Connect with us

رویداد های اخیر

برگزاری نشست شانگهای و دعوت نشدن امارت اسلامی در این نشست

اما امارت اسلامی همچنان پشت درهای بسته سازمان همکاری شانگهای باقی مانده‌ و سیاست خارجی امارت اسلامی بار دیگر در بازپس‌گیری کرسی نمایندگی افغانستان در پلتفرم‌های منطقه‌ای و بین‌المللی با شکست مواجه شده است.

منتشر شده

در

SCO

نشست سران سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۲۵ قرار است در تاریخ‌های ۹ تا ۱۰ سنبله (مطابق با ۳۱ آگست تا ۱ سپتمبر) در شهر تیانجین چین برگزار شود.

محورهای اصلی این اجلاس عبارت‌اند از:

– تقویت همکاری‌های منطقه‌ای: تمرکز بر اتحاد بیشتر میان کشورهای عضaو برای مقابله با چالش‌های جهانی 

– توسعه پایدار و با کیفیت بالا: حرکت به‌سوی رشد اقتصادی هماهنگ و پایدار در منطقه 

– امنیت و ثبات منطقه‌ای: بررسی راهکارهای مقابله با تهدیدات مشترک و تقویت ساختارهای امنیتی 

– چندجانبه‌گرایی و عدالت جهانی: حمایت از نظم جهانی مبتنی بر عدالت، احترام متقابل و عدم سلطه 

– ابتکار «پنج خانه مشترک» چین: شامل خانه‌هایی برای وحدت، صلح، توسعه، حسن هم‌جواری و عدالت   

در این میان، بحران افغانستان همچنان یکی از موضوعات محوری نشست سران سازمان همکاری شانگهای است؛ موضوعی که طی سال‌های اخیر در دستور کار این سازمان قرار داشته، اما تاکنون راه‌حل قابل اطمینانی برای آن ارائه نشده است.

با تسلط امارت اسلامی بر افغانستان، این بحران پیچیده‌تر شده است؛ چرا که بسیاری از کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای نسبت به تبعات امنیتی حاکمیت امارت اسلامی و خطر بازگشت تروریست‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای به افغانستان ابراز نگرانی کرده‌اند.

نمونه بارز این نگرانی‌ها را می‌توان در نشست سه‌جانبه اخیر میان وزرای خارجه چین، پاکستان و امارت اسلامی در کابل مشاهده کرد؛ نشستی که به‌طور کامل تحت تأثیر دغدغه‌ها و نگرانی‌های ناشی از نفوذ روزافزون گروه‌های تروریستی در افغانستان قرار گرفت و انتظارات امارت اسلامی از آن برآورده نشد.

در چنین فضایی، برگزاری نشست سران سازمان همکاری شانگهای در چین، بدون شک بستری مناسب برای بازگویی نگرانی‌ها و دغدغه‌های مشترک کشورهای عضو خواهد بود. با این حال، علی‌رغم اهمیت موضوع افغانستان، هیچ نماینده‌ای از این کشور در نشست حضور نخواهد داشت.

این در حالی است که برخی از اعضای اصلی سازمان، از جمله روسیه و چین، روابط گسترده‌ای با امارت اسلامی برقرار کرده‌اند و مسکو حتی حاکمیت امارت اسلامی را به رسمیت شناخته است. از این رو، انتظار می‌رفت امارت اسلامی—حتی اگر موفق به احراز کرسی افغانستان به‌عنوان عضو ناظر نشوند—در این نشست حضور یابند تا به‌طور مستقیم به نگرانی‌های کشورها درباره امنیت افغانستان پاسخ دهد.

اما امارت اسلامی همچنان پشت درهای بسته سازمان همکاری شانگهای باقی مانده‌ و سیاست خارجی امارت اسلامی بار دیگر در بازپس‌گیری کرسی نمایندگی افغانستان در پلتفرم‌های منطقه‌ای و بین‌المللی با شکست مواجه شده است.

برخی آگاهان معتقدند که یکی از دلایل عدم دعوت از نمایندگان امارت اسلامی برای شرکت در نشست، مخالفت امریکا و استفاده ابزاری واشنگتن از شورای امنیت برای ایجاد مانع در مسیر سفرهای خارجی مقامات امارت اسلامی است. آن‌ها در این زمینه، به لغو سفر امیرخان متقی به اسلام‌آباد و بازپس‌گیری درخواست هند از شورای امنیت برای صدور مجوز سفر وزیر خارجه امارت اسلامی به دهلی‌نو اشاره می‌کنند.

رویداد های اخیر

سراج‌الدین حقانی و سفیر قطر درباره گسترش روابط دوجانبه گفتگو کردند

Published

on

خلیفه سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله، در دیدار با مردف القاشوطی، سفیر قطر در کابل، درباره گسترش هرچه بیشتر روابط دوجانبه میان افغانستان و قطر، وضعیت منطقه و تقویت تعامل میان افغانستان و جامعه جهانی گفتگو کردند.

وزارت داخله گفته است که آقای حقانی از نقش سازنده قطر در تقویت تعامل افغانستان با جامعه جهانی قدردانی کرده و از همکاری‌های این کشور سپاسگزاری نموده است.

همچنین، دو طرف درباره همکاری‌های امنیتی و مبارزه با مواد مخدر نیز دیدگاه‌های خود را با یکدیگر تبادله کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین کار پروژه شاهراه در تاجیکستان نزدیک مرز افغانستان را از سر گرفت

Published

on

براساس گزارش خبرگزاری یوریشیانت، کارگران چینی پس از چند ماه توقف به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی، بار دیگر ساخت یک پروژه مهم شاهراه در تاجیکستان در نزدیکی مرز افغانستان را از سر گرفته‌اند.

مقام‌های وزارت ترانسپورت تاجیکستان تأیید کرده‌اند که کار ساخت بخش ۱۰۹ کیلومتری شاهراه دوشنبه – کولما دوباره آغاز شده است.

گزارش‌ها می‌رساند که این پروژه در ماه اپریل از سر گرفته شد؛ پس از آن‌که مقام‌های تاجیکستان به پکن اطمینان دادند تدابیر امنیتی بیشتری برای حفاظت از کارکنان چینی در نظر گرفته خواهد شد.

این پروژه در اواخر سال ۲۰۲۵ متوقف شده بود، زمانی که چین پس از وقوع چندین رویداد خشونت‌آمیز، به شهروندان خود توصیه کرد مناطق مرزی را ترک کنند.

این هشدار پس از حمله‌ای در ماه نوامبر بر یک تیم ساخت‌وساز جاده صادر شد؛ حمله‌ای که در نتیجه آن دو نفر کشته و دو تن دیگر زخمی شدند. در رویدادی جداگانه در اواخر همان سال نیز سه شهروند چینی جان باختند.

مقام‌های تاجیکستان در ابتدا مسئولیت هر دو حمله را به گروه‌های مسلح نسبت داده بودند، اما این ادعاها تاکنون به‌گونه مستقل تأیید نشده است.

براساس این گزارش، کارگران چینی که اکنون در محل پروژه حضور دارند، توسط نیروهای ویژه تاجیکستان محافظت می‌شوند. وزارت دفاع تاجیکستان نیز اعلام کرده است که رزمایش مشترک نیروهای تاجیک و چینی قرار است در ماه سپتمبر برگزار شود.

ازسرگیری این پروژه و همکاری‌های امنیتی تازه، پس از امضای «پیمان دوستی» میان تاجیکستان و چین در ماه می صورت گرفته؛ توافقی که زمینه قراردادهایی به ارزش حدود ۸ میلیارد دالر با نهادهای چینی را فراهم کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حنفی: هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد؛ جنگ میان همسایه‌ها راه‌حل نیست

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

Published

on

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا، می‌گوید که هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد و در صورت بروز اختلاف، هر دو طرف متضرر خواهند شد.

او این سخنان را در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه ملی و بین‌المللی هفته صنعت و معادن در کابل مطرح کرده و گفته است که جنگ در قرن ۲۱ راه‌حل مشکلات نیست و باید منابع و انرژی کشورها به جای تخریب، در مسیر پیشرفت و توسعه مصرف شود.

حنفی افزود: «اگر با هم جنگ کنیم، همه انرژی خود را در تخریب یکدیگر مصرف می‌کنیم؛ چرا نباید در این قرن انرژی خود را برای پیشرفت ملت‌ها استفاده کنیم.»

وی با اشاره به تجربه جنگ‌های جهانی گفت که کشورهایی که در گذشته درگیر جنگ بودند امروز به این نتیجه رسیده‌اند که جنگ راه‌حل نیست و باید به توسعه و همکاری توجه شود.

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

او همچنین گفت که بر اساس این سیاست، هیچ فرد یا گروهی اجازه ندارد از خاک افغانستان علیه امنیت دیگر کشورها استفاده کند و در مقابل نیز هیچ کشوری حق مداخله در امور داخلی افغانستان را ندارد.

درهمین حال آقای حنفی افزوده است که به نمایش گذاشتن تولیدات داخلی در این نمایشگاه نشان‌دهنده رشد صنعتی افغانستان است.

آقای حنفی افزوده که چند دهه جنگ افغانستان را از هر لحاظ آسیب‌پذیر ساخته و امارت اسلامی برای کاهش پیامدهای جنگ و گسترش تجارت تلاش می‌کند. او تأکید کرده که امارت اسلامی در تلاش است تا افغانستان را از کشور وارداتی به یک کشور صادراتی تبدیل کند.

این مقام بلند رتبه امارت اسلامی گفته که برای حمایت از صنعت‌کاران حدود ۲۵ نوع تسهیلات در بخش‌های مختلف فراهم شده که شامل توزیع زمین‌های صنعتی، معافیت‌های مالیاتی و سایر تسهیلات لازم می‌شود.

معاون اداری از سرمایه‌گذاران خواسته تا در معادن و سایر بخش‌های کشور سرمایه‌گذاری کنند و از فرصت‌های ایجادشده برای سرمایه‌گذاری بیشترین استفاده را ببرند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117