Connect with us

تجارت

تجارت ترانزیتی میان چین و افغانستان از طریق گذرگاه خنجراب پاکستان آغاز شد

منتشر شده

در

اولین محموله تجارتی چین از طریق گذرگاه خنجراب در منطقه گلگت بلتستان پاکستان به افغانستان فرستاده شده است.

مراسم افتتاح تجارت ترانزیتی از این مسیر روز دوشنبه در منطقه گلگت بلتستان با حضور مقامات پاکستانی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس پاکستان، ضیاء الحق سرحدی، رئیس اتحادیه کارگزاران گمرک مرزی پاکستان گفت که این امر نه تنها باعث افزایش حجم تجارت در سطح منطقه می‌شود، بلکه فرصت‌های معیشتی زیادی را برای افراد مرتبط با تسویه گمرک، حمل و نقل کالاها و تجارت تیل ایجاد می‎کند.

تجارت از طریق مرز خنجراب تحت کنوانسیون حمل و نقل بین‌المللی صورت می‏گیرد.

اولین محموله سفر خود را از کاشغر چین آغاز کرده و پس از عبور از گذرگاه خنجراب به پاکستان و سپس به کابل در افغانستان می‌رسد.

رئیس اتحادیه کارگزاران گمرک مرزی پاکستان اظهار داشت که این مسیر ترانزیتی زمان سفر را تقریبا ۷۰ درصد و هزینه های لوجیستیکی را بیش از ۳۰ درصد کاهش می‌دهد.

ضیاء الحق سرحدی که ریاست اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان را نیز بر عهده دارد، گفت که استفاده از راه ابریشم توسط چین برای انتقال محموله های خود به افغانستان برای عملیاتی شدن زودهنگام پروژه بزرگ دهلیز اقتصادی چین-پاکستان نیز مفید خواهد بود.

روزنامه اکسپرس تربیون پاکستان گزارش داده است که نخستین محموله در این مسیر حامل میوه خشک است.

به نقل از این روزنامه، محی الدین وانی، منشی اعلی منطقه گیلگیت-بالتستان گفت: «این مراسم افتتاحیه نشان دهنده گامی تاریخی به سوی تقویت روابط قوی تر بین کشورها و ترویج تجارت فرامرزی است. با تسهیل انتقال کالا از چین به افغانستان از طریق پاکستان، موافقت نامه تیر گواهی بر پتانسیل ابتکارات همکاری در تقویت رشد اقتصادی و ثبات منطقه ای می‌باشد.»

وزارت صنعت و تجارت افغانستان همچنان گفته است که نخستین محموله‌ای تجارتی چین از مسیر پاکستان وارد افغانستان می‌شود.

این وزارت در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) گفته است که نخستین محموله تجارتی از کاشغر در شرق چین از طریق گذرگاه خنجراب وارد پاکستان شده است و در نهایت به کابل خواهد رسید.

به گفته این وزارت، این مسیر زمان سفر را تا ۷۰ درصد و هزینه‌ها را ۳۰ درصد کاهش می‌دهد.

تجارت

چین تجارت مستقیم ریلی با افغانستان را از سر گرفت

Published

on

یو شیائویونگ، نماینده خاص چین برای افغانستان از راه ‌اندازی مجدد خط مستقیم ریل باربری میان چین و افغانستان خبر داده است.

وی با انتشار پیامی در صفحه ایکس اعلام کرد: «نخستین محموله شامل ۵۵ واگون محصولات تجارتی است که در نانتونگ مرکز طرح کمربند و جاده در شمال شانگهای بارگیری شده و به سمت مرز حیرتان افغانستان حرکت کرده است.»

نماینده خاص چین برای افغانستان در مراسمی با حضور بلال کریمی سفیر افغانستان در بیجنگ مراسم آغاز مجدد این خط ریل را افتتاح کرد.

هفته گذشته نیز سفیر چین در کابل اعلام کرد که قرار است تعرفه گمرکی بر روی محصولات تجارتی افغانستان که به چین صادر می‌شوند تا پایان سال جاری میلادی لغو شود.

Continue Reading

تجارت

قرارداد اعمار فابریکه تولید سمنت در ولایت جوزجان امضاء شد

بر اساس این قرارداد شرکت قراردادی در این فابریکه ۱۶۳ میلیون دالر سرمایه‌گذاری می‌کند و ظرفیت تولید روزانه ۳۰۰۰ تن سمنت را خواهد داشت.

Published

on

وزارت معادن و پترولیم و شرکت ۷۷ ترکی، قرارداد اعمار فابریکه بزرک تولید سمنت یتیم تاق ولایت جوزجان را طی مراسمی امضاء کردند.

معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرا امروز (سه‌شنبه، ۸ عقرب) در خبرنامه‌ی گفته است که در این مراسم ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رییس الوزر، سفیر ترکیه و دیگر مقام‌های بلندرتبه اشتراک کرده بودند.

بر اساس این قرارداد شرکت قراردادی در این فابریکه ۱۶۳ میلیون دالر سرمایه‌گذاری می‌کند و ظرفیت تولید روزانه ۳۰۰۰ تن سمنت را خواهد داشت.

در همین مسوولان وزارت معادن و پترولیم می‌گویند، این قرارداد که بر اساس آن شرکت ترکی در زمینه‌های اکتشاف، استخراج، تولید و خدمات اجتماعی سمنت سرمایه‌گذاری خواهد کرد، برای ۳۰ سال در نظر گرفته شده است.

با اعمار این فابریکه سمنت برای حدود ۱۲۰۰ تن به طور مستقیم زمینه کار مساعد می‌گردد.

این درحالیست که وزارت معادن و پترولیم به منظور خودکفاء ساختن کشور در عرصه سمنت، قبل از این به ارزش حدود ۴۷۶ میلیون دالر قرارداد پروژه‌های سمنت جبل السراج، کندهار و هرات با شماری از شرکت‌های داخلی و خارجی امضاء نموده است.

Continue Reading

تجارت

چین به امارت اسلامی تجارت بدون تعرفه را پیشنهاد کرد

بر اساس اطلاعات گمرکات چین، افغانستان در سال گذشته ۶۴ میلیون دالر کالا به چین صادر کرده است که نزدیک به ۹۰ درصد آن جلغوزه بوده است.

Published

on

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که نماینده بیجنگ در افغانستان روز پنج‌شنبه (۳عقرب) گفته  است که چین به امارت اسلامی افغانستان دسترسی بدون تعرفه به بخش‌های ساخت‌وساز، انرژی و مصرف‌کننده گسترده خود را پیشنهاد کرده است.

بیجنگ از زمانی که امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ اداره افغانستان را به دست گرفت، به دنبال توسعه روابط خود با امارت اسلامی بوده است، اما مانند همه دولت‌ها از به رسمیت شناختن رسمی حکومت به خاطر نگرانی‌های بین‌المللی نسبت به سوابق حقوق بشری و نیز وضعیت ایجاد شده برای زنان و دختران خودداری کرده است.

در گزارش آمده است که در عین حال چین نمی‌تواند از منابع دست نخورده و غنی افغانستان بگذرد چرا که به دنبال متنوع کردن زنجیره تامین خود است. از سوی دیگر نگران است افغانستان به محل فعالیت گروه‌های مخالف بیجنگ – اویغورها- تبدیل شود. از طرف دیگر فروش ذخایر لیتیوم، مس و آهن افغانستان برای تغذیه صنایع عظیم باتری سازی و ساختمانی چین به امارت اسلامی کمک می‌کند تا اقتصاد خود را که به گفته سازمان ملل «سقوط کرده است» تقویت کنند.

در همین حال ژائو زینگ، سفیر چین در افغانستان صفحه ایکس خود، عکسی از دیدارش با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیس‌الوزرای منتشر کرد و نوشت: «چین برای خطوط تعرفه ۱۰۰ درصدی به افغانستان سیاست تعرفه صفر ارائه خواهد کرد».

بر اساس اطلاعات گمرکات چین، افغانستان در سال گذشته ۶۴ میلیون دالر کالا به چین صادر کرده است که نزدیک به ۹۰ درصد آن جلغوزه بوده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!