Connect with us

رویداد های اخیر

دادستانی کل: در جریان سال به بیش از هزار قضیه جرایم فساد اداری رسیده‌گی شده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: جدی ۱۸, ۱۳۹۹)

اداره لوی سارنوالی کشور گفته است که در جریان سال مالی ۱۳۹۹ به ۱۸۰۳ قضیه جرایم فساد اداری رسیده‌گی شده است.

جمشید رسولی، سخنگوی لوی څارنوالی روز چهارشنبه (۱۷جدی) دریک نشست خبری گفته است که :” از مجموع ۱۸۰۳ قضیه جرایم فساد اداری، ۲۷۸ قضیه آن از سوی مرکز عدلی و قضایی مبارزه با جرایم سنگین فساد اداری، ۱۱۲۲ قضیه از سوی څارنوالی های ولایات و۴۰۳ قضیه در څارنوالی های مرکز مورد بررسی قرار گرفته است.”

آقای رسولی گفته است که در این پرونده‌های فساد کارمندان از بخش‌های صحت، امنیتی و دفاعی، شهرداری، اقتصاد، انکشاف دهات، کار امور اجتماعی، مستوفیت‌های ولایات، ریاست حوادث، شرکت برشنا، اداره احصاییه و معلومات، معارف، کارمندان حقوق وزارت عدلیه، گمرک‌ها، تحصیلات عالی، زراعت و مالداری، شورای ملی و شوراهای ولایتی دخیل اند.

وی گفت:” از میان ۲۷۸ قضیهء جرایم فساد اداری که از سوی مرکز عدلی و قضایی مبارزه با جرایم سنگین رسیدگی شده است، ۲۱۵ قضیه آن مربوط به قضایای افراد و نهاد های ملکی و۶۳ قضیه دیگر، به افراد در سکتور های امنیتی و دفاعی ربط دارد.”

اما باور ها بر این است که دادستانی کل نتوانسته به گونه مستقلانه در سال‌های پسین به پرونده‌های فساد رسیدگی کند.

جمشید رسولی می‌گوید که بررسی برخی از موارد و اتهام فساد اداری نیاز به زمان بیشتر دارد، زیرا به گفته او، در برخی از این پرونده‌های فساد موضوع قراردادهای تدارکاتی، اتهام فساد مالی مانند رشوه و اختلاس مطرح است.

این درحالی است که یافته های تازه شبکه امانت‌داری هرات و دیده‌بان شفافیت افغانستان نشان می‌دهد که مقام‌های محلی در ولایت هرات هنگام خریداری اجناس مورد نیاز برای مهار کرونا در این ولایت، مرتکب فساد و حیف‌ومیل گسترده‌ شده‌اند

دراین یافته ها همچنان آمده است که به ارزش بیش دو میلیون افغانی تجهیزات صحی در ولایت هرات لادرک است.

همچنان سندهای از این پژوهش که به آریانا‌نیوز رسیده است نشان می‌دهد، که در بهای خریداری اجناس مورد نیاز برای مهار کرونا در هرات، میان قیمت خریداری اجناس و قیمت اصلی آن در بازار، تفاوت‌های زیادی وجود دارد و از این رهگذر نیز پول هنگفتی حیف‌ومیل شده است.

اما مقام‌های محلی هرات کما‌کان این حیف ومیل‌ها را بی‌بنیاد خوانده رد می‌کنند.

بربنیاد این سند و در تکت توزیع شماره ۸۶۸ به تعداد ۱۰ قلم مواد صحی به ارزش یک ‌میلیون ‌و ۸۸۱ هزار و ۴۵۵ افغانی به بیمارستان ویژه درمان بیماران کرونا در منطقه شیدایی هرات ارسال شده، اما شواهد و اسناد نشان می‌دهد که این مواد صحی هرگز به بیمارستان شیدایی نرسیده و معلوم نیست به کجا رفته است.

برمبنای نمبر تکت توزیع ۶۱۳ تعداد ۱۷ قلم مواد صحی به ارزش ۱۳۸ هزار و ۹۶۰ افغانی به بیمارستان کووید نمبر دوم در هرات ارسال شده، اما اسناد نشان می‌دهد که اجناس هم به بیمارستان نرسیده.”

در بخشی دیگر این سند آمده است که :”بر بنیاد حکم شماره ۶۰ مقام ولایت هرات به تعداد ۱۰ پایه تلویزیون ۳۲ اینچ و یک پایه تلویزیون ۸۵ اینچ یک‌جا با میز، رسیور و سایر نیازمندی‌هایش با تعداد ۱۰ دستگاه آنتن عادی و ۱۰۰ متر لین درخواست شده است.”

افزون بر این، ۱۰ پایه کمپیوتر شامل هشت پایه دیسک‌تاپ و دو پایه لب‌تاپ، یک عدد کمره، یک عدد لنز عکاسی و فلم‌برداری و برخی اجناس دیگر از بودجه ویژه مهار کرونا، با پیشنهاد مقام‌های محلی و تأیید والی هرات، خریداری شده است.”

این اجناس به عوض مرکز نظارت از رسانه ها به مرکز تماس بیماران با پزشکان فرستاده شده است.

زمری حسن، نماینده اداره صحت عامه هرات در مبارزه با کرونا می‌گوید که :” صرف یک اسنادی که یک مقدار مواد و ادویه جات انتقال شده بود در شفاخانه شیدایی، چون همکاران ما بسیار مصروف بودند اسناد طی مراحل تدارکاتی خود را نه کرده بود.”

در ماه سنبله امسال نیز اداره بازرس ریاست جمهوری، والیان پیشین هرات و نورستان و والیان برحال ولایت‌های میدان‌وردک و بدخشان را به ظن مدیریت نادرست بودجه کرونا به دادستانی معرفی کرد. اما دادستانی کل اینگونه پاسخ میدهد.

جمشید رسولی، سخنگوی لوی سارنوالی می گوید که :” اختلاس در بودجه کرونا که از طرف اداره بازرس یا ارگان های امنیتی کشفی به لوی سارنوالی آمده، یک تعداد زیاد شان هم در مرکز و هم در ولایت تحقیق شان تکمیل شده است و به محکمه فرستاده شده است، قضایای دیگری که تحت کار سارنوالی است پس از اکمال تحقیق به محکمه فرستاده خواهد شد.”

حدود یک ماه قبل هم ۹ مقام محلی و یک عضو شورای ولایتی هرات، به اتهام فساد و سوء‌استفاده در مصرف بودجه کرونا، به دادستانی معرفی شدند.

رویداد های اخیر

دیدار ضمیر کابلوف با وزرای خارجه و داخله امارت اسلامی

Published

on

(Last Updated On: ثور ۴, ۱۴۰۳)

ضمیر کابلوف، نماینده رئیس جمهور روسیه در دیدار با امیر خان متقی، سرپرست وزارت امورخارجه افغانستان گفته است، که هر نشستی که در مورد افغانستان برگزار می‌شود باید به توافق حکومت افغانستان باشد و توافق حکومت افغانستان در نشست آیندۀ دوحه که از سوی سازمان ملل برگزار می‌گردد، نیز ضروری است.

نماینده رئیس جمهور روسیه افزوده است، که جامعه جهانی باید بجای میکانیزم‌های چند جانبه، روابط و میکانیزم‌های دوجانبه را با حکومت افغانستان اتخاذ کند.

از سوی هم آقای متقی، از موقف مسکو در نشست‌های جهانی استقبال کرده و بر تقویت روابط سیاسی و تجارتی تاکید کرده است.

با این حال آقای متقی افزوده که روابط افغانستان با کشورهای منطقه در حالی شگوفایی است و افغانستان در بیشتر کشورهای منطقه سفارت دارد.

همزمان با این آقای کابلوف از وزیر امورخارجه کشور دعوت کرده است که در سال روان به مسکو سفر کند.

درهمین حال، نماینده خاص رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان با سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله نیز دیدار نموده است.

وزارت امور داخله می‌گوید که در این دیدار دو جانبه، در کنار روابط افغانستان و روسیه روی مسایل سیاسی و امنیتی منطقه نیز بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار نمایندگان اتحادیه افغان‌ها مقیم کشورهای اروپایی با سرپرست وزیران دفاع و معادن

Published

on

(Last Updated On: ثور ۴, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت دفاع ملی در دیدار با شماری از افغان‌های مقیم کشورهای اروپایی گفته است که امنیت کنونی در کشور فرصتی را برای سهیم شدن همه در پیشرفت افغانستان فراهم کرده است. محمد یعقوب مجاهد افزوده که وجود مشکلات در برخی از مسایل نیز از میان برداشته خواهد شد.

همزمان با این شهاب‌الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم نیز از افغان‌های مقیم خارج از کشور خواسته تا به افغانستان بازگردند و در پیشرفت کشور سهیم باشند.

ادامه‌ی دیدار های نمایندگان اتحادیه افغان‌های مقیم کشورهای اروپایی با مقام‌های امارت اسلامی در کابل. این هیأت این بار با سرپرست وزیران دفاع و معادن و پترولیم دیدار کرده اند.

سرپرست وزارت دفاع در دیدار با نمایندگان اتحادیه افغان‌های مقیم کشورهای اروپایی گفته است که باید از امنیت کنونی در کشور استفاده و در پیشرفت افغانستان سهم گرفته شود.

محمد یعقوب مجاهد در این دیدار، افغانستان را خانه‌ی مشترک تمامی افغان‌ها خوانده و افزوده است که مشکلات موجود در کشور به‌زودی حل خواهد شد.

در بخشی از خبرنامه‌ی وزارت دفاع ملی آمده است که: «مشکلات که در برخی مسایل وجود دارد به زودی حل خواهد شد؛ اما هیچ چیز فراتر از امنیت نبود که امروز به نصرت اللهی و با فداکاری‌های مردم مان در این سرزمین نازل شده است شکرانه آن را به‌جا آوریم و به استفاده از این فرصت برای رفاه و پیشرفت وطن خویش سهیم شویم.»

بر بنیاد خبرنامه؛ شماری از شهرواندان کشور که پس از حاکمیت دوباره امارت سلامی برای نُخستین بار به افغانستان آمده‌اند، از اوضاع کنونی کشور ابراز رضایت‌مندی کردند.

همزمان با این، نمایندگان اتحادیه افغان‌های مقیم کشورهای اروپایی با سرپرست وزارت معادن و پترولیم نیز دیدار کرده اند. در این دیدار مقام‌های افغان مقیم اروپا از شهاب‌الدین دلاور خواسته اند تا به افغان‌های که مایل به سرمایه‌گذاری در افغانستان هستند، تسهیلات را فراهم سازند. وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که آقای دلاور نیز از افغان‌های مقیم خارج از کشور خواسته که به افغانستان بازگردند و در رشد و ترقی کشور سهیم باشند.

این هئیت پیشتر در دیدار با شماری دیگری از مقام‌های امارت اسلامی از جمله معاون سیاسی رئیس‌الوزرا و سرپرست وزارت امورخارجه بر تقویت نظام و فراهم شدن زمینه‌ی کار و آموزش به دختران و زنان افغان تأکید کرده بودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: تحولات اخیر در منطقه ایجاب می‌کند که افغانستان و چین با هماهنگی کامل به همکاری خود ادامه دهند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۴, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت امور خارجه گفته است که رویدادها و تحولات اخیر در منطقه ایجاب می‌کند که افغانستان و چین با هماهنگی کامل به همکاری‌های خود ادامه دهند تا بتوانند به خوبی از منافع مشترک خود محافظت کنند.

امیر خان متقی این مطلب را در دیدار با ژاو شینگ، سفیر چین در کابل بیان کرده است.

وزارت امور خارجه با نشر خبرنامه‌ای امروز (سه شنبه، ۴ ثور) گفت که در این دیدار، دو طرف در مورد همکاری‌های دوجانبه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان افغانستان و چین و تحولات اخیر در منطقه گفتگو کردند.

سرپرست وزارت امور خارجه از توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور ابراز خرسندی کرده و گفت که امارت اسلامی فرصت‌های خوبی را در زمینه تجارت و سرمایه گذاری ایجاد کرده است.

آقای متقی خاطر نشان کرد که افزایش صادرات جلغوزه به چین و پیشرفت‌ در پروژه‌های مس عینک و دهلیز واخان نمونه بارز این سیاست امارت اسلامی است.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه، سفیر چین تحولات در عرصه‌های مختلف با افغانستان را مثبت دانسته و افزود که تلاش دارد تاجران و سرمایه گذاران چینی را تشویق کند تا نقش خود را برای همکاری اقتصادی درازمدت با افغانستان ایفا کنند.

او همچنان گفت که کشورش چگونگی همکاری دوجانبه و امکانات در مورد موضوع دهلیز واخان را بررسی می‌کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!