Connect with us

رویداد های اخیر

جان سپکو: نمی‌توانم اطمینان دهم که ما در حال حاضر به امارت اسلامی کمک مالی نمی‌کنیم

منتشر شده

در

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۲)

امریکا به گونه‌ای ناخواسته و نا آگاهانه میلیون‌ها دالر کمک شده را به افغانستان در اختیار مقام‌های حاکم در این کشورقرار داده است.

بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان دسترسی احتمالی مقام‌های حاکم درافغانستان را به کمک‌های امریکا رد نکرد.

جان سپکو که در کمیته نظارت مجلس نمایندگان امریکا برای پاسخگویی حضور یافته بود گفته است که احتمالا حکومت امارت اسلامی افغانستان از میلیون‌ها دالر پول کمکی امریکا به افغانستان بهره می‌برند.

جان سپکو در جریان اظهاراتش به ده‌ها میلیون دالر پول کمک شده امریکا به افغانستان درحدود ۱۹ ماه گذشته اشاره می‌کند. وی مدعی است که میلیون‌ها دالراین پول احتمال دراختیار حکومت امارت اسلامی قرار گرفته است.

جان سپکو، بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان می‌گوید که:«همانطوری که امروز اینجا نشسته ام، نمی‌توانم به این کمیته یا مالیه دهندگان امریکایی اطمینان دهم که ما در حال حاضر به طالبان (امارت اسلامی افغانستان) کمک مالی نمی‌کنیم، و همچنین نمی‌توانم به شما اطمینان دهم که طالبان (امارت اسلامی افغانستان) پولی را که ما می‌فرستیم از دریافت کنندگان مورد نظر، که مردم فقیر افغانستان هستند، بهره نمی‌برند، اگرهدف کمک به مردم افغانستان است، باید نظارت موثر وجود داشته باشد.»

دراین نشست افزون بر بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان، بازرسان کل از وزارت دفاع، وزارت امور خارجه، وآژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحد نیزحضورداشتند.

اعضای کمیته نظارت مجلس نمایندگان امریکا روز چهارشنبه عمدتا بر پاسخگویی به مبلغ تخمینی ۸ میلیارد دالر که از اکتوبر ۲۰۲۱ به افغانستان ارسال شده تاکید کردند.

ویسی فومی، عضو کمیته نظارت مجلس نمایندگان امریکا می‌گوید :«اینها میلیاردها دالر پول هستند که خارج از امریکا به مصرف می‌رسند، اگر قرار نیست این پول‌ها در جهت درست مصرف شوند بهتر است در خانه مصرف شود، تا وارد افغانستان شود و در اختیار طالبان (امارت اسلامی افغانستان) قرار بگیرد، کسانی که حقوق زنان ود ختران افغان را نقض کرده و در جهت مخالف خواست‌های جهانی گام می‌گذارند.»

مقام‌های امریکایی بارها گفته اند اجازه نخواهند داد مقام‌های حاکم درافغانستان از پول‌های کمکی استفاده کنند.

امارت اسلامی پیش ازاین گفته است کمک‌های نقدی کشورها به شمول امریکا ازطریق سازمان‌های بین‌المللی و سیستم‌های ارتباطی آن به مصرف می‌رسد، امارت هیچ نقشی درآن ندارد وخواهان ادامه این کمک شده است.

خروج پرهرج ومرج امریکا ازافغانستان نیز ظاهرا نمایندگان جمهوری خواه امریکایی را خشمگین کرده و بارها گفته اند اداره بایدن را به دلیل این خروج که حیثیت واعتبار امریکا را درسطح جهان صدمه زده است پاسخگو خواهند کرد.

جیمزکومر، رییس کمیته نظارت مجلس نمایندگان امریکا گفت:«از زمان فروپاشی دولت افغانستان، کمیته نظارت از دولت بایدن پاسخ می‌خواهد و ما آنها را دریافت خواهیم کرد، همه اسناد که به آن نیازداریم باید دراختیار ما قرار گیرد تا دلایل خروج شتاب زده از افغانستان که منجربه کشته شدن ۱۳ امریکایی وحدود ۱۸۰ افغان شد روشن شود.»

پیش ازاین کاخ سفید وهم وزارت خارجه امریکا گفته اند هزاران صفحه اسناد، معلومات تحلیلی در اختیار کانگرس قرار گرفته است

کارن ژان پییر، سخنگوی کاخ سفید می‌گوید که:«انکارعدم دسترسی به معلومات، اسناد و شواهد در مورد خروج از افغانستان توسط کانگرس “تبلیغات سیاسی” جمهوری‌خواهان مجلس که می‌خواهند از آن به سود حزب شان در انتخابات ۲۰۲۴ بهره ببرند اداره‌ بایدن هرگز درمسیر دسترسی کانگرس به اطلاعات مانع ایجاد نکرده است.»

سازمان ملل می‌گوید حدود چهار ونیم میلیارد دالری که برای سال ۲۰۲۳ به نیازمندان درافغانستان درخواست کمک کرده تنها حدود سی درصد آن در اختیار این نهاد قرار گرفته است درحالی که شمار افغان‌هایی که زیر خط فقر قراردارند دو برابرشده و به ۳۴ میلیون نفر رسیده است.

رویداد های اخیر

وزارت انکشاف دهات: از بانک جهانی می‌خواهیم کار ۷ هزار پروژه نیمه‌کاره را تکمیل کند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

وزارت احیا و انکشاف دهات می‌گوید که هفت هزار پروژه نیمه‌‌کاره‌ی بانک جهانی در کشور در معرض تخریب‌شدن قرار دارد. مسوولان این وزارت از بانک جهانی می‌خواهند که کار این پروژه‌ها را دوباره آغاز کند.

به گفته‌ آنان، در مورد این پروژه‌ها با بانک جهانی گفتگو شده اما تا هنوز نتیجه‌ای در پی نداشته است.

نورالهادی عادل، سخنگوی وزارت احیا وانکشاف دهات گفته است: «هفت هزار پروژه نیمه‌کاره در حال تخریب است و اگر کار این‌ها شروع نشود، این پروژه‌ها تخریب می‌شود. ما از بانک جهانی می‌خواهیم که هرچه زودتر کار این پروژه‌ها را دوباره آغاز کند.»

در همین حال، اعضای سکتور خصوصی نیز از نهادهای جهانی می‌خواهند که کارهای‌شان‌ را در افغانستان ازسر گیرند.

به گفته مسوولان این سکتور، با آغاز کار این پروژه‌ها برای هزاران تن در کشور زمینه‌ کار فراهم خواهد شد.

میرویس حاجی‌زاده، عضو سکتور خصوصی در این مورد گفته است: «این پروژه‌ها سبب ایجاد اشتغال‌زایی برای مردم ما می‌شود و همچنان وطن رشد بیشتر می‌کند.»

با این حال، آگاهان اقتصادی گفته‌اند هرگاه کار این پروژه‌ها به زودی آغاز نشود، از بین خواهند رفت و سرمایه‌گذاری‌هایی که روی آن‌ها صورت گرفته است، به هدر خواهد رفت.

هرچند بانک جهانی اخیراً گفته است که کار برخی از پروژه‌هایش را در افغانستان ازسر خواهد گرفت اما هنوز از آغاز کار خبری نیست. همزمان با این، مانند بانک جهانی ده‌ها نهاد خارجی دیگر نیز پروژه‌های شان را نیمه تمام گذاشته‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ده نفر از اثر سیلاب‌ها در هلمند جان باخته اند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

مسوولان محلی هلمند می‌گویند که ده نفر از اثر سیلاب‌ها در یک هفته اخیر در این ولایت جان باخته و شش تن دیگر زخمی شده اند.

به گفته مسوولان، از این میان هفت تن اعضای یک خانواده بودند که شب گذشته (پنجشنبه) در ولسوالی کجکی جان باختند.

شیر محمد وحدت، آمر اطلاعات ریاست اطلاعات و فرهنگ هلمند می‌گوید: «اکثر مردم از ساحات آسیب پذیر به ساحات بلند و کوه‌ها بالا شدند که الحمد لله آمار تلفات پایین است. تیم‌های امداد رسان و نیروهای امنیتی برای کمک به مردم محل فرستاده شده اند.»

گفته می‌شود که سیستم مخابراتی هم از اثر جاری شدن سیلاب‌ها در ولسوالی کجکی مختل شده است. سیلاب‌ها هزاران جریب زمین زراعتی را نیز تخریب کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس یوناما با وزیر خارجه هند دیدار و در مورد مسایل افغانستان گفتگو کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

روزا اوتونبایوا، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان با سوبرامنیم جی شنکر، وزیر امور خارجه هند در دهلی نو دیدار و در مورد مسایل مربوط به افغانستان بحث و گفتگو کرده است.

دفتر یوناما در کابل با نشر خبرنامه‌ای گفته است که اوتونبایوا در این ملاقات از مساعدت‌های بشردوستانه هند با مردم افغانستان قدردانی نموده و نقش آن کشور را در مورد همکاری‌های منطقه‌ای و بین المللی برای رسیدگی به چالش‌های موجود در افغانستان مهم دانسته است.

وزیر خارجه‌ هند نیز در حساب ایکس خود درباره این دیدار نوشته است که دو طرف در مورد وضعیت جاری در افغانستان بحث و گفتگو کرده اند.

جی شنکر افزوده که هند گندم، ادویه ضد آفات زراعتی و لوازم مکتب را برای افغانستان فراهم کرده است.

پیش از این نماینده ویژه هند برای افغانستان در سفرش به کابل گفته بود که دهلی نو می‌خواهد روابط سیاسی و اقتصادی‌اش با افغانستان را گسترش بدهد.

در سال های پسین هند یکی از بزرگترین کشورهای کمک کننده به افغانستان بوده اما پس از تحول سیاسی کمک‌های این کشور تنها به مسایل بشری محدود شده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!