Connect with us

رویداد های اخیر

دانش: طرح شورای مصالحه به هیچ صورت قابل ارائه نیست

منتشر شده

در

محمد سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری با انتقاد از طرح شورای عالی مصالحه ملی در باره صلح، آن را  تقسیم قدرت میان دو قوم می‌خواند.

سرور دانش می‌گوید که در این طرح خواست یک جریان سیاسی که نظام صدارتی وحکومت انتقالی است برجسته ساخته شده و با طرح رییس جمهورغنی برخورد توهین آمیز شده است.

آقای دانش بر حفظ نظام ریاستی با چهار معاون و تعدیل صلاحیت‌های رییس جمهور تاکید کرده است.

دانش در این باره گفته است که “این طرح به جای تقویت اجماع در جبهه جمهوریت، اختلافات در درون جبهه جمهوریت را برجسته ساخته است و به همین جهت به هیچ صورت قابل ارائه به نشست استانبول یا نشست دیگر نیست”.

محمد هدایت، مشاور رسانه‌ای  معاون دوم رییس جمهور، در این باره میگوید:” در طول سالیان اخیر کسانی که شعار نخست وزیری می دادند و می دهند، در حقیقت جامه مفشن این مقام را برای قوم خاصی دوخته اند و در این صورت تکلیف دیگر قوم‌ها چه می شود؟ اقوام دیگر در این طرح به درجه ۳ و ۴ تنزل داده شده اند”.

اما یونس قانونی، رییس کمیته تهیه وتوحید طرح‌های صلح شورای عالی مصالحه ملی، از طرح ارایه شده دفاع میکند.

قانونی در این باره میگوید:” گفته‌های آقای دانش “توهین” به احزابی است که از این طرح‌ها حمایت کرده اند و این طرح‌ها را ساخته اند”.

طرح کمیته کاری شورای عالی مصالحۀ ملی شامل دو گزینه‌است:

 نخست طرح رییس‌جمهورغنی که بر انتخابات زودهنگام و حفظ رهبری دولت تاکید شده و دوم هم ساختار نظام ریاستی-صدارتی در این پیش ‌نویس زمان کار دولت انتقالی صلح هم تا سه سال پیش بینی شده است.

عطا محمد نور، عضو رهبری شورای مصالحه ملی، در این مورد میگوید:” این دیدگاه شخصی و فردی نبوده ۳۶ طرح بود که یک طرح جامع به میان آمد”.

 بر بنیاد این پیش‌نویس، دولت انتقالی صلح شامل قوه اجراییه، قوه قضاییه، شورای ملی، شورای فقه اسلامی، شورای عالی دولت و کمیسیون تعدیل قانون اساسی خواهد بود.

انتظار می‌رود که برای توحید گزینه‌های این پیش‌نویس، کمیته رهبری شورای عالی مصالحه ملی تصمیم‌های نهایی را بگیرد و پس از آن، طرح افغانستان در نشست ترکیه روی میز،گذاشته شود.

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به پنج نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، پنج غیرنظامی جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!