اخبار ساحوی

تهدید رهبر حوثی‌ها: در صورت حمله امریکا به یمن، کشتی‌های جنگی و منافع امریکایی را هدف قرار می‌دهیم

Published

on

(Last Updated On: قوس ۳۰, ۱۴۰۲)

هم‌زمان با دیدار وزیر دفاع امریکا از یک کشتی جنگی این کشور در دریای مدیترانه و تاکید بر نقش آن در جلوگیری از گسترش جنگ غزه به منطقه، رهبر حوثی‌های شورشی یمن تهدید کرد اگر واشینگتن جنگ با یمن را آغاز کند، منافع و کشتی‌های جنگی امریکا را هدف قرار خواهد داد.

لوید آستین، وزیر دفاع امریکا روز گذشته (چهارشنبه ۲۹ قوس) با حضور در کشتی جنگی «جرالد فورد»، با قابلیت حمل چهار هزار پرسنل و هشت طیاره جنگنده در دریای مدیترانه که با سوخت اتمی کار می‌کند اعلام کرد این ناو و خدمه‌های آن در حال تاریخ‌سازی هستند.

آقای آستین که ماموریت حضور ناو «جرالد فورد» در آب‌های دریای مدیترانه برای مقابله با ورود گروه‌های نیابتی ایران به جنگ غزه را برای سومین بار تمدید کرده است، در ادامه تصریح کرد: «برخی مواقع بزرگترین دستاورد ما این است که مانع وقوع حادثه بدی شویم و اکنون شما همه در تلاش برای مقابله با گسترش تنش‌های عظیم به منطقه هستید.»

او هم‌چنین به خبرنگاران گفت به نظرش امریکا بحران غزه را به خوبی مدیریت کرده و جلوی گسترش آن به منطقه را گرفته است.

آقای آستین دوشنبه هفته جاری به اسرائیل و سپس قطر سفر کرده بود. قطر هفته‌هاست که میان اسرائیل و گروه حماس میانجی‌گری می‌کند.

گروه حماس که امریکا و اتحادیه اروپا آن را گروهی تروریستی می‌شناسند، سال‌هاست از حمایت ایران برخوردار بوده، گرچه ایران دخالت در طراحی حملات اخیر این گروه به خاک اسرائیل را رد کرده است.

هم‌زمان با اظهارات وزیر دفاع امریکا، عبدالمالک الحوثی، رهبر شورشیان حوثی مورد حمایت ایران از کشورهای جهان خواست در عملیات جدید چند ملیتی به رهبری ایالات متحده برای تامین امنیت دریای سرخ دخالت نکنند.

او اقدامات ائتلاف به رهبری امریکا را تلاشی برای «تبدیل منطقه به میدان جنگ» توصیف کرد.

آقای حوثی در ادامه تصریح کرد حوثی‌ها به حملات خود به کشتی‌های متعلق به اسرائیل یا کشتی‌هایی که عازم بنادر اسرائیل هستند ادامه خواهند داد و مدعی شد کشتی‌های دیگر برای حرکت در منطقه امن هستند.

اظهارات او در حالی است که حوثی‌ها به کشتی‌هایی که ارتباطی با اسرائیل ندارند نیز حمله کرده‌اند، موضوعی که باعث شده است برخی شرکت‌های بین‌المللی و چندملیتی، حمل بار از مسیر دریای سرخ را به‌صورت موقت متوقف کنند.

امریکا، بریتانیا و فرانسه همراه با چند کشور دیگر برای تامین امنیت دریانوردی، کشتی‌های جنگی خود را به باب‌المندب و دریای سرخ اعزام کرده و تاکنون بسیاری از حملات حوثی‌ها به کشتی‌های باری را دفع کرده‌اند.

آقای آستین روز سه‌شنبه از ایجاد یک طرح امنیتی دریایی برای پاسخ به حملات حوثی‌ها خبر داد.

بریتانیا، بحرین، کانادا، فرانسه، ایتالیا، هالند، ناروی و سیشل در عملیات «نگهبان رفاه» به همراه ایالات متحده گزمه مشترک در جنوب دریای سرخ و خلیج عدن را انجام خواهند داد.

عبدالمالک حوثی می‌گوید: «بزرگترین تهدید برای کشتیرانی بین‌المللی در منطقه اقدام ایالات متحده است که هدف آن نظامی کردن دریای سرخ، خلیج عدن و باب المندب است».

رهبر حوثی‌ها گفت اگر امریکا سرباز به یمن بفرستد، باید بداند که با وضعیتی سخت‌تر از جنگ افغانستان و تلفاتی بالاتر از جنگ ویتنام، مواجه خواهد شد.

Trending

خروج از نسخه موبایل