رویداد های اخیر

حقوق بشر، سازمان ملل و زنان افغان خواهان آتش‌بس شدند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۲۷, ۱۴۰۰)

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و اداره سازمان ملل متحد برای زنان در افغانستان سندی را با تاکید بر آتش‌بسی «جنسیت‌محور» به عنوان پیش‌نیازی برای گفتگوهای صلح و توافقنامه صلح نشر کرده است.

این سازمان‌ها در اعلامیه ای گفته است که زنان همیشه در سطح جهانی در خط مقدم بحران‌ها و منازعات و به‌نحوی پیشتاز در پایان دادن به منازعات قرار داشته‌ اند، فعالانه در روندهای صلح شرکت کرده‌اند و برای حقوق زنان و دختران در توافق‌نامه‌هایی که در جستجوی ختم درگیری‌های خشونت‌آمیز بوده است، همواره تلاش و دادخواهی کرده‌‌اند.

در اعلامیه آمده است: “با وجود این، اغلب مهارت‌ها و اولویت‌های زنان از موافقت‌نامه‌ها و تطبیق میکانیزم‌های مربوط‌به آتش‌بس رسمی نادیده گرفته شده است.”

این سازمان ها گفته اند زنان درافغانستان، تحت نام صلح، همه‌روزه زندگی خود را به مخاطره می‌اندازند.

اعلامیه افزوده است که از زمانی که ماموریت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما و کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در سال ۲۰۰۹ مستندسازی سیستماتیک را شروع کرده، سال ۲۰۲۰ میلادی به خونین‌ترین سال برای زنان این کشور به ثبت رسیده است.

شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفته است: “چرا وقتی میزان خشونت به این حد بالاست، ما در مورد آتش‌بس و صلح صحبت می‌کنیم؟ به خاطر که صلح تقاضای مشترک همه افغان‌ها، اعم از اقوام مختلف، زنان و مردان شامل گروه‌های سنی مختلف کشور است: از منظر حقوق بشر و از همه منظرها تلاش برای صلح ، پایان جنگ و برقراری آتش‌بس بزرگ‌ترین نیاز است.”

کمیسیون حقوق بشر و اداره ملل متحد برای زنان در افغانستان «آتش‌بس پاسخگو به نیازمندی‌های جنسیتی و توافقات آتش‌بس» را منتشر کرده است.

این سند بر میزان ضرورت جدی آتش‌بسی پاسخگو به نیازهای جنسیتی در شرایط افغانستان و مهیا کننده‌ی اوضاع برای گفتگوهای صلح معنادار تاکید شده است.

در این سند، به مجموعه‌ای از پیشنهادهای عملی به‌عنوان نقاط قابل‌توجه برای حفظ مسایل مرتبط‌به نیازمندی‌های جنسیتی در متن آتش‌بس پرداخته شده و هم‌چنین خاطرنشان می‌سازد که توافقات آتش‌بس چگونه می‌تواند به درگیری‌های مبتنی بر جنسیت رسیدگی کند.

این سند در مراسمی با حضور عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی، حسینه صافی، سرپرست وزیر وزارت امورزنان، حبیبه سرابی، عضو هیات مذاکرکننده دولت جمهوری اسلامی افغانستان، شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و میتی کنودسین، معاون نماینده خاص سرمنشی ملل متحد در افغانستان، راه‌اندازی گردید.

در اعلامیه آمده است که این محفل ویژه، دربرگیرنده صدای تمامی زنان افغان از تمام ولایات و جامعه جهانی در کابل است تا به تمامی اشکال خشونت پایان داده شود.

 عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی گفته است: “زنان قربانیان اصلی جنگ در ۴۰ سال گذشته در افغانستان بوده‌اند. اگر واقعاً خواهان آتش‌بسی پایدار در افغانستان هستیم، لازم است که زنان و نیاهای آنان به‌طور درست آن مدنظر داشته باشیم. تمام شهروندان افغانستان خواهان صلح هستند – صلحی عادلانه، صلحی برای همه. چنین صلحی حقوق تمام شهروندان افغانستان را تحت پوشش قرار می‌دهد.”

میتی کنودسین گفته است: “بحث امروز، در مورد موضوع جنسیت در توافقنامه‌های آتش‌بس، برای افغانستان بسیار مهم و به‌موقع است. نیاز به کاهش خشونت همچنان باقی است. زنان نگران‌اند که مبادا حقوقشان به خطر مواجه شود، آن‌ها نگران محدود شدن فضای جامعه مدنی‌اند. همه افغان‌ها، به‌ویژه زنان، خواهان پایان دادن به خشونت در همه اشکال آن هستند.”

Trending

خروج از نسخه موبایل