Connect with us

رویداد های اخیر

برنامه جهانی غذا: از هر ده نفر در افغانستان دست‌کم نه نفر قادر به تامین غذای کافی نیست

منتشر شده

در

برنامه جهانی غذا اعلام کرده که در افغانستان، از هر ده نفر نه نفر نمی‌توانند غذای کافی بدست بیاورند و والدین قادر به فراهم کردن غذای صحی برای فرزندان شان نیستند

این سازمان روزیک شنبه (۰۱عقرب) می‌گوید در سال ۲۰۲۲، برنامه جهانی برای بیش از ۲۱ میلیون افراد آسیب پذیر و افرادی که با عدم مصونیت غذایی روبرو هستند در سراسر افغانستان رسیدگی کرده است.

با این حال مقام امارت اسلامی بارها از کشورهای جهان به شمول چین خواسته اند تا مردم افغانستان را کمک کنند.

درهمین حال، چین نیز به کمک هایش به مردم افغانستان ادامه داده است.

درگیری طولانی در افغانستان، مردم افغانستان را از ماه اگست سال گذشته در یک بحران فزاینده بشردوستانه و حقوق بشری قرار داده است، به طوری که میلیون‌ها افغان به دلیل از دست دادن درآمد، کمبود پول نقد و افزایش هزینه‌های مواد غذایی با بحران شدید غذایی روبرو هستند.

در این میان کشورهای بزرگ همچون چین آغاز مجدد کمک‌های بشردوستانه اش را با افغانستان سر گرفت.

چیزی کمتر از دو ماه پس از سقوط نظام جمهوریت، سفیر چین در کابل اعلام کرد که نخستین محموله کمک‌‌های بشر دوستانه این کشور به کابل رسید. سفیر چین گفته است این بسته کمکی شامل البسه و لباس‌های زمستانی می‌‌شود و به وزارت امور مهاجرین تسلیم داده شده است.

عبدالباسط انصاری، مشاور وزارت مهاجران و عودت کنندگان می‌گوید :«کمک‌های کشور چین شامل کمپل و البسه است که می‌تواند در حدود هفتاد هزار تن را پوشش دهد، و همچنان امیدواری زیاد وجود دارد که کشور چین که یکی از کشورهای همجوار ما است که در این قسمت تعهد دارند که به مردم افغانستان کمک می‌کنند.»

اما اصل کمک‌های دولت چین در سال ۲۰۲۲ به افغانستان رسید کمک به نیازمندان، کمک‌های بشر دوستانه، کمک‌های صحی و سلسله کمک‌ها به زلزله زدگان ولایت‌های پکتیا و پکتیکا.

مقامات چینایی و امارت اسلامی بارها در نشست‌های شان روی بهتر شدن روابط اقتصادی میان دو کشور تاکید کرده اند.

به گفته مسؤولان از زمان روی کار آمدن امارت اسلامی تا کنون، چین به‌گونه دوامدار به کمک‌هایش در افغانستان ادامه داده است.

غلام غوث ناصری، وزیر وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث می گوید که :«در ضمن چین برای آسیب ‌دیده‌‌گان زلزله در پکتیکا و خوست نیز مواد غیرغذایی شامل خیمه، کمپل و سایر لوازم مورد نیاز کمک کرده‌ است.»

پیشتر سفیر چین در افغانستان گفته بود که پس تحولات سیاسی سال گذشته، چین به‌گونه فوری، ۲۵۰ میلیون ین کمک‌های بشردوستانه‌اش را به شهروندان افغان اعلام کرد.

وانگ‌ یو سفیر چین در کابل گفت:«افغانستان هنوز هم با مشکلات زیادی اقتصادی، بشری و امنیتی روبرو است. چین به‌عنوان کشور دوست و همسایه افغانستان به مشکلات مردم این کشور توجه دارد و در تلاش است تا برای حل این مشکلات به مردم کمک برساند.»

چین برای کاهش فاجعه انسانی افغانستان که در پی تحریم‌های آمریکا صورت گرفته، کمک‌های مالی به افغانستان را افزایش داده است.

در حال حاضر به باور آگاهان ذخایر ارزی افغانستان به طور غیرقانونی توسط دولت بایدن مسدود شده است، جامعه مدنی چین کار کمک های بشردوستانه اضطراری را به خانواده‌های شدیدا آسیب دیده افغان از طریق کمک مواد غذایی و پول نقد افزایش داد تا به این وسیله با جلوگیری ار یک بحران انسانی در این کشور، تحمل مشکلات را نیز برای مردم این کشور آسان‌تر کند.

رویداد های اخیر

چین کار پروژه شاهراه در تاجیکستان نزدیک مرز افغانستان را از سر گرفت

Published

on

براساس گزارش خبرگزاری یوریشیانت، کارگران چینی پس از چند ماه توقف به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی، بار دیگر ساخت یک پروژه مهم شاهراه در تاجیکستان در نزدیکی مرز افغانستان را از سر گرفته‌اند.

مقام‌های وزارت ترانسپورت تاجیکستان تأیید کرده‌اند که کار ساخت بخش ۱۰۹ کیلومتری شاهراه دوشنبه – کولما دوباره آغاز شده است.

گزارش‌ها می‌رساند که این پروژه در ماه اپریل از سر گرفته شد؛ پس از آن‌که مقام‌های تاجیکستان به پکن اطمینان دادند تدابیر امنیتی بیشتری برای حفاظت از کارکنان چینی در نظر گرفته خواهد شد.

این پروژه در اواخر سال ۲۰۲۵ متوقف شده بود، زمانی که چین پس از وقوع چندین رویداد خشونت‌آمیز، به شهروندان خود توصیه کرد مناطق مرزی را ترک کنند.

این هشدار پس از حمله‌ای در ماه نوامبر بر یک تیم ساخت‌وساز جاده صادر شد؛ حمله‌ای که در نتیجه آن دو نفر کشته و دو تن دیگر زخمی شدند. در رویدادی جداگانه در اواخر همان سال نیز سه شهروند چینی جان باختند.

مقام‌های تاجیکستان در ابتدا مسئولیت هر دو حمله را به گروه‌های مسلح نسبت داده بودند، اما این ادعاها تاکنون به‌گونه مستقل تأیید نشده است.

براساس این گزارش، کارگران چینی که اکنون در محل پروژه حضور دارند، توسط نیروهای ویژه تاجیکستان محافظت می‌شوند. وزارت دفاع تاجیکستان نیز اعلام کرده است که رزمایش مشترک نیروهای تاجیک و چینی قرار است در ماه سپتمبر برگزار شود.

ازسرگیری این پروژه و همکاری‌های امنیتی تازه، پس از امضای «پیمان دوستی» میان تاجیکستان و چین در ماه می صورت گرفته؛ توافقی که زمینه قراردادهایی به ارزش حدود ۸ میلیارد دالر با نهادهای چینی را فراهم کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حنفی: هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد؛ جنگ میان همسایه‌ها راه‌حل نیست

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

Published

on

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا، می‌گوید که هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد و در صورت بروز اختلاف، هر دو طرف متضرر خواهند شد.

او این سخنان را در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه ملی و بین‌المللی هفته صنعت و معادن در کابل مطرح کرده و گفته است که جنگ در قرن ۲۱ راه‌حل مشکلات نیست و باید منابع و انرژی کشورها به جای تخریب، در مسیر پیشرفت و توسعه مصرف شود.

حنفی افزود: «اگر با هم جنگ کنیم، همه انرژی خود را در تخریب یکدیگر مصرف می‌کنیم؛ چرا نباید در این قرن انرژی خود را برای پیشرفت ملت‌ها استفاده کنیم.»

وی با اشاره به تجربه جنگ‌های جهانی گفت که کشورهایی که در گذشته درگیر جنگ بودند امروز به این نتیجه رسیده‌اند که جنگ راه‌حل نیست و باید به توسعه و همکاری توجه شود.

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

او همچنین گفت که بر اساس این سیاست، هیچ فرد یا گروهی اجازه ندارد از خاک افغانستان علیه امنیت دیگر کشورها استفاده کند و در مقابل نیز هیچ کشوری حق مداخله در امور داخلی افغانستان را ندارد.

درهمین حال آقای حنفی افزوده است که به نمایش گذاشتن تولیدات داخلی در این نمایشگاه نشان‌دهنده رشد صنعتی افغانستان است.

آقای حنفی افزوده که چند دهه جنگ افغانستان را از هر لحاظ آسیب‌پذیر ساخته و امارت اسلامی برای کاهش پیامدهای جنگ و گسترش تجارت تلاش می‌کند. او تأکید کرده که امارت اسلامی در تلاش است تا افغانستان را از کشور وارداتی به یک کشور صادراتی تبدیل کند.

این مقام بلند رتبه امارت اسلامی گفته که برای حمایت از صنعت‌کاران حدود ۲۵ نوع تسهیلات در بخش‌های مختلف فراهم شده که شامل توزیع زمین‌های صنعتی، معافیت‌های مالیاتی و سایر تسهیلات لازم می‌شود.

معاون اداری از سرمایه‌گذاران خواسته تا در معادن و سایر بخش‌های کشور سرمایه‌گذاری کنند و از فرصت‌های ایجادشده برای سرمایه‌گذاری بیشترین استفاده را ببرند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روسیه از افغانستان و پاکستان خواست اختلافات را از راه دیپلماسی حل کنند

مسکو تأکید کرده است که اسلام‌آباد و کابل باید به درگیری‌های مسلحانه پایان دهند و مسائل مورد اختلاف را از مسیر سیاسی و دیپلماسی حل کنند.

Published

on

وزارت خارجه روسیه از افغانستان و پاکستان خواسته است که برای پایان دادن به تنش‌های اخیر، اختلافات خود را از طریق گفتگو و راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک حل‌وفصل کنند.

این وزارت در اعلامیه‌ای با اشاره به حملات هوایی اخیر پاکستان بر مناطق شرقی افغانستان، این رویداد را «حادثه‌ای غم‌انگیز» توصیف کرده است.

مسکو تأکید کرده است که اسلام‌آباد و کابل باید به درگیری‌های مسلحانه پایان دهند و مسائل مورد اختلاف را از مسیر سیاسی و دیپلماسی حل کنند.

این در حالی است که پاکستان، افغانستان را به پناه دادن به گروه‌های مسلح متهم می‌کند؛ اتهامی که امارت اسلامی آن را رد کرده و می‌گوید ناامنی در پاکستان یک موضوع داخلی این کشور است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117