Connect with us

رویداد های اخیر

دانش: نهادهای امنیتی باید بجای حرف وارد عمل شوند

منتشر شده

در

سرور دانش، معاون دوم رییس جمهور، امروز (پنجشنبه، ۴ جدی) هشدار می‌دهد که با ترور شخصیت‌های تاثیر گذار  پایه‌های مستحکم آزادی بیان و روند مردم سالاری در افغانستان نخواهند لرزید.

دانش از نهادهای امنیتی نیز می خواهد تا برای مهار این وضعیت  بجای حرف وارد عمل شوند.

دانش گفت:”این وضعیت دشوار می طلبد که همه به وظایف خود به طور درست عمل کنیم از همکاران دولت نیروهای امنیتی میخواهم از همه توان خود بر تامین امنیت مردم کار بگیرند بیشتر از حرف عمل کنیم و تدابیر خود چند برابر بسازیم .”

معاون دوم رییس جمهور همچنان تاکید می کند که نباید گروه طالبان با شدت خشونت‌ها و آمادگی به جنگ‍‌ها وسیع، مانع روند صلح در کشور شوند.

دانش میگوید که با آغاز دور بعدی مذاکرات هیات‌های مذکراه کننده با توافق بر اجندا در نخستن گام آتش بس را اعلام کنند.

او گفت:”به قطعیت باید گفت حفظ حقوق بشر ، قانون اساسی حفظ دستاورد  زنان و نظام سیاسی از اصول اساسی و غیر قابل معامله است به هیچ صورت خواهان تاخیر مذکرات و قطع آن نیستم.

حکومت افعانستان حسن نیت شان را با رها کردند هزاران زندانی نشان داد در حالیکه  گروه طالبان بر تشدید خشونت پافشاری دارد حتا بر جنگ‌های وسع تر امادگی میگیرد و هیج نشانه از قطع رابطه آنان دیده نمیشود طالبان با شعار هاب شان مانع صلح نشوند.”

از سوی دیگر مدافعان حقوق بشر از وضعیت کنونی نگران استند و می‌گویند در جریان یک سال گذشته حدود ۲۳ تن از مدافعان حقوق بشر یا جامعه مدنی به قتل رسیده است.

عزیز رفیعی، رییس مدافعان حقوق و مجتمع جامعه مدنی افغانستان، در این باره گفت:” ۵۴ پرونده‌ی تهدید شدید و نیمه شدید در برابر مدافعان حقوق بشر ثبت کردیم فقط توانستیم ۲۷ پرونده آن کمک‌های نسبی انجام دهیم هنوز پرونده های متعدی داریم که پیگیری نشده است.”

شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر، در این باره میگوید:”میکانیزم حمایتی قوی برایشان وجود ندارد باید میکانیزم‌های حمایتی بر حقوق بشری که ایجاد میشود را بیشتر حمایت کنیم دیدگاه پیشگیرانه داشته باشیم صرف نظر این که کی مورد هدف است.”

 اما  حکومت با افزایش تهدیدها در برابر مدافعان حقوق بشر در افغانستان دست به ایجاد کمیسیون مشترک حفاظت از مدافعان حقوق بشر با حضور معاون دوم رییس جمهور در کشور زده است، تا در برابر مخالفان مدافعان حقوق بشر به صورت جدی عمل کند.

رویداد های اخیر

Afghan official slams Shehbaz Sharif’s ‘shameful’ claims on Islamic unity

Published

on

Khubaib Ghufran, spokesperson for Afghanistan’s Ministry of Information and Culture, sharply criticized Pakistani Prime Minister Shehbaz Sharif over his recent claims about Islamic unity in relation to the war in Iran, calling them “shameful.”

On his X account, Ghaffran wrote: “You praised Trump as a hero of the Gaza peace plan, yet today you claim Islamic unity regarding Iran in a war that the same criminal (Trump) and his allies initiated?”

He added that while Afghanistan is governed under an Islamic system, Shehbaz Sharif has shown no compassion even toward the most vulnerable groups—from children to women and drug addicts—and that this cruelty persisted even during the holy month of Ramadan.

Ghaffran described Sharif’s stance as a “grave shame” and a stark example of “historical hypocrisy.”

Continue Reading

رویداد های اخیر

عفو بین‌الملل: حمله هوایی پاکستان بر مرکز تداوی معتادان در کابل نگرانی‌های جدی حقوق بشری ایجاد کرده است

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد.

Published

on

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز تداوی معتادان در شهر کابل نگرانی‌های جدی در مورد رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه ایجاد کرده است.

ایزابل لاسه، معاون بخش تحقیقاتی منطقه‌ای این سازمان، در واکنش به اظهارات مقام‌های پاکستان که گفته بودند این حمله یک انبار مهمات را هدف قرار داده است، تأکید کرد که این حمله تلفات گسترده غیرنظامیان را در پی داشته است.

به گفته او، بخش بزرگی از کمپ «فینیکس» که پیش‌تر پایگاه نظامی نیروهای ناتو و ایالات متحده بود، از سال ۲۰۱۶ به یک مرکز تداوی معتادان تبدیل شده بود و حضور غیرنظامیان در آن به‌خوبی مستند شده است.

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد. این سازمان افزوده است که میزان تلفات و تخریب‌ها پرسش‌های جدی را درباره ارزیابی تناسب حمله و اقدامات لازم برای کاهش آسیب به غیرنظامیان مطرح می‌کند.

این سازمان از مقام‌های پاکستان خواسته است تا توضیح دهند که بر اساس چه اطلاعاتی این حمله انجام شده و همچنین یک تحقیق مستقل، بی‌طرفانه و فوری درباره این رویداد انجام دهند و نتایج آن را برای تأمین پاسخگویی به‌گونه علنی منتشر کنند.

این حمله رژیم نظامی پاکستان در ۱۶ مارچ انجام شده و مناطقی در کابل و ننگرهار را هدف قرار داده است.

امارت اسلامی گفته‌ که در این حمله بیش از ۴۰۰ غیرنظامی «شهید» و بیش از ۲۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. در همین حال، سازمان ملل اعلام کرده که تا کنون مرگ ۱۴۳ نفر در این رویداد ثبت شده است.

گزارش‌ها همچنان نشان می‌دهد که از زمان آغاز درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان در ماه فبروری، دست‌کم ۷۶ غیرنظامی در افغانستان قربانی این تنش‌ها شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!