Connect with us

رویداد های اخیر

خلیلزاد نشست مسکو را دیپلوماسی سازنده در راستای حمایت از روند صلح افغانستان خواند

منتشر شده

در

زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان نشست مسکو را دیپلوماسی سازنده در راستای حمایت از روند صلح افغانستان عنوان کرده است.

آقای خلیلزاد در یک سلسله توییت هایی گفته است که نشست دو روزه ترویکای گشترده در مسکو را به پایان رسانده است.

وی گفته است که در این نشست: “ما هیات های جمهوری اسلامی و طالبان که شامل بسیاری از رهبران برجسته بودند، را تشویق کردیم تا برای اشتراک در نشست رهبران در اوایل آپریل در استانبول که مرحله مهم بعدی در روند صلح است آماده شوند.”

آقای خلیلزاد همچنان از گزینش ژان آرنو به ‌عنوان نماینده ویژهٔ سرمنشی سازمان ملل متحد در‌ امور افغانستان و‌ منطقه نیز استقبال استقبال کرده است.

این در حالی است که روسیه میزبان از نشست ترویکای که شامل امریکا، روسیه، چین و پاکستان است، در مورد روند صلح افغانستان در مسکو میزبانی کرد.

در پایان این نشست، این چهار کشور با صدور اعلامیه مشترکی از طرف های درگیر خواستند که تن به آتش‌بس فراگیر بدهند.

در این اعلامیه آمده است:” ما از همه طرف‌های درگیر در افغانستان دعوت به کاهش خشونت‌ها در این کشور می‌کنیم و از گروه طالبان هم می خواهیم از حملات بهاره برای جلوگیری از تلفات انسانی و به منظور ایجاد شرایط برای دستیابی به حل و فصل سیاسی از راه مذاکره خودداری کند.”

کشورهای شرکت کننده در نشست مسکو از طرف‌های مذاکره کننده در افغانستان خواستار آغاز گفت‌وگوها در مورد مسائل اساسی از جمله ایجاد شرایط برای صلح و ثبات در این کشور و محتویات نقشه راه سیاسی شدند تا منجر به تشکیل کابینه دولت فراگیر شود.

در اعلامیه همچنان آمده است:” در این زمان حساس، چهار کشور (روسیه، چین، امریکا و پاکستان) از طرف‌های درگیر افغانستان می‌خواهند وارد مذاکره شده و توافقنامه صلح امضاء کنند تا به جنگ چهل ساله در افغانستان پایان دهد.”

اعلامیه افزوده است که:” همان طور که در قطعنامه ۲۵۱۳ شورای امنیت سازمان ملل گفته شده است، ما از احیای امارت اسلامی در افغانستان حمایت نمی‌کنیم و دولت جمهوری اسلامی افغانستان و شورای عالی مصالحه ملی می‌خواهیم بطور آشکارا با شرکای از گروه طالبان به منظور دستیابی به راهکار در مذاکرات همکاری کند.”

در ادامه اعلامیه گفته شده است که:” در بیانیه به تامین امنیت افغانستان و کمک به این کشور توجه خاص می شود. ما از همه افغان‌ها ازجمله دولت این کشور و گروه طالبان می‌خواهیم تا تضمین کنند که گروه‌های هراس‌افگن و افراد بطور انفرادی از خاک افغانستان برای تهدید امنیتی سایر کشورها استفاده نمی کنند.”

شرکت کنندگان در نشست در اعلامیه خود خاطرنشان کردند که توافقنامه صلح باید حاوی ماده‌ای در دفاع از حقوق همه مردم افغانستان ازجمله زنان، مردان، کودکان، قربانیان جنگ و اقلیت‌های قومی و در راستای تمایل مردم افغانستان برای توسعه اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور خود باشد.

در نشست مسکو علاوه بر نماینده‌گان کشورهای روسیه، چین، امریکا و پاکستان به عنوان طرف‌های اصلی و نیز طرف‌های افغان، نماینده‌گانی از قطر و ترکیه نیز حضور داشتند.

رویداد های اخیر

برادر: علما روحیه حفظ نظام اسلامی و منافع ملی را در میان مردم تقویت کنند

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، می‌گوید که علما باید زبان وعظ و منبر را نرم‌تر سازند و در کنار بیان مکلفیت‌های دینی، روحیه حفاظت از نظام اسلامی و منافع ملی را نیز در مردم تقویت کنند.

آقای برادر امروز (چهارشنبه) در مراسم دستاربندی مدرسه «جامعه فتح‌العلوم کابل» افزود که مدارس، پایه‌های مقدس علم دینی، جهاد، اخلاق نبوی، تربیت روحی و فکری و نهضت اسلامی در جوامع اسلامی به‌شمار می‌روند.

برادر تصریح کرد: «در افغانستان، روایت اسلامیِ فرضیت جهاد مقدس از مدارس ظهور کرد، به قریه‌ها و شهرها گسترش یافت و به عملی و تقابل مبدل شد که لشکرهای بزرگ کفر را شکست داد.»

او نقش مدارس را در اصلاح فکری جامعه، از میان برداشتن فرهنگ‌های غیر اسلامی و حفظ روایت‌های اسلامی بسیار مهم دانست و تأکید کرد که مدارس باید در هر شرایطی مسیر اصلی و اساسی خود را حفظ نمایند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر امور خارجه امارت اسلامی برای سفر به ایران دعوت شد

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست دوجانبه وزرای تجارت افغانستان و قرغیزستان؛ تأکید بر گسترش روابط اقتصادی و تجارتی

در این دیدار، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان با ابراز خوش‌آمدگویی به هیئت قرغیزستان، از پذیرش دعوت و سفر آنان به کابل قدردانی نمود.

Published

on

نشست دوجانبه‌ای میان نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان، و بکیت صدیکوف، وزیر اقتصاد و تجارت قرغیزستان، در کابل برگزار شد.

در این دیدار، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان با ابراز خوش‌آمدگویی به هیئت قرغیزستان، از پذیرش دعوت و سفر آنان به کابل قدردانی نمود.

طرفین در جریان نشست پیرامون افزایش حجم تجارت با توجه به ظرفیت‌های موجود میان دو کشور، هدف‌گذاری اقلام مشخص صادراتی، توسعه ترانزیت و عقد موافقت‌نامه‌های ترانزیتی، جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و مشترک، برگزاری نمایشگاه‌ها، کنفرانس‌ها و نشست‌های تجارتی و همچنین برگزاری جلسات منظم گروه کاری مشترک، تبادل نظر و بحث کردند.

همچنین، وزرای دو کشور بر تطبیق تفاهمات پیشین، به ویژه نقشه‌راه همکاری‌های اقتصادی و تجارتی میان امارت اسلامی افغانستان و قرغیزستان که در جریان سفر هیئت افغانستان به قرغیزستان به امضا رسیده بود، تأکید کردند.

این نشست در راستای گسترش همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری میان افغانستان و قرغیزستان و تقویت روابط دوجانبه برگزار شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!