رویداد های اخیر

تاثیرات منفی پایگاه‌های امریکایی بر سلامت و کشاورزی افغان‌ها؛ مجاهد: این را در وقت مناسب مطرح خواهیم کرد

Published

on

(Last Updated On: )

پایگاه خبری «نیوز لاینز» در یک گزارش تحقیقی مفصل دریافته است در میان افرادی که در نزدیک پایگاه‌های پیشین امریکا در افغانستان زندگی می‌کردند، بیماری‌های پوستی، قلبی و گوارشی مشاهده شده و همچنین به زمین‌های آن‌ها آسیب جدی رسیده است.

در بخشی از این گزارش تحقیقی آمده است: «نیروهای امریکایی توجه‌ای به پیامدهای ویرانگراستفاده از بمب‌ها، سلاح‌های زیان‌بار، پخش مواد کیمیایی ناشی از پرتاب بمب‌ها و سوزاندن زباله‌ها بر سلامت مردم به خصوص در اطراف پایگاه‌های نظامی خود در ولایات ننگرهار، کندهار و پروان نداشته‌اند، شماری از اهالی این ولایات به نیولاینز گفته‌اند که اکنون دو سال پس از خروج نیروها، دچار بیماری‌های پوستی، قلبی عروقی و گوارشی شده‌اند. همچنان، حاصلات زمین‌های شان کاهش یافته است.»

بر بنیاد این گزارش، اردوی امریکا از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ بیش از ۸۵ هزار بمب در افغانستان پرتاب کرده که اکثر آن‌ها حاوی ماده منفجره‌ای به ‌نام «آر‌دی‌اکس» بوده است. این ماده تاثیر نامطلوبی بر سیستم عصبی انسان‌ها می‌گذارد. سازمان حفاظت از محیط ‌زیست ایالات متحده این ماده را سرطان‌ زا گفته است.

اسدالله ندیم، آگاه نظامی، می‌گوید: «باید حکومت طالبان در این راستا تحقیقات دولتی را شروع کند و اگر ممکن باشد از نهادهای تخصصی بین‌المللی در این مورد کمک بخواهد. در صورت تایید این مسأله، باید خواهان پرداخت غرامت از سوی ایالات متحده امریکا باشند.»

اردوی امریکا در اپریل ۲۰۱۷، قوی‌ترین بمب خود معروف به «مادر بمب‌ها» را در ولسوالی اچین ننگرهار استفاده کرد. ساکنان این منطقه به نیولاینز گفته‌اند که بسیاری از آن‌ها پس از چندی متوجه بیماری‌های پوستی شدند.

با این حال، امارت اسلامی می‌گوید که حضور۲۰ ساله نظامی امریکا و هم پیمانانش در افغانستان باعث مشکلات زیان‌باربه مردم شده است و امارت اسلامی در یک زمان مناسب درخواست جبران خساره خواهد کرد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، گفته است: «افغانستان در هر اشغال همین‌گونه بوده، قربانی شده، حقوق مردم شان ضایع شده و ظلم به آن‌ها صورت گرفته، کشته شدند، زخمی شدند و به مصایب مختلف دچار شدند؛ به مهاجرت مجبور شدند. این مسایل را اشغال امریکایی هم داشت، باید این مشکلات جبران خساره شود، این را ما در وقت مناسب حتمن ان شاء‌الله مطرح خواهیم کرد.»

از سویی هم، خبرگزاری نیولاینز تخمین زده است زمانی که بیش از ۱۰۰ هزار نیروهای ناتو و امریکا در افغانستان حضور داشتند، روزانه بیش از ۴۰۰ هزار کیلوگرام زباله تولید می‌کردند که بخش عمده آن بدون هیچ‌گونه کنترول آلودگی سوزانده ‌میشد.

جوبایدن، رییس‌ جمهورامریکا با اشاره به تاثیر دودهای سمی و غلیظ بر ریه‌های سربازان امریکایی در مناطق جنگی، در سال ۲۰۲۲ از کنگره خواست قانونی را تصویب کند تا سربازان این کشور که در افغانستان وظیفه انجام داده‌اند از مزایا و مراقبت‌های صحی جامع که سزاوار آن هستند، مستفید شوند.

Trending

خروج از نسخه موبایل