Connect with us

اخبار ساحوی

حمله اسرائیل بر یک مکتب در غزه حدود ۱۰۰ کشته بر جای گذاشت

دفتر رسانه‌های حماس در بیانیه ای اعلام کرد که این حملات زمانی رخ داد که مردمی که در مکتب پناه گرفته بودند، در حال اقامه نماز صبح بودند.

منتشر شده

در

حکومت غزه به رهبری حماس روز شنبه اعلام کرد که حمله هوایی اسرائیل بر محوطه یک مکتب در غزه که محل اقامت خانواده های آواره بود، حدود ۱۰۰ نفر را کشت.

به گزارش رویترز، ویدیویی از این محل نشان می‌دهد که اعضای بدن انسان‌ها روی زمین پراکنده و اجساد تکفین شده اند. قوطی‌های خالی غذا در گودالی از خون و توشک‌های سوخته و گودی در میان خرابه است.

دفتر رسانه‌های حماس در بیانیه ای اعلام کرد که این حملات زمانی رخ داد که مردمی که در مکتب پناه گرفته بودند، در حال اقامه نماز صبح بودند.

محمود بصل، سخنگوی اداره دفاع مدنی فلسطین در یک کنفرانس خبری تلویزیونی گفت: «تاکنون بیش از ۹۳ شهید شامل ۱۱ کودک و شش زن وجود دارد. بقایای ناشناخته وجود دارد.»

او گفت که حدود ۶ هزار نفر در این محوطه پناه گرفته بودند. وزارت صحت غزه تاکنون جزئیاتی درباره تلفات این حادثه ارائه نکرده است.

اردوی اسرائیل در بیانیه‌ای به زبان عبری اعلام کرد که در مورد تعداد کشته شدگان اغراق صورت گرفته است. اردوی اسرائیل افزود که حدود ۲۰ شبه نظامی حماس و جهاد اسلامی در این محل فعالیت می‌کردند.

در کنفرانس خبری در شهر غزه، بصل گفت که این حمله «طبقه بالا و طبقه اول مکتب را هدف قرار داد. طبقه فوقانی شامل زنان و کودکان و طبقه اول شامل افرادی بود که نماز می‌خواندند. آنان مستقیماً مورد اصابت قرار گرفتند.»

اردوی اسرائیل حضور زنان و کودکان را در محل رد می‌کند.

حماس گفت که این حمله جنایتی هولناک و تشدید جدی تنش است. عزت الرشق، یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس، در بیانیه ای گفت که حتی یک «جنگجو» هم در میان جان باختگان وجود ندارد.

ده‌ها هزار فلسطینی آواره به مکاتب غزه پناه برده‌اند، مکاتبی که از آغاز جنگ ۱۰ ماه پیش تاکنون فعالیت بسیاری از آنها متوقف شده است.

اخبار ساحوی

اسرائیل موج تازه‌ای از حملات را علیه ایران آغاز کرد

Published

on

اسرائیل روز جمعه موج تازه‌ای از حملات علیه ایران را آغاز کرد؛ اقدامی که تنش‌ها را در بحران رو ‌به ‌گسترش منطقه‌ای افزایش داده و بازارهای جهانی انرژی را نیز ناآرام کرده است.

این حملات در حالی صورت گرفت که یک روز پیش از آن دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، از اسرائیل خواسته بود از تکرار حملات به زیرساخت‌های گاز طبیعی ایران خودداری کند، اقدامی که به‌طور چشمگیری سطح تنش‌ها را در آنچه به‌طور فزاینده‌ای به‌عنوان رویارویی مشترک امریکا و اسرائیل با تهران تلقی می‌شود، افزایش داده است.

سخنگوی نیروهای دفاعی اسرائیل اعلام کرد که این نیرو «موجی از حملات علیه زیرساخت‌های رژیم تروریستی ایران در قلب تهران» را آغاز کرده است، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

این درگیری که از ۲۸ فبروری و پس از ناکامی مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران آغاز شد، تاکنون هزاران کشته برجا گذاشته، کشورهای همسایه را درگیر کرده و اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار داده است.

در ساعات اولیه روز جمعه، کشورهای بحرین، کویت و امارات متحده عربی از حملات راکتی خبر دادند؛ حملاتی که در ادامه چندین روز حملات ایران به زیرساخت‌های انرژی در منطقه صورت گرفته است.

بازارهای انرژی به‌شدت نوسان داشته‌اند. قیمت‌ها روز پنج‌شنبه پس از آن افزایش یافت که ایران در پاسخ به حمله اسرائیل به یک میدان بزرگ گاز، تأسیسات رأس لفان در قطر را هدف قرار داد، مرکزی کلیدی که حدود یک‌پنجم گاز طبیعی مایع جهان در آن فرآوری می‌شود. برآورد می‌شود ترمیم خسارات واردشده سال‌ها زمان ببرد.

همچنین بندر اصلی صادراتی عربستان سعودی در دریای سرخ هدف حمله قرار گرفت، در حالی که این کشور تلاش داشت صادرات خود را برای دور زدن اختلالات ناشی از تهدید ایران به بستن تنگه هرمز تغییر مسیر دهد—گلوگاهی حیاتی که حدود ۲۰ درصد نفت جهان از آن عبور می‌کند.

با وجود این حملات، قیمت نفت روز جمعه اندکی کاهش یافت؛ زیرا کشورهای اروپایی و جاپان پیشنهاد کمک برای تأمین امنیت مسیرهای کشتیرانی از طریق این تنگه را مطرح کردند و ایالات متحده نیز برنامه‌هایی برای افزایش تولید نفت اعلام نمود.

حملات به تأسیسات انرژی نشان‌دهنده توانایی ایران در تحمیل هزینه‌های سنگین اقتصادی در برابر فشار نظامی است و در عین حال محدودیت سامانه‌های دفاع هوایی در حفاظت از دارایی‌های حیاتی در منطقه خلیج را برجسته می‌سازد.

ترمپ که در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای با فشار سیاسی ناشی از افزایش قیمت سوخت مواجه است، از متحدانی که به گفته او با احتیاط به درخواست‌های آمریکا برای تأمین امنیت تنگه هرمز پاسخ داده‌اند، انتقاد کرد.

او روز پنج‌شنبه در اشاره به بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، گفت: «به او گفتم این کار را نکن، و او هم این کار را نخواهد کرد.»

نتانیاهو بعداً تأیید کرد که اسرائیل به‌تنهایی در حمله به میدان گازی پارس جنوبی ایران اقدام کرده و همچنین اذعان داشت که ترمپ از اسرائیل خواسته است از حملات بیشتر به زیرساخت‌های انرژی خودداری کند.

او افزود که ایران «به‌شدت تضعیف شده» و دیگر توانایی غنی‌سازی اورانیوم یا تولید موشک‌های بالستیک را ندارد، اما تأکید کرد که هرگونه تغییر اساسی در داخل ایران مستلزم «یک مؤلفه زمینی» خواهد بود، بدون آنکه جزئیات بیشتری ارائه کند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ایران پس از کشته شدن لاریجانی، تل ابیب را با راکت‌های داری کلاهک خوشه‌ای هدف قرار داد

Published

on

ایران اعلام کرده است که در واکنش به کشته شدن علی لاریجانی، از مقام‌های ارشد امنیتی خود، شهر تل ابیب را با راکت‌های دارای کلاهک خوشه‌ای هدف قرار داده است.

اسرائیل می‌گوید این نوع کلاهک‌ها در هوا به چندین بخش کوچک تقسیم می‌شوند و مهار آن‌ها دشوار است.

گزارش‌ها حاکی است که این حمله شبانه دست‌کم دو کشته برجا گذاشته و شمار تلفات در اسرائیل از آغاز جنگ تاکنون به ۱۴ نفر رسیده است.

در همین حال، در داخل ایران یک پرتابه در نزدیکی نیروگاه هسته‌ای بوشهر فرود آمده، اما به گفته مقام‌ها، خسارت یا تلفاتی در پی نداشته است. رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، خواستار خویشتنداری برای جلوگیری از خطر بروز حادثه هسته‌ای شده است.

ایالات متحده امریکا و اسرائیل اعلام کرده‌اند که جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای از اهداف حملات اخیر بوده است؛ حملاتی که به کشته شدن شماری از مقام‌های ارشد ایران انجامیده است.

دولت ایران کشته شدن لاریجانی، منشی شورای عالی امنیت ملی این کشور، را تأیید کرده، برجسته‌ترین چهره‌ای که پس از علی خامنه‌ای کشته می‌شود.

همچنین گزارش شده که علی‌رضا بیات، پسر و معاون لاریجانی نیز در حمله‌ای دوشنبه شب کشته شده است.

در همین حال، رویترز به نقل از مقام‌های ایرانی نوشته است که مجتبی خامنه‌ای، رهبر جدید ایران، هرگونه پیشنهاد برای کاهش تنش یا آتش‌بس را رد کرده و گفته است که «زمان صلح هنوز فرا نرسیده است. او در نخستین نشست سیاست خارجی خود گفته که امریکا و اسرائیل باید شکست خود را بپذیرند و غرامت بپردازند.

در سطح منطقه‌ای، تنگه هرمز که یکی از مسیرهای حیاتی انتقال نفت جهان به‌شمار می‌رود، تا حد زیادی بسته باقی مانده و این موضوع باعث افزایش قابل توجه بهای نفت شده است.

ادامه این درگیری‌ها نگرانی‌های گسترده جهانی را در پی داشته؛ از افزایش تورم و قیمت تیل گرفته تا اختلال در پروازها و هشدار درباره تشدید بحران غذایی در جهان.

 

Continue Reading

اخبار ساحوی

قوماندان نیروی دریایی سپاه پاسداران: سه پایگاه‌ نظامی امریکا را هدف قرار دادیم

Published

on

علی‌رضا تنگسیری، قوماندان نیروی دریایی سپاه پاسداران، گفته است که نیروهای دریایی ایران چندین موج حمله را علیه نیروهای امریکا در پایگاه‌های نظامی این کشور در ابوظبی، کویت و بحرین انجام داده‌‌اند.

تنگسیری در ایکس نوشته که این حملات پایگاه‌های «الظفره» در ابوظبی، «العدیری» در کویت و «شیخ عیسی» در بحرین را هدف قرار داده است.
او تصریح کرده است که در این حملات سامانه‌های راداری پاتریوت، طیاره‌ها و ذخیرگاه‌های سوخت طیاره هدف قرار گرفته‌اند.

با این حال، تا کنون مقام‌های امریکایی در این باره‌ واکنشی نشان نداده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!