Connect with us

رویداد های اخیر

برگزاری نشست سه روزه در مورد صلح افغانستان در دوحه

منتشر شده

در

نشست سه روزه درباره صلح افغانستان با حضور نمایندگانی از حکومت، گروه طالبان، امریکا و شماری از کشوهای دیگر در دوجه آغاز شد.

در این نشست نمایندگان خاص امریکا، سازمان ملل، قطر، انگلستان، اتحادیه اروپا، چین، ازبیکستان و پاکستان شرکت کرده اند.

به نمایندگی از افغانستان، عبدالله عبدالله، سید سعادت منصور نادری و معصوم ستانکزی، در این نشست حضور دارند.

فریدون خوزون  سخنگوی شورای عالی مصالحه ملی می‌گوید: “هیات افغانستان پیام خود را که کاهش خشونت ها و تسریع مذاکرات صلح است در این نشست بیان می‌کند”.

بدنبال این نشست، قرار است نشست ترویکای توسعه یافته نیز با حضور نمایندگان کشورهای روسیه، امریکا، چین و پاکستان نیز برگزار شود.

ماریا ادبهر  سخنگوی وزارت خارجه آلمان میگوید: “ما می خواهیم مذاکرات را در دوحه ادامه دهیم و ما بارها و بارها اعلام کرده ایم که تغییر قدرت نظامی اجباری پذیرفته نمی شود. راه پایدار و صلح آمیز برای افغانستان مذاکره است و به همین دلیل است که ما با تمام ابزارهای دیپلماتیک فشار می آوریم.”

در همین حال وزارت خارجه امریکا گفته که زلمی خلیل‌زاد فرستاده ویژه این کشور برای صلح افغانستان، به دوحه رفته تا درباره توقف حمله های طالبان به شهرها با آنها گفتگو کند.

اما حامد کرزی رییس جمهور پیشین امریکا را مقصر اوضاع کنونی میداند.

آقای کرزی  گفته است: ” حضور نظامی امریکا به بهانه مبارزه با هراس افگنی باعث «رنج عظیمی» برای غیرنظامیان و زیرساخت های کشور شد. حضور امریکا در افغانستان به خاطر صلح نبود و همچنین احتمالا برای بهبود روابط ما و پاکستان نبود”.

حامد کرزی به طالبان نیز هشدار میدهد که اگر دست از حمله های شان بر ندارند، با قیام ملی روبرو خواهند شد و او هم  یکی از پشتیبانان این قیام خواهد بود.

وی افزوده است: “اگر آنها حمله به خانه ها و روستاهای افغانان را متوقف نکنند و به کرامت افغان ها حمله کنند، قیامی علیه آنها به وجود می آید، همانطور که قبلا اتفاق افتاده است و من به عنوان یک شهروند افغانستان در حمایت از آن قیام خواهم بود.”

طالبان پس از آن میز گفتگو ها ترک کردند که نیروهای خارجی با میدان های جنگ افغانستان وداع گفتند، پس از آن این گروه نخست برخی ولسوالی ها را تصرف کرد و اکنون هم حملات شانرا برای تصرف شهرهای بزرگ افغانستان شدت بخشیده اند.

رویداد های اخیر

څار: د پاکستان پر سیاستونو نیوکې

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان یک زندانی امریکایی را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از آزادی دنیس کویل، شهروند امریکایی، از زندان خبر داده است.

طبق خبرنامه این وزارت، مادر کویل در نامه‌ای به رهبر امارت اسلامی خواستار عفو و آزادی پسرش به مناسبت عید شده بود و ستره محکمه نیز حبس او را کافی دانسته و تصمیم به آزادی‌اش گرفت.

وزارت خارجه امارت اسلامی گفته است که این اقدام را بر پایه بشردوستی و حسن نیت انجام می‌دهد و معتقد است که چنین گام‌هایی می‌تواند فضای اعتماد میان کشورها را تقویت کند.

این وزارت همچنین ابراز امیدواری کرده است که هر دو کشور در آینده از طریق تفاهم و گفتگوهای سازنده بتوانند راه‌حل‌هایی برای مسائل باقی‌مانده پیدا کنند.

امارت اسلامی از همکاری امارات متحده عربی در این زمینه نیز قدردانی کرده است.

از سویی هم، برای رهایی کویل، یک هیأت امریکایی که در آن زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، نیز حضور داشت با امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی امروز (سه‌شنبه) دیدار کرد.

در این دیدار، سیف محمد الکتبی، سفیر امارات متحده عربی در کابل و یک عضو این خانواده زندانی نیز حضور داشتند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای متقی در این نشست افزود که امارت اسلامی هیچ‌یک از شهروندان هیچ کشوری را به منظور دستیابی به اهداف سیاسی بازداشت نکرده است، بلکه بازداشت‌ها نتیجه نقض قوانین بوده و افراد پس از طی مراحل قضایی آزاد شده‌اند.

در این نشست، زلمی خلیلزاد نیز از اقدام امارت اسلامی ستایش کرد و ادامه گفتگوها در مورد همه مسائل میان دو کشور را مهم دانست و امید خود را برای پیشرفت‌های بیشتر در آینده ابراز داشت.

متقی همچنان تأکید کرد که کابل و امارات باید خدمات قنسولی معیاری را به شهروندان خود ارائه کنند و حکومت افغانستان در این زمینه آمادگی کامل دارد.

او از محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، برای نقش سازنده‌شان در تسهیل آزادی زندانی قدردانی کرد و امارات را دوست نزدیک افغانستان خواند.

همچنین آقای متقی پیش‌تر از نقش دولت قطر در زمینه تبادل اطلاعات بین امارت اسلامی و خانواده زندانی تقدیر کرده بود.

علاوه بر این، سفیر امارات آمادگی کشورش برای نقش‌آفرینی در نهادهای بشردوستانه را نشان داد و چنین پیشرفت‌هایی را به نفع همه دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!