Connect with us

رویداد های اخیر

خامنه‌ای، ابراهیم رئیسی را به ریاست جمهوری منصوب کرد

منتشر شده

در

مراسم تنفیذ سیزدهمین دوره‌ ریاست جمهوری ایران، امروز (سه شنبه ۱۲اسد) با حضور علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در اقامتگاه او آغاز شد.

بنابر اصل ۱۱۰ قانون اساسی امضای حکم ریاست جمهوری پس از «انتخاب مردم» از جمله وظایف و اختیارات رهبری است.

در ابتدای این مراسم رحمانی فضلی، وزیر داخله ایران گزارشی از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ارائه داد و گفت که “آن چه این دوره از انتخابات را متمایز می‌کند وجود تحریم‌های گسترده، بحران کرونا، فعالیت رسانه‌های خارجی و همزمانی چهار انتخابات با یکدیگر بود.”

ابراهیم رئیسی، در انتخابات ۲۸ جون امسال، پیروز انتخاباتی اعلام شد.

رئیسی متهم است که عضو کمیته‌ای بوده که حکم اعدام هزاران زندانی مخالف جمهوری اسلامی را در دهه شصت شمسی امضا کرده است.

ابراهیم رئیسی در سخنان پس از تنفیذ حکمش با انتقاد ضمنی از دولت روحانی در نادیده گرفتن سیاست‌های رهبر جمهوری اسلامی گفت:”در این ۴۰ سال هرجا که به رهنمودهای امام و رهبری توجه شد، حوزه پیشرفت، اقتدار و ارتقا بود و آنجا که به رهنمودهای امام و رهبری و سیاست‌های مصوب نظام بی‌توجهی و کم‌توجهی شد، حوزه مشکلات، کاستی‌ها و گله‌مندی‌های مردم بود.؛

او در رابطه با موضوع مذاکرات متوقف شده وین و بحث تحریم‌ها گفت:؛ما به دنبال رفع تحریم‌ها خواهیم بود ولی سفره مردم را به بیگانگان گره نخواهیم زد.”

درهمین حال، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نیز در سخنانی خواستار «تسریع» رئیسی در تشکیل دولت و «شتاب» مجلس در دادن رای اعتماد به کابینه او شد.

خامنه‌ای به تحریم انتخابات ریاست جمهوری اخیر از سوی مردم و نخبگان سیاسی اشاره کرد و بدون اشاره به شرایط سخت داخلی تحریم را «توطئه دشمنان» به‌شمار آورد و گفت:”توطئه تحریم انتخابات در محافل دشمنان طراحی شده بود و در داخل بعضی از روی غفلت یا غرض دنبال می‌کردند، اما شرکت مردم در انتخابات شرکت خوبی بود و از مردم تشکر می‌کنیم.”

رویداد های اخیر

عفو بین‌الملل: حمله هوایی پاکستان بر مرکز تداوی معتادان در کابل نگرانی‌های جدی حقوق بشری ایجاد کرده است

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد.

Published

on

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز تداوی معتادان در شهر کابل نگرانی‌های جدی در مورد رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه ایجاد کرده است.

ایزابل لاسه، معاون بخش تحقیقاتی منطقه‌ای این سازمان، در واکنش به اظهارات مقام‌های پاکستان که گفته بودند این حمله یک انبار مهمات را هدف قرار داده است، تأکید کرد که این حمله تلفات گسترده غیرنظامیان را در پی داشته است.

به گفته او، بخش بزرگی از کمپ «فینیکس» که پیش‌تر پایگاه نظامی نیروهای ناتو و ایالات متحده بود، از سال ۲۰۱۶ به یک مرکز تداوی معتادان تبدیل شده بود و حضور غیرنظامیان در آن به‌خوبی مستند شده است.

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد. این سازمان افزوده است که میزان تلفات و تخریب‌ها پرسش‌های جدی را درباره ارزیابی تناسب حمله و اقدامات لازم برای کاهش آسیب به غیرنظامیان مطرح می‌کند.

این سازمان از مقام‌های پاکستان خواسته است تا توضیح دهند که بر اساس چه اطلاعاتی این حمله انجام شده و همچنین یک تحقیق مستقل، بی‌طرفانه و فوری درباره این رویداد انجام دهند و نتایج آن را برای تأمین پاسخگویی به‌گونه علنی منتشر کنند.

این حمله رژیم نظامی پاکستان در ۱۶ مارچ انجام شده و مناطقی در کابل و ننگرهار را هدف قرار داده است.

امارت اسلامی گفته‌ که در این حمله بیش از ۴۰۰ غیرنظامی «شهید» و بیش از ۲۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. در همین حال، سازمان ملل اعلام کرده که تا کنون مرگ ۱۴۳ نفر در این رویداد ثبت شده است.

گزارش‌ها همچنان نشان می‌دهد که از زمان آغاز درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان در ماه فبروری، دست‌کم ۷۶ غیرنظامی در افغانستان قربانی این تنش‌ها شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان به دنبال میانجیگری روسیه برای حل تنش‌ها با افغانستان است

Published

on

فیصل نیاز ترمذی، سفیر پاکستان در روسیه، می‌گوید که اسلام‌آباد از مسکو خواسته است تا در درگیری جاری با افغانستان میانجیگری کند.

ترمذ در مصاحبه با روزنامه روسی ایزوستیا گفت که پاکستان با روسیه در حال تعامل است و از «پیشنهاد فوق‌العاده» این کشور برای کمک به حل تنش‌ها قدردانی می‌کند. او خاطرنشان کرد که پیشنهادهای روسیه، چین، قطر، ترکیه و عربستان سعودی منجر به توافق بر سر آتش‌بس موقت شد.

ترمذ گفت: «ما به همه طرف‌های صحبت خود می‌گوییم: لطفاً به طالبان (امارت اسلامی) بگویید که از این فرصت صرفاً برای تجدید قوا، مسلح شدن مجدد و حمله مجدد استفاده نکنند. زیرا کشورهای بزرگی مانند روسیه یا پاکستان را نمی‌توان با اقدامات تروریستی بی‌ثبات کرد.»

این دیپلومات پاکستانی تأکید کرد که دهه‌ها جنگ در افغانستان نتنها کابل و اسلام‌آباد، بلکه کشورهای همسایه، از جمله ایران، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبیکستان و حتی روسیه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. وی افزود: «بنابراین، همه ما باید با یکدیگر تجارت کنیم، آموزش، هنر و فرهنگ را توسعه دهیم. تروریزم راه اشتباهی است.»

درخواست میانجیگری همزمان با افزایش تنش‌ها و خشونت‌ها مطرح می‌شود که طی هفته‌های اخیر صدها کشته و هزاران آواره برجا گذاشته است.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات شبه‌نظامیان در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود.

با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!