Connect with us

صحت

داکتران ترکمنستانی برای تداوی مریضان زن وارد هرات شدند

منتشر شده

در

داکتران ترکمنستانی برای تداوی مریضان زن وارد ولایت هرات شدند و طی مدت کمتر از دو هفته به هشتصد مریض خدمات صحی ارائه نموده اند.

سه تن از زنان متخصص نسائی ولادی که برای تداوی زنان و کودکان به شهرک تورغندی هرات آمده اند طی مدت ده روز بیش از ۴۰۰ مریض زن را تداوی کرده اند و همچنان به بیش از ۲۰۰ کودک خدمات صحی ارائه نموده اند.

ترکمنستان در شهرک تورغندی هرات یک زایشگاه بیست بستری را ساخته است که به گونه دوامدار تمام امکانات، خدمات صحی و دوا را به این مرکز صحی ارائه می‌کند.

این داکتران طی مدت ۹ روز در مرکز صحی شهرک تورغندی هرات به ۴۷۳ تن از خانم‌های حامله رسیدگی کرده اند و برای ۲۷۶ کودک نیز خدمات صحی ارائه کرده اند. در این میان ۱۲ طفل نیز تازه متولد شدند.

مسوولان کنسولگری ترکمنستان در هرات می‌گویند این مرکزصحی درحال حاضر برای مردم چهار ولسوالی این ولایت خدمات صحی را ارائه می‌کند.

آی مراد قوچ مرادوف، سرکنسول ترکمنستان در هرات می‌گوید که:«ما امروز بسیار خرسند هستیم که این کلینیک نه تنها برای مردم شهرک تورغندی، بلکه برای مردم ولسوالی‌ها و قریه‌های هم‌جوار همانند ولسوالی کشک کهنه، گلران و مرکز ولسوالی کشک رباط سنگی و همه‌ای ساکنین مناطق نزدیک به تورغندی خدمات ارائه می‌کند.»

ساختمان مرکز صحی شهرک تورغندی هرات از کمک‌های بشردوستانه ترکمنستان ساخته شده است، اما داکتران متخصص این کشور به هدف مشوره‌دهی برای داکتران افغان و ارائه خدمات صحی به این مرکز صحی می‌آیند. پیش از این نیز دولت ترکمنستان یک بسته از دواهای مورد نیاز را به این مرکز صحی کمک کرده است.

مولوی محمد نبی، مسوول شورای صحی شهرک تورغندی هرات می گوید که:«اینجا مریضان از چهار ولسوالی تداوی می‌شوند، بعد از اینکه این ساختمان ساخته شد و امکانات فراهم شد جلو مرگ و میر کودکان و مادران گرفته شده است.»

محمدعوض، باشنده شهرک تورغندی هرات می‌گوید که:«کمک‌های ترکمنستان خیلی مفید واقع شده است، در کنار کمک‌های دوایی، مواد غذایی، البسه و دیگر همکاری‌های این کشور مفید بوده است.»

مولوی حبیب‌الرحمن، باشنده شهرک تورغندی هرات می‌گوید که:«در آینده هم ما توقع داریم که کمک‌های این کشور برای ما ادامه داشته باشد، چونکه ما مردم رنج دیده هستیم و امکانات کافی نداریم، امیدواریم که کمک‌های ترکمنستان ادامه داشته باشد.»

ترکمنستان ۹ سال پیش این مرکز صحی را برای تداوی مریضان زن ساخت، اما اخیراً دوباره تمام بخش‌های آنرا ترمیم کرده است، باشندگان هرات می‌گویند کمک‌های بشردوستانه دولت ترکمنستان برای مردم کشور موثر بوده است.

امان‌الله حقیار، رئیس شورای همبستگی اسلامی ترکمن‌های زون غرب می‌گوید که:«بنا بر تقاضای مسوولین این مرکز صحی یکبار دیگر این ساختمان کاملاً ترمیم شده است و مقدار ادویه و لوازم طبی هم اخیراً به این مرکز ارسال شده است و همچنان دروازه‌ها و پنجره‌های آن که تخریب شده بود ترمیم کرده اند.»

شهرک تورغندی بیش از صد کیلومتر از مرکز شهر هرات فاصله دارد، این مرکز صحی توانسته تا حدودی مشکلات صحی مردم ولسوالی کشک رباط سنگی و ولسوالی‌های همجوار آنرا رفع بسازد.

صحت

وزیر صحت عامه و سازمان جهانی صحت درباره گسترش خدمات صحی گفتگو کردند

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت عامه با ادوین سنیزا سالوادور، رئیس دفتر سازمان جهانی صحت در افغانستان دیدار و درباره گسترش خدمات صحی و تقویت هماهنگی‌ها در این کشور گفتگو کرده‌اند.

بر اساس خبرنامه‌ای که روز سه‌شنبه از سوی وزارت صحت عامه منتشر شد، در این نشست مقام‌های سازمان جهانی صحت و شماری از نمایندگان دیگر نیز حضور داشتند و روی اولویت‌های مهم بخش صحت و موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کردند.

در این نشست، طرف‌ها درباره گسترش خدمات صحی در سراسر افغانستان، برنامه‌های ظرفیت‌سازی برای کارکنان صحی و توسعه خدمات مرتبط با درمان سرطان گفتگو نمودند. همچنین موضوعات مربوط به هماهنگی‌های عملیاتی، شفافیت در ارائه خدمات صحی و آمادگی برای نشست‌های آینده در بخش صحت نیز مورد بررسی قرار گرفت.

در این دیدار، آقای جلالی بر اهمیت تطبیق پروژه‌ها و خدمات صحی مطابق با پالیسی‌های ملی و اسناد استراتژیک وزارت صحت عامه تأکید کرد. او گفت تمامی برنامه‌ها و پروژه‌های صحی باید بر اساس اولویت‌ها و نیازهای تعیین‌شده از سوی این وزارت عملی شوند.

وزیر صحت عامه همچنین از مسئولان سازمان جهانی صحت خواست تا به مسئله شفافیت توجه بیشتری داشته باشند، هماهنگی‌ها با وزارت را تقویت کنند و برای بهبود کیفیت خدمات صحی و دسترسی بهتر مردم به خدمات درمانی اقدامات لازم را روی دست بگیرند.

در همین حال، رئیس دفتر سازمان جهانی صحت در افغانستان بر تعهد این سازمان برای ادامه همکاری نزدیک با وزارت صحت عامه تأکید کرد و گفت که این سازمان تلاش می‌کند خدمات اساسی صحی را مطابق با پالیسی‌ها و اولویت‌های این وزارت تنظیم و ارائه کند.

Continue Reading

صحت

کمبود جدی داکتران متخصص در افغانستان؛ مقام‌ها بر تعهد، اخلاق و گسترش خدمات صحی تأکید کردند

به باور آگاهان سکتور صحی افغانستان بیش از هر زمان  به افراد مسلکی و متخصص نیاز دارد و باید سرمایه‌گذاری‌های بیشتری در این مورد صورت گیرد.

Published

on

در مراسم فراغت داکتران متخصص ریاست عمومی اکمال تخصص سال ۱۴۰۴، نور جلال جلالی وزیر صحت عامه با تأکید بر این‌که افغانستان همچنان با کمبود داکتران متخصص روبه‌رو است، گفت که وزارت صحت عامه برای پُر کردن این خلأ و رساندن خدمات صحی به مناطق دوردست کشور، تلاش‌های فشرده و دوامدار را ادامه می‌دهد.

به گفته وزیر صحت عامه، در ۳۱۸ ولسوالی کشور در ساحات موسوم به «سفید» هنوز شفاخانه وجود ندارد و از میان این ساحات، مراحل ابتدایی ساخت شفاخانه‌ها در ۱۰۰ منطقه تکمیل شده است. وی افزود که توسعه زیربناهای صحی و تربیه نیروی متخصص، از اولویت‌های اساسی این وزارت به‌شمار می‌رود.

جلالی همچنان از داکتران و مسئولان صحی خواست تا بر اساس مسئولیت‌های مسلکی و شرعی، با مریضان با اخلاق نیک و رفتار انسانی برخورد کنند و هر مریض را همانند اعضای خانواده خود تداوی نمایند. او تأکید کرد که مسلک طبابت نباید وسیله‌ای برای منفعت‌طلبی مادی باشد، بلکه هدف اصلی باید رضای الهی و خدمت به مردم رنج‌دیده کشور قرار گیرد.

در همین مراسم، حمدالله نعمانی، وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی با اشاره به کاهش اعتماد مردم نسبت به برخی داکتران، گفت که با وجود حضور داکتران شایسته و پاک‌نفس، عملکرد شماری که هدف‌شان صرفاً کسب پول است، باعث بی‌اعتمادی مریضان شده است. وی از متخصصان تازه‌فارغ‌شده خواست تا با اخلاص کامل خدمت کرده و اعتماد مردم را دوباره احیا کنند.

همچنان عبدالولی صدیقی، معین مالی و اداری وزارت صحت عامه در سخنان خود گفت: «اگر می‌خواهید آینده‌ای موفق داشته باشید، به مسلک خود متعهد باشید، مسئولیت‌های‌تان را درست ادا کنید و با اخلاص به مردم خدمت نمایید.» وی افزود که تلاش در امور ملی باید هم‌سطح کوشش در امور شخصی باشد.

در ادامه، عبدالباقی حقانی، رئیس اداره ملی امتحانات نیز تأکید کرد که انسان دو مسئولیت اساسی دارد؛ یکی عبادت خداوند و دیگری حفظ صحت و سلامت خویش، و نقش داکتران در تحقق این مسئولیت دوم حیاتی است.

به باور آگاهان سکتور صحی افغانستان بیش از هر زمان  به افراد مسلکی و متخصص نیاز دارد و باید سرمایه‌گذاری‌های بیشتری در این مورد صورت گیرد.

Continue Reading

صحت

برای نخستین‌بار یک شفاخانه تشخیص و تداوی امراض سرطانی در کشور افتتاح شد

Published

on

وزارت صحت عامه اعلام نموده که برای نخستین‌بار یک شفاخانه ملی تشخیص و تداوی امراض سرطانی در کشور از سوی این وزارت افتتاح و به فعالیت آغاز کرده است.

در مراسم افتتاح این شفاخانه، نورجلال جلالی، وزیر صحت ‌عامه گفت: «خوشبختانه ما به‌صورت مشترک شفاخانه ۲۰۰ بستر بیماری‌های سرطانی را افتتاح می‌کنیم و امید داریم که این شفاخانه برای بیماران سرطانی یک منبع امید و تداوی باشد.»

آقای جلالی افزود که به‌زودی برنامه‌های آموزشی تخصصی به‌منظور تربیه متخصصان داخلی در این شفاخانه آغاز می‌گردد و اصلاحات لازم برای فراهم‌سازی سهولت‌ها و امکانات بهتر روی دست گرفته شده است.

او تصریح کرد که با همکاری هند، خدمات رادیوتراپی در این شفاخانه فراهم خواهد شد و هند تاکنون یک میلیون دالر کمک شامل ده تُن ادویه و تجهیزات طبی را در بخش تداوی امراض سرطانی ارائه کرده است.a

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!