Connect with us

رویداد های اخیر

برنامه توسعه ملل متحد: افزایش گرسنگی و قرض خانواده‌های افغان را تهدید می‌کند

منتشر شده

در

برنامه توسعه سازمان ملل متحد روز چهارشنبه هشدار داد که نزدیک به نُه خانواده از هر ده خانواده افغان یا با گرسنگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند یا بیشتر قرض‌دار می‌شوند.

به گزارش این سازمان، این در حالی است که میلیون‌ها بازگشت‌کننده جدید، منابع اندک را در ولایت‌های فقیر شرق و شمال افغانستان تحت فشار قرار داده‌اند.

افغانستان که از کاهش کمک‌های بین‌المللی، تحریم‌ها و سلسله‌ای از بلایای طبیعی آسیب دیده است، اکنون با دشواری می‌کوشد بازگشت بیش از ۴.۵ میلیون افغان را از سال ۲۰۲۳ به این‌سو جذب کند، از جمله ۱.۵ میلیون نفری که امسال از پاکستان و ایران اخراج شده‌اند، کشورهایی که روند اخراج مهاجرین بدون سند را تشدید کرده‌اند.

براساس تازه‌ترین ارزیابی این سازمان، ۹۰ درصد خانواده‌های بازگشت‌کننده برای تأمین مصرف خوراک، تداوی یا کرایه‌خانه ناگزیر به قرض گرفتن هستند.

بربنیاد گزارش، بیش از نیمی از این خانواده‌ها گفته‌اند که برای سیر کردن شکم فرزندانشان از مراجعه به داکتر صرف‌نظر کرده‌اند. میزان متوسط قرض خانواده‌ها بین ۳۷۳ تا ۹۰۰ دالر است، در حالی که درآمد ماهانه متوسط تنها حدود ۱۰۰ دالر گزارش شده است.

بازگشت گسترده مهاجرین، بحران اقتصادی و انسانی افغانستان را که پیش از این نیز از بدترین‌های جهان بود، تشدید کرده است.

کمبود مکان به‌طور چشمگیری افزایش یافته و کرایه‌خانه‌ها در بسیاری مناطق سه برابر شده است. بیش از نیمی از بازگشت‌کنندگان از کمبود فضای زندگی یا وسایل خواب شکایت دارند و ۱۸ درصد آنان در یک سال گذشته دوباره بی‌جا شده‌اند. در ولسوالی‌های غربی مانند انجیل و گذره هرات، برنامه توسعه سازمان ملل دریافت که بیشتر بازگشت‌کنندگان در خیمه‌ها یا ساختمان‌های نیمه‌ویران پناه گرفته‌اند.

استیفن رودریکس، نماینده مقیم برنامه توسعه سازمان ملل در افغانستان، خواستار آغاز فوری برنامه‌های «بازسازی مبتنی بر مناطق» شد که معیشت، مسکن و خدمات را باهم پیوند دهد تا به جوامع آسیب‌پذیر کمک شود.

او گفت: «با پیوند دادن فرصت‌های کاری، خدمات اساسی، مسکن و همبستگی اجتماعی، می‌توان فشار را از دوش مناطقی که بیشترین بازگشت را دارند کاهش داد و از بی‌جایی ثانویه جلوگیری کرد.»

کمک‌های بین‌المللی به افغانستان از سال ۲۰۲۱ به این‌سو به شدت کاهش یافته است و درخواست بشردوستانه ۳.۱ میلیارد دالری سازمان ملل برای سال ۲۰۲۵ کمتر از نصف تمویل شده است.

با این حال، امارت اسلامی بارها خواستار حمایت جهانی شده و اخراج جمعی افغان‌ها از پاکستان را محکوم کرده و گفته است که از برخورد با شهروندان افغان در آن کشور «عمیقاً نگران» است.

گزارش برنامه توسعه سازمان ملل همچنین به تشدید حذف زنان از نیروی کار اشاره نموده و هشدار داده است که محدودیت‌های موجود بر اشتغال زنان، معیشت خانواده‌ها و روند بهبود اقتصادی را با خطر جدی روبه‌رو کرده است.

به‌ گفته این گزارش، در حال حاضر تنها شش درصد از زنان افغان در بازار کار فعال ‌اند.

رویداد های اخیر

کشته شدن سه قاچاقبر مواد مخدر در مرز بدخشان با تاجیکستان

Published

on

احسان‌الله کامگار، سخنگوی قوماندانی امنیه ولایت بدخشان می‌گوید که سه قاچاقبر مواد مخدر در جریان درگیری با نیروهای مرزی تاجیکستان کشته شده‌اند.

به گفته آقای کامگار، این افراد که باشندگان ولسوالی خواهان ولایت بدخشان بودند، دو شب پیش هنگام تلاش برای انتقال مواد مخدر به خاک تاجیکستان، توسط نیروهای مرزی آن کشور شناسایی شده و در پی درگیری مسلحانه میان طرفین، هر سه قاچاقبر جان باختند.

سخنگوی قوماندانی امنیه افزود که بر اساس گزارش قوماندانی امنیه ولسوالی خواهان، اجساد این افراد پس از پایان درگیری به نیروهای سرحدی افغانستان تسلیم داده شده است.

تاکنون جزئیات دقیقی از نوع و مقدار مواد مخدر همراه این افراد در دست نیست و تحقیقات در این زمینه جریان دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پولیس کابل: یک شهروند چین و شش افغان در انفجار شهرنو جان باختند

Published

on

خالد زدران، سخنگوی پولیس کابل، می‌گوید انفجار امروز (دوشنبه) در یک رستورانت مشترک چینی‌ها و افغان‌ها به نام «چاینیز نودل» در ساحه شهرنو رخ داده است.

به گفته وی، این رستورانت توسط یک تبعه مسلمان چین به نام عبدالمجید، همسر وی و یک شهروند افغان به نام عبدالجبار محمود اداره می‌شد.

عبدالمجید باشنده ایالت شین‌جیانگ چین معرفی شده است. در این رستورانت غذاهای ویژه برای مسلمانان چینی آماده و عرضه می‌شد.

سخنگوی پولیس کابل افزود که در نتیجه این انفجار، یک تبعه چین به نام ایوب که مسلمان بود و شش شهروند افغان جان باخته‌اند و چند تن دیگر زخمی شده‌اند. به گفته او، محل انفجار در نزدیکی آشپزخانه رستورانت بوده است.

زدران تأکید کرد که نوعیت انفجار تا هنوز مشخص نشده و بررسی‌ها و تحقیقات نیروهای امنیتی در این زمینه ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خنثی‌سازی بمب ۵۰۰ کیلویی در هرات

بر بنیاد معلومات این اداره، پس از تماس شهروندان، ساحه توسط تیم‌های تخنیکی شناسایی شد و نیروهای عملیاتی مؤسسه بین‌المللی هیلوترست با هماهنگی نهادهای مسئول به محل اعزام گردیدند.

Published

on

مسئولان اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث از کشف و خنثی‌سازی یک بمب ۵۰۰ کیلویی به‌جامانده از جنگ‌های گذشته در ولسوالی انجیل ولایت هرات خبر دادند.

بر بنیاد معلومات این اداره، پس از تماس شهروندان، ساحه توسط تیم‌های تخنیکی شناسایی شد و نیروهای عملیاتی مؤسسه بین‌المللی هیلوترست با هماهنگی نهادهای مسئول به محل اعزام گردیدند. این تیم‌ها پس از بررسی‌های لازم، بمب را با رعایت کامل اصول ایمنی به یک منطقه غیرمسکونی انتقال داده و به‌گونه مصوون از بین بردند.

گفته می‌شود این بمب زمانی کشف شد که یکی از باشندگان محل هنگام کندن‌کاری برای اعمار خانه مسکونی، به آن برخورد کرده بود. اقدام به‌موقع نهادهای مسئول از وقوع یک فاجعه انسانی احتمالی جلوگیری کرده است.

اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث با قدردانی از همکاری شهروندان، از مردم خواسته است در صورت مشاهده هرگونه مواد منفجره یا اشیای مشکوک باقی‌مانده از جنگ‌ها، فوراً موضوع را از طریق شماره‌های عاجل با مسئولان شریک سازند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!