Connect with us

رویداد های اخیر

دانش: طرح حکومت موقت به معنای بازگشت به گذشته و طرح فروپاشی نظام است

منتشر شده

در

سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری امروز (جمعه ۲۴ دلو) در مراسم به مناسبت نخستین سالیاد جان‌باختن محمدباقر محقق گفته است که طرح حکومت موقت به معنای بازگشت به گذشته و طرح فروپاشی نظام است.

وی افزوده است که از فرصت کنونی برای صلح باید استفاده شود.

آقای دانش در مورد طرح حکومت موقت گفته است که :” انحلال نظام کنونی باعث به میان آمدن خشونت‌های تازه و خونریزی می‌شود و نیز از میان رفتن ثبات در کشور خواهد شد.”

آقای دانش همچنان گفته است که گروه طالبان تاکنون در روند صلح کمتر صداقت نشان داده اند و خشونت‌های شان را افزایش داده اند.

وی دراین باره گفت:”حکومت افغانستان اقدامات شجاعانه‌ای را در روند صلح برداشته است، اما طالبان به خشونت‌های شان شدت داده‌اند که به هیچ صورت به نفع کشور نیست.”

و همچنان افزوده است که:” دوری طالبان از میز مذاکره به نفع روند صلح نیست.”

درهمین حال، محمدکریم خلیلی، رییس پیشین شورای عالی صلح دراین مراسم گفته است از فرصت پیش آمده برای برقراری صلح عزت‌مندانه در کشور باید استفاده شود. 

وی گفت:” راه تداوم جنگ به هیچ‌وجه راه پیشرفت کشور نیست.”

از سوید دیگر محمد محقق، مشاور رییس جمهور غنی در نخستین سالیاد جان‌باختن پسرش محمدباقر محقق گفته است که آرزوی همه مردم کشور صلح است و افغانستان نباید در باتلاق یک جنگ داخلی دیگر سقوط کند.

وی همچنان از حکومت خواسته است تا آماده صلح  دفاع از مردم باشد. 

آقای محقق گفت:” درحال حاضر اکثر قومندانان طالبان برای جنگ آماده‌گی میگیرند، به همین خاطر من بالای حکومت صدا می‌کنم که هم برای جنگ آماده باشد و هم برای صلح.” 

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به پنج نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، پنج غیرنظامی جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!