Connect with us

رویداد های اخیر

جان سپکو: نمی‌توانم اطمینان دهم که ما در حال حاضر به امارت اسلامی کمک مالی نمی‌کنیم

منتشر شده

در

امریکا به گونه‌ای ناخواسته و نا آگاهانه میلیون‌ها دالر کمک شده را به افغانستان در اختیار مقام‌های حاکم در این کشورقرار داده است.

بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان دسترسی احتمالی مقام‌های حاکم درافغانستان را به کمک‌های امریکا رد نکرد.

جان سپکو که در کمیته نظارت مجلس نمایندگان امریکا برای پاسخگویی حضور یافته بود گفته است که احتمالا حکومت امارت اسلامی افغانستان از میلیون‌ها دالر پول کمکی امریکا به افغانستان بهره می‌برند.

جان سپکو در جریان اظهاراتش به ده‌ها میلیون دالر پول کمک شده امریکا به افغانستان درحدود ۱۹ ماه گذشته اشاره می‌کند. وی مدعی است که میلیون‌ها دالراین پول احتمال دراختیار حکومت امارت اسلامی قرار گرفته است.

جان سپکو، بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان می‌گوید که:«همانطوری که امروز اینجا نشسته ام، نمی‌توانم به این کمیته یا مالیه دهندگان امریکایی اطمینان دهم که ما در حال حاضر به طالبان (امارت اسلامی افغانستان) کمک مالی نمی‌کنیم، و همچنین نمی‌توانم به شما اطمینان دهم که طالبان (امارت اسلامی افغانستان) پولی را که ما می‌فرستیم از دریافت کنندگان مورد نظر، که مردم فقیر افغانستان هستند، بهره نمی‌برند، اگرهدف کمک به مردم افغانستان است، باید نظارت موثر وجود داشته باشد.»

دراین نشست افزون بر بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان، بازرسان کل از وزارت دفاع، وزارت امور خارجه، وآژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحد نیزحضورداشتند.

اعضای کمیته نظارت مجلس نمایندگان امریکا روز چهارشنبه عمدتا بر پاسخگویی به مبلغ تخمینی ۸ میلیارد دالر که از اکتوبر ۲۰۲۱ به افغانستان ارسال شده تاکید کردند.

ویسی فومی، عضو کمیته نظارت مجلس نمایندگان امریکا می‌گوید :«اینها میلیاردها دالر پول هستند که خارج از امریکا به مصرف می‌رسند، اگر قرار نیست این پول‌ها در جهت درست مصرف شوند بهتر است در خانه مصرف شود، تا وارد افغانستان شود و در اختیار طالبان (امارت اسلامی افغانستان) قرار بگیرد، کسانی که حقوق زنان ود ختران افغان را نقض کرده و در جهت مخالف خواست‌های جهانی گام می‌گذارند.»

مقام‌های امریکایی بارها گفته اند اجازه نخواهند داد مقام‌های حاکم درافغانستان از پول‌های کمکی استفاده کنند.

امارت اسلامی پیش ازاین گفته است کمک‌های نقدی کشورها به شمول امریکا ازطریق سازمان‌های بین‌المللی و سیستم‌های ارتباطی آن به مصرف می‌رسد، امارت هیچ نقشی درآن ندارد وخواهان ادامه این کمک شده است.

خروج پرهرج ومرج امریکا ازافغانستان نیز ظاهرا نمایندگان جمهوری خواه امریکایی را خشمگین کرده و بارها گفته اند اداره بایدن را به دلیل این خروج که حیثیت واعتبار امریکا را درسطح جهان صدمه زده است پاسخگو خواهند کرد.

جیمزکومر، رییس کمیته نظارت مجلس نمایندگان امریکا گفت:«از زمان فروپاشی دولت افغانستان، کمیته نظارت از دولت بایدن پاسخ می‌خواهد و ما آنها را دریافت خواهیم کرد، همه اسناد که به آن نیازداریم باید دراختیار ما قرار گیرد تا دلایل خروج شتاب زده از افغانستان که منجربه کشته شدن ۱۳ امریکایی وحدود ۱۸۰ افغان شد روشن شود.»

پیش ازاین کاخ سفید وهم وزارت خارجه امریکا گفته اند هزاران صفحه اسناد، معلومات تحلیلی در اختیار کانگرس قرار گرفته است

کارن ژان پییر، سخنگوی کاخ سفید می‌گوید که:«انکارعدم دسترسی به معلومات، اسناد و شواهد در مورد خروج از افغانستان توسط کانگرس “تبلیغات سیاسی” جمهوری‌خواهان مجلس که می‌خواهند از آن به سود حزب شان در انتخابات ۲۰۲۴ بهره ببرند اداره‌ بایدن هرگز درمسیر دسترسی کانگرس به اطلاعات مانع ایجاد نکرده است.»

سازمان ملل می‌گوید حدود چهار ونیم میلیارد دالری که برای سال ۲۰۲۳ به نیازمندان درافغانستان درخواست کمک کرده تنها حدود سی درصد آن در اختیار این نهاد قرار گرفته است درحالی که شمار افغان‌هایی که زیر خط فقر قراردارند دو برابرشده و به ۳۴ میلیون نفر رسیده است.

رویداد های اخیر

دیپلومات: مسیر واخان برای اتصال افغانستان به چین با چالش‌های جدی روبه‌رو است

این پروژه به هزینه ۳۶۵ میلیون افغانی، معادل حدود ۵.۶ میلیون دالر، از سوی وزارت احیا و انکشاف دهات امارت اسلامی تمویل شده است.

Published

on

نشریه «دیپلومات» در گزارشی نوشته است که با وجود افتتاح جاده ترانزیتی واخان از سوی مقام‌های امارت اسلامی، اتصال عملی افغانستان به چین از این مسیر همچنان با موانع جدی، به‌ویژه نگرانی‌های امنیتی بیجنگ، روبه‌رو است.

بر اساس این گزارش، مقام‌های امارت اسلامی به تاریخ ۴ اکتوبر، جاده‌ای به طول ۱۲۱ کیلومتر را که پس از حدود سه سال کار ساخته شده است، افتتاح کردند. این مسیر از ولسوالی واخان ولایت بدخشان تا مرز چین امتداد دارد و قرار است زمینه گسترش تجارت افغانستان با چین و بازارهای منطقه‌ای را فراهم سازد.

به نوشته دیپلومات، این پروژه به هزینه ۳۶۵ میلیون افغانی، معادل حدود ۵.۶ میلیون دالر، از سوی وزارت احیا و انکشاف دهات امارت اسلامی تمویل شده است.

این نشریه می‌افزاید که با توجه به ادامه تنش‌ها و توقف تجارت میان افغانستان و پاکستان، مسیر واخان می‌تواند راه بدیلی برای تجارت افغانستان با چین باشد و وابستگی کابل به مسیرهای تجارتی پاکستان را کاهش دهد.

با این حال، گزارش تأکید می‌کند که چین تاکنون مرز خود با افغانستان را برای عبور منظم تجارتی از این مسیر باز نکرده است. همچنان، بیجنگ در مراسم افتتاح جاده نماینده‌ای اعزام نکرده و تکمیل این پروژه را به‌گونه دیپلماتیک نیز تأیید نکرده است.

به نوشته این نشریه، نگرانی‌های امنیتی چین، به‌ویژه احتمال استفاده اعضای جنبش اسلامی ترکستان شرقی از خاک افغانستان برای فعالیت در منطقه سین‌کیانگ، از عوامل اصلی احتیاط بیجنگ در برابر این مسیر به شمار می‌رود.

دیپلومات در ادامه نوشته است تا زمانی که امارت اسلامی نتوانند نگرانی‌های امنیتی چین را برطرف کند و زمینه بازگشایی مرز برای تجارت منظم فراهم نشود، تبدیل‌شدن دهلیز واخان به یک مسیر مهم تجارتی میان افغانستان و چین، همچنان دور از دسترس خواهد بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا ۱۲ میلیون یورو برای کمک‌های بشردوستانه در افغانستان اختصاص داد

Published

on

اتحادیه اروپا ۱۲ میلیون یورو برای ارائه خدمات صحی، تغذیه، آب‌رسانی و حفظ‌الصحه به بیش از ۳۴۷ هزار تن در مناطق آسیب‌دیده از بحران در جنوب و جنوب‌غرب افغانستان اختصاص داده است.

این برنامه از اول جون ۲۰۲۶ تا ۳۱ می ۲۰۲۷، ادامه خواهد داشت و ۲۸ منطقه در ولایات کندهار، زابل، ارزگان، هلمند، فراه و نیمروز را پوشش می‌دهد.

بر اساس اعلامیه اتحادیه اروپا، نزدیک به ۱.۲۷ میلیون تن دیگر نیز به‌گونه غیرمستقیم از این کمک‌ها مستفید خواهند شد. همچنان، پیش‌بینی شده است که ۳۹ هزار و ۱۷۵ تن دیگر در صورت شیوع بیماری‌ها، رویدادهای ناشی از تغییرات اقلیمی و بی‌جاشدگی، از کمک‌های فوری اضطراری بهره‌مند شوند.

این کمک در حالی اختصاص می‌یابد که به گفته اتحادیه اروپا، در سال ۲۰۲۶ حدود ۲۱.۹ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. کودکان زیر پنج سال، زنان حامله و شیرده، افراد دارای معلولیت و خانواده‌های ساکن مناطق دوردست و محروم، همچنان با موانع جدی در دسترسی به خدمات اساسی روبه‌رو هستند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روسیه: همکاری‌های امنیتی و دفاعی با افغانستان را گسترش می‌دهیم

زاخارووا در یک نشست خبری در مسکو گفته است که روسیه همچنان آماده است از راه‌های دیپلماتیک برای حل اختلافات میان افغانستان و پاکستان کمک کند.

Published

on

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، اعلام کرده است که مسکو قصد دارد همکاری‌های خود با افغانستان را در زمینه‌های مبارزه با تروریزم، مبارزه با مواد مخدر و امور دفاعی گسترش دهد.

زاخارووا در یک نشست خبری در مسکو گفته است که روسیه همچنان آماده است از راه‌های دیپلماتیک برای حل اختلافات میان افغانستان و پاکستان کمک کند.

او تأکید کرده است که همکاری با کابل در بخش‌های مبارزه با تروریزم، مقابله با مواد مخدر و امور دفاعی به‌گونه پیوسته گسترش خواهد یافت.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین گفته است که مقابله با تهدیدهای امنیتی در منطقه، مسئولیتی مشترک است و تحقق این هدف به تعامل سازنده و تلاش‌های مشترک همه کشورهای ذی‌ربط نیاز دارد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که روسیه و افغانستان به تاریخ ۲۷ می، توافق‌نامه همکاری‌های نظامی ـ تخنیکی را امضا کرده بودند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!