Connect with us

رویداد های اخیر

حنفی در خطاب به نشست مسکو؛ امارت اسلامی یک حکومت مسوول است

منتشر شده

در

مولوی عبدالسلام حنفی، معاون صدراعظم افغانستان امروز(چهارشنبه، ۲۸ میزان) در نشست مسکو به جهانیان اطمینان داد که هیچ تهدیدی از افغانستان متوجه شان نخواهد بود.

مولوی حنفی گفت که امارت اسلامی یک حکومت با مسوولیت است.

او در این باره گفت:” به تمامی کشورهای جهان، منطقه به ویژه به همسایه‌های ما اطمینان می‌دهیم که وضع امنیتی افغانستان قابل اطمینان است و هیچ تهدیدی برای کشورهای دور و نزدیک در افغانستان وجود ندارد.”

وی افزود که افغان‌ها صاحب یک حکومت مسوول در برابر منافع ملی است.

او در این بار گفت:” حالا افغان‌ها صاحب یک حکومت مسوول، متعهد به منافع ملی، و حافظ آزادی سیاسی کشور خویش است. همچنان، حکومت فعلی به جامعه بین‌المللی اطمینان می‌دهد که به حیث یک حکومت مسوول تمامی مسوولیت‌های ملی و بین‌المللی اش را به خوبی درک می‌کند.”

مولوی حنفی همچنان افزوده که امارت اسلامی تلاش میکند تا به همه اقوام در حکومت جا بدهد.

او در  این باره گفت:” باید به یاد داشته باشیم، تحول اخیر، یک تحول انقلابی‌گونه بود. اما ما به مردم خود اطمینان می‌دهیم که پروسه اصلاحات در ساختار سیاسی کشور ادامه دارد. نباید فراموش کرد، که پروسه اصلاحات در نظام‌های سیاسی زمان‌گیر می‌باشد. اما عزم و اراده‌ی جدی در رهبری ما وجود دارد که حکومت جدید خدمات معیاری و سریع به مردم ما ارائه نماید. “

معاون صدراعظم افغانستان افزوده که حکومت گذشته با فساد روبرو بود و تا آخرین لحظه نتوانست این پدیده را از بین ببرد.

او در این باره گفت:” متأسفانه فساد در رژیم گذشته تمامی بخش‌های ساختار سیاسی را در بر گرفته بود و با وجود وعده‌های زیبا در مجامع بین‌المللی، تا آخرین لحظه رژیم قبلی، هیچ پیشرفتی در عرصه مبارزه با فساد اداری صورت نگرفت و سران نظام قبلی از هر فرصتی برای زراندوزی و حیف و میل کردن ثروت‌های ملی استفاده نمودند. ما حکومتی را به ارث بردیم که قرضدار همسایه‌ها بود. حتا ماه‌ها معاش مامورین را نیز نپرداخته بود.”

مولوی حنفی افزود:” حکومت جدید اسلامی، در مدت زمان کم ثابت ساخت که در امر مبارزه با فساد اداری و حکومتداری خوب خیلی جدی است و کم‌ترین مدارا در مقابل فساد وجود ندارد. ما درک می‌کنیم که مردم ما از جنگ‌های تحمیلی بیگانه‌ها، تحمیل ساختارهای سیاسی بیگانه و فساد گسترده به ستوه آمده‌بودند. این مسوولیت حکومت ما است تا برای مردم خویش مانند دیگر ملت‌های جهان خدمات خوب ارائه نماییم.”

آقای حنفی همچنان گفته است که در ۴۰ سال گذشته برای اولین بار حکومت در تمام افغانستان حاکمیت دارد.

او دراین باره گفت:” حکومت فعلی توانست پس از بیشتر از ۴۰ سال جنگ و ویرانی، برای نخستین بار حاکمیت نظام را بر تمامی بخش‌های کشور تضمین نماید. افغانستان اکنون ساختار سیاسی دارد که دارای سلسله مراتب واضح، قومانده واحد و یک‌دست می‌باشد. ما در افغانستان دیگر چیزی بنام جزیره‌های قدرت نداریم. “

مولوی حنفی از جامعه جهانی خواست تا امارت اسلامی را به رسمیت بشناسد زیر تمامی عناصر یک دولت که عبارت از قلمرو، حکومت و حاکمیت است دارد.

او افزود که منزوی شدن امارت اسلامی به نفع جهان نیست.

معاون صدراعظم در این باره گفت:” مردم ما برای نخستین بار صاحب یک حکومت سرتاسری می‌شوند، توقع دارند که جامعه جهانی با حکومت شان تعامل رسمی داشته باشد. انزوای افغانستان به نفع هیچ جهت نیست. و این در گذشته نیز ثابت شده است. حکومت افغانستان آماده است که روی تمامی نگرانی‌های جامعه جهانی به تمام وضاحت، شفافیت و صراحت گفتگو نماید. “

مولوی حنفی می‌گوید که افغانستان اراده ندارد تا به کشورهای دیگر ضرر برساند یا در امور داخلی شان مداخله کند.

او در این باره گفت:” می‌خواهم یادآور شوم که مردم افغانستان به هیچ کشور و ملت جهان اراده‌ی ضرر رساندن را ندارد. ما به حیث یک ملت متمدن، دارای دین، فرهنگ و ارزش‌های عالی انسانی می‌خواهیم در یک فضای مسالمت‌آمیز زنده‌گی داشته‌باشیم. ما با کشورهای همسایه، منطقه وجهان  روابطی می‌خواهیم که بر اصل احترام‌گذاری به حاکمیت ملی و احترام متقابل استوار باشد.”

این درحالی است که مولوی حنفی در حاشیه نشست مسکو با سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه دیدار و گفتگو کرده است.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه افغانستان، گفته که در این دیدار در باره روابط دو کشور، ثبات و آینده افغانستان بحث شده است.

از سوی دیگر چین از شرکت کنندگان نشست مسکو خواسته تا در بازسازی افغانستان با افغان‌ها کمک کنند.

چین همچنان گفته است که در امور داخلی افغانستان مداخله نخواهد کرد.

رویداد های اخیر

Karzai: Pakistan seeking to legitimize Durand Line, authorities must clarify

Published

on

Hamid Karzai, former president of Afghanistan, has expressed concern over recent developments along the Durand Line, saying Pakistan has increased military and economic pressure on villages and residents living near the line.

In a statement, Karzai said the apparent purpose of these pressures is to push residents of Durand Line areas to seek help from Pakistani institutions for resolving security and other local issues.

He added that, amid this situation, some tribal elders from both sides of the Durand Line recently signed documents described as “peace agreements,” which were later officially welcomed by Pakistan’s Ministry of Foreign Affairs.

According to Karzai, these developments amount to an effort by Pakistan to legitimize the Durand Line and represent an action against Afghanistan’s national sovereignty.

The former Afghan president also urged the relevant Afghan authorities to provide the public with a clear explanation regarding the recent agreements and developments along the Durand Line.

 
Continue Reading

رویداد های اخیر

اسحاق دار: شکست سارک، پاکستان را به سمت همکاری‌های سه جانبه با افغانستان، چین و بنگله‌دیش سوق داده است

Published

on

محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، گفته است که شکست سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا (سارک)، پاکستان را به سمت چارچوب‌های همکاری سه جانبه با حضور افغانستان، چین و بنگه‌دیش سوق می‌دهد.

دار روز جمعه در کنفرانس فدراسیون حسابداران جنوب آسیا در لاهور گفت که سارک «متاسفانه نتوانسته است شروع به کار کند» و این امر ادغام و همکاری اقتصادی منطقه‌ای را محدود کرده است.

وی گفت که پاکستان اکنون به دنبال چارچوب‌های منطقه‌ای بدیل برای تقویت ارتباط اقتصادی و تجارت، از جمله قالب‌های سه جانبه مانند چین-پاکستان-افغانستان و چین-پاکستان-بنگله‌دیش است. دار تأکید کرد که آسیای جنوبی نمی‌تواند در «انزوا» باقی بماند و خاطرنشان کرد که این منطقه که نزدیک به دو میلیارد نفر جمعیت دارد، به دلیل همکاری ضعیف بین کشورهای همسایه، فرصت‌های اقتصادی قابل توجهی را از دست می‌دهد.

گفتنی است که سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا در سال ۱۹۸۵ برای ارتقای ادغام اقتصادی و منطقه‌ای بین کشورهای جنوب آسیا، از جمله افغانستان، بنگله‌دیش، بوتان، هند، مالدیف، نیپال، پاکستان و سریلانکا تأسیس شد.

این سازمان برای تشویق همکاری در زمینه‌هایی مانند تجارت، توسعه، آموزش و تبادل فرهنگی طراحی شده بود. با این حال، در سال‌های اخیر، اثربخشی سارک به دلیل تنش‌های سیاسی بین کشورهای عضو، به ویژه بین هند و پاکستان، به طور قابل توجهی محدود شده است که منجر به توقف اجلاس‌ها و کاهش تعاملات منطقه‌ای شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تماس تلیفونی مقام‌های ارشد امارت اسلامی با رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان

Published

on

حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان اعلام کرده است که مقام‌های ارشد امارت اسلامی به منظور ابراز مراتب تسلیت خود در پی «شهادت» شیخ محمد ادریس، عالم برجسته مذهبی، با مولانا فضل الرحمن، رهبر این حزب، تماس گرفتند.

بر بنیاد بیانیه‌ این حزب که روز جمعه منتشر شد، تماس گیرندگان شامل محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع، خلیفه سراج الدین حقانی، وزیر امور داخله، امیر خان متقی، وزیر امور خارجه و ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی بودند.

آنان از شهادت شیخ ادریس ابراز تاسف کرده و برای او دعا کردند. آنان همچنین قتل شیخ ادریس را به شدت محکوم کرده و گفتند که در غم خانواده داغدار و جامعه مذهبی شریک هستند.

در این بیانیه همچنین آمده است که امارت اسلامی با جمعیت علمای اسلام، علمای دینی و طلبا ابراز همدردی کرده و گفته است که مردم افغانستان در غم مردم پاکستان در این حادثه شریک هستند.

گفتنی است که شیخ ادریس، یکی از اعضای ارشد جمعیت علمای اسلام، روز سه‌شنبه هفته گذشته در حالی که به سوی یک مدرسه می‌رفت، توسط موترسایکل‌سواران مسلح در شهر چارسده ایالت خیبر پختونخوا به ضرب گلوله به شهادت رسید. داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!