Connect with us

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد با طرح حکومت مشارکتی در دست به دوحه رفت

منتشر شده

در

زلمی خلیل‌زاد ، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان پس ازشریک ساختن طرح حکومت مشارکتی با سیاستگران افغان به دوحه رفته تا این طرح را با طالبان نیز شریک بسازد.

خلیل‌زاد در دیدار با شماری از اعضای مجلس نماینده‌گان درکابل بر تعدیل قانون اساسی افغانستان ازبهر ایجاد حکومت جدید تاکید کرده است.

برخی اعضای مجلس نماینده‌گان می‌گویند که خلیل‌زاد گفته دیگر امیدی به نشست دوحه وجود ندارد و نشست بزرگتر از آن در حال شکل گیری می‌باشد.

فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان در دیدار سه روز از کشور، آخرین دیدار را با رییس مجلس نمایندگان و شماری از اعضای این مجلس انجام داد.

وی در این نشست به صراحت گفته است که طرح حکومت مشارکتی را به سران حکومت افغانستان تحویل داده است.

ضیاء الدین ضیاء، عضو مجلس نماینده‌گان گفت:”آقای خلیل‌زاد یک پیامی آورده امریکایی‌ها در آن تذکر داده اند که ما خواهان این هستیم که در افغانستان حکومت مشارکتی به وجود بیاید، وقتی من این سوال را مطرح کردم، آقای خلیل‌زاد گفت بلی من این پیام را آوردم و به سران حکومت افغانستان تسلیم کردم.”

  • بی باوری و بی نتیجه بودن نشست قطر
  • نشست سران سیاسی کشور و طالبان در یک کشور دیگر احتمالن ترکیه
  • نظارت کشور های دخیل و سازمان ملل از این نشست
  • تعدیل قانون اساسی به منظور به میان آمدن یک حکومت جدید
  • عجله نداشتن امریکا برای خروج سربازان در ماه می
  • پیش رفتن روند صلح افغانستان به تدبیر
  • و هشدار از جنگ دوامدار در صورت عدم توافق روی این موضوعات

از دیگر گفته‌های آقای خلیل‌زاد بوده است.

خان آقا رضایی، عضو مجلس نماینده‌گان گفت:”چند مورد مشخصی که آنان تذکر دادند که قطر نتیجه نداد چهار ماه دست آوردی که باید میداشتند، نداشتند ما دیگر امیدی به قطر نداریم، کلان‌های مملکت در یک کشور بنشینند، کشورهای دخیل نظارت کنند، تا این یک تفاهم به میان بیاید، تعدیل قانون اساسی صورت گیرد، زمینه به حکومت جدید میسر شود.”

فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان هم در پایان سفرش به کشور، در رشته تویت‌هایی گفته است که حکومت افغانستان و طالبان باید راهی برای حل و فصل سیاسی و برقرار آتش بس دایمی پیدا کنند.

آقای خلیل‌زاد گفته است که:” در کابل، من در مورد بدیل‌ها و گزینه‌های مختلفی برای پیشبرد روند پیشبرد بحث کردم. آنچه شنیدم دلگرم شدم. حمایت گسترده‌ از نیاز به حرکت سریع‌تر و تحقق صلح عادلانه و پایدار که افغان‌ها خواهان و شایسته آن هستند، وجود دارد”.

درهمین حال وزیر خارجه امریکا می‌گوید که این کشور درتلاش فراهم سازی زمینه یک توافق سیاسی میان طرف‌های افغان است.

آنتونی بلینکن وزیرخارجه امریکا:”آنچه ما با دقت زیر نظر داریم این است که چه پیشرفتهای بیشتری می تواند در مورد توافقات حاصل شود ، به عنوان مثال ، ما با طالبان تحت دولت قبلی و طالبان و دولت افغانستان در حال کار برای بررسی اینکه آیا شرایط می تواند برای یک صلح پایدار مهیا باشد هستیم”.

زلمی خلیل‌زاد در دوحه با سران طالبان رایزنی می کند و دیدگاه‌های آنان را در این مورد می‌شوند، اما رهبر حزب اسلامی می‌گوید که توافقات ابتدایی روی بدیل نشست دوحه به میان آمده است.

آقای حکمتیار گفت:”حالا باید بدیل این مذاکرات را جستجو کنیم، بالای آن کار جریان دارد، توافقات مقدماتی به میان آمده است، ما به این موافق هستم که بنیاد جدید و عملی برای صلح گذاشته شود و به دو طرف جنگی منحصر نماند.”

دیدار خلیل‌زاد با سران طالبان و اعضای هیئت گفت‌وگو کننده صلح دولت، هم عمدتاً روی شریک ساختن، طرح حکومت مشارکتی و نشست بدیل دوحه متمرکز است.

رویداد های اخیر

څار: د پاکستان پر سیاستونو نیوکې

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان یک زندانی امریکایی را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از آزادی دنیس کویل، شهروند امریکایی، از زندان خبر داده است.

طبق خبرنامه این وزارت، مادر کویل در نامه‌ای به رهبر امارت اسلامی خواستار عفو و آزادی پسرش به مناسبت عید شده بود و ستره محکمه نیز حبس او را کافی دانسته و تصمیم به آزادی‌اش گرفت.

وزارت خارجه امارت اسلامی گفته است که این اقدام را بر پایه بشردوستی و حسن نیت انجام می‌دهد و معتقد است که چنین گام‌هایی می‌تواند فضای اعتماد میان کشورها را تقویت کند.

این وزارت همچنین ابراز امیدواری کرده است که هر دو کشور در آینده از طریق تفاهم و گفتگوهای سازنده بتوانند راه‌حل‌هایی برای مسائل باقی‌مانده پیدا کنند.

امارت اسلامی از همکاری امارات متحده عربی در این زمینه نیز قدردانی کرده است.

از سویی هم، برای رهایی کویل، یک هیأت امریکایی که در آن زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، نیز حضور داشت با امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی امروز (سه‌شنبه) دیدار کرد.

در این دیدار، سیف محمد الکتبی، سفیر امارات متحده عربی در کابل و یک عضو این خانواده زندانی نیز حضور داشتند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای متقی در این نشست افزود که امارت اسلامی هیچ‌یک از شهروندان هیچ کشوری را به منظور دستیابی به اهداف سیاسی بازداشت نکرده است، بلکه بازداشت‌ها نتیجه نقض قوانین بوده و افراد پس از طی مراحل قضایی آزاد شده‌اند.

در این نشست، زلمی خلیلزاد نیز از اقدام امارت اسلامی ستایش کرد و ادامه گفتگوها در مورد همه مسائل میان دو کشور را مهم دانست و امید خود را برای پیشرفت‌های بیشتر در آینده ابراز داشت.

متقی همچنان تأکید کرد که کابل و امارات باید خدمات قنسولی معیاری را به شهروندان خود ارائه کنند و حکومت افغانستان در این زمینه آمادگی کامل دارد.

او از محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، برای نقش سازنده‌شان در تسهیل آزادی زندانی قدردانی کرد و امارات را دوست نزدیک افغانستان خواند.

همچنین آقای متقی پیش‌تر از نقش دولت قطر در زمینه تبادل اطلاعات بین امارت اسلامی و خانواده زندانی تقدیر کرده بود.

علاوه بر این، سفیر امارات آمادگی کشورش برای نقش‌آفرینی در نهادهای بشردوستانه را نشان داد و چنین پیشرفت‌هایی را به نفع همه دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!