رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: طالبان در نظام جدید سهم بیشتر در قدرت می خواهند

Published

on

(Last Updated On: اسد ۱۳, ۱۴۰۰)

فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان می‌گوید، برای دست یافتن به یک توافق سیاسی در افغانستان، نیاز به روی کار آمدن یک حکومت جدید است، اما به گفته او، طالبان در نظام جدید سهم بیشتر در قدرت می خواهند.

زلمی خلیل‌زاد تاکید دارد که تا زمان رسیدن به یک توافق فراگیر سیاسی، امریکا در کنار دولت افغانستان می‌ایستد اما دولت باید بداند که جنگ افغانستان راه حل نظامی ندارد.

نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا برای صلح افغانستان تاکید دارد که اگر طالبان در پی دست یافتن به قدرت از راه نظامی باشد، با انزوای جهانی رو به رو خواهد شد.

تشکیل یک حکومت همه شمول در افغانستان، چشم انداز امریکا که فرستاده صلح‌اش آن را اعلام می‌کند.

زلمی خلیل‌زاد که پرونده‌ی جنگ ۲۰ ساله‌ی امریکا در افغانستان را در توافق با طالبان بسته کرده، بار دیگر بر حل جنگ افغانستان از راه گفتگو تاکید دارد. این دیپلومات امریکایی تبار اینجا در نشست امنیتی اسپن از قدرت طلبی آنهم در نظام آینده خبر میدهد.

زلمی خلیل‌زاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان می‌گوید که:” با توجه به وضعیت نظامی، طالبان در حال حاضر، خواستار بزرگترین سهم قدرت در حکومت آینده در افغانستان اند. وضعیت بسیار نگران کننده است. طالبان درهفته‌های اخیر با پیشرفت‌هایی که داشته اند جسورتر شده و از نظر ذهنی خود را برای رسیدن به هدف نزدیک می‌بینند.”

امریکا و جهان حتی چهره‌های موافق و مخالف با طالبان به این نتیجه رسیده اند که افغانستان از راه نظامی به هیچ کجای نمی‌رسد، و آمدن طالبان از راه زور به قدرت، افغانستان را بیشتر منزوی می‌کند. شاید از این رو است که واشنگتن، بر شکل‌گیری یک نظام ایتلافی تا زمان دستیابی افغانستان به یک توافق سیاسی تاکید دارد.

خلیل‌زاد دراین باره گفت:” برای دست یافتن به یک توافق، نیاز به ایجاد یک حکومت جدید است، حکومت که از طریق گفتگو به دست آمده باشد، پشتیبانی گسترده‌ی مردم در افغانستان را به همراه داشته باشد و همچنان از سوی جامعه‌ی جهانی مورد تایید قرار گیرد تا کمک‌های آن را به دست آورد.”

چهره‌های سیاسی در کابل هم به این باروند که طالبان برای امتیازگیری در میز مذاکره هر کار ممکن را انجام داده اند که از دید آنان، ادامه خشونت‌ها و تسلط بر جغرافیای بیشتر از سوی این گروه اشغال به حساب می‌آید.

ستار مراد، عضو شورای رهبری جمعیت اسلامی افغانستان دراین باره می‌گوید که:”طالبان برای امتیازگیری در میز مذاکره کشتار کرده اند ساحات را به زور گرفته اند، آمدن این گروه به کابل از راه زور اشغال افغانستان است.”

کابل هم این گروه را متهم به زورگوی و پشت کردن به مذکرات صلح می‌کند، به قول ریاست جمهوری طالبان می‌خواهند با زور به قدرت برسند که برای خنثی‌سازی این برنامه طالبان دولت هم برنامه‌ریخته است.

فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان می‌گوید، کشورش طالبان را به عملی کردن تعهدات شان وادار می‌سازد و از نیروهای افغان تا زمان رسیدن به یک توافق سیاسی که به معنی اصلی کلمه ختم جنگ در افغانستان باشد حمایت می‌کنند.

Trending

خروج از نسخه موبایل