Connect with us

رویداد های اخیر

توماس وست با مقامات شماری از کشورها و سازمان‌ها در حاشیه مجمع عمومی ملل متحد دیدار کرد

منتشر شده

در

توماس وست، نماینده خاص امریکا در امور افغانستان در صفحه ایکس اش از دیدار با مقامات شماری از کشورها و سازمان‌ها در حاشیه مجمع عمومی ملل متحد در نیویارک خبر داده است.

آقای وست در دیدار با کانسوکی ناگا اوکا، نماینده خاص جاپان در امور افغانستان گفته است که جاپان حامی استوار مردم افغانستان است و از طریق دیپلوماسی فعال و کمک های سخاوتمندانه به رفع نیازمندی‌های بشردوستانه اساسی افغان‌ها پرداخته است.

در دیدار با طارق علی بخیت، نماینده ویژه سازمان همکاری اسلامی برای افغانستان، آقای وست گفته است که از توجه این سازمان برای توسعه اعتدال، تحمل، دسترسی زنان و دختران به تعلیم و حق زنان برای کار قدردانی می‌کند.

نماینده خاص امریکا در امور افغانستان با انکین شارنینگ هویتفلت، وزیر خارجه ناروی نیز دیدار کرده و در مورد «منافع مشترک» در افغانستان گفتگو کرده است. آقای وست گفت: «در ادامه تلاش ما برای حمایت اصولی از مردم افغانستان، ناروی شریک مهمی است.»

آقای وست همچنین در دیدار با دیوید میلبند، رئیس کمیته بین‌المللی نجات گفته است که این سازمان شریک فوق العاده در خط مقدم ارائه کمک‌های اصولی در سراسر افغانستان است.

درمورد دیدار با جلیل عباس جیلانی، سرپرست وزارت خارجه پاکستان، آقای وست گفته است که دو طرف درباره منافع مشترک امنیتی، ضرورت حمایت از حقوق زنان و دختران افغان و وضعیت حمایت بشردوستانه در افغانستان بحث کردند.

وزارت امور خارجه قطر در بیانیه ای اعلام کرد که شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی، صدراعظم و وزیر امور خارجه این کشور با ویکتوریا نولند، معاون وزیر امور خارجه امریکا در امور سیاسی، باربارا ای لیف، دستیار وزیر امور خارجه ایالات متحده در امور خاور نزدیک، و توماس وست، نماینده ویژه امریکا برای افغانستان در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک دیدار نمود.

در این بیانیه آمده است: «در این دیدارها روابط دوجانبه قطر و امریکا و راه‌های تقویت آن و همچنین موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی مورد نگرانی مشترک و آخرین تحولات در افغانستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت».

رویداد های اخیر

پیام رهبر امارت اسلامی به محصلان: در هر شرایطی از ارزش‌های اسلامی دفاع کنید

Published

on

شیخ هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی افغانستان، در پیامی از محصلان فارغ‌شده پوهنتون کابل خواسته است که در هر شرایطی از ارزش‌های اسلامی و احکام شرعی خود دفاع کنند و تحت هیچ شرایطی از دین و مذهب خود دست نکشند.

وزارت تحصیلات عالی این پیام رهبر امارت اسلامی را امروز (چهارشنبه) در مراسم فراغت حدود ۲۵۰۰ محصل پوهنتون کابل قرائت کرده است.

رهبر امارت اسلامی در این پیام بر احترام به والدین و استادان نیز تأکید کرده و از محصلان خواسته است که در زندگی روزمره به تقوا، اخلاص، صداقت و امانت‌داری توجه داشته باشند.

براساس این پیام، رهبر امارت اسلامی از استادان خواسته است تا محصلان را به‌گونه درست از لحاظ عقیدتی، فکری، اخلاقی، علمی و مسلکی تربیت کنند، به اصلاح ظاهر و سیرت آنان توجه داشته باشند، آنان را به وحدت فرا بخوانند و برای تربیت اخلاقی‌شان تلاش کنند.

گفتنی است که در سال ۱۴۰۵، حدود ۲۵۰۰ محصل از ۸۰ دیپارتمنت ۲۲ پوهنځی پوهنتون کابل فارغ شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه امریکا: نهادهای دولتی افغانستان اطلاعات بودجه‌ای و مالی را به‌گونه منظم و به‌موقع منتشر نکرده‌اند

Published

on

در آستانه پنجمین سال بازگشت امارت اسلامی به قدرت، وزارت خارجه امریکا در گزارش سالانه شفافیت مالی خود، وضعیت مدیریت مالی افغانستان را بررسی کرده است.

این وزارت می‌گوید وزارتخانه‌ها و دیگر نهادهای بخش دولتی افغانستان در دوره مورد بررسی، هیچ‌یک از حداقل معیارهای شفافیت مالی را برآورده نکرده‌اند و اطلاعات بودجه‌ای و مالی را به‌گونه منظم و به‌موقع منتشر نکرده‌اند.

در بخشی از گزارش وزارت خارجه امریکا آمده است: «در دوره مورد بررسی، وزارتخانه‌های افغانستان و سایر نهادهای بخش دولتی هیچ‌یک از حداقل معیارهای شفافیت مالی را برآورده نکرده‌اند. هیچ نهادی پیشنهاد بودجه دولت یا گزارش پایان سال را در یک دوره زمانی مناسب منتشر نکرده است.»

این گزارش می‌افزاید که بدون انتشار بودجه، تأییدی درباره هزینه‌هایی که برای ارائه خدمات عمومی انجام شده، وجود نداشته است. همچنین هیچ نهادی اطلاعات به‌موقع درباره قروض بخش دولتی منتشر نکرده است.

وزارت خارجه امریکا توصیه کرده است که اسناد بودجه به‌گونه کامل و قابل اعتماد و در زمان مناسب منتشر شود و بودجه نیز بر اساس اصول پذیرفته‌شده بین‌المللی تهیه شود.

این وزارت همچنین بر روشن‌شدن قوانین و مقررات مربوط به استخراج منابع طبیعی، اعطای قراردادها و جوازهای استخراج و قراردادهای تدارکات عامه تأکید کرده است. انتشار اطلاعات درباره قروض بخش دولتی و تقویت نظارت بر شرکت‌های دولتی نیز از دیگر پیشنهادهای این گزارش است.

در واکنش به این گزارش، سخنگوی امارت اسلامی گفته است که بودجه افغانستان مربوط به کشور دیگری نیست تا در مورد چگونگی مصرف آن به دیگران معلومات داده شود. او تأکید کرده که این موضوع یک مسئله داخلی افغانستان است.

در همین حال، آگاهان اقتصادی می‌گویند شفافیت مالی، در کنار افزایش عواید داخلی و مدیریت درست منابع، می‌تواند به تقویت اعتماد اقتصادی، بهبود مدیریت منابع و جلب سرمایه‌گذاری کمک کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشدار فائو؛ کمبود آب و گرمای بی‌سابقه فشار بر زراعت افغانستان را افزایش داده است

بر اساس این گزارش، ادامه قیمت‌های بلند کود کیمیاوی نیز توانایی دهاقین برای سرمایه‌گذاری در فصل آینده گندم زمستانی را تهدید می‌کند.

Published

on

سازمان خوراک و زراعت ملل متحد (فائو) در تازه‌ترین چشم‌انداز زراعت افغانستان برای آگست ۲۰۲۶ می‌گوید کمبود آب و افزایش دما، فشار بر کشت‌های تابستانی و چراگاه‌ها را افزایش داده است.

فائو در این گزارش که وضعیت کنونی و چشم‌انداز زراعت افغانستان در فصل ۲۰۲۶–۲۰۲۷ را بررسی می‌کند، با استفاده از پیش‌بینی‌های اقلیمی، داده‌های سنجش از راه دور و مشورت با دهاقین در هر ۳۴ ولایت، وضعیت زراعت کشور را ارزیابی کرده است.

بر اساس این گزارش، ادامه قیمت‌های بلند کود کیمیاوی نیز توانایی دهاقین برای سرمایه‌گذاری در فصل آینده گندم زمستانی را تهدید می‌کند.

فائو پیش‌بینی کرده است که تقویت پدیده «ال‌نینو» و احتمال شکل‌گیری وضعیت مثبت «دوگانگی اقیانوس هند» می‌تواند در زمستان و بهار آینده باعث افزایش بارندگی شود؛ موضوعی که ممکن است دسترسی به آب و چشم‌انداز تولیدات زراعتی را بهبود بخشد.

با این حال، فائو هشدار داده است که افزایش بارندگی می‌تواند خطر سیلاب‌ها، لغزش زمین، آسیب به محصولات زراعتی و تلفات مواشی را نیز افزایش دهد.

این نهاد بر نظارت نزدیک، اقدامات پیشگیرانه و ارائه به‌موقع توصیه‌های عملی اقلیمی و زراعتی به کشاورزان تأکید کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117