Connect with us

رویداد های اخیر

ترکمنستان و پاکستان برای تسریع پروژه خط لوله گاز تاپی توافق کردند

منتشر شده

در

ترکمنستان و پاکستان متعهد شده‌اند که روند اجرای پروژه خط لوله گاز ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند (تاپی) را که مدت‌ها به تأخیر افتاده، تسریع کنند. این پروژه چند میلیارد دالری به عنوان عاملی حیاتی برای امنیت انرژی منطقه‌ای و یکپارچگی اقتصادی تلقی می‌شود.

سفارت ترکمنستان در اسلام‌آباد روز سه‌شنبه گفت که آتاجان موولاموف، سفیر ترکمنستان در پاکستان با محمد اورنگزیب، وزیر مالیه و عواید پاکستان بر گسترش روابط تجاری، افزایش سرمایه‌گذاری‌های متقابل و ایجاد زمینه مناسب برای فعالیت‌های کارآفرینی تاکید کردند.

در این نشست، موولاموف و اورنگزیب بر افزایش تجارت دوجانبه، تقویت جریان سرمایه‌گذاری و ایجاد محیطی مساعدتر برای کسب‌وکار با هدف تشویق به سرمایه‌گذاری‌های مشترک تمرکز نمودند.

دو طرف بار دیگر بر روابط قوی دیپلوماتیک و اقتصادی خود تأکید کردند و خاطرنشان ساختند که تکمیل به‌موقع پروژه تاپی، منافع بلندمدت اقتصادی و اجتماعی به همراه خواهد داشت و موجب تقویت اتصال منطقه‌ای خواهد شد.

پروژه تاپی با هدف انتقال سالانه ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از میدان گالکینیش ترکمنستان از طریق افغانستان و پاکستان به هند طراحی شده است.

ساخت این خط لوله در تاریخ ۱۳ دسمبر ۲۰۱۵ در خاک ترکمنستان آغاز شد، اما چالش‌های امنیتی، مشکلات تأمین مالی و موانع سیاسی، به‌ویژه در افغانستان باعث کندی پیشرفت آن شدند.

مقامات هر دو کشور ابراز امیدواری کردند که اراده سیاسی تازه و همکاری‌های دوجانبه بتواند پروژه را به پیش برده، منبعی پایدار برای تأمین انرژی در جنوب آسیا فراهم کرده و در عین حال، مسیر صادراتی راهبردی‌ای برای ترکمنستان ایجاد کند.

رویداد های اخیر

لاوروف: آسیای مرکزی و افغانستان مشکلات اصلی سازمان پیمان امنیت جمعی هستند

Published

on

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، می‌گوید که خطرات امنیتی در آسیای مرکزی و تحولات افغانستان، نگرانی‌های اصلی سازمان پیمان امنیت جمعی است.

سازمان پیمان امنیت جمعی یک اتحاد نظامی منطقه‌ای متشکل از روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرغیزستان و تاجیکستان است.

لاوروف امروز (دوشنبه) در دیدار با طالقبک مسادیکوف، سرمنشی این سازمان در مسکو، چالش‌های امنیتی منطقه را «محوری» توصیف کرد.

وی گفت: «مشکلاتی که در حال حاضر جزء مسائل محوری برای سازمان پیمان امنیت جمعی هستند، چالش‌ها و تهدیدهای جدیدی می‌باشند. اشاره من به وضعیت منطقه آسیای مرکزی در حوزه امنیت جمعی و همچنین هر آنچه که مربوط به اتفاقات افغانستان است، می‌باشد.»

لاوروف از مسادیکوف به عنوان «یکی از کارشناسان برجسته» در حوزه امنیت آسیای مرکزی تقدیر کرد و گفت که تجربه او می‌تواند به تقویت هماهنگی و بهبود «اثربخشی همه اقدامات متحدانه» کمک کند.

سازمان پیمان امنیت جمعی، مانند ناتو، حمله به یک عضو را حمله به همه اعضا می‌داند.

کشورهای منطقه همواره نسبت به تهدیدات امنیتی از افغانستان ابراز نگرانی کرده اند. امارت اسلامی اما این نگرانی‌ها بیجا دانسته و اطمینان داده است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان بر ضد کشور دیگری استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برای اولین بار در افغانستان، پوهنځی «طب سنتی نبوی» ایجاد می‌شود

Published

on

وزارت تحصیلات عالی افغانستان اعلام کرده است که رهبر امارت اسلامی، پیشنهاد ایجاد پوهنځی «طب سنتی نبوی» را منظور کرده است.

این وزارت تأکید کرده است که ایجاد پوهنځی «طب سنتی نبوی» در رشد علوم صحی و تربیه کادر مسلکی نقش مهم خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کار نوسازی علایم سرحدی افغانستان و ایران در «آینده نزدیک» آغاز می‌شود

Published

on

نورالله نوری، وزیر امور سرحدات، اقوام و قبایل، اعلام کرده که روند تثبیت سرحد و نوسازی علایم و نشانه‌های سرحدی میان افغانستان و ایران در آینده نزدیک به طور رسمی آغاز می‌شود.

طبق خبرنامه وزارت امور سرحدات، آقای نوری در دیدار با علی‌رضا بیکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل، اطمینان داده است که امارت اسلامی برای تسریع کار و رفع مشکلات در این روند، همکاری همه‌جانبه انجام خواهد داد.

سفارت ایران در کابل نیز گفته است که در این دیدار، بیکدلی همکاری‌های دو کشور در بخش مرز را عامل تقویت و تحکیم همه جانبه مناسبات ایران و افغانستان اعلام کرد.

گفتنی است که حدود سه ماه قبل، مقام‌های افغانستان و ایران توافق کرده بودند که پروژه نوسازی علایم مرزی که مدت هفت سال متوقف مانده بود، دوباره آغاز شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!