Connect with us

رویداد های اخیر

تقویت مرز تاجکستان–افغانستان؛ سازمان پیمان امنیت جمعی تجهیزات پیشرفته می‌فرستد

سازمان پیمان امنیت جمعی متشکل از روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرغیزستان و تاجیکستان است و ارمنستان نیز به‌گونه رسمی عضو آن محسوب می‌شود، هرچند مشارکت خود را به حالت تعلیق درآورده است.

منتشر شده

در

سازمان پیمان امنیت جمعی اعلام کرده است که در واکنش به افزایش درگیری‌های مسلحانه در امتداد مرز تاجکستان با افغانستان، نیروهای سرحدی تاجکستان را به تجهیزات و سلاح‌های پیشرفته مجهز می‌سازد.

این تصمیم پس از تازه‌ترین رویداد در ۲۹ جنوری گرفته شد؛ زمانی که نیروهای امنیتی تاجکستان در ولایت ختلان با گروهی از قاچاقچیان مشکوک مواد مخدر درگیر شدند. در این درگیری، سه تن از افراد مسلح کشته شدند و دیگران به سمت خاک افغانستان عقب‌نشینی کردند. مقام‌های تاجک می‌گویند که در این عملیات، مقدار قابل توجهی اسلحه، مهمات و ۷۳ بسته مواد مخدر شامل چرس و تریاک نیز به‌دست آمده است.

به گفته مقام‌ها، در ماه‌های اخیر سطح ناامنی در این منطقه مرزی افزایش یافته است. از مهم‌ترین رویدادها می‌توان به حملات ماه نومبر اشاره کرد که بنا بر گزارش‌ها، توسط افراد مسلح وابسته به گروه‌های تندرو انجام شد و در نتیجه آن پنج کارگر چینی کشته شدند. این حملات باعث شد چین شماری از پروژه‌های زیربنایی و استخراجی خود را در مناطق مرزی تاجکستان به حالت تعلیق درآورد.

خبرگزاری اینترفکس به نقل از تالات‌بیک مسادیکوف، سرمنشی سازمان پیمان امنیت جمعی، گزارش داده است که این سازمان در حال نهایی‌سازی فهرست تجهیزات نظامی و تخنیکی برای تحویل به تاجکستان است. به گفته او، این تجهیزات با هدف افزایش توان نیروهای مرزی در جلوگیری از نفوذ جنگجویان و قاچاقچیان از خاک افغانستان تهیه می‌شود و روند شناسایی تأمین‌کنندگان و امضای قراردادها ادامه دارد.

زمان دقیق تحویل این تجهیزات هنوز مشخص نشده است. سازمان پیمان امنیت جمعی متشکل از روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرغیزستان و تاجیکستان است و ارمنستان نیز به‌گونه رسمی عضو آن محسوب می‌شود، هرچند مشارکت خود را به حالت تعلیق درآورده است.

رویداد های اخیر

ترمپ: ممکن است تمامی تجهیزات نظامی باقی‌مانده امریکا در افغانستان را پس بگیریم

ترمپ و متحدانش همواره از تصمیم دولت بایدن برای خروج از افغانستان انتقاد کرده و آن را شتاب‌زده توصیف کرده‌اند.

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، گفته است که ممکن است واشنگتن بتواند تمامی تجهیزات نظامی برجا مانده در افغانستان پس از خروج نیروهای امریکایی در سال ۲۰۲۱ را دوباره به دست آورد.

به گزارش فاکس نیوز، ترمپ این اظهارات را در حاشیه نشست گروه هفت (جی۷) و در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره توافق احتمالی با ایران برای پایان دادن به جنگ و بازگشایی تنگه هرمز مطرح کرد.

ترمپ در پاسخ به پرسشی درباره برنامه هسته‌ای ایران هشدار داد که اگر تهران محدودیت‌های پیشنهادی را نپذیرد، امریکا «آن‌ها را بمباران خواهد کرد.»

او سپس با انتقاد از نحوه خروج دولت جو بایدن از افغانستان، گفت: «قرار بود با عزت و افتخار از افغانستان خارج شویم و صد درصد تجهیزات را نیز با خود ببریم. حتی قصد داشتم چادرها را هم جمع کنیم، اما دولت بایدن همه چیز را رها کرد.»

ترمپ افزود: «ممکن است همه آن تجهیزات را دوباره پس بگیریم. البته اکنون بیشتر جنبه نمادین دارد، زیرا تجهیزات قدیمی شده‌اند، اما شاید همه آن‌ها را بازگردانیم.»

بر اساس گزارش فاکس نیوز، وزارت دفاع امریکا در سال ۲۰۲۲ برآورد کرده بود که تجهیزات نظامی به ارزش حدود ۷.۱۲ میلیارد دالر پس از سقوط دولت پیشین افغانستان در اختیار حکومت افغانستان قرار گرفته است.

فاکس نیوز همچنین نوشته است که ترمپ و متحدانش همواره از تصمیم دولت بایدن برای خروج از افغانستان انتقاد کرده و آن را شتاب‌زده توصیف کرده‌اند.

در مقابل، مقام‌های دولت بایدن در آن زمان تأکید کرده بودند که تجهیزات نظامی در اختیار نیروهای امنیتی دولت پیشین افغانستان قرار داشت و انتظار می‌رفت این نیروها بتوانند در برابر پیشروی امارت اسلامی مقاومت کنند؛ اما این ارزیابی نادرست از آب درآمد.

جو بایدن نیز در ۳۱ آگست ۲۰۲۱ گفته بود که فرض بر این بود بیش از ۳۰۰ هزار نیروی امنیتی افغانستان که طی دو دهه آموزش دیده و تجهیز شده بودند، بتوانند از کشور دفاع کنند، اما این فرضیه تحقق نیافت.

فاکس نیوز در ادامه گزارش خود به وضعیت کنونی افغانستان نیز پرداخته و نوشته است که زنان و دختران همچنان با محدودیت‌های گسترده روبه‌رو هستند و میلیون‌ها نفر نیز با ناامنی غذایی دست و پنجه نرم می‌کنند.

این درحالیست که پیش از این ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی گفته بود که تجهیزات بجامانده امریکایی در افغانستان به عنوان غنمیت به امارت اسلامی باقی مانده و خواست‌ مقام‌های امریکایی برای بازگرداندن آن به ایالات متحده، حرف‌های احساساتی است.

آقای مجاهد در واکنش به این خواست‌ها گفته بود که: « امریکایی‌ها بیست سال، افغانستان را اشغال کردند، مردم را کشتند، ویرانی کردند، افغانستان را از پیشرفت بازداشتند، اگر حرف از حساب‌دهی باشد، امریکا باید حساب دهد.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر خارجه افغانستان و یک مقام ارشد ملل متحد درباره کمک‌های بشردوستانه و همکاری‌ها گفتگو کردند

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه افغانستان، در یک تماس تلیفونی با روزمری دی‌کارلو، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور سیاسی و صلح‌سازی، درباره کمک‌های بشردوستانه و همکاری‌های جاری میان افغانستان و سازمان ملل متحد گفتگو کرده است.

براساس اعلامیه وزارت امور خارجه، دی‌کارلو از تسهیلات و همکاری‌های فراهم‌شده از سوی امارت اسلامی برای فعالیت‌های بشردوستانه قدردانی کرد و این اقدامات را برای رساندن مؤثر و به‌موقع کمک‌ها به نیازمندان مهم دانست.

این مقام سازمان ملل متحد همچنین وزیر خارجه افغانستان را در جریان آخرین تحولات مربوط به هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) قرار داد و درباره تلاش‌های جاری این سازمان در افغانستان توضیحاتی ارائه کرد.

دو طرف در پایان بر تداوم تفاهم متقابل، تعامل سازنده و گسترش همکاری‌های بیشتر تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حقانی بر اتخاذ تدابیر لازم امنیتی برای تأمین امنیت شهروندان در ماه محرم‌الحرام تأکید کرد

Published

on

خلیفه سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله، بر اتخاذ تدابیر لازم امنیتی برای تأمین امنیت شهروندان در جریان ماه محرم‌الحرام تأکید کرده است.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت امور داخله، نوشته است که آقای حقانی این موضوع را در نشست رهبری این وزارت، که با حضور معینان، رؤسا و مسئولان بخش‌های مختلف برگزار شده بود، مطرح کرده است.

در این نشست، وزیر امور داخله بر تطبیق قانون جدیدی که از سوی رهبر امارت اسلامی برای وزارت امور داخله توشیح شده، تأکید کرد و همچنان خواستار اتخاذ تدابیر لازم امنیتی برای تأمین امنیت شهروندان در جریان ماه محرم‌الحرام شد.

آقای حقانی افزود که برای تقویت هرچه بیشتر امنیت فردی و اجتماعی مردم، باید تلاش‌های جدی صورت گیرد و تمامی نیروهای امنیتی در سراسر کشور از طریق خدمت صادقانه به مردم، برای افزایش اعتماد عمومی تلاش‌های خود را بیشتر کنند تا مشکلات در هماهنگی میان مردم و نیروهای امنیتی به‌موقع رسیدگی شود.

در این نشست همچنین بر فراهم‌سازی تجهیزات تخنیکی برای ریاست مبارزه با جرایم و ارتقای ظرفیت کارمندان مسلکی این ریاست نیز تأکید شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!