Connect with us

رویداد های اخیر

خبرنگاران و فعالان مدنی خواهان خارج شدن از افغانستان شدند

منتشر شده

در

شماری از گزارشگران و فعالان مدنی در یک گردهمایی در نزدیکی درب میدان هوایی کابل از جامعه جهانی میخواهند تا آنان از افغانستان خارج کند.

این گزارشگران و فعالان می‌گویند که در چند روز اخیر با بی‌‍سرنوشتی روبرو شده اند.

آنان ادعا می‌کنند که شماری از اشخاص با استفاده از نام خبرنگاران و با اسناد جعلی از افغانستان بیرون شده اند و جلو این کار باید گرفته شود.

شماری از افرادی‌که سندهای سفر در دست دارند و یا ویزه کشورهای خارجی دریافت کرده از مردم می‌خواهند تا این محل را ترک کرده تا راه برای سفر آنان باز شود.

یک تن از باشندگان کابل در این باره گفت:” من با نیروهای امریکایی کار کرده ام، اسناد دارم و حتی گرین کارت هم دارم. منتظر استم که راه باز شود سفر کنم.”

باشنده دیگری کابل در این مورد می‌گوید:”همگی ما عزت و آبرو داریم، از مردم که مدرک ندارند خواهش میکنم که ازدحام نکنند و بروند طرف خانه.”

شماری از شهروندان که از ولایت‌های دور دست به کابل آمده می‌گویند پس از آن که گزارش‌های مبنی بر خارج کردن افغان‌های از سوی نیروهای امریکایی به نشر رسید، تمام دارو ندار شان را به فروش رسانده و به کابل آمده اند.

یک باشنده مزار در این باره گفت:” من از مزار آمدم، خبر شدم که مردم گفتند امریکایی‌ها مردم افغانستان را به خارج می‌برند.”

یک باشنده خوست در این مورد می‌گوید:” به مردم که اسناد ندارند پیام من این است که لطفا به میدان هوایی مراجعه نکنید، به هیچ صورت بدون اسناد برده نمی‌شوند.”

با این همه طالبان گفته اند که تنها به افرادی اجازه ورود به داخل میدان هوایی داده می‌شود که اسناد و یا گذرنامه خارجی با خود داشته باشد.

از سوی دیگر هر چند امریکا و بریتانیا از حمله احتمالی گروه داعش در نزدیک میدان هوایی کابل هشدار داده اما هنوز هم از حضور مردم در برابر درهای ورودی این فرودگاه کاسته نشده است.

نظامیان این کشورها می‌افزایند که آنان در میدان هوایی پیش از پیش نگران بمبگذاری‌های انتحاری یا شلیک راکت به سوی جمعیتی است که سعی دارند از کشور خارج شوند.

بریتانیا می‌گوید که از همین لحاظ تخلیه شهروندان بریتانیایی و افغان‌های همکار را تا ۳۱ اگست سرعت خواهند بخشید.

رویداد های اخیر

وزیر تحصیلات عالی در سفر به ایران خواهان گسترش همکاری‌های علمی با این کشور شد

Published

on

ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی امارت اسلامی افغانستان در سفرش به ایران، خواهان گسترش همکاری‌های علمی با این کشور شده ‌است.

آقای ندیم در دیدار با علی اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل رهبر ایران با اشاره به نیاز‌های آموزشی افغانستان از آن کشور خواسته ‌است تا فعالیت شعبه پوهنتون آزاد اسلامی در کابل را در رشته‌های طب، الکترونیک و هوش مصنوعی توسعه دهد.

بهبود روابط دوجانبه، گسترش همکاری‌ها در بخش پوهنتون‌ها، ایجاد بسترهای مشترک علمی و ارتقا فعالیت شعبه پوهنتون آزاد اسلامی در کابل محور دیدار آنان گفته ‌شده ‌است.

ضیاالله هاشمی، سخنگوی وزارت تحصیلات عالی، در این مورد گفت: «وزیر تحصیلات عالی در این دیدار درباره تبادله استادان میان پوهنتون‌های افغانستان و ایران، گسترش روابط علمی و سایر موضوعات مهم بحث کرد.»

آقای هاشمی افزود: «وزیر تحصیلات عالی همچنان در مورد برنامه‌های ایجادشده جدید ماستری و دوکتورا در پوهنتون‌های افغانستان و درباره پیشرفت‌های اخیر در بخش‌های دینی و عصری معلومات ارایه نمود.»

آقای ولایتی ‌گفته‌ است که پوهنتون آزاد متناسب با امکانات موجود، آماده همکاری و حمایت ایران از تحصیلات عالی افغانستان است و از امکان ایجاد رشته‌های تخصصی و تبادل استادان و متعلمان سخن گفته ‌است.

از سویی هم، آقای ندیم با آقای حسین سیمایی صراف، وزیر تحصیلات عالی ایران درباره همکاری‌های علمی دوجانبه گفتگو کرده است.

سیمایی صراف بر همکاری‌های علمی میان دو کشور تأکید کرده و آمادگی کامل خویش را برای هر نوع همکاری‌های علمی با وزارت تحصیلات عالی افغانستان ابراز نموده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حمایت قزاقستان از پروژه‌های بزرگ اقتصادی؛ دیدار نماینده ویژه رییس‌جمهور قزاقستان با وزیر داخله امارت اسلامی

وزارت داخله می‌گوید این دیدار نقطه مهمی در گسترش روابط کابل–آستانه و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای به‌شمار می‌رود.

Published

on

خلیفه سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله امارت اسلامی، با یرکین توکوموف، نماینده خاص رئیس‌جمهور قزاقستان، در کابل دیدار کرده است.

بر اساس خبرنامه وزارت داخله، در این دیدار توکوموف حمایت کشورش را از تقویت تجارت دوجانبه، گسترش همکاری‌ها و اجرای پروژه‌های مهم اقتصادی—به‌شمول راه‌آهن بین افغانستان و قزاقستان—اعلام کرده است.

او همچنان اطمینان داده که همکاری‌های مشترک در زمینه تقویت امنیت سرحدی، مبارزه با مواد مخدر و تکمیل مسیر راه‌آهن از طریق ترکمنستان ادامه خواهد یافت.

خلیفه سراج‌الدین حقانی در این دیدار، روابط میان دو کشور را مثبت ارزیابی کرده و تأکید نموده است که افغانستان در مسیر صلح، تجارت و توسعه گام برمی‌دارد. او از قزاقستان خواستار حسن‌نیت، همکاری‌های منطقه‌ای و نقش فعال در پروژه‌های زیربنایی و اقتصادی شد.

وزارت داخله می‌گوید این دیدار نقطه مهمی در گسترش روابط کابل–آستانه و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای به‌شمار می‌رود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کاهش چشمگیر فساد اداری؛ امارت اسلامی: «فساد را به حداقل رسانده‌ایم»

معاون سخن‌گوی امارت اسلامی هشدار داده است که هیچ فردی اجازه نخواهد داشت در ادارات دولتی به رشوه‌خواری، غصب زمین یا فساد اداری دست بزند و در صورت تخلف، با برخورد قانونی مواجه خواهد شد.

Published

on

حمدالله فطرت، معاون سخن‌گوی امارت اسلامی می‌گوید که مبارزه با فساد اداری در صدر برنامه‌های حکومت قرار دارد و طی چهار سال گذشته میزان فساد در ادارات دولتی به حداقل کاهش یافته است.

فطرت تأکید کرده است که امارت اسلامی در عرصه مبارزه با فساد، اختلاس و جلوگیری از غصب زمین، اقدامات «جدی و مؤثر» انجام داده و اراده جدی برای ریشه‌کن کردن این پدیده دارد.

به گفته او، هرچند ممکن است در سطوح پایین برخی مشکلات وجود داشته باشد، اما شمار زیادی از افراد دخیل در فساد و غصب زمین بازداشت و به نهادهای عدلی و قضایی معرفی شده‌اند.

معاون سخن‌گوی امارت اسلامی هشدار داده است که هیچ فردی اجازه نخواهد داشت در ادارات دولتی به رشوه‌خواری، غصب زمین یا فساد اداری دست بزند و در صورت تخلف، با برخورد قانونی مواجه خواهد شد.

او همچنان گفت که امارت اسلامی متعهد است نظام اداری را از هرگونه فساد پاکسازی کرده و خدمات شفاف و مؤثر را به مردم ارائه کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!