Connect with us

رویداد های اخیر

تاپی و سایر پروژه‌های بزرگ انکشافی با حضور مقام‌های امارت اسلامی و رهبر ملی ترکمنستان افتتاح شد

پروژه منطقوی خط لوله تاپی که گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند انتقال می‌دهد، ۱۸۲۱ کیلومترطول دارد و ظرفیت انتقال سالانه آن ۳۳ میلیارد متر مکعب میباشد و عواید سالانه افغانستان از مدرک ترانزیت آن ۴۰۰ میلیون دالر خواهد بود.

منتشر شده

در

تاپی و سایر پروژه‌های بزرگ انکشافی (نفت و گاز، انرژی و ترانسپورت) امروز (چهارشنبه، ۲۱سنبله) با حضور مقام‌های امارت اسلامی و رهبر ملی ترکمنستان رسماً افتتاح شد.

در مراسمی که به این مناسبت در منطقه ماری (اسلیم چشمه) ترکمنستان برگزار شد و رئیس جمهور ترکمنستان از طریق ویدیوکنفرانس وصل بود، به مسوولان تخنیکی برای آغاز کار تاپی و سایر پروژه‌های انکشافی (نفت و گاز، انرژی و ترانسپورت) میان افغانستان و ترکمنستان هدایت داده شد و پروژه‌های یاد رسماً افتتاح شد.

ملا محمد حسن آخند، رئیس‌الوزرای امارت اسلامی افغانستان طی سخنرانی خویش به ملت‌های افغانستان و ترکمنستان، رهبر ملی و رئیس جمهور ترکمنستان، مسوولان و تمام اشتراک کنندگان مراسم، این روز تاریخی را تبریک گفت.

رئیس‌الوزرا گفت: «امروز روزی است که پس از سال‌ها انتظار آنرا داشتیم و بعد از سپری نمودن مشکلات و سختی‌ها زمینه افتتاح این پروژه‌های بزرگ تحقق یافت.»

ملا حسن با اشاره به افتتاح این پروژه‌های مهم، گفت که افتتاح این پروژه‌ها نمایانگر نیت نیک و سیاست عاقلانه رهبر ملی ترکمنستان و سایر مسوولان ترکمنستان می‌باشد. به گفته وی، این پروژه‌ها دوستی میان افغانستان و ترکمنستان را بیشتر می‌سازد و به ملت‌های دو کشور منفعت‌های فراوان خواهند رساند.

رئیس الوزرا به مقامات مربوطه هدایت داد که با امانتداری، اخلاص و تقبل خستگی‌ها، برای تکمیل نمودن پروژه‌های یادشده تلاش کنند.

در این مراسم سردار بردی محمدوف، رئیس جمهور ترکمنستان که از طریق ویدیو کنفرانس وصل بود، گفت : «امروز ما شاهد تهداب گذاری چندین پروژه بزرگ از جمله پروژه‌های تاپی و تاپ هستیم.»

وی افزود: «روابط دوستانه، برادرانه و حسن همجواری میان دو کشور در حال توسعه است و اجرای این پروژه‌های مهم نه تنها برای منافع ترکمنستان و افغانستان، بلکه برای منفعت منطقه اهمیت بسزا دارد.»

همچنان در این مراسم رهبر ملی ترکمنستان طی سخنانی گفت: «امروز یک روز تاریخی برای دو کشور است و صفحه جدید در روابط دو کشور باز می‌شود.»

وی افزود که روابط افغانستان و ترکمنستان تاریخی است، احترام متقابل، برابری، برادری و حسن همجواری میان دو کشور نمونه برجسته می‌باشد و در آینده این روابط بیشتر از پیش گسترش خواهد یافت.

بردی محمدوف گفت که همکاری‌ها میان دو کشور در عرصه‌های ترانسپورت، مخابرات، انرژی برق و سایر عرصه‌ها، برای افغانستان منفعت بار بوده و نمونه دوستی حقیقی و گشایش صفحه جدید بین دو کشور است.

او افزود: «بخش مهم سیاست ما این است که به همکاری‌های خویش با مردم افغانستان در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی و دیپلوماتیک ادامه می‌دهیم.»

وی تصریح کرد که پروژه‌های یادشده در توسعه اقتصادی، رشد صنعت و حیات اجتماعی افغانستان تاثیر مثبت خواهد داشت و برای دوازده هزار افغان زمینه کار فراهم خواهد شد.

هر سال این پروژه‌ها برای افغانستان در حدود یک میلیارد دالر عواید خواهد داشت، با استفاده از مسیرهای ایجاد شده محصولات ما به کشورهای اروپایی انتقال می‌یابد و در اتصال آسیای مرکزی و جنوبی نقش مهم را ایفا می‌نمایند.

پروژه منطقوی خط لوله تاپی که گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند انتقال می‌دهد، ۱۸۲۱ کیلومترطول دارد و ظرفیت انتقال سالانه آن ۳۳ میلیارد متر مکعب میباشد و عواید سالانه افغانستان از مدرک ترانزیت آن ۴۰۰ میلیون دالر خواهد بود.

همچنان پروژه توسعه بندر تورغندی که شامل دو مرحله ساخت خط آهن از هرات تا صنوبر به طول ۲۲ کیلومتر و ساخت هنگرها، تاسیسات و خط آهن فرعی در مسیر متذکره بخاطر بارگیری می‌باشد که به هزینه در حدود ۴۰ میلیون دالر عملی می‌گردد.

به همین ترتیب سب استیشن نورالجهاد به هزینه (۳۵۳۹۲۹۵ ) دالر به حمایت مالی شرکت برشنا ایجاد گردید که برق ولایت هرات را اطمینان بخش خواهد کرد و با افزایش ولتاژ آن از ۱۱۰ به ۲۲۰ سبب کاهش ضایعات تخنیکی خواهد شد و پروژه فایبر نوری افغانستان را از طریق ترکمنستان به اروپا وصل خواهد کرد و برعکس ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و سایر کشورهای همسایه وصل می‌نماید.

رویداد های اخیر

پاکستان: عاملان حمله کوهات ریشه در افغانستان دارند

امارت اسلامی بارها این‌گونه اتهام‌ها را رد کرده و تأکید دارد که مسئله تحریک طالبان پاکستان، یک موضوع داخلی پاکستان است.

Published

on

پاکستان ادعا کرده است که حمله روز جمعه به نمازگزاران و نیروهای پولیس در شهر کوهات، در ایالت خیبرپختونخوا، از سوی گروه‌هایی انجام شده که ریشه در افغانستان دارند.

وزارت اطلاعات و نشرات پاکستان در بیانیه‌ای افزوده است که امارت اسلامی، به جای شانه خالی کردن از مسئولیت، باید با شبکه‌های تروریستی فعال در افغانستان مقابله کند.

این وزارت گفته است که عاملان حمله به نمازگزاران و نیروهای پولیس در یک مسجد در کوهات، ریشه در افغانستان دارند. این حمله که روز جمعه با موتر بمب در خیبرپختونخوا انجام شد، بر اساس گزارش‌ها، دست‌کم ۱۶ نفر کشته و بیش از ۵۰ نفر دیگر زخمی شدند.

وزارت اطلاعات و نشرات پاکستان همچنین گفته است که امارت اسلامی افغانستان، به جای شانه خالی کردن از مسئولیت، باید با شبکه‌های تروریستی فعال در افغانستان مقابله کند.

پاکستان افزوده است که محکوم کردن حمله کوهات از سوی امارت اسلامی به‌تنهایی کافی نیست و باید با اقدامات عملی همراه شود.

با این حال، امارت اسلامی بارها این‌گونه اتهام‌ها را رد کرده و تأکید دارد که مسئله تحریک طالبان پاکستان، یک موضوع داخلی پاکستان است.

مقام‌های امارت اسلامی می‌گویند افغانستان اجازه نمی‌دهد از خاک این کشور علیه کشورهای دیگر استفاده شود، اما مسئولیت تأمین امنیت و مقابله با گروه‌های مسلح در داخل پاکستان را متوجه حکومت پاکستان می‌دانند.

روابط میان افغانستان و پاکستان پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، همواره بر سر فعالیت تحریک طالبان پاکستانی و نحوه مقابله با آن، متشنج بوده است.

پاکستان ادعای حضور این گروه در افغانستان و طرح‌ریزی حملات علیه اسلام‌آباد را دارد، اما امارت اسلامی این ادعاها را بی‌اساس و نادرست می‌داند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون والی بدخشان: تاجران در جلوگیری از قاچاق مواد مخدر همکاری کنند

Published

on

مقام‌های محلی در بدخشان از تاجران خواسته‌اند که در جلوگیری از قاچاق مواد مخدر همکاری کنند و سرمایه‌های‌شان را در بخش‌های قانونی و تولیدی به کار بیندازند.

جمال‌الدین حقجو، معاون والی بدخشان، در مراسم افتتاح نخستین شعبه بانک ملی افغان در شهر فیض‌آباد گفت که در حال حاضر هزاران تن در کشور به مواد مخدر معتاد هستند.

او از تاجران خواست برای جلوگیری از گسترش قاچاق مواد مخدر، سرمایه‌های‌شان را در بخش‌های قانونی و تولیدی به کار بیندازند.

در همین حال، شماری از مقام‌های محلی در مراسم افتتاح این بانک گفتند که همه باید برای رشد اقتصادی کشور تلاش کنند.

آنان افزودند که با گسترش فعالیت‌های اقتصادی می‌توان فقر و مشکلات اقتصادی هزاران خانواده را کاهش داد.

مسؤولان محلی همچنین از بانک‌ها و تاجران خواستند فعالیت‌های‌شان را مطابق اصول اسلامی انجام دهند.

نخستین شعبه بانک ملی افغان در شهر فیض‌آباد، مرکز بدخشان، با هدف گسترش خدمات بانکی در این ولایت افتتاح شده است.

مسؤولان بانک ملی افغان می‌گویند که فعال‌شدن این شعبه، سهولت‌های بیشتری را برای باشندگان بدخشان فراهم می‌کند. به گفته آنان، کارمندان دولتی که معاش‌شان را از طریق این بانک دریافت می‌کنند، مطابق پالیسی بانک می‌توانند از خدمات قرضه نیز استفاده کنند.

شماری از باشندگان بدخشان از افتتاح این شعبه استقبال کرده و خواستار ایجاد نمایندگی‌های بانک‌ها در ولسوالی‌های دوردست این ولایت شده‌اند.

مسؤولان در پایان از تاجران و اداره‌های دولتی خواستند با سرمایه‌گذاری و استفاده از خدمات بانک ملی افغان، از فعالیت این بانک حمایت کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هفت مهاجر افغان در حادثه ترافیکی در سیستان و بلوچستان ایران جان باختند

Published

on

در پی برخورد یک موتر حامل مهاجرین افغان با موتر حامل تیل در ولایت سیستان و بلوچستان ایران، هفت تن جان باخته‌اند.

به گزارش سازمان حقوق بشری حال‌وش، این حادثه روز جمعه، ۲۷ سنبله ۱۴۰۵، در منطقه سرباز سیستان و بلوچستان رخ داده است.

 سیاوش محبی، قوماندان امنیه راهور سیستان و بلوچستان، گفته است که اتباع افغان به گونه غیرقانونی وارد ایران شده بودند.

وی افزود که در این رویداد ۹ تن دیگر زخمی شدند.

محبی علت این رویداد را بی‌احتیاطی راننده موتر حامل مهاجرین عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!