Connect with us

رویداد های اخیر

در سه انفجار پی هم بالای یک مکتب در کابل ۳۰ نفر جان باختند و ۵۲ تن زخم برداشتند

منتشر شده

در

در پی سه انفجار در برابر یک مکتب در غرب شهر کابل ۳۰ تن جان باخته و ۵۲ تن دیگر هم زخمی شده اند.

وزارت داخله جان باختن ۳۰ تن و زخمی شدن ۵۲ تن دیگر را تایید کرده است.

اما منابع می گویند که در این انفجار ها بیش از ۴۰ تن جان باخته و نزدیک به ۱۰۰ تن دیگر هم زخمی شده اند.

منابع امنیتی می گویند که نخست یک حمله کننده موتر مملو از مواد انفجاری را در برابر مکتب سیدالشهدا  در منطقه دشت برچی کابل انفجار داد و سپس دو حمله انتحاری حین خروج دانش آموزان این مکتب رخ داده است.

بیشتر قربانیان و زخمیان این رویداد به بیمارستان علی جناح انتقال داده شده است، بیمارستان مملو از جسد، زخمی و افرادی است که نزدیکان شان قربانی شده اند.

تا هنوز گروهی مسوولیت این حمله را به عهده نگرفته است.

طالبان در اعلامیه ای دست داشتن در این حمله را رد و این انفجارهای را محکوم کرده است.

این گروه گفته است که این انفجار کار داعش بوده است.

این حمله با واکنش تند داخلی و خارجی نیز مواجه شده است.

رییس جمهور غنی این حمله «وحشیانه» توصیف کرده و طالبان را عامل آن دانسته است.

آقای غنی گفته است: “طالبان با تشدید جنگ نامشروع و خشونت شان یکبار دیگر نشان دادند که نه تنها به حل بحران کنونی به گونه صلح آمیز و اساسی تمایل ندارند، بلکه با پیچیده ساختن وضعیت، فرصت فراهم شده بخاطر صلح را سبوتاژ مینمایند.”

شورای عالی مصالحه ملی نیز با محکوم کردن حمله امروز بر دانش‌آموزان در حوزه سیزدهم کابل، آن را «بزدلانه» و «تروریستی» خوانده است.

نمایندگی سیاسی سازمان ملل در افغانستان «یوناما» از حمله امروز در دشت برچی ابراز انزجار کرده و آن «وحشیگری» توصیف کرده است.

این نهاد گفته است: “بسیاری از غیرنظامیان کشته و زخمی شدند. به خانواده های قربانی صمیمانه تسلیت می گوییم و ما آرزوی بهبودی سریع برای آسیب دیدگان داریم.”

اتحادیه اروپا در افغانستان نیز انفجار امروز را محکوم کرد و اظهار داشت: “حمله وحشتناک در منطقه دشت برچی در کابل یک عمل حقیرانه تروریستی است. هدف قرار دادن دانش آموزان در مکتب دخترانه در واقع حمله به آینده افغانستان است.”

رویداد های اخیر

څار: د پاکستان پر سیاستونو نیوکې

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان یک زندانی امریکایی را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از آزادی دنیس کویل، شهروند امریکایی، از زندان خبر داده است.

طبق خبرنامه این وزارت، مادر کویل در نامه‌ای به رهبر امارت اسلامی خواستار عفو و آزادی پسرش به مناسبت عید شده بود و ستره محکمه نیز حبس او را کافی دانسته و تصمیم به آزادی‌اش گرفت.

وزارت خارجه امارت اسلامی گفته است که این اقدام را بر پایه بشردوستی و حسن نیت انجام می‌دهد و معتقد است که چنین گام‌هایی می‌تواند فضای اعتماد میان کشورها را تقویت کند.

این وزارت همچنین ابراز امیدواری کرده است که هر دو کشور در آینده از طریق تفاهم و گفتگوهای سازنده بتوانند راه‌حل‌هایی برای مسائل باقی‌مانده پیدا کنند.

امارت اسلامی از همکاری امارات متحده عربی در این زمینه نیز قدردانی کرده است.

از سویی هم، برای رهایی کویل، یک هیأت امریکایی که در آن زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، نیز حضور داشت با امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی امروز (سه‌شنبه) دیدار کرد.

در این دیدار، سیف محمد الکتبی، سفیر امارات متحده عربی در کابل و یک عضو این خانواده زندانی نیز حضور داشتند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای متقی در این نشست افزود که امارت اسلامی هیچ‌یک از شهروندان هیچ کشوری را به منظور دستیابی به اهداف سیاسی بازداشت نکرده است، بلکه بازداشت‌ها نتیجه نقض قوانین بوده و افراد پس از طی مراحل قضایی آزاد شده‌اند.

در این نشست، زلمی خلیلزاد نیز از اقدام امارت اسلامی ستایش کرد و ادامه گفتگوها در مورد همه مسائل میان دو کشور را مهم دانست و امید خود را برای پیشرفت‌های بیشتر در آینده ابراز داشت.

متقی همچنان تأکید کرد که کابل و امارات باید خدمات قنسولی معیاری را به شهروندان خود ارائه کنند و حکومت افغانستان در این زمینه آمادگی کامل دارد.

او از محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، برای نقش سازنده‌شان در تسهیل آزادی زندانی قدردانی کرد و امارات را دوست نزدیک افغانستان خواند.

همچنین آقای متقی پیش‌تر از نقش دولت قطر در زمینه تبادل اطلاعات بین امارت اسلامی و خانواده زندانی تقدیر کرده بود.

علاوه بر این، سفیر امارات آمادگی کشورش برای نقش‌آفرینی در نهادهای بشردوستانه را نشان داد و چنین پیشرفت‌هایی را به نفع همه دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!