Connect with us

اخبار ساحوی

ترمپ: ایران در مذاکرات آزادی گروگان‌ها در غزه دخیل است

قصر سفید به درخواست خبرنگاران برای توضیحات بیشتر واکنشی نشان نداد. نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در نیویارک نیز تاکنون واکنشی به اظهارات ترمپ نشان نداده است.

منتشر شده

در

دونالد ترمپ، رییس‌جمهور امریکا، اعلام کرد که ایران در مذاکرات برای دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه بین اسرائیل و حماس و آزادی گروگان‌ها مشارکت دارد. این نخستین‌بار است که به‌صراحت از حضور ایران در مذاکرات آتش‌بس غزه سخن گفته می‌شود.

ترامپ دوشنبه ۱۹ جوزا در قصر سفید به خبرنگاران گفت: «غزه اکنون در میانه یک مذاکره بزرگ میان ما، حماس و اسرائیل قرار دارد و ایران هم در واقع در این روند دخیل است. خواهیم دید چه خواهد شد. ما می‌خواهیم گروگان‌ها را بازگردانیم.»

او جزییات بیشتری درباره نقش ایران در این مذاکرات ارائه نداد.

خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که قصر سفید به درخواست خبرنگاران برای توضیحات بیشتر واکنشی نشان نداد. نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در نیویارک نیز تاکنون واکنشی به اظهارات ترمپ نشان نداده است.

ترمپ در حالی از حضور ایران در مذاکرات آتش‌بس بین اسرائیل و حماس خبر داده که قطر و مصر به‌عنوان دو میانجی اصلی همراه با امریکا در ماه‌های گذشته در گفتگوهای غیرمستقیم میان اسرائیل و حماس نقشی محوری ایفا کرده‌اند.

ایران، به‌عنوان حامی سرسخت حماس، از هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ و آغاز جنگ اخیر در غزه همواره از حماس حمایت و به اسرائیل و امریکا حمله کرده است.

اسرائیل و کشورهای غربی ایران را متهم می‌کنند که با حمایت‌های مالی و نظامی از حماس و برخی از دیگر گروه‌های فلسطینی باعث ادامه و گسترش خشونت در منطقه شده است.

ایران همچنین متهم است که از حمله هفتم اکتوبر حماس به اسرائیل که در جریان آن ۱۲۰۰ نفر کشته شدند و بیش از ۲۲۰ نفر به گروگان گرفته شدند، مطلع بوده است.

اسماعیل هنیه، رییس پیشین دفتر سیاسی حماس که برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان، رییس دولت در ایران به تهران رفته بود، در تهران کشته شد.

ایران اسرائیل را عامل کشته شدن هنیه معرفی کرده، اما اسرائیل به‌طور رسمی و علنی مسئولیتی را در این زمینه نپذیرفته است.

در چنین وضعیتی روشن نیست که تهران چه نقشی در مذاکرات آتش‌بس میان اسرائیل و حماس با حضور امریکا ایفا می‌کند و حضور در این فرآیند تا چه اندازه با مذاکرات هسته‌ای ایران و ایالات متحده گره خورده است.

ایران و ایالات متحده به طور جداگانه نیز در تلاش هستند تا درباره برنامه هسته‌ای ایران به توافقی دست یابند.

دونالد ترمپ دوشنبه ۱۹ جوزا از برگزاری دور ششم مذاکرات بین تهران و واشینگتن خبر داد. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز تایید کرده است که این مذاکرات روز یکشنبه ۲۵ جوزا در مسقط پایتخت عمان برگزار می‌شود.

اخبار ساحوی

فشار بر رئیس اردوی پاکستان برای مشارکت در طرح ثبات‌بخشی غزه

اسحاق‌دار، وزیر امور خارجه پاکستان، ماه گذشته گفت که اسلام آباد می‌تواند اعزام نیرو برای حفظ صلح را بررسی کند، اما خلع سلاح حماس «وظیفه ما نیست».

Published

on

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که، جنرال آصف منیر، رئیس اردوی  پاکستان، با چالش بزرگ تازه‌ای روبه‌رو است؛ واشنگتن از اسلام‌آباد خواسته است تا در نیروهای ثبات‌بخشی غزه مشارکت کند، اقدامی که تحلیل‌گران هشدار داده‌اند ممکن است با واکنش منفی در داخل کشور همراه شود.

به گزارش منابع خبری، منیر قرار است در هفته‌های آینده برای سومین بار طی شش ماه گذشته به واشنگتن سفر کند و با رئیس‌جمهور دونالد ترمپ دیدار نماید. موضوع اصلی این دیدار، مشارکت پاکستان در نیروهای غزه و اجرای طرح ۲۰ ماده‌ای ترمپ برای بازسازی و بازیابی اقتصادی این منطقه جنگ‌زده خواهد بود.

طرح ترمپ از کشورهای مسلمان می‌خواهد تا در دوران انتقال و بازسازی غزه، گروه شبه‌نظامی حماس را خلع سلاح کنند. با این حال، بسیاری از کشورها نگران دخالت در درگیری‌ها و واکنش منفی جمعیت‌های طرفدار فلسطین هستند.

جنرال منیر با رئیس‌جمهور ترمپ رابطه نزدیکی برقرار کرده است تا اعتماد میان واشنگتن و اسلام‌آباد پس از سال‌ها بی‌اعتمادی، بازسازی شود. کارشناسان می‌گویند، پاکستان تحت فشار است تا توانایی نظامی خود را نشان دهد و از حمایت امریکا در زمینه سرمایه‌گذاری و کمک‌های امنیتی برخوردار بماند.

منیر اخیراً به عنوان رئیس کل قوای دفاعی منصوب شده و مسئولیت هدایت نیروی هوایی و نیروی دریایی را نیز بر عهده دارد. با اصلاحات قانونی جدید، او از مصونیت قانونی مادام‌العمر برخوردار است و اختیار نامحدودی برای تصمیم‌گیری دارد.

با این حال، خطر اصلی در داخل کشور نهفته است؛ احزاب اسلام‌گرا و برخی گروه‌های سیاسی پاکستان ممکن است با اعزام نیروها به غزه مخالفت کرده و اعتراضات گسترده‌ای را سازماندهی کنند. تحلیل‌گران هشدار داده‌اند که هرگونه مشارکت نظامی پاکستان در این مأموریت می‌تواند با اتهامات سیاسی و فشار عمومی روبه‌رو شود.

به گفته کارشناسان، جنرال منیر در شرایطی استثنایی قرار دارد که توانایی ریسک‌پذیری بالایی دارد، اما باید مراقب پیامدهای داخلی و منطقه‌ای تصمیمات خود باشد.

اردو، وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات پاکستان به سوالات رویترز پاسخی ندادند. قصر سفید نیز به درخواست اظهار نظر پاسخی نداد.

اسحاق‌دار، وزیر امور خارجه پاکستان، ماه گذشته گفت که اسلام آباد می‌تواند اعزام نیرو برای حفظ صلح را بررسی کند، اما خلع سلاح حماس «وظیفه ما نیست».

Continue Reading

اخبار ساحوی

کشته شدن دو سرباز امریکایی و یک مترجم در سوریه

Published

on

دو سرباز اردوی ایالات متحده و یک مترجم غیرنظامی روز شنبه در حمله‌ای که گفته می‌شود از سوی گروه داعش انجام شده است، جان باختند. این حمله زمانی رخ داد که یک فرد مسلح کاروان نیروهای امریکایی و سوری را در شهر تدمر (پالمیرا) هدف قرار داد.

قوماندانی مرکزی اردوی امریکا (سنتکام) اعلام کرد که در این رویداد سه سرباز دیگر نیز زخمی شده‌اند و مهاجم توسط نیروهای همکار کشته شده است. به گفته مقام‌های امریکایی، ارزیابی‌های ابتدایی نشان می‌دهد که احتمالاً گروه داعش در عقب این حمله قرار دارد، هرچند این گروه تاکنون مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.

مقام‌های سوری گفته‌اند که مهاجم عضو نیروهای امنیتی سوریه بوده اما نقش رهبری نداشته است. دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، این حمله را «وحشتناک» توصیف کرده و وعده «انتقام بسیار جدی» داده است.

ائتلاف به رهبری ایالات متحده در ماه‌های اخیر حملات هوایی و عملیات زمینی را در سوریه علیه مظنونان داعش انجام داده است که اغلب با مشارکت نیروهای امنیتی سوریه انجام شده است. سوریه ماه گذشته نیز یک عملیات سراسری را اجرا کرد که در آن بیش از ۷۰ نفر به اتهام ارتباط با این گروه دستگیر شدند.

ایالات متحده به عنوان بخشی از یک تلاش ده ساله برای کمک به نیروهای تحت رهبری کردها در شمال شرقی سوریه، در این کشور حضور نظامی دارد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

رئیس پیشین استخبارات پاکستان به ۱۴ سال حبس محکوم شد

Published

on

اردوی پاکستان اعلام کرده که یک محکمه نظامی روز پنجشنبه، فیض حمید، رئیس سابق سازمان استخبارات پاکستان (آی‌اس‌آی) را به اتهامات مختلفی از جمله دخالت در امور سیاسی این کشور به ۱۴ سال زندان محکوم کرد. این اقدامی نادر علیه یک جنرال سابق در این کشور محسوب می‌شود.

حمید، که از آگست سال گذشته در بازداشت و تحت محاکمه است، از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ در زمان صدراعظم سابق، عمران خان، رئیس آی‌اس‌آی پاکستان بود و این دو از متحدان نزدیک همدیگر محسوب می‌شدند.

اتهامات علیه فیض حمید شامل مشارکت در فعالیت‌های سیاسی و نقض قانون اسرار دولتی تا سوءاستفاده از اختیارات و منابع و همچنین ایجاد ضرر و زیان غیرقانونی به افراد می‌باشد.

ارتباط با عمران خان، صدراعظم سابق زندانی

اردوی پاکستان بدون ذکر جزئیات حوادث، اعلام کرد که فیض حمید در تمام اتهامات مجرم شناخته شد و افزود که محکومیت او پس از «روند قانونی طولانی و پر زحمت» صورت گرفته است و حمید حق استیناف طلبی را دارد.

او همچنین با تحقیقات جداگانه‌ای در مورد نقشش در حملات می ۲۰۲۳ توسط هزاران تن از حامیان عمران خان به ده‌ها تأسیسات و دفاتر نظامی در اعتراض به دستگیری وی، روبه‌رو است.

عمران خان از آگست ۲۰۲۳ در زندان است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!