Connect with us

رویداد های اخیر

جوبایدن: دارایی‌های د افغانستان بانک در امریکا منجمد باقی می‌ماند

منتشر شده

در

جو بایدن، رئیس جمهور امریکا، روز چهارشنبه (۱۸ دلو) گفت که فرمان اجرایی شماره ۱۴۰۶۴ در خصوص بحران بشری در افغانستان و تهدید ناشی از آن که به تاریخ ۱۱ فبروری سال ۲۰۲۲ صادر شده بود، فراتر از ۱۱ فبروری سال ۲۰۲۴ قابل اجرا خواهد بود.

منجمد شدن دارایی‌های د افغانستان بانک نیز در این فرمان اجرایی حالت اضطراری ملی شامل است.

بر اساس قانون ملی موارد اضطراری، فرامین اضطراری ملی به گونهٔ خودی لغو می‌شود مگر این که در جریان ۹۰ روز سالروز آن رئیس جمهور ادامهٔ تطبیق آنرا در جریده فدرال نشر کرده و به گانگرس در خصوص آن آگاهی دهد.

قصر سفید به نقل از جو بایدن نوشته است: «بر اساس این ماده، آگاهی‌نامهٔ آتی را به جریدهٔ فدرال برای نشر فرستادم و بیان کردم که این حالت اضطراری با توجه به بحران گستردهٔ بشری در افغانستان و احتمال سقوط عمیق اقتصادی در افغانستان که در فرمان اجرایی شماره ۱۴۰۶۴ مورخ ۱۱ فبروری سال ۲۰۲۲ درج شده، فراتر از ۱۱ فبروری سال ۲۰۲۴ قابل اجرا خواهد بود.»

این در حالی است که ماه گذشته، امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجهٔ حکومت افغانستان، و میزبان نشست “ابتکار همکاری منطقه‌ای افغانستان” در کابل، یک بار دیگر از امریکا خواست تا دارایی‌های د افغانستان بانک را برگرداند.

بایدن گفته است که حفظ دارایی‌های مشخص د افغانستان بانک که تاسیسات مالی ایالات متحده آنرا در امریکا نگهداشته است برای رسیدگی به این حالت اضطرار و رفاه مردم افغانستان، امر بی‌نهایت مهم است.

در اعلامیهٔ قصر سفید آمده است که «بحران بشری در افغانستان، به شمول نیاز فوری مردم افغانستان برای امنیت غذایی، حمایت معیشتی، آب، صحت، حفظ الصحه و سرپناه و معاونت‌های اسکان و احتمال سقوط اقتصاد این کشور هنوز هم تهدید غیرعادی و فوق‌العاده را متوجه امنیت ملی و سیاست خارجی ایالات متحده می‌سازد.»

جو بایدن گفته است که جناح‌های مختلف، به شمول نمایندگان قربانیان حملات تروریستی بر دارایی‌های د افغانستان بانک ادعای حقوقی دارند یا هم اظهار آمادگی برای اقامهٔ دعوا کرده اند.

یک محکمه در ایالات متحده در اوایل سال گذشته فیصله کرد که قربانیان حملات ۱۱ سپتمبر مستحق دریافت ۳.۵ میلیارد دالر از دارایی‌های د افغانستان بانک نیستند.

پس از خروج نیروهای خارجی و تسلط دوبارهٔ امارت اسلامی بر کابل به تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ میلادی، ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی بیش از ۹.۵ میلیارد دالر سرمایه‌های افغانستان را منجمد و دسترسی امارت اسلامی را به آن قطع کردند.

از جمله‌ای این پول‌ها، حدود هفت میلیارد دالر پول منجمد شدهٔ د افغانستان بانک در بانک ذخیرهٔ فدرال در نیویارک نگهداشته شده بود که سپس ۳.۵ میلیارد آن به صندوق امانت افغانستان در سویس انتقال یافت.

جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده به تاریخ ۱۱ فبروری (۲۲ دلو) با امضای یک فرمان اجرایی جواز استفاده از ۳.۵ میلیارد دالر از این دارایی‌ها را برای رسیدگی به بحران بشری و اقتصادی در افغانستان صادر کرد و دستور داد تا بیش از ۳.۵ میلیارد دالر دیگر دارایی‌های د افغانستان بانک در امریکا باقی بماند.

از سوی دیگر امارت اسلامی بارها گفته است که این پول مربوط به مردم افغانستان می‌شود و امریکا باید این ذخایر را آزاد کند.

رویداد های اخیر

قرارداد ۳۰ ساله استخراج سنگ مرمر دایکندی امضا شد

Published

on

وزارت معادن و پترولیم افغانستان قرارداد استخراج سنگ مرمر ولایت دایکندی را برای مدت ۳۰ سال با یک شرکت خصوصی امضا کرده است.

بر بنیاد این قرارداد، شرکت یادشده ۲۸۳ میلیون افغانی در بخش اکتشاف و استخراج سنگ مرمر معدن «مش‌علیا» در مساحت ۱۶٫۷۴ کیلومتر مربع، واقع در مرکز ولایت دایکندی، سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

هدایت‌الله بدری، وزیر معادن و پترولیم، گفته است که سنگ مرمر استخراج‌شده پس از پروسس در داخل افغانستان، به بازارهای خارجی صادر می‌شود. به گفته او، استخراج معدن «مش‌علیا» زمینه ایجاد حدود ۲۰۰ فرصت شغلی را فراهم می‌سازد و شرکت قراردادی متعهد است در بخش خدمات اجتماعی با مردم محل همکاری کند.

در همین حال، آگاهان اقتصادی تأکید می‌کنند که سرمایه‌گذاری در بخش معادن، به‌ویژه با تمرکز بر پروسس داخلی، نقش مهمی در اشتغال‌زایی، افزایش صادرات و تقویت اقتصاد ملی دارد. به باور شماری از کارشناسان، این پروژه نه‌تنها به رشد اقتصادی کشور کمک می‌کند، بلکه با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، تقویت زیربنا‌های محلی و توسعه خدمات اجتماعی، تأثیر مثبتی بر وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم دایکندی نیز خواهد داشت.

پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، تلاش‌ها برای توسعه استخراج معادن به‌منظور استفاده بهتر از منابع طبیعی و تقویت اقتصاد کشور افزایش یافته و در این مدت قراردادهای متعددی در بخش‌های مختلف، از جمله سمنت، مس، آهن و لاجورد، با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا رسیده است.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

جلوگیری از گسترش آتش‌سوزی در مندوی کابل

دکانداران محل گفته اند که، این آتش‌سوزی حوالی ساعت ۴ صبح رخ داده است.

Published

on

وزارت امور داخله می‌گوید که، منسوبین ریاست عمومی اطفاییه و رسیدگی به حوادث صبح امروز موفق شدند از گسترش بیشتر آتش‌سوزی در یک مارکیت بوت واقع در مندوی کابل جلوگیری کنند.

به گفته عبدالمتین قانع، سخنگوی این وزارت، در این آتش سوزی ۱۰  گدام و ۸ دکان حریق شده‌اند. خسارت ابتدایی این حادثه حدود ۷۰۰ هزار دالر برآورد شده، اما تلاش‌های به‌موقع پولیس اطفاییه مانع از سوختن اموالی به ارزش تقریبی ۱۵۰ میلیون افغانی شد.

سخنگوی وزارت داخله، علت این آتش‌سوزی را ناشی از شارتی برق عنوان کرده است و افزوده است که عملیات مهار آتش به سرعت و به‌طور موفقانه انجام شد تا از خسارات گسترده‌تر جلوگیری گردد.

دکانداران محل گفته اند که، این آتش‌سوزی حوالی ساعت ۴ صبح رخ داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

انتقاد مؤسسه جورج دبلیو بوش از سیاست مهاجرتی ترمپ؛ «افغان‌ها نباید بهای جرم یک فرد را بپردازند»

مؤسسه بوش همچنان تأکید کرده است که ایالات متحده باید از افغان‌هایی حمایت کند که «در دو دهه گذشته جان خود را در راه ساختن آینده‌ای بهتر، در همکاری با امریکا، به خطر انداخته‌اند» و این افراد «نباید بار جرم یک نفر را به دوش بکشند».

Published

on

مؤسسه جورج دبلیو بوش با انتقاد از سیاست تازه مهاجرتی دولت دونالد ترمپ، تأکید کرده است که افغان‌ها و شهروندان دیگر کشورها نباید به دلیل «جرم هولناک یک فرد» از حقوق قانونی مهاجرتی خود محروم شوند.

پس از تیراندازی بالای دو عضو گارد ملی در ماه نوامبر در شهر واشنگتن دی‌سی که گفته می‌شود عامل آن یک شهروند افغان بوده و پیش‌تر با سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (CIA) در افغانستان همکاری داشته و در اوایل سال جاری پناهندگی امریکا را دریافت کرده بود، دولت ترمپ روند بررسی تمامی درخواست‌های مهاجرتی از افغانستان و ۱۸ کشور دیگر مشمول ممنوعیت سفر را متوقف کرده و تحت بازبینی قرار داده است.

مرکز ریاست‌جمهوری جورج دبلیو بوش روز جمعه در شبکه‌های اجتماعی خود نوشت: «اقدامات فردی که به ارتکاب یک جرم هولناک متهم شده، تا اکنون روند قانونی درخواست‌های مهاجرتی شهروندان ۱۸ کشور، از جمله افغانستان، را مختل کرده است. افغان‌ها چه در داخل کشور و چه در امریکا با وضعیت نامعلوم روبه‌رو هستند. ما نمی‌توانیم به دلیل جرم یک فرد، پشت به افغان‌ها و دیگر مهاجران کنیم.»

این نهاد افزوده است که به‌جای هدف قرار دادن تمامی افغان‌هایی که به‌گونه قانونی در امریکا زندگی می‌کنند یا قصد سفر دارند، رهبران منتخب باید بررسی کنند که آیا می‌شد از وقوع این رویداد جلوگیری کرد یا نه.

مؤسسه بوش همچنان تأکید کرده است که ایالات متحده باید از افغان‌هایی حمایت کند که «در دو دهه گذشته جان خود را در راه ساختن آینده‌ای بهتر، در همکاری با امریکا، به خطر انداخته‌اند» و این افراد «نباید بار جرم یک نفر را به دوش بکشند».

در واکنش به این موضع‌گیری، مایک دیویس، از چهره‌های نزدیک به ترمپ و مشاور ارشد او در امور حقوقی و تعیین قضات، با اشاره به سخنان جورج دبلیو بوش گفت که رئیس‌جمهور پیشین بهتر است از انتقاد علنی خودداری کرده و میدان را به رئیس‌جمهور فعلی بسپارد.

هم‌زمان، استیفن میلر، معاون رئیس دفتر قصر سفید و مشاور امنیت داخلی دولت ترمپ، با لحنی تندتر به این اظهارات واکنش نشان داد و نوشت: «در حالی که امریکایی‌ها خود را برای جشن کریسمس آماده می‌کنند، مرکز جورج دبلیو بوش با جدیت از نیاز فوری به مهاجرت بدون محدودیت از خطرناک‌ترین کشورهای جهان سخن می‌گوید، در حالی که عملاً می‌پذیرد برخی از این مهاجران ممکن است قصد آسیب رساندن به ما را داشته باشند.»

این جدال لفظی در حالی ادامه دارد که سیاست‌های مهاجرتی امریکا بار دیگر به یکی از موضوعات داغ و بحث‌برانگیز سیاسی در این کشور تبدیل شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!