Connect with us

اخبار ساحوی

دختران هراتی آثار هنری شان را به نمایش گذاشتند

منتشر شده

در

گروهی از دختران جوان در هرات روز دوشنبه (۱۱میزان) آثار هنری شان را در یک نمایشگاه به دید عموم گذاشتند، این دختران هنرمند بیش از صد اثر نقاشی و خطاطی شان را به هدف گرامی داشت از روز معلم به نمایش گذاشتند.

این دختران می‌گویند هیچ مانعی در برابر کارهای هنری شان نیست، اما امیدوار اند که بتوانند اثرهای هنری شان را در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی به نمایش بگذارند. با این حال ریاست اطلاعات وفرهنگ هرات هم اطمینان میدهد که هیچ مانع فرا راه هنرمندان نیست، بلکه این اداره تلاش دارد تا زمینه را برای اشتراک این هنرمندان در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی فراهم بسازد.

اثرهای نقاشی و خطاطی که هرکدام نمایانگر توانایی و نقش آفرینی این دختران جوان است، گروه پانزده نفری دختران هرات حدود ۱۰۵ اثرنقاشی سبک مدرن و خطوط را به دید عموم گذاشتند، هدف آنها برجسته ساختن جایگاه هنر نقاشی و نشان دادن توانایی دختران هنرجو می باشد.

الناز فروتن هنرجو می‌گوید: «نمایشگاه را به مناسبت روز معلم راه اندازی کردیم، بخاطر اینکه اگر مکتب‌ها بسته است، با آنهم ما به فکر معلمان خود و تحصیل هستیم و این یک پیام برای دولت ما است که تحت هر شرایط ما دختران افغان به هنر خود ادامه میدهیم.»

عبدالکریم ارباب زاده استاد نقاشی می‌گوید: «هدف از برگزاری این بوده که ما بتوانیم بیشتر راه گشایی در قسمت هنر باشیم تا اینکه فراموش نشود، ما توانیستم تابلوهای که با خطاطی و ترکیب از نقاشی مدرن و کارهای جدیدی در سطح هرات باشد توسط این بانوان برگزار کنیم.»

این دختران هنرجو آثار هنری شان را با روش جدید خلق کرده اند که هر کدام از آنها پیام مشخص را می‌رساند.

ریاست اطلاعات وفرهنگ هرات می‌گوید از هنرمندان و کارهای هنری شان استقبال می‌کند و تلاش دارند تا هنر با قدامت هرات را در بیرون از مرزهای کشور نیز به جهانیان نشان دهند.

نعیم الحق حقانی رئیس اطلاعات وفرهنگ هرات می‌گوید: «هنرنقاشی، خطاطی و زیبانگاری از هنرهای ارزشمند که با پش منظر تاریخی در هرات باستان است که وظیفه حکومت امارت اسلامی افغانستان می‌باشد تا به این هنر رسیدگی لازم را بکند.»

این دختران جوان انتظار دارند که فضای کار و تحصیل بهتر از گذشته برای شان آماده شود تا بتوانند به خلق آثار هنری شان ادامه دهند. آنها همچنان تاکید می‌کنند که دختران و پسران در قسمت ادامه تعلیم و تحصیل خود مصمم باشند. آنگونه که در این نمایشگاه نیز نقش این دختران در خلق این آثار پُر رنگ دیده می‌شود.

کوثرعمر هنرجو می‌گوید: «با اینکه بعضی از محدودیت‌ها را ما داریم، اما هنر ما همانند گذشته پیش می‌رود، ما هیچگاه توقف نمی‌کنیم، بلکه همانند گذشته کار می‌کنیم و اثرهای هنری را خلق می‌کنیم.»

صاعقه جمشیدی هنرجو می‌گوید: «اثرهای از هنرهای اسلامی را ما امروز برگزار کردیم که تمام این آثار ما خطوط و نقاشی مدرن است، تمام هنرجوها خانم‌ها می باشند بخاطر اینکه بتوانیم برای دخترخانم‌ها انگیزه بدهیم و بتوانند در شرایط کنونی اینگونه دستآوردها داشته باشند.»

همواره نمایشگاه‌های مختلفی هنری در هرات طی ماه‌های اخیر برگزار شده است، اما هنرمندان انتظار دارند تا به هدف معرفی هنر با ارزش هرات به کشورهای بیرونی، بتوانند در نمایشگاه‌های بین‌المللی شرکت کنند، بناء آنها از حکومت می‌خواهند که زمینه اشتراک هنرمندان در برنامه های جهانی را فراهم سازد.

اخبار ساحوی

انفجار در شمال چین هشت کشته بر جا گذاشت

Published

on

رسانه‌های دولتی چین گزارش داده اند که انفجاری در یک شرکت کوچک بیوتکنولوژی در شمال این کشور هشت نفر را کشته است.

این انفجار در اوایل صبح شنبه در شوویانگ در ولایت شانشی رخ داده است.

خبرگزاری شینهوا گزارش داد که نماینده قانونی شرکت بیوتکنولوژی «جیاپنگ» بازداشت شده و یک تیم تحقیق در مورد حادثه ایجاد شده است.

شینهوا اعلام کرد که این شرکت در یک منطقه کوهستانی واقع شده و دود زرد تیره از محل حادثه به هوا برخاسته است.

علت انفجار مشخص نشده است.

شرکت بیوتکنولوژی جیاپنگ که در جون ۲۰۲۵ تأسیس شد، در زمینه خوراک حیوانات، محصولات زغال سنگ و مصالح ساختمانی، تحقیقات انجام می‌دهد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

پایان مذاکرات ایران و امریکا در عمان؛ عراقچی می‌گوید «آغاز خوبی» بود

Published

on

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران روز جمعه گفتگوهای این کشور با ایالات متحده در عمان را «آغاز خوبی» توصیف کرد و افزود که این مذاکرات می‌تواند «ادامه‌ خوبی» نیز داشته باشد.

این گفتگوها که با میانجی‌گری عمان برگزار شد، از سرگیری دیپلوماسی هسته‌ای بین تهران و واشنگتن را نشان می‌دهد. رسانه‌های دولتی ایران اعلام کردند این دور از مذاکرات روز جمعه به پایان رسیده و هر دو هیئت به پایتخت‌های خود بازگشته‌اند.

آقای عراقچی در گفتگو با خبرنگاران رسانه‌های دولتی در مسقط گفت پیشرفت این مذاکرات بستگی به امریکا و تصمیم‌هایی دارد که در تهران اتخاذ می‌شود.

عراقچی گفت که یک «چالش قابل توجه» همچنان وجود دارد و به فضای غالب بی‌اعتمادی اشاره کرد. او گفت اولویت ایران غلبه بر این بی‌اعتمادی است و سپس تدوین چارچوب توافق‌شده‌ای برای این مذاکرات و مسائل مطرح‌شده روی میز.

او این گفتگوها را یک دور جدید از دیالوگ پس از هشت ماه پرتلاطم که شامل یک جنگ نیز بود، توصیف کرد و گفت بی‌اعتمادی انباشته‌شده مانع اصلی مذاکرات است.

عراقچی افزود: «اگر همین رویکرد و دیدگاه از سوی طرف مقابل حفظ شود، می‌توانیم در جلسات آینده به چارچوب توافق‌شده‌ای برای این گفتگوها و مسائل مطرح‌شده دست یابیم»، اما افزود که نمی‌خواهد زودهنگام قضاوت کند.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، نیز در شبکه اجتماعی ایکس تأیید کرد که دو طرف بر ادامه‌ مذاکرات توافق کرده‌اند و قرار است زمان دور بعدی گفتگوها با مشورت پایتخت‌ها تعیین شود.

Continue Reading

اخبار ساحوی

درگیری خونین در بلوچستان؛ پاکستان با هلیکوپتر و طیاره بدون سرنشین مواضع جنگجویان را پس گرفت

جنگجویان در یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های خود، در سراسر بلوچستان حمله کردند که در نتیجه آن، بیش از ۲۲ نیروی امنیتی و ۳۶ غیرنظامی جان باختند.

Published

on

مقام‌های امنیتی پاکستان اعلام کرده‌اند که نیروهای این کشور پس از سه روز درگیری شدید، با استفاده از هلیکوپترها و طیاره‌های بدون سرنشین توانسته‌اند کنترول یک شهر بیابانی در ایالت بلوچستان را از دست اردوی آزادی‌بخش بلوچ پس بگیرند. به‌گفته پولیس، شمار قربانیان خشونت‌های اخیر به ۵۸ تن افزایش یافته است.

این درگیری‌ها پس از موج حملات هماهنگ گروه موسوم به «اردوی آزادی‌بخش بلوچ» در روز شنبه آغاز شد؛ حملاتی که بخش‌های وسیعی از بزرگ‌ترین ایالت پاکستان را فلج کرد. مقام‌های امنیتی می‌گویند در جریان درگیری، ۱۹۷ جنگجو کشته شده‌اند.

جنگجویان در یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های خود، در سراسر بلوچستان حمله کردند که در نتیجه آن، بیش از ۲۲ نیروی امنیتی و ۳۶ غیرنظامی جان باختند. در شهر نوشکی، جنگجویان برای سه روز کنترول پاسگاه پولیس و چند مرکز امنیتی را در دست داشتند تا این‌که نیروهای دولتی بار دیگر شهر را تصرف کردند. 

بلوچستان، ایالتی فقیر اما غنی از منابع طبیعی که با افغانستان و ایران هم‌مرز است، سال‌هاست شاهد شورش‌های مسلحانه جنگجویان بلوچ است. مقام‌های امنیتی گفته‌اند عملیات علیه جنگجویان در دیگر مناطق این ایالت همچنان ادامه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!