Connect with us

اخبار ساحوی

تبادل اسیرای اسرائیلی و فلسطینی در نخستین روز آتش‌بس در نوار غزه

در مرحله اول آتش‌بس، اردوی اسرائیل از برخی موقعیت‌های خود در غزه عقب‌نشینی خواهد کرد و به فلسطینی‌هایی که از مناطق شمال غزه آواره شده‌اند، اجازه بازگشت داده خواهد شد.

منتشر شده

در

در پی اجرایی شدن آتش‌بس در غزه، گروه حماس روز یک‌شنبه ۳۰ جدی، سه زن اسرائیلی را که ۴۷۰ روز پیش اسیر کرده بود به سازمان صلیب سرخ جهانی تحویل داد و آزاد کرد. نیرو‌های صلیب سرخ جهانی نیز این سه زن به اسامی رومی گونن، امیلی داماری و دورون اشتاین برچر را به اردوی اسرائیل تحویل دادند.

اردوی اسرائیل نیز اعلام کرد که گروگان‌ها را تحویل گرفتیم و آنها به همراه نیروی خاص در حال حرکت به سوی اسرائیل هستند.

برقراری آتش‌بس میان اسرائیل و حماس با استقبال و شادی ساکنان غزه مواجه شد.

در همین حال هیئت صلیب سرخ با تدابیر شدید امنیتی برای تحویل گرفتن اسرای فلسطینی وارد زندان عوفر شد.

الجزیره نیز اعلام کردکه به لیست اسامی ۹۰ اسیر فلسطینی که قرار است امروز در اولین گروه آزاد شوند، دست یافتیم.  لیست اسامی اسرای فلسطینی نشان می‌دهد که همه اسرای زن از کرانه باختری و قدس شرقی هستند.  فهرست اسامی اسرای فلسطینی شامل ۶۹ زن و ۲۱ کودک می‌شود.

این اقدام بخش نخست توافق تبادل زندانیان بود که تحت نظارت میانجیگران مختلف از جمله مصر و قطر انجام گرفت. تبادل گروگان‌ها و زندانیان بخشی از توافق آتش‌بس حماس و اسرائیل است که به امید برقراری صلح و پایان دادن به بحران‌ها و تنش‌ها در منطقه غزه صورت گرفت.

در مرحله اول آتش‌بس، اردوی اسرائیل از برخی موقعیت‌های خود در غزه عقب‌نشینی خواهد کرد و به فلسطینی‌هایی که از مناطق شمال غزه آواره شده‌اند، اجازه بازگشت داده خواهد شد.

مرحله دوم، که قرار است پس از این مرحله انجام شود، شامل تبادل باقی‌مانده اسیرای فلسطینی و تکمیل عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی از غزه خواهد بود. این مرحله بستگی به نتایج مذاکرات دارد.

این توافق به‌طور کلی به دنبال کاهش تنش‌ها در منطقه و ایجاد شرایطی برای گفتگوهای بیشتر و پایدارتر میان طرفین است.

اخبار ساحوی

درگیری خونین در بلوچستان؛ پاکستان با هلیکوپتر و طیاره بدون سرنشین مواضع جنگجویان را پس گرفت

جنگجویان در یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های خود، در سراسر بلوچستان حمله کردند که در نتیجه آن، بیش از ۲۲ نیروی امنیتی و ۳۶ غیرنظامی جان باختند.

Published

on

مقام‌های امنیتی پاکستان اعلام کرده‌اند که نیروهای این کشور پس از سه روز درگیری شدید، با استفاده از هلیکوپترها و طیاره‌های بدون سرنشین توانسته‌اند کنترول یک شهر بیابانی در ایالت بلوچستان را از دست اردوی آزادی‌بخش بلوچ پس بگیرند. به‌گفته پولیس، شمار قربانیان خشونت‌های اخیر به ۵۸ تن افزایش یافته است.

این درگیری‌ها پس از موج حملات هماهنگ گروه موسوم به «اردوی آزادی‌بخش بلوچ» در روز شنبه آغاز شد؛ حملاتی که بخش‌های وسیعی از بزرگ‌ترین ایالت پاکستان را فلج کرد. مقام‌های امنیتی می‌گویند در جریان درگیری، ۱۹۷ جنگجو کشته شده‌اند.

جنگجویان در یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های خود، در سراسر بلوچستان حمله کردند که در نتیجه آن، بیش از ۲۲ نیروی امنیتی و ۳۶ غیرنظامی جان باختند. در شهر نوشکی، جنگجویان برای سه روز کنترول پاسگاه پولیس و چند مرکز امنیتی را در دست داشتند تا این‌که نیروهای دولتی بار دیگر شهر را تصرف کردند. 

بلوچستان، ایالتی فقیر اما غنی از منابع طبیعی که با افغانستان و ایران هم‌مرز است، سال‌هاست شاهد شورش‌های مسلحانه جنگجویان بلوچ است. مقام‌های امنیتی گفته‌اند عملیات علیه جنگجویان در دیگر مناطق این ایالت همچنان ادامه دارد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

رئیس‌جمهور ترکیه در سفر به ریاض با بن سلمان دیدار کرد

Published

on

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، روز سه‌شنبه در سفر به ریاض با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، دیدار کرد.

به گزارش رسانه‌های ترکی، اردوغان که در یک سفر رسمی به عربستان سعودی به‌سر می‌برد، همراه‌ با همسرش و با شماری دیگر از مقامات این کشور وارد ریاض شده است.

جزئیات بیشتری درباره این دیدار منتشر نشده است.

پس از این دیدار، اردوغان در ضیافت که به افتخار وی از سوی محمد بن سلمان در قصر الیمامه برگزار شده بود، شرکت کرد.

رئیس‌جمهور ترکیه پیش‌تر در همان روز در یک مراسم رسمی از سوی محمد بن سلمان مورد استقبال قرار گرفت.

این سفر، نخستین بخش از سفر منطقه‌ای رئیس‌جمهور ترکیه به کشورهای منطقه به‌شمار می‌رود.

اردوغان سپس روز چهارشنبه به دعوت عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، به قاهره سفر خواهد کرد تا ریاست مشترک دومین نشست شورای عالی همکاری راهبردی ترکیه و مصر را بر عهده گیرد.

در جریان سفر به مصر، اردوغان و السیسی قرار است درباره مسائل دوجانبه گفتگو کرده و دیدگاه‌های خود را درباره تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، به‌ویژه موضوع فلسطین، تبادل نظر کنند.

وی همچنین قرار است در جریان سفر خود به قاهره در «مجمع تجاری ترکیه و مصر» نیز شرکت کند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

نشت گاز علت انفجار ساختمان در بندرعباس ایران

خبرگزاری تسنیم روز شنبه، ۱۱ دلو، گزارش داده است که براساس آخرین آمارها دو تن جان باخته اند و ۱۴ تن دیگر زخمی شده‌اند.

Published

on

محمد امین لیاقت، رییس اداره آتش‌نشانی بندرعباس، اعلام کرده که براساس ارزیابی اولیه، انفجار در یک ساختمان واقع در بلوار معلم این منطقه ناشی از نشت گاز بوده است.

خبرگزاری تسنیم روز شنبه، ۱۱ دلو، گزارش داده است که براساس آخرین آمارها دو تن جان باخته اند و ۱۴ تن دیگر زخمی شده‌اند.

پیش‌تر رسانه‌های ایرانی گزارش داده بودند که صدای انفجاری که در برخی محلات بندرعباس شنیده شده، مربوط به یک منزل مسکونی در «بلوار معلم »بوده است.

مدیرکل مدیریت بحران هرمزگان نیز از مردم خواسته بود تا اخبار را فقط از منابع رسمی دنبال کنند و به شایعات توجه نکنند.

این رویداد در حالی رخ می‌دهد که پیش‌تر دونالد ترمپ، رییس‌جمهور امریکا، اعلام کرده بود که در صورت ادامه برنامه هسته‌ای ایران، حملات آینده امریکا «بسیار شدیدتر» خواهد بود، موضوعی که نگرانی از افزایش تنش‌ها در منطقه را تشدید کرده است.

در همین حال، سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، اعلام کرده که ایران هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و آماده است تا یک توافق هسته‌ای منصفانه را پذیرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!