Connect with us

جهان

خلیل زاد: پاکستان شامل لست کشورهای حامی تروریزم شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

khalilzadیک دپلومات ارشد پیشین امریکایی می گوید: پاکستان در حال حاضر یک کشور حامی ترویزم است و سیاست همکارانه واشنگتن با اسلام آباد برای تغییر این رویکرد پاکستان، ناکام بوده است.

به نظر میرسد کاسه صبر قانونگذاران امریکایی از بازی دو گانه پاکستان و استفاده ابزاری این کشور شورشیان به سر رسیده است.

به همین منظور شماری از قانونگذاران امریکایی به روز سه شنبه در پی پاسخ به این پرسش بر آمده اند که پاکستان در مبارزه علیه دهشت افگنی، دوست واشنگتن است یا دشمن آن؟

زلمی خلیلزاد سفیر پیشین امریکا در افغانستان به قانونگذاران امریکایی می گوید: پاکستان به دنبال سرنگونی دولت کنونی افغانستان است. واشنگتن باید تمام کمک هایش را به اسلام آباد قطع کند، پاکستان باید در فهرست حامی ترویزم و انزوای جهانی قرار گیرد، تا مجبور به توقف سیاست حمایت از حقانی و طالبان شود.

این مقام پیشین امریکایی در افغانستان که در کمیته فرعی دهشت افگنی، تجارت و عدم گسترش تسلیحات هسته ای، که مربوط به کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا می گردد صحبت می کرد پاکستان را کشور پیشتیبان دهشت افگنان خوانده و آنرا دلیل دوام جنگ افغانستان دانسته گفت: “پاکستان در حال حاضر یک کشور حامی تروریزم است. شکی نیست که ارتش پاکستان و سازمان استخبارات آن (آی اس آی) از شبکه حقانی حمایت می کند که امریکا آنرا یک سازمان دهشت افگن می داند. این هم روشن است که ارتش و استخبارات پاکستان، پناهگاه و حمایت برای طالبان فراهم می کند که یک گروه افراطگرا است. استفاده پاکستان از افراطگرایان و دهشت افگنان به عنوان ابزار نیابتی پاکستان تهدید جدی به نیروهای ائتلاف، افغان و غیر نظامیان است. در واقع سیاست پاکستان علت اصلی جنگ جاری در افغانستان است. اگر ما می خواهیم که در شکست دادن دهشت افگنی پیروز شویم، باید، با آن مقابله کنیم”.

این دپلومات کهنه کار امریکا همچنان می گوید: پاکستان از زمان سقوط طالبان در سال 2001، سیاست خطرناک و دو گانه بازی می کند و به دنبال سقوط دولت کنونی افغانستان است.

خلیل زاد گفت: “پاکستان به طالبان به عنوان یک ابزار نیابتی موثر برای تامین تسلطش بالای افغانستان نگاه می کند. اسلام آباد به این باور است که ادامه جنگ در افغانستان منجر به خروج امریکا و تغییر توازن قدرت و به نفع ابزار نیابتی آن کشور خواهد شد. در نهایت پاکستان به دنبال سرنگونی دولت کنونی افغانستان است زیرا فرمانبردار آن نیست”.

این دپلومات ریاست جمهوری جورج بوش، می گوید: واشنگتن با وضع تحریم ها، قطع کمک مالی و منزوی ساختن پاکستان می تواند به این باور رهبران پاکستانی را مجبور سازد که یکی را انتخاب کند، کمک امریکا یا همکاری با طالبان.

“با تشدید حملات هواپیما های بدون سرنشین علیه حقانی و رهبران طالبان مصالحه نا پذیر، فشار های سیاسی و مالی و وضع تحریم ها بالای حامیان شورشگری در ارتش و استخبارات پاکستان، می توان، اسلام آباد را از شبکه حقانی و طالبان جدا ساخت. پاکستان از سوی امریکا یک متحد قوی بیرون از ناتو نامگذاری شده است که مناسب آن نیست. سیاست و کارکرد کنونی آن کشور آنرا بهتر سزاوار شامل شدن در فهرست کشور های حامی دهشت افگنی ساخته است.”

آقای خلیلزاد که به عنوان نماینده امریکا در سازمان ملل متحد نیز کار کرده است، خواستار مطرح شدن حمایت پاکستان از دهشت افگنان و تجاوز آن کشور بالای افغانستان در شورای امنیت سازمان ملل متحد است. به گفته وی، امریکا باید معلومات را که بیانگر حمایت پاکستان از شورشگری و قاچاق مواد مخدر است، از حالت سری بودن بیرون کند.

گزارش: نذیره کریمی

Advertisement

جهان

کشته شدن ۲ پولیس فرانسه در جریان حمله افراد مسلح به موتر حامل زندانیان

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

مقام‌های فرانسه اعلام کردند که در پی این حمله، یک زندانی محکوم به سرقت که در این موتر بود، فرار کرده و در حال حاضر فراری است.

بنابر گزارش رسانه‌های محلی، این زندانی فراری محمد امرا معروف به «مگس» است که ۳۰ سال سن دارد.

در این حمله ۲ مامور زندان از جمله راننده جان باختند و سه نفر دیگر به شدت زخمی شدند.

گفته می‌شود که محمد امرا به جرم دزدی زندانی شده بود و به خاطر پرونده‌های مرتبط با قاچاق مواد مخدر نیز شناخته شده است.

در همین حال، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه و اریک دوپوند مورتی وزیر عدلیه این کشور با خانواده و همکاران افسران کشته شده، ابراز همدردی کردند.

مکرون در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که همه اقدامات لازم برای یافتن عاملان این جنایت انجام می‌شود تا عدالت اجرایی شود.

جرالد دارونین وزیر داخله فرانسه اعلام کرد که تعقیب جنایتکاران به طور گسترده آغاز شده است.

وی در ایکس نوشت: «از همه ابزارها برای یافتن این جنایتکاران استفاده می‌شود. به دستور من صدها پولیس بسیج شدند.»

اداره جرایم سازمان‌یافته و پولیس قضایی فرانسه اکنون در حال تحقیق و بررسی این حمله هستند.

Continue Reading

جهان

وزیر خارجه امریکا وارد اوکراین شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۵, ۱۴۰۳)

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا روز سه‌شنبه (۲۵ثور) در اولین سفر یک مقام بلند رتبه امریکایی به اوکراین از زمانی که کنگره این کشور در ماه گذشته بسته کمک نظامی ۶۱ میلیارد دالری را تصویب کرد، امروز وارد کی‌یف شد.

براساس گزارش رویترز، ادعا شده است؛ هدف از این سفر که قبلن فاش نشده بود، نشان دادن همبستگی امریکا با اوکراین است که در تلاش برای مقابله با بمباران شدید روسیه در مرز شمال شرقی خود است.

یکی از مقام‌های امریکای مطلع از سفر آنتونی بلینکن گفت، وزیر خارجه امیدوار است که سیگنالی قوی از تضمین به اوکراینی‌ها که در شرایط بسیار دشوار به سر می‌برند، با این سفر ارسال کند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، این مقام مسوول امریکایی همچنین گفت: «ماموریت وزیر خارجه در اوکراین صحبت در مورد چگونگی اجرای کمک‌های تکمیلی ما به‌گونه‌ای است که به تقویت دفاعی کی‌یف کمک می‌کند و آنها را قادر سازد تا به طور فزاینده‌ای ابتکار عمل را در میدان جنگ پس بگیرند.»

پیش از این، «جو بایدن» رییس‌جمهور امریکا دستور ارسال کمک نظامی به مبلغ ۴۰۰ میلیون دالر به کی‌یف را صادر کرد. به گفته پنتاگون، در مجموع از ابتدای ریاست جمهوری بایدن، ایالات متحده بیش از ۵۱.۳ میلیارد دالر به اوکراین برای کمک‌های امنیتی اختصاص داده که بیش از ۵۰.۶ میلیارد دالر از آغاز حمله روسیه را شامل می‌شود.

ساعاتی پیش نیز، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در اظهاراتی خبری از ارسال محموله جدید تسلیحاتی در قالب کمک‌های نظامی واشنگتن به کی‌یف خبر داد و اعلام کرد که از این به بعد، ارسال کمک‌های تسلیحاتی امریکا به اوکراین در هر هفته انجام خواهد شد.

از سویی دیگر در حالی که نگرانی‌ها از دستیابی مسکو به بزرگترین پیشرفت خود از روزهای اولیه جنگ افزایش یافته است، اوکراین اذعان کرد که نیروهای روسیه روز دوشنبه به پیشروی خود در منطقه خارکوف ادامه دادند و به «موفقیت تاکتیکی» دست یافتند.

این در حالیست که ولدمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به وزارت دفاع این کشور وزیر جدید معرفی کرده است.

Continue Reading

جهان

شمار قربانیان سیل برازیل به ۱۴۳ نفر رسید

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۴, ۱۴۰۳)

براساس اعلام مقامات برازیلی، شمار قربانیان سیل در این کشور به ۱۴۳ نفر افزایش یافته است.

به‌دنبال بارندگی شدید هفته گذشته و جاری شدن سیل در ایالت ریو گراند دو سول برازیل، شمار قربانیان انسانی و تلفات و خسارات رو به افزایش است.

براساس اعلام سازمان خدمات اجتماعی و حفاظت مدنی این ایالت، ۱۲۵ نفر نیز همچنان مفقود هستند. شمار زخمیان نیز به ۸۰۰ نفر رسیده است و بیش از ۲.۱ میلیون نفر تحت‌تاثیر این حادثه قرار گرفته‌اند.

همچنین براساس آمار، بیش از ۶۲ هزار نفر نیز بی‌خانمان شده‌اند. ادواردو لیته، والی این ایالت در بیانیه‌ای با اشاره به وسعت فاجعه و تاکید بر اقدامات در راستای تخلیه سیل‌زدگان، ۱۸۰ روز «وضعیت بحرانی» اعلام کرد.

همچنین گفته می‌شود که بیش از ۲۸ هزار نفر در عملیات جستجو و نجات در مناطق سیل زده شرکت دارند.

سیل، زیربناها را ویران کرده است و افراد در مناطق سیل زده با کمبود آب مواجه شده اند.

رییس جمهور برازیل، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، گفت که در این ایالت آنچه که ویران شده بازسازی خواهد کرد.

لولا در شبکه اجتماعی ایکس در بیانیه ای به مناسبت روز مادر گفت: «ما می دانیم که همه چیز قابل بازیابی نیست، مادران فرزندان خود را از دست داده اند و کودکان مادران خود را از دست داده اند.

روز شنبه، جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، بیانیه‌ای صادر کرد و گفت که دولت او برای ارائه کمک با دولت برازیل در تماس است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!