Connect with us

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: طالبان در نظام جدید سهم بیشتر در قدرت می خواهند

منتشر شده

در

فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان می‌گوید، برای دست یافتن به یک توافق سیاسی در افغانستان، نیاز به روی کار آمدن یک حکومت جدید است، اما به گفته او، طالبان در نظام جدید سهم بیشتر در قدرت می خواهند.

زلمی خلیل‌زاد تاکید دارد که تا زمان رسیدن به یک توافق فراگیر سیاسی، امریکا در کنار دولت افغانستان می‌ایستد اما دولت باید بداند که جنگ افغانستان راه حل نظامی ندارد.

نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا برای صلح افغانستان تاکید دارد که اگر طالبان در پی دست یافتن به قدرت از راه نظامی باشد، با انزوای جهانی رو به رو خواهد شد.

تشکیل یک حکومت همه شمول در افغانستان، چشم انداز امریکا که فرستاده صلح‌اش آن را اعلام می‌کند.

زلمی خلیل‌زاد که پرونده‌ی جنگ ۲۰ ساله‌ی امریکا در افغانستان را در توافق با طالبان بسته کرده، بار دیگر بر حل جنگ افغانستان از راه گفتگو تاکید دارد. این دیپلومات امریکایی تبار اینجا در نشست امنیتی اسپن از قدرت طلبی آنهم در نظام آینده خبر میدهد.

زلمی خلیل‌زاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان می‌گوید که:” با توجه به وضعیت نظامی، طالبان در حال حاضر، خواستار بزرگترین سهم قدرت در حکومت آینده در افغانستان اند. وضعیت بسیار نگران کننده است. طالبان درهفته‌های اخیر با پیشرفت‌هایی که داشته اند جسورتر شده و از نظر ذهنی خود را برای رسیدن به هدف نزدیک می‌بینند.”

امریکا و جهان حتی چهره‌های موافق و مخالف با طالبان به این نتیجه رسیده اند که افغانستان از راه نظامی به هیچ کجای نمی‌رسد، و آمدن طالبان از راه زور به قدرت، افغانستان را بیشتر منزوی می‌کند. شاید از این رو است که واشنگتن، بر شکل‌گیری یک نظام ایتلافی تا زمان دستیابی افغانستان به یک توافق سیاسی تاکید دارد.

خلیل‌زاد دراین باره گفت:” برای دست یافتن به یک توافق، نیاز به ایجاد یک حکومت جدید است، حکومت که از طریق گفتگو به دست آمده باشد، پشتیبانی گسترده‌ی مردم در افغانستان را به همراه داشته باشد و همچنان از سوی جامعه‌ی جهانی مورد تایید قرار گیرد تا کمک‌های آن را به دست آورد.”

چهره‌های سیاسی در کابل هم به این باروند که طالبان برای امتیازگیری در میز مذاکره هر کار ممکن را انجام داده اند که از دید آنان، ادامه خشونت‌ها و تسلط بر جغرافیای بیشتر از سوی این گروه اشغال به حساب می‌آید.

ستار مراد، عضو شورای رهبری جمعیت اسلامی افغانستان دراین باره می‌گوید که:”طالبان برای امتیازگیری در میز مذاکره کشتار کرده اند ساحات را به زور گرفته اند، آمدن این گروه به کابل از راه زور اشغال افغانستان است.”

کابل هم این گروه را متهم به زورگوی و پشت کردن به مذکرات صلح می‌کند، به قول ریاست جمهوری طالبان می‌خواهند با زور به قدرت برسند که برای خنثی‌سازی این برنامه طالبان دولت هم برنامه‌ریخته است.

فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان می‌گوید، کشورش طالبان را به عملی کردن تعهدات شان وادار می‌سازد و از نیروهای افغان تا زمان رسیدن به یک توافق سیاسی که به معنی اصلی کلمه ختم جنگ در افغانستان باشد حمایت می‌کنند.

رویداد های اخیر

سخنگوی امارت اسلامی نام واقعی‌اش را فاش کرد

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در مصاحبه با بی‌بی‌سی برای نخستین‌بار به‌گونه علنی گفت که نام واقعی‌اش «طاهر شاه صدیقی» است.

مجاهد در پاسخ به پرسشی درباره حقوق زنان گفت: «ما در چارچوب شریعت به حقوق زنان، آزادی بیان و مسائل دیگر متعهد هستیم. باید همه چیز را از دریچه شریعت ببینیم.»

او درباره کار زنان در اداره‌های دولتی گفت که حضور آنان در برخی اداره‌ها «سبب مفاسد» می‌شود و «عزت آن‌ها زیر سوال قرار می‌گیرد.»

مجاهد درباره آموزش زنان نیز گفت که این موضوع همچنان در دست بررسی است و امارت اسلامی برای آن به «راه‌حلی مبتنی بر شریعت» نیاز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تنها حدود ۴۰ تا ۴۲ درصد مردم افغانستان به شبکه ملی برق دسترسی دارند

Published

on

برنامه توسعه سازمان ملل متحد می‌گوید تنها حدود ۴۰ تا ۴۲ درصد مردم افغانستان به شبکه ملی برق دسترسی دارند و نبود برق قابل اعتماد همچنان یکی از چالش‌های بزرگ برای ارائه خدمات صحی، آموزشی، معیشت مردم و اقتصادهای محلی در کشور است.

این نهاد می‌گوید در مناطق دوردست، شمار زیادی از مردم هنوز به خدمات کافی برق دسترسی ندارند و گسترش شبکه ملی برق به این مناطق با چالش‌های زیادی روبه‌رو است.

برنامه توسعه سازمان ملل متحد در بخشی از گزارش خود گفته است: «در سراسر افغانستان، برق قابل اعتماد همچنان یک چالش عمده برای مراقبت‌های صحی، آموزشی، معیشت و اقتصاد محلی است. با توجه به اینکه تنها حدود ۴۰ تا ۴۲ درصد مردم به شبکه ملی برق متصل هستند، جوامع روستایی تا حد زیادی از این نعمت محروم هستند.»

در همین حال، شماری از شهروندان می‌گویند که در شبانه‌روز تنها برای چند ساعت محدود به برق دسترسی دارند و خواستار کاهش پرچاوی‌ها و افزایش تولید و تأمین برق هستند.

محمداسماعیل، باشنده کابل، گفت: «ما از گرمی رنج می‌بریم. شب مکمل برق نیست. بدون پکه سخت است. مشکل کمبود برق باید رفع شود.»

حزب‌الله کروخیل، باشنده کابل، نیز گفت: «برق نیاز هر فرد جامعه است. از حکومت می‌خواهیم کاری کند تا مردم از مشکل کمبود برق رهایی یابند.»

برخی دیگر از شهروندان می‌گویند که تقاضا برای برق روزبه‌روز افزایش می‌یابد و لازم است تولید برق افزایش یافته و کار روی پروژه‌های برق با سرعت بیشتری پیش برود.

اسلام‌الدین، باشنده کابل، گفت: «پرچاوی برق کمتر شود و برق بیشتر تولید شود. فعلاً مردم با مشکل بزرگ روبه‌رو هستند. تقاضای ما از دولت این است که روی پروژه‌های تولید برق کار کند.»

در همین حال، مسئولان شرکت برشنا می‌گویند کمبود برق موضوع تازه‌ای نیست و از گذشته وجود داشته است و رفع کامل آن زمان‌بر خواهد بود.

محمدصادق حق‌پرست، سخنگوی شرکت برشنا، گفت: «شرکت برشنا برای رفع کمبود برق که در نتیجه آن با پرچاوی‌های زیادی روبه‌رو هستیم، کار می‌کند تا هرچه زودتر این مشکل حل شود. در این زمینه ۱۷ قرارداد با شرکت‌های مختلف امضا کرده‌ایم که از این میان، کار عملی ۱۰ پروژه جریان دارد.»

این در حالی است که بخش عمده برق مورد نیاز افغانستان از کشورهای همسایه وارد می‌شود و سالانه مبلغ هنگفتی برای واردات برق به کشورهای همسایه پرداخت می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست شانگهای بدون دعوت از کابل؛ افغانستان دوباره در حاشیه قرار می‌گیرد؟

افغانستان از سال ۱۳۹۱ عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای بود؛ اما پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت در اگست ۲۰۲۱، عضویت ناظر افغانستان در این سازمان به حالت تعلیق درآمد.

Published

on

نشست سران سازمان همکاری شانگهای قرار است اول سپتامبر در بیشکک، پایتخت قرغیزستان، برگزار شود؛ اما تا اکنون دعوت رسمی از امارت اسلامی برای حضور در این نشست اعلام نشده است.

رهبران ۱۰ کشور عضو سازمان همکاری شانگهای در این نشست درباره مسائل امنیتی، اقتصادی و همکاری‌های منطقه‌ای گفتگو خواهند کرد؛ موضوعاتی که به باور آگاهان، افغانستان نیز به‌گونه مستقیم با آن‌ها ارتباط دارد.

آگاهان می‌گویند با توجه به موقعیت جغرافیایی افغانستان و تأثیر تحولات این کشور بر امنیت منطقه، حضور کابل در نشست‌های سازمان همکاری شانگهای می‌تواند زمینه تعامل بیشتر در بخش‌های امنیتی و اقتصادی را فراهم کند.

امارت اسلامی نیز پیش از این تأکید کرده است که در تصمیم‌ها و برنامه‌هایی که به آینده منطقه مربوط می‌شود، دیدگاه افغانستان باید در نظر گرفته شود.

افغانستان از سال ۱۳۹۱ عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای بود؛ اما پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت در اگست ۲۰۲۱، عضویت ناظر افغانستان در این سازمان به حالت تعلیق درآمد.

مقام‌های روسیه پیش از این گفته‌اند که اعضای دایمی سازمان همکاری شانگهای نسبت به بازگرداندن جایگاه ناظر افغانستان دیدگاه مثبتی دارند.

به باور آگاهان، بازگشت افغانستان به جایگاه ناظر می‌تواند زمینه حضور دوباره کابل در گفتگوهای منطقه‌ای و افزایش همکاری‌ها در بخش‌های امنیت، تجارت و اقتصاد را فراهم کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!