Connect with us

رویداد های اخیر

حقوق بشر، سازمان ملل و زنان افغان خواهان آتش‌بس شدند

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۲۷, ۱۴۰۰)

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و اداره سازمان ملل متحد برای زنان در افغانستان سندی را با تاکید بر آتش‌بسی «جنسیت‌محور» به عنوان پیش‌نیازی برای گفتگوهای صلح و توافقنامه صلح نشر کرده است.

این سازمان‌ها در اعلامیه ای گفته است که زنان همیشه در سطح جهانی در خط مقدم بحران‌ها و منازعات و به‌نحوی پیشتاز در پایان دادن به منازعات قرار داشته‌ اند، فعالانه در روندهای صلح شرکت کرده‌اند و برای حقوق زنان و دختران در توافق‌نامه‌هایی که در جستجوی ختم درگیری‌های خشونت‌آمیز بوده است، همواره تلاش و دادخواهی کرده‌‌اند.

در اعلامیه آمده است: “با وجود این، اغلب مهارت‌ها و اولویت‌های زنان از موافقت‌نامه‌ها و تطبیق میکانیزم‌های مربوط‌به آتش‌بس رسمی نادیده گرفته شده است.”

این سازمان ها گفته اند زنان درافغانستان، تحت نام صلح، همه‌روزه زندگی خود را به مخاطره می‌اندازند.

اعلامیه افزوده است که از زمانی که ماموریت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما و کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در سال ۲۰۰۹ مستندسازی سیستماتیک را شروع کرده، سال ۲۰۲۰ میلادی به خونین‌ترین سال برای زنان این کشور به ثبت رسیده است.

شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفته است: “چرا وقتی میزان خشونت به این حد بالاست، ما در مورد آتش‌بس و صلح صحبت می‌کنیم؟ به خاطر که صلح تقاضای مشترک همه افغان‌ها، اعم از اقوام مختلف، زنان و مردان شامل گروه‌های سنی مختلف کشور است: از منظر حقوق بشر و از همه منظرها تلاش برای صلح ، پایان جنگ و برقراری آتش‌بس بزرگ‌ترین نیاز است.”

کمیسیون حقوق بشر و اداره ملل متحد برای زنان در افغانستان «آتش‌بس پاسخگو به نیازمندی‌های جنسیتی و توافقات آتش‌بس» را منتشر کرده است.

این سند بر میزان ضرورت جدی آتش‌بسی پاسخگو به نیازهای جنسیتی در شرایط افغانستان و مهیا کننده‌ی اوضاع برای گفتگوهای صلح معنادار تاکید شده است.

در این سند، به مجموعه‌ای از پیشنهادهای عملی به‌عنوان نقاط قابل‌توجه برای حفظ مسایل مرتبط‌به نیازمندی‌های جنسیتی در متن آتش‌بس پرداخته شده و هم‌چنین خاطرنشان می‌سازد که توافقات آتش‌بس چگونه می‌تواند به درگیری‌های مبتنی بر جنسیت رسیدگی کند.

این سند در مراسمی با حضور عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی، حسینه صافی، سرپرست وزیر وزارت امورزنان، حبیبه سرابی، عضو هیات مذاکرکننده دولت جمهوری اسلامی افغانستان، شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و میتی کنودسین، معاون نماینده خاص سرمنشی ملل متحد در افغانستان، راه‌اندازی گردید.

در اعلامیه آمده است که این محفل ویژه، دربرگیرنده صدای تمامی زنان افغان از تمام ولایات و جامعه جهانی در کابل است تا به تمامی اشکال خشونت پایان داده شود.

 عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی گفته است: “زنان قربانیان اصلی جنگ در ۴۰ سال گذشته در افغانستان بوده‌اند. اگر واقعاً خواهان آتش‌بسی پایدار در افغانستان هستیم، لازم است که زنان و نیاهای آنان به‌طور درست آن مدنظر داشته باشیم. تمام شهروندان افغانستان خواهان صلح هستند – صلحی عادلانه، صلحی برای همه. چنین صلحی حقوق تمام شهروندان افغانستان را تحت پوشش قرار می‌دهد.”

میتی کنودسین گفته است: “بحث امروز، در مورد موضوع جنسیت در توافقنامه‌های آتش‌بس، برای افغانستان بسیار مهم و به‌موقع است. نیاز به کاهش خشونت همچنان باقی است. زنان نگران‌اند که مبادا حقوقشان به خطر مواجه شود، آن‌ها نگران محدود شدن فضای جامعه مدنی‌اند. همه افغان‌ها، به‌ویژه زنان، خواهان پایان دادن به خشونت در همه اشکال آن هستند.”

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: مردم پنجشیر فرزندان خود را دوباره به کشور بخواهند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۰, ۱۴۰۳)

معاون سیاسی ریاست‌الوزرا از مردم پنجشیر خواسته است تا فرزندان شان را که در کشورهای همسایه بسر می‌برند دوباره به کشور بخواهند زیرا امارت اسلامی با هیچ کسی دشمنی ندارد.

مولوی عبدالکبیر این اظهارات را با حضور مقام‌های ارشد امارت اسلامی طی یک گردهمایی مردمی در پنجشیر بیان کرده و افزوده است که در افغانستان فعلاً جا برای تعصبات قومی، سمتی، زبانی و نفاق وجود ندارد.

آقای عبدالکبیر تأکید نموده است که تمام افغان‌ها برای آبادی، پیشرفت و رفاه کشور مشترکاً کار کنند.

به گفته او، روابط سیاسی و تجارتی امارت اسلامی با جهان تأمین است و حکومت در زمینه انکشاف و بازسازی افغانستان متعهد بوده و برای خودکفایی آن تمام تلاش خود را می‌کند.

در این گردهمایی، سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر نیز گفته است که منکرات در کشور به صفر رسیده؛ داعش وجود ندارد و همچنان مردم پنجشیر فریب مغرضان را نخواهند خورد.

محمد خالد حنفی گفته است: «در سرتاسر افغانستان فعلاً یک فسادگر و کسی به نام داعشی هیچ وجود ندارد و کسی ثبوت هم ارایه کرده نمی‌تواند. ما همه یک ملت، یک دین و یک عقیده داریم.»

نورالله نوری، سرپرست وزارت سرحدات، اقوام و قبایل نیز در این گردهمایی بر و حدت و یکپارچگی در کشور تأکید کرده است.

برخی از باشندگان پنجشیر هم گفتند، آنان از امارت اسلامی حمایت می‌کنند و چالش‌هایی را که وجود دارد با مقام‌ها شریک می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بازدید سرپرست وزارت معادن و پترولیم از ساحه معدن مس عینک ولایت لوگر

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۰, ۱۴۰۳)

شهاب الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم، روز چهاشنبه (۱۹ثور) در سفری به ولایت لوگر از ساحه معدن مس عینک بازدید نمود.

به گفته وزارت معادن و پترولیم دراین سفر آقای دلاور را خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، ژاو شینک، سفیر چین مقیم کابل، ضیاءالرحمن مدنی، والی لوگر و معین وزارت انرژی و آب همراهی می نمود.

به گفته این وزارت در جریان سفر سرپرست وزارت معادن و پترولیم و هیئت همراه شان از ساحات مختلف معدن مس عینک و آثار باستانی ساحه عینک دیدن نموده، پیشرفت‌ها و کار پروژه مس عینک را از نزدیک نظارت و ارزیابی نمودند.

همچنان درنشست که با مسوولین کمپنی MCC در ساحه صورت گرفت مسوولین کمپنی از پیشرفت‌ها و فعالیت‌های کاری پروژه مس عینک معلومات ارایه نمودند.

مسوولین کمپنی MCC از آغاز کار اعمار سرک معدن مس عینک که قرار است بزودی شروع گردد، نهایی شدن طرح حفاظت آثار باستانی، اعمار کمپ‌ها، پیشرفت امور اکتشافی معدن غربی عینک و سایر پیشرفت‌های پروژه معلومات مفصل ارایه نموده و افزودند: «اکثر مشکلات پروژه حل گردیده و آماده آغاز عملی کار پروژه هستیم و با آغاز عملی کار پروژه معدن مس عینک به آثار باستانی در ساحه صدمه وارد نخواهد شد.»

درهمین حال، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در مورد آثار باستانی ساحه و حفاظت آن صحبت نموده خواهان آغاز کار پروژه گردیده وعده همکاری‌های لازم وزارت اطلاعات و فرهنگ را جهت تسریع کار پروژه سپردند.

همچنان معین وزارت انرژی و آب در قسمت تامین برق و آب برای معدن مس عینک اطمینان داده همکاری‌های وزارت انرژی و آب را وعده سپردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اولین پرواز حاجیان افغان به عربستان سعودی

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۰, ۱۴۰۳)

وزارت ارشاد، حج و اوقاف می‌گوید، روند انتقال زائران حج از افغانستان به عربستان‌سعودی آغاز شده است.

به گفته این وزارت، شب گذشته (چهارشنبه، ۱۹ثور) حدود ۲۳۰ زائر حج در اولین پرواز به مدینه منوره منتقل شدند.

نور محمد ثاقب، سرپرست وزارت ارشاد، حج و اوقاف در مراسم انتقال اولین کاروان زائران افغانستان گفت، امسال به منظور خدمت‌رسانی بهتر به زائران حج، کارکنان کمیته‌های کاری نسبت به سال‌های دیگر زودتر به عربستان سعودی اعزام شده‌اند.

درهمین حال، عبدالسلام حنفی معاون اداری ریاست الوزرا حین سخنرانی به حجاج در این مراسم گفته است که: «زائران عزیز شما نماینده‎گان مردم افغانستان در عربستان هستید پس این نماینده‌گی را به خوبی انجام دهید.»

آقای حنفی افزوده است که با تلاش وزارت ارشاد، حج و اوقاف همچون سال‌های گذشته، امسال نیز تمامی فعالیت‌های حج به نظم و ترتیب آماده شده است.

پیش از این سرپرست وزارت حج و اوقاف، سهمیه امسال حجاج افغانستان از سوی عربستان سعودی را ۳۰ هزار نفر اعلام کرده است.

شرکت‌های هوایی آریانا افغان و کام ایر مسوول انتقال و برگشت حجاج افغان در سال‌روان می‌باشند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!