Connect with us

رویداد های اخیر

تیکا ساخت فضای سبز مسجد جامع بزرگ هرات را آغاز کرد

منتشر شده

در

دفتر انسجام و همکاری ترکیه (تیکا) در هرات اعلام کرده که این نهاد کار پروژه ساخت فضای سبز مسجد جامع بزرگ هرات را آغاز نموده است و تا سه ماه دیگر تکمیل خواهد شد.

ساحه شرق مسجد جامع تاریخی هرات حدود پنج سال پیش تخریب شد تا به‌گونه معیاری و عصری ساخته شود، اما همچنان مخروبه باقی ماند، حالا تیکا در هرات وعده داده است که این فضا را دوباره به‌گونه عصری می‌سازد.

فضای پارک مسجد جامع تاریخی هرات بیش از ۹ هزار متر مربع مساحت دارد.

سفیر ترکیه در کابل در مراسم گشایش این پروژه گفت که برنامه‌ها وپروژه‌های بازسازی این نهاد در ولایات مختلف افغانستان ادامه دارد، اما این برنامه‌ها در هرات بیشتر محسوس است.

جنک اونال افزود: «تیکا یک نقطه عطف یا ارتباط میان دولت و مردم ترکیه در افغانستان است که همیشه در کنار مردم افغانستان ایستاده است. این برای ما یک وظیفه تاریخی است که همان کمک و دوستی برادران تُرک را اینجا برای برادران افغان خود برسانیم و در هر شرایط خوب و سخت در کنار آن‌ها ایستاد باشیم.»

عرفات دنیز، رئیس دفتر انسجام و همکاری ترکیه در هرات، گفت: «مثلیکه سال گذشته وضوخانه مسجد جامع را تکمیل کردیم. امسال هم در لیست ما پروژه پارک مسجد جامع بود. قرار است که این پروژه امروز شروع شود.»

سال‌هاست که از این فضای مسجد جامع هرات به عنوان ایستگاه وسایل نقلیه استفاده می‌شود، اما دفتر تیکا اطمینان می‌دهد که تا ختم سال جاری میلادی چهره این فضا را تغییر خواهد داد و دوباره پارک مسجد جامع تاریخی این ولایت احیا خواهد شد.

قرار است برعلاوه فضای سبز این مسجد، در قسمت نورپردازی، ساخت سیستم فاضلاب، سنگ فرش و کاشی نیز کارهای اساسی انجام شود تا با وضعیت کنونی مسجد جامع بزرگ هرات همخوانی داشته باشد.

رویداد های اخیر

تلاش‌های وزارت شهرسازی و مسکن برای حل کمبود خانه در کشور

Published

on

مسؤلان وزارت شهرسازی و مسکن می‌گویند که این وزارت برای حل مشکل کمبود مسکن در کشور، تلاش دارد تا در ولایت‌های مختلف، به‌شمول کابل، اقدامات لازم را انجام دهد.

به گفته مسؤلان این وزارت، در شهر کابل ۴۱ ساحه برای ایجاد شهرک‌های رهایشی اختصاص یافته است و قرار است کارهای ساختمانی در این مناطق آغاز شود.

آنان می‌افزایند که وزارت شهرسازی و مسکن تلاش می‌کند تا با همکاری بخش خصوصی، سرمایه‌گذاری‌ها در بخش مسکن‌سازی را گسترش دهد.

در همین حال، اعضای بخش خصوصی می‌گویند که سرمایه‌گذاری در بخش مسکن‌سازی در کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. آنان تأکید می‌کنند که افغانستان ظرفیت بالایی برای سرمایه‌گذاری در این بخش دارد و با توجه به افزایش جمعیت، نیاز است سرمایه‌گذاری‌های بیشتری صورت گیرد.

شماری از آگاهان امور اقتصادی نیز می‌گویند که افغانستان ظرفیت مناسب برای سرمایه‌گذاری در بخش مسکن‌سازی را دارد و از وزارت شهرسازی و مسکن می‌خواهند برای بخش خصوصی در این زمینه سهولت‌های بیشتری فراهم سازد.

به باور آنان، در صورت ایجاد این تسهیلات، صدها میلیون دالر سرمایه جذب خواهد شد و برای هزاران تن از شهروندان کشور فرصت‌های کاری فراهم می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: تنش‌های افغانستان و پاکستان باید از راه دیپلماسی حل شود

وی همچنین گفته است که افغانستان آمادگی دارد در این زمینه به توافق برسد و بر ضرورت گفتگوهای مستقیم میان دو طرف تأکید کرده است.

Published

on

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین ویژه ایالات متحده امریکا برای صلح افغانستان، در واکنش به گزارش‌ها درباره عملیات هوایی افغانستان در خاک پاکستان، خواستار حل تنش‌های اخیر میان کابل و اسلام‌آباد از طریق گفتگوهای دیپلماتیک شده است.

خلیلزاد در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گفته است که وزارت دفاع افغانستان درباره عملیات علیه اهداف وابسته به داعش در مناطق تحت کنترول پاکستان در بلوچستان و خیبرپختونخوا اعلامیه صادر کرده است.

او با اشاره به افزایش دوباره تنش‌ها میان دو کشور تأکید کرده است که افغانستان و پاکستان باید بر سر یک توافق پایدار به تفاهم برسند تا اجازه ندهند هیچ گروه یا فردی از خاک هیچ‌یک از کشورها برای تهدید امنیت طرف مقابل استفاده کند.

وی همچنین گفته است که افغانستان آمادگی دارد در این زمینه به توافق برسد و بر ضرورت گفتگوهای مستقیم میان دو طرف تأکید کرده است.

به گفته خلیل‌زاد، ترکیه نیز پیشنهاد داده است تا با ایجاد یک مرکز عملیاتی در انقره نقش ناظر را در این روند ایفا کند.

او از کشورهای قطر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و ترکیه خواسته است تا تلاش‌های خود را برای کمک به حل تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان از سر بگیرند و در مسیر کاهش درگیری‌ها نقش فعال داشته باشند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت دفاع: حملات هوایی علیه مراکز داعش در بلوچستان و خیبرپختونخوا انجام شد

به گفته این وزارت، بر اساس معلومات ابتدایی، در این عملیات اهداف مهم و از پیش تعیین‌شده با موفقیت مورد اصابت قرار گرفته‌اند.

Published

on

وزارت دفاع افغانستان اعلام کرده است که نیروهای هوایی این وزارت شب گذشته حملاتی را علیه مراکز عناصر وابسته به گروه داعش در ایالت‌های بلوچستان و خیبرپختونخوا پاکستان انجام داده‌اند.

بر اساس اعلامیه وزارت دفاع، این مراکز که به گفته این وزارت توسط «عناصر فسادپیشه داعش» و با همکاری برخی حلقات استخباراتی مورد استفاده قرار می‌گرفت، برای طرح‌ریزی و سازمان‌دهی حملات علیه خاک افغانستان به کار گرفته می‌شد.

در این اعلامیه آمده است که در منطقه «گلستان» ولسوالی قلعه عبدالله و منطقه «شکرآب جنگل‌گردی» در ولسوالی چاغی ایالت بلوچستان، چندین مرکز هدف حملات قرار گرفته‌اند.

همچنین وزارت دفاع گفته است که در منطقه «قمبرخیل» مربوط اورکزی ایجنسی در خیبرپختونخوا، یک مرکز وابسته به شاخه خراسان داعش که برخی از رهبران کلیدی این گروه در آن رفت‌وآمد داشتند، نیز مورد هدف قرار گرفته است.

به گفته این وزارت، بر اساس معلومات ابتدایی، در این عملیات اهداف مهم و از پیش تعیین‌شده با موفقیت مورد اصابت قرار گرفته‌اند.

وزارت دفاع تأکید کرده است که افغانستان هیچ‌گونه تهدیدی علیه امنیت و ثبات خود را تحمل نخواهد کرد و با استفاده از تمامی امکانات، با هرگونه تهدید برخورد قاطع خواهد شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!