانی پیدا می‌کنند.

رویداد های اخیر

انتقال انجن ۲.۳ میلیون دالری بوئینگ ۷۳۷ شرکت آریانا از امریکا به کابل

رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت تأکید کرده است که تلاش‌ها برای تأمین سریع‌تر پرزه‌جات و تجهیزات مورد نیاز طیاره‌ها ادامه دارد.

Published

on

به‌دنبال تلاش‌ها و پیگیری‌های رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت، انجن یک فروند طیاره‌ی بوئینگ ۷۳۷ این شرکت که به‌دلیل روند گمرکی در امریکا متوقف مانده بود، پس از تکمیل مراحل مربوط، به کابل انتقال داده شد.

این انجن به ارزش ۲.۳ میلیون دالر امریکایی از شرکت «گلوبل انجین» خریداری شده و قرار است پس از انتقال به کابل، توسط تیم تخنیکی د آریانا افغان هوایی شرکت در یک فروند طیاره‌ی بوئینگ ۷۳۷ نصب شود.

مسوولان د آریانا افغان هوایی شرکت می‌گویند انتقال این انجن، گام مهمی در راستای تقویت ظرفیت تخنیکی و عملیاتی این شرکت و فراهم‌سازی زمینه برای فعالیت منظم هواپیماهای آن به شمار می‌رود.

رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت تأکید کرده است که تلاش‌ها برای تأمین سریع‌تر پرزه‌جات و تجهیزات مورد نیاز طیاره‌ها ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در یک سال گذشته بیش از ۶۵۰ هزار جلد پاسپورت توزیع شده است

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید در یک سال گذشته هجری قمری، بیش از ۶۵۰ هزار جلد پاسپورت عادی در کشور توزیع و ویزه بیش از ۱۶ هزار شهروند خارجی تمدید شده است.

مجاهد این اظهارات را در برنامه «حکومت در آئینه مطبوعات» با عنوان «هفته خدمات عامه» مطرح کرده است.

به گفته او، اداره عمومی احصائیه و معلومات نیز در سال ۱۴۴۷ هجری قمری نزدیک به دو میلیون تذکره الکترونیکی و حدود یک میلیون تذکره کاغذی توزیع کرده است.

مجاهد افزود که این اداره در یک سال گذشته صدها هزار خدمت حضوری و آنلاین را در بخش اصلاح تذکره‌ها نیز ارائه کرده است.

سخنگوی امارت اسلامی گفت ریاست عمومی پاسپورت با کاهش فورم ثبت‌نام پاسپورت از ۹ صفحه به یک صفحه، تلاش کرده روند ارائه خدمات را سریع‌تر و آسان‌تر کند.

او همچنین از گسترش خدمات شرکت دولتی «افغان پست» خبر داد و گفت این شرکت در یک سال گذشته بیش از پنج میلیون مراسله داخلی را انتقال داده است.

به گفته مجاهد، ارائه خدمات تأیید و تصدیق صدها هزار سند، راه‌اندازی خدمات عاجل، ایجاد مرکز خدمات مشتریان و رساندن اسناد تا درب منازل از دیگر اقداماتی بوده که برای توسعه خدمات پستی انجام شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کار ساخت یک کارخانه بزرگ تولید سمنت در هرات آغاز شد

Published

on

کار ساخت یک کارخانه بزرگ تولید سمنت در هرات امروز با حضور شماری از مقام‌های بلندپایه امارت اسلامی افغانستان در ولایت هرات آغاز شد.

همایون افغان، سخنگوی وزارت معادن و پترولیم، می‌گوید قرارداد این پروژه با یک شرکت داخلی امضا شده و قرار است کار ساخت آن تا دو سال آینده تکمیل شود و پس از آن روند استخراج سمنت آغاز گردد.

به گفته او، شرکت قراردادی برای اجرای این پروژه ۱۴۳ میلیون دالر سرمایه‌گذاری می‌کند و پس از آغاز فعالیت، ظرفیت تولید روزانه آن به حدود سه هزار تُن سمنت خواهد رسید.

مسئولان می‌گویند با آغاز فعالیت این پروژه، حدود پنج هزار نفر به‌گونه مستقیم و غیرمستقیم در آن مصروف کار خواهند شد.

در مراسم آغاز کار این پروژه، معاون اقتصادی و معاون اداری ریاست‌الوزرا و شماری از وزیران کابینه امارت اسلامی نیز حضور داشتند.

پروژه سمنت هرات از پروژه‌های بزرگ صنعتی کشور به شمار می‌رود که مردم این ولایت سال‌ها در انتظار آغاز استخراج و تولید سمنت از آن بوده‌اند.

این پروژه در حدود ۳۰ کیلومتری غرب شهر هرات، در ولسوالی زنده‌جان موقعیت دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117