Connect with us

رویداد های اخیر

بلینکن باردیگر درباره چگونگی خروج امریکا از افغانستان به کنگره احضار شد

مک‌کال، ۳ جوزا، در جریان جلسه استماع آنتونی بلینکن گفته بود: «خروج فاجعه‌بار از افغانستان سیاست خارجی امریکا را برای نسل‌ها لکه‌دار کرد.»

منتشر شده

در

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا سه‌شنبه (۱۳ سنبله) آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور را برای پاسخگویی درباره خروج نیروهای امریکایی از افغانستان احضار کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا در واکنش به این اقدام کنگره گفت: «بلینکن ۱۴ بار در برابر کنگره در مورد افغانستان شهادت داده است، از جمله چهار بار در کمیته مک‌کال.»

میلر گفت: «این ناامیدکننده است که به جای ادامه تعامل با وزارت با حسن نیت، در عوض احضاریه غیرضروری دیگری صادر شده است.»

مایکل مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا، درباره این احضاریه گفت که بلینکن باید در ۱۹ سپتمبر در کمیته حاضر شود وگرنه با اتهام نافرمانی از دستور قضایی مواجه خواهد شد.

مک‌کال گفت که مقام‌های فعلی و سابق وزارت خارجه تأیید کردند که بلینکن تصمیم گیرنده نهایی در مورد خروج و تخلیه نیروهای امریکایی از افغانستان بوده است.

مک‌کال قبل از این نیز با انتقاد از جو بایدن و ‌دولتش گفته بود: «خروج فاجعه‌بار از افغانستان لکه ننگی در تاریخ امریکا باقی خواهد ماند.»

مک‌کال، ۳ جوزا، در جریان جلسه استماع آنتونی بلینکن گفته بود: «خروج فاجعه‌بار از افغانستان سیاست خارجی امریکا را برای نسل‌ها لکه‌دار کرد.»

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا با اشاره به جنگ اوکراین و افزایش تنش‌‌ها در خاورمیانه، خروج ایالات متحده از افغانستان را آغاز ابراز ضعف در سیاست خارجی کشورش خواند و گفت: «همه چیز با سقوط افغانستان شروع شد.»

او گفت: «پس از خروج شرم‌آور از افغانستان، دولت (بایدن) در صحنه جهانی خود را ضعیف نشان داد.» امریکا در آگست ۲۰۲۱ از افغانستان به طور کامل خارج شد. این خروج که با شتاب نیروهای امریکایی انجام شد، مورد انتقاد شمار زیادی از سیاست‌مداران امریکایی و افغان قرار گرفت.

در جریان این خروج ۱۳ سرباز امریکایی کشته شدند و صدها همکار نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان جا گذاشته شدند.

رویداد های اخیر

امریکا درباره تهدید داعش خراسان در افغانستان هشدار داد

Published

on

ایالات متحده هشدار داده است که تهدید گروه‌های تروریستی، از جمله داعش خراسان، همچنان یک نگرانی جدی است و بی‌ثباتی‌ها فرصت‌هایی را برای گسترش فعالیت این گروه‌ها فراهم می‌کند.

تمی بروس، معاون نماینده امریکا در سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت درباره تهدیدهای ناشی از حملات تروریستی به صلح و امنیت بین‌المللی گفت که مبارزه با داعش، القاعده و گروه‌های وابسته به آن‌ها همچنان از اولویت‌های اصلی واشنگتن است.

او گفت: «این گروه‌ها همچنان از بی‌ثباتی‌ها سوءاستفاده می‌کنند؛ چنان‌که پیشرفت‌های القاعده در منطقه ساحل، تمرکز بیشتر داعش بر افریقا و تهدید دوامدار داعش خراسان در افغانستان نشان می‌دهد.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که امارت اسلامی بارها ادعاها درباره فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان را رد کرده و گفته‌است اجازه نخواهد داد از خاک این کشور علیه امنیت دیگر کشورها استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کویت ۲.۵ میلیون دالر به صندوق بشردوستانه افغانستان کمک کرد

صندوق توسعه اقتصادی عربی کویت افزوده است که با امضای این توافق‌نامه‌ها، مجموع کمک‌های این کشور به پروژه‌های مشترک با اوچا به حدود ۱۶.۱ میلیون دالر رسیده است.

Published

on

صندوق توسعه اقتصادی عربی کویت از امضای دو توافق‌نامه کمک بشردوستانه به ارزش مجموعی پنج میلیون دالر با دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) خبر داده است که بخشی از آن به افغانستان اختصاص یافته است.

این صندوق در اعلامیه‌ای گفته است که بر بنیاد این توافق‌نامه‌ها، برای صندوق بشردوستانه افغانستان و صندوق بشردوستانه سوریه، هر کدام ۲.۵ میلیون دالر کمک اختصاص داده شده است.

به گفته صندوق توسعه اقتصادی عربی کویت، این کمک‌ها با هدف تأمین مالی برنامه‌ها و پروژه‌های فوری بشردوستانه، رسیدگی به نیازهای حیاتی و ارائه کمک‌های نجات‌بخش به افراد آسیب‌پذیر و نیازمند مصرف خواهد شد.

در اعلامیه آمده است که این کمک مالی، صندوق بشردوستانه افغانستان تحت مدیریت دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) را قادر می‌سازد تا به بحران‌های انسانی با سرعت و انعطاف‌پذیری بیشتر پاسخ دهد، از نهادهای همکار حمایت کند و هماهنگی عملیات‌های بشردوستانه را تقویت نماید.

صندوق توسعه اقتصادی عربی کویت افزوده است که با امضای این توافق‌نامه‌ها، مجموع کمک‌های این کشور به پروژه‌های مشترک با اوچا به حدود ۱۶.۱ میلیون دالر رسیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین از امارت اسلامی خواست علیه گروه‌های تروریستی اقدام کند

Published

on

سون لی، سرپرست نمایندگی دایمی چین در سازمان ملل متحد، گفته است که وضعیت مبارزه با تروریزم در افغانستان همچنان نیازمند توجه جدی جامعه جهانی است.

او روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت درباره تهدیدهای ناشی از حملات تروریستی به صلح و امنیت بین‌المللی، با اشاره به گزارش سرمنشی سازمان ملل متحد گفت که گروه‌های تروریستی در افغانستان همچنان تهدیدی جدی برای این کشور و کشورهای همسایه به شمار می‌روند. به گفته او، گروه‌های مستقر در افغانستان، از جمله داعش خراسان، تلاش‌ها و توانایی خود برای انجام حملات فرامرزی را افزایش داده‌اند.

سون لی از امارت اسلامی خواست به تعهدات خود در زمینه مبارزه با تروریزم عمل کرده و علیه همه گروه‌های تروریستی مستقر در افغانستان، از جمله افراد و نهادهای فهرست‌شده در کمیته تحریم‌های شورای امنیت بر اساس قطعنامه ۱۲۶۷، اقدامات جدی انجام دهد.

او هشدار داد که نباید اجازه داده شود افغانستان دوباره به محل رشد و گسترش تروریزم تبدیل شود.

نماینده چین همچنین گفت جامعه جهانی باید به افغانستان در بازسازی اقتصاد و بهبود زندگی مردم کمک کند تا زمینه‌های شکل‌گیری تروریزم از بین برود.

وی افزود که چین از همکاری کشورهای آسیای مرکزی و سازمان‌های منطقه‌ای مانند سازمان همکاری شانگهای با افغانستان برای مقابله مشترک با تهدیدهای تروریستی فرامرزی حمایت می‌کند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که امارت اسلامی حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان را رد کرده و تأکید کرده است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت هیچ کشور دیگری استفاده شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117