Connect with us

اخبار ساحوی

بخشی از تاسیسات ناتو به دولت افغانستان واگذار می شوند

منتشر شده

در

مقام های افغان و ناتو میگویند، گفتگو ها برای تحویل دهی تاسیسات ناتو به دولت افغانستان جریان دارد.

اندرس فوگ راسموسن دبیرکل ناتو روز دوشنبه (14 حوت) در نشست مشترک خبری با رییس جمهور کرزی در کابل گفت که تحویل دهی تاسیسات ناتو در افغانستان بخشی از روند انتقال مسوولیت های امنیتی به نیروهای افغان است.

اما او می گوید که نیاز است تا پیش از تحویل دهی این تاسیسات، در مورد موثریت این تحویل دهی و مدیریت درست تاسیسات توسط دولت افغانستان، اطمینان حاصل شود.

آقای راسموسن گفت: ” ما با حکومت افغانستان گفتگو میکنیم تا اطمینان حاصل شود که تسلیم دهی تاسیسات پس از خروج نیرو های ناتو از افغانستان، بتواند به گونه درست از لحاظ اقتصادی، تخنیکی و مدیریتی مورد استفاده قرار گیرد. ما باید اطمینان حاصل کنیم که تاسیسات و یا محلات تسلیم داده شده به حکومت افغانستان، درست مدیریت و نگهداری میشوند و به دولت افغانستان موثریت دارد”.

از سویی هم رییس جمهور کرزی می گوید که دولت افغانستان پیش از این نیز با ناتو در تماس بوده و تلاش می شود تا بخشی از این تاسسیات به نیروهای امنیتی افغان تحویل داده شود.

به گفته آقای کرزی، تاسیساتی که دولت افغانستان بتواند از آن به عنوان پایگاه های نظامی و یا مراکز اداری استفاده کند، به نیروهای افغان واگذار خواهند شد.

او افزود، سایر تاسیساتی که دولت افغانستان بدان نیاز نداشته باشد، برچیده خواهند شد.

دبیر کل ناتو یک بار دیگر بر تعهد این پیمان برای همکاری با نیرو های افغان پس از سال 2014 میلادی تاکید کرد.

آقای راسموسن گفت: ” در مقایسه با دو سال گذشته نیرو های افغان آموزش بیشتر دیده اند و تجربه بیشتر حاصل کرده اند. حالا این نیرو ها مسوولیت تامین امنیت 75 درصد جمعیت افغانستان را برعهده دارند. تعهد ما با این نیرو ها تا پایان روند انتقال و پس آن نیرومند است و با آنان ایستاده خواهیم بود”.

این مقام ناتو از دولت افغانستان خواست تا به تعهدات خود برای حاکمیت قانون، مبارزه با فساد و رعایت حقوق بشر پایبند باشد، زیرا به گفته وی عملی شدن این تعهدات برای ثبات افغانستان و ادامه حمایت‌های بین‌المللی ضروری است.

دبیر کل ناتو هم چنان در این دیدار بربرگزاری انتخابات شفاف و سراسری در افغانستان تاکید کرده  وگفت که نتیجه این انتخابات برای مردم افغانستان باید قابل قبول باشد.

قرار است انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در بهار سال 1393 خورشیدی برگزار شود.

از آنجایکه این انتخابات همزمان با خروج نیروهای بین المللی از افغانستان است، از اهمیت زیادی برای آینده این کشور برخوردار می باشد.

پیشتر گروه های سیاسی مخالف دولت هشدار داده بودند، در صورتیکه انتخابات به گونه شفاف برگزار نشود ثبات افغانستان به خطرمواجه خواهد شد.

Advertisement

اخبار ساحوی

ایران مدعی سرنگونی طیاره پشتیبانی سی -۱۳۰ امریکا در اصفهان شد

خبرگزاری دولتی پرس تی‌وی تصاویر ادعایی از لاشه طیاره سرنگون شده را در تلگرام منتشر کرده است.

Published

on

ایران روز یک‌شنبه مدعی شد که یک طیاره پشتیبانی سی -۱۳۰ امریکا را در منطقه جنوبی اصفهان سرنگون ساخته است. به گزارش خبرگزاری نیمه‌رسمی تسنیم، این طیاره “با شلیک شدید یک واحد نیروهای ویژه پولیس” منهدم شده است.

نیروی قدس سپاه پاسداران ایران در گزارشی که توسط خبرگزاری دولتی ایرنا نشر شد، گفته است که: «عملیات مشترک شامل نیروی هوافضا، واحد‌های زمینی، نیروهای مردمی و بسیج، قوای امنیتی و اردو با موفقیت طیاره دشمن را نابود کردند.»

خبرگزاری دولتی پرس تی‌وی تصاویر ادعایی از لاشه طیاره سرنگون شده را در تلگرام منتشر کرده است.

برخی گزارش‌های اولیه در شبکه‌های اجتماعی امریکا ادعا کرده‌اند که هنگام نجات دومین عضو خدمه یک طیاره اف -۱۵ که پیشتر بر فراز ایران سرنگون شده بود، نیروهای امریکایی ممکن است طیاره خود را منهدم کرده باشند تا به دست ایران نیفتد.

تا کنون هیچ پاسخ رسمی از سوی امریکا در رابطه با ادعای ایران ارائه نشده است.

این حادثه در حالی رخ می‌دهد که تنش‌ها در منطقه پس از حمله مشترک امریکا و اسرائیل بر ایران در ۲۸ فبروری افزایش یافته است. این عملیات تا کنون بیش از یکهزار و ۳۴۰ نفر کشته، از جمله رهبر پیشین علی خامنه‌ای، برجای گذاشته است.

در واکنش، ایران حملات پهپادی و راکتی را علیه اسرائیل و همچنین مواضع وابسته به امریکا در اردن، عراق و کشورهای خلیج اجرا کرده و حرکت کشتی‌ها در تنگه راهبردی هرمز را محدود ساخته است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ایران می‌گوید یک جت اف-۳۵ امریکا را سرنگون کرده است

Published

on

سپاه پاسداران ایران روز جمعه اعلام کرد که یک جت اف-۳۵ متعلق به امریکا را در بخش‌های مرکزی این کشور سرنگون کرده است.

خبرگزاری تسنیم به نقل از بیانیه سپاه گزارش داده که به دلیل نابودی این جت، سرنوشت پیلوت آن همچنان نامعلوم است.

این دومین باری است که ایران در جریان تنش‌های جاری از ۲۸ فبروری به این‌سو، ادعا می‌کند یک جت اف-۳۵ امریکا را نابود کرده است.

با این حال، ایالات متحده تاکنون به این گزارش واکنشی نشان نداده است.

ایران پیش‌تر در ۱۹ مارچ نیز اعلام کرده بود که یک جت اف-۳۵ امریکا را سرنگون کرده است؛ ادعایی که از سوی واشنگتن رد شد.

تهران همچنین روز پنج‌شنبه ادعا کرده بود که یک جت اف-۱۶ اسرائیل را نیز سرنگون کرده است.

تنش‌ها در منطقه پس از موجی از حملات هوایی امریکا و اسرائیل که در ۲۸ فبروری آغاز شد، همچنان در سطح بالایی باقی مانده است. منابع ایرانی می‌گویند این حملات بیش از ۱۳۰۰ کشته، از جمله شماری از مقام‌های ارشد، برجا گذاشته است.

در پاسخ، ایران حملات پهپادی و راکتی را علیه اسرائیل و همچنین اهدافی در اردن، عراق و چندین کشور حوزه خلیج که میزبان تأسیسات نظامی امریکا هستند، انجام داده است. این درگیری‌های ادامه‌دار باعث تلفات، خسارات به زیربناها و اختلال در ترافیک هوایی منطقه و بازارهای جهانی شده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

حمله پهپادی به پالایشگاه مینا الاحمدی کویت

اردوی کویت نیز پیش‌تر اعلام کرده بود که سیستم دفاع هوایی این کشور در حال مقابله با حملات راکتی و پهپادی دشمن هستند.

Published

on

سانه‌های دولتی کویت گزارش داده‌اند که صبح روز جمعه پالایشگاه «مینا الاحمدی»، یکی از بزرگ‌ترین تأسیسات نفتی این کشور، هدف حمله پهپادی قرار گرفته است.

شرکت نفت کویت در بیانیه‌ای اعلام کرده که در نتیجه این حمله، در برخی از واحدهای عملیاتی پالایشگاه آتش‌سوزی رخ داده است، اما تاکنون هیچ‌گونه تلفات جانی گزارش نشده است.

اردوی کویت نیز پیش‌تر اعلام کرده بود که سیستم دفاع هوایی این کشور در حال مقابله با حملات راکتی و پهپادی دشمن هستند.

شرکت نفت کویت افزوده است که وضعیت کیفیت هوا در مناطق اطراف پالایشگاه به‌طور دوامدار تحت نظارت قرار دارد و تا کنون هیچ‌گونه پیامد منفی محیطی زیست‌ در پی این حمله ثبت نشده است.

همچنان گروهی کمکی و اطفائیه در محل حضور دارند و تلاش‌ها برای مهار آتش و جلوگیری از گسترش آن ادامه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!