Connect with us

جهان

جو بایدن: سویدن به زودی به ناتو می‌پیوندد

منتشر شده

در

در پی توافق احتمالی با ترکیه در پذیرش عضویت سویدن در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا، روز پنج‌شنبه (۱۱جوزا) در سخنرانی آکادمی نیروی هوایی ایالات متحده گفت که سویدن به زودی به ناتو خواهد پیوست.

به گزارش رویترز، بایدن، در این سخنرانی با اشاره به چالش‌های روسیه و چین به فارغ التحصیلان آکادمی هشدار داد که در دنیایی وارد نیروی هوایی ایالات متحده خواهند شد که به طور گسترده بی‌ثبات می‌شود.

پیش‌بینی پیوستن سویدن به ناتو در حالی رسانه‌ای می‌شود که روز دوشنبه، جو بایدن با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه گفتگو کرد و انتخاب مجدد او را تبریک گفت.

سپس بایدن به خبرنگاران گفت اردوغان تمایل انقره برای خرید جنگنده های اف-۱۶ از ایالات متحده را دوباره تکرار کرد، درحالی که بایدن آشکارا از ترکیه خواست که مخالفت خود با پیوستن سویدن به ناتو را کنار بگذارد.

در این راستا، بایدن در سخنرانی آغازین خود گفت که با وجود تلاش ولادیمیر پوتین، برای شکستن اتحاد، امروز ناتو با حمله روسیه به اوکراین، قوی‌تر هم شده است. او گفت که با پذیرش فنلند، «و به زودی با پذیرش سویدن» این موضوع بیشتر هم تقویت خواهد شد.

درهمین حال، بایدن تصریح کرد که ایالات متحده از چالش ایجاد شده توسط چین در میان تنش های عمیق در روابط عقب نشینی نخواهد کرد.

بایدن گفت :«ایالات متحده به دنبال درگیری یا رویارویی با چین نیست. چین و ایالات متحده باید بتوانند تا جایی که می‌توانیم برای حل برخی از چالش‌های جهانی مانند اقلیم با یکدیگر همکاری کنند.»

وی با بیان اینکه ایالات متحده از منافع خود و شرکای خود دفاع خواهد کرد، گفت:«اما ما برای رقابت شدید آماده هستیم.»

همچنان رئیس جمهور بر حمایت امریکا از اوکراین در جنگ با روسیه تاکید کرد.

بایدن گفت: «حمایت مردم امریکا از اوکراین متزلزل نخواهد شد.»

بایدن، ۸۰ ساله، که بیشتر این مراسم چند ساعته را برای دست دادن با فارغ التحصیلان سرپا ایستاده بود، به نظر می‌رسید که در پایان مراسم زمین می‌خورد و پس از کمک همراهان، بلند می‌شود و به سمت چوکی خود می‌رود.

جهان

ترمپ: شاید نام اقیانوس اطلس یا آرام را تغییر دهیم

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، گفته است که ممکن است نام اقیانوس اطلس یا اقیانوس نیز تغییر کند. این اظهارات اندکی پس از آن مطرح شد که او با امضای یک فرمان اجرایی، نام جهیل انتاریو را در نقشه‌های رسمی امریکا به «جهیل امریکا» تغییر داد.

ترمپ روز پنج‌شنبه در دفتر ریاست‌جمهوری امریکا با شوخی گفت که پس از تغییر نام یک خلیج و یک جهیل، شاید نوبت به یک اقیانوس برسد.

او گفت: «ما یک خلیج و یک جهیل داریم. حالا فقط یک اقیانوس نیاز داریم. شاید مجبور شویم نام اطلس یا آرام را تغییر دهیم؛ شاید هر دوی آن‌ها را تغییر دهیم.»

این اظهارات در حالی مطرح شد که ترمپ فرمان تغییر نام جهیل انتاریو را در نقشه‌های دولت امریکا امضا کرد. او پیش از این نیز نام خلیج مکسیکو را به «خلیج امریکا» تغییر داده بود.

ترمپ همچنین نام «کوه مک‌کینلی» را برای بلندترین قله آلاسکا دوباره رسمی کرد و نام «دنالی» را که در دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما استفاده می‌شد، کنار گذاشت.

این پیشنهاد ترمپ در حالی مطرح شده که روابط واشنگتن و اتاوا، پایتخت کانادا، در ماه‌های اخیر پرتنش‌تر شده است. ترمپ بارها از کانادا در زمینه تجارت انتقاد کرده و پیش از این پیشنهاد داده بود که کانادا به یکی از ایالت‌های امریکا تبدیل شود.

هرچند دولت امریکا می‌تواند نام‌هایی را که در نقشه‌های رسمی خود استفاده می‌کند تغییر دهد، اما نمی‌تواند کانادا، کشورهای دیگر یا سازمان‌های بین‌المللی را مجبور به پذیرفتن این تغییرات کند.

در حال حاضر، اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام همچنان با نام‌های شناخته‌شده خود در نقشه‌های جهان باقی مانده‌اند؛ اما ترمپ احتمال تغییر نام آن‌ها را رد نکرده است.

Continue Reading

جهان

امریکا یک بانک مصری را به‌دلیل روابط با ایران تحریم کرد

بانک مرکزی مصر اعلام کرده است که این اقدام تنها شعبه‌های بانک مصر در امارات را شامل می‌شود و سایر بانک‌های مصری تحت تأثیر قرار نگرفته‌اند.

Published

on

وزارت خزانه‌داری امریکا روز جمعه اعلام کرد که شعبه‌های بانک «بانک مصر» در امارات متحده عربی را به‌دلیل معاملات مرتبط با ایران هدف تحریم قرار داده است؛ اقدامی که با هدف افزایش فشار اقتصادی بر تهران انجام شده است.

بر اساس اعلام خزانه‌داری امریکا، شبکه جرایم مالی این کشور نیز پیشنهادی را برای قطع دسترسی شعبه‌های بانک مصر در امارات به خدمات بانکی کارگزاری با مؤسسات مالی امریکا ارائه کرده است.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا، گفته است واشنگتن تلاش دارد آخرین مسیرهای اقتصادی باقی‌مانده برای ایران را مسدود کند و کشورهایی را که به گفته او به تهران کمک می‌کنند، از دسترسی به دالر و نظام مالی جهانی محروم سازد.

بانک مرکزی مصر اعلام کرده است که این اقدام تنها شعبه‌های بانک مصر در امارات را شامل می‌شود و سایر بانک‌های مصری تحت تأثیر قرار نگرفته‌اند.

خزانه‌داری امریکا گفته است که شعبه‌های بانک مصر در امارات بین جنوری ۲۰۲۴ تا جون ۲۰۲۶، حدود ۱.۸ میلیارد دالر معاملات مربوط به ۱۰۳ شرکت را پردازش کرده‌اند که احتمال داده می‌شود با شبکه‌های بانکی غیررسمی ایران ارتباط داشته باشند.

همزمان، دفتر کنترول دارایی‌های خارجی امریکا نیز مدیر شعبه بانک ملی ایران در امارات و یک نهاد مستقر در هنگ‌کنگ را به اتهام کمک به انتقال پول برای یک صرافی تحریم‌شده ایرانی، تحریم کرده است.

ایران پیش از این از کشورهای دیگر خواسته بود که به تحریم‌های جدید امریکا علیه این کشور نپیوندند.

Continue Reading

جهان

ترمپ: پوتین به قلمرو ناتو حمله نخواهد کرد

ترمپ گفت که رتکلیف برای رساندن پیام ویژه‌ای به روسیه اعزام نشده بود و دیدار او با همتای روسی‌اش امری عادی بوده است.

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، گفته است که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به هیچ کشور عضو ناتو حمله نخواهد کرد و گزارش‌ها درباره سفر رئیس سازمان استخبارات مرکزی امریکا به مسکو برای هشدار دادن به روسیه را کم‌اهمیت دانسته است.

ترمپ روز پنج‌شنبه در گفتگو با خبرنگاران در دفتر بیضی قصر سفید گفت: «او به قلمرو ناتو حمله نخواهد کرد.»

این اظهارات پس از آن مطرح شد که وال‌استریت ژورنال گزارش داد جان رتکلیف، رئیس سازمان استخبارات مرکزی امریکا، برای هشدار دادن به مقام‌های روسی درباره هرگونه حمله احتمالی به یکی از اعضای ناتو به مسکو سفر کرده است.

با این حال، ترمپ گفت که رتکلیف برای رساندن پیام ویژه‌ای به روسیه اعزام نشده بود و دیدار او با همتای روسی‌اش امری عادی بوده است.

دو منبع آگاه نیز به رویترز گفته‌اند که رتکلیف در دیدار خود احتمال انجام عملیات روسیه علیه یکی از اعضای ناتو را مطرح کرده، اما مشخص نیست که این موضوع هدف اصلی سفر او بوده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!