Connect with us

رویداد های اخیر

در کمتر از چهار سال گذشته بیش از پنج میلیون مهاجر افغان از خارج دو باره به کشور بازگشت کرده اند

سخنگوی این وزارت می‌افزاید که در دوماه گذشته میلادی نیز بیش از ۲۶۸هزار تن از کشورهای ایران و پاکستان به کشور برگشت نموده اند.

منتشر شده

در

وزارت مهاجرین و عودت کنندگان می‌گوید که طی کمتر از چهار سال گذشته بیش از پنج میلیون مهاجر افغان از خارج دو باره به کشور بازگشت کرده اند.

سخنگوی این وزارت می‌افزاید که در دوماه گذشته میلادی نیز بیش از ۲۶۸هزار تن از کشورهای ایران و پاکستان به کشور برگشت نموده اند.

با این حال سازمان‌های بین‌المللی کمک‌رسان هشدار داده اند که اگر کمک‌های به موقع در اختیار برگشت کننده‌ها قرار نگیرد و به مشکلات آنها رسیدگی نشود اوج برگشت مهاجرین می‌تواند افغانستان را به سوی یک بحران بشری دیگر سوق دهد.

درحالی که پس از فروپاشی نظام جمهوریت در افغانستان شماری زیادی از شهروندان، کشور را ترک و به خارج به ویژه کشورهای همسایه مهاجرت کردند، اما سخنگوی وزارت مهاجرین و عودت کنندگان می‌گوید که پس به قدرت رسیدن دوباره امارت اسلامی در کشور بیش از پنج میلیون مهاجر افغان از کشورهای بیرون دوباره به کشور بازگشته اند.

بر بنیاد آمار این وزارت طی کمتر از چهار سال گذشته بیش از ۲۹۱هزار خانواده که شامل بیش از ۲میلیون ۲۳۹هزار تن می‌شود و همچنان بیش از ۲دومیلیون ۳۵۸هزار تن دیگر بدون خانواده‌های خود به کشور برگشت کرده اند.

از سویی هم کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان اعلام کرده است که در جریان دو ماه گذشته، نیم میلیون افغان به‌گونه اجباری به افغانستان بازگشته‌اند. این نهاد اما از کشورهای میزبان خواسته که روند بازگشت مهاجران باید مصون، داوطلبانه و منظم باشد. اما سخنگوی وزارت مهاجرین آمار می‌دهد که طی دوماه گذشته میلادی بیش از ۲۶۸هزارتن از کشورهای ایران و پاکستان به کشور بازگشت کرده اند.

با این حال سازمان ملل و شماری نهادهای بین‌المللی کمک‌رسان هشدار داده اند که با بازگشت این تعداد از افراد، افغانستان به کمک‌های بشردوستانه بیشتری نیاز دارد؛ زیرا این مهاجرین با آینده‌ای نامعلوم روبه‌رو هستند. به باور نهادهای بین‌المللی اگر کمک‌های به موقع در اختیار برگشت کننده‌ها قرار نگیرد و به مشکلات آنها رسیدگی نشود اوج برگشت مهاجرین می‌تواند افغانستان را به سوی یک بحران بشری دیگر سوق دهد.

این درحالیست که روند اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان به شدت ادامه دارد و در کنار آن ایران نیز پانزدهم ماه سرطان سال جاری را برای ترک مهاجران افغان از آن کشور ضرب‌الاجل تعیین کرده است.

وزارت داخله ایران تاکید کرده که تمامی مهاجران غیرقانونی باید تا مهلت تعیین شده، آن کشور را ترک کنند. این وزارت آمار داده است که پس از لغو برگه سرشماری مهاجران افغان، شمار افغان‌های غیرقانونی در آن کشور به بیش از چهار میلیون نفر رسیده است.

درهمین حال، پاکستان تصمیم گرفته است که سرکوب خود را علیه اتباع خارجی که به طور غیرقانونی در این کشور زندگی می‌کنند، به ویژه اتباع افغان، تشدید کند.

به گزارش روزنامه دان این تصمیم در سومین نشست کمیته مبارزه با تروریزم و کمیته تحکیم دولت که به ریاست وزیر داخله، محسن نقوی، روز شنبه برگزار شد، اتخاذ گردید.

پیش از این، حکومت پاکستان هشدار داده بود که هزاران پناهجوی افغان که در انتظار انتقال به کشورهای غربی هستند، در صورت عدم انتقال تا تاریخ ۳۰ اپریل، از کشور اخراج خواهند شد.

رویداد های اخیر

وزارت عدلیه: متصرفان شهرک امید سبز برای دریافت خسارت به فروشنده مراجعه کنند

Published

on

وزارت عدلیه اعلام کرده است که بیش از ۱۵۰۰ جریب زمین موسوم به شهرک امید سبز (شهرک حاجی نبی) در شهر کابل، امارتی ثابت شده است و متصرفان فعلی برای دریافت خسارت به فروشنده مراجعه نمایند.

برکت الله رسولی، سخنگوی وزارت عدلیه، گفته است که بر اساس فیصله محکمه اختصاصی، زمین یادشده در پنج قطعه کادستری به نام دولت ثبت و سروی شده و هیچ‌گاه به اشخاص حقیقی یا حقوقی انتقال نیافته است.

محکمه دستور داده است که این زمین به کمیسیون جلوگیری از غصب زمین و استرداد زمین‌های غصب‌شده سپرده شود.

وزارت عدلیه تأکید کرده است که کمیسیون جلوگیری از غصب زمین و استرداد زمین‌های غصب‌شده مکلف به اجرای فیصله‌های شرعی محکمه اختصاصی در قضایای مربوط به زمین‌های امارتی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترکمنستان روند پیشرفت پروژه تاپی را بررسی کرد؛ تأکید بر تسریع ساخت بخش هرات

در این نشست، توجه ویژه‌ای به پیشرفت ساخت بخش اصلی خط لوله تاپی از مسیر سرحدآباد تا هرات معطوف شد و مقام‌های ترکمنستان بر ادامه اجرای این پروژه مطابق با معیارهای جهانی تأکید کردند.

Published

on

دولت ترکمنستان در نشست ویژه بخش نفت و گاز این کشور، روند پیشرفت پروژه خط لوله گاز ترکمنستان–افغانستان–پاکستان–هند (تاپی) را بررسی کرده و بر تسریع ساخت بخش «سرحدآباد–هرات» مطابق با معیارهای بین‌المللی تأکید کرده است.

براساس خبرنامه منتشرشده از سوی شرکت دولتی «ترکمن‌نفت»، این نشست عملکرد بخش نفت و گاز ترکمنستان در هفت ماه نخست سال ۲۰۲۶ را ارزیابی کرد. در این نشست، مسئولان شرکت‌های ترکمن‌نفت، ترکمن‌گاز، ترکمن‌جیولوجی، شرکت تاپی و شماری از نهادهای وابسته گزارش‌های خود را ارائه کردند.

در این نشست، توجه ویژه‌ای به پیشرفت ساخت بخش اصلی خط لوله تاپی از مسیر سرحدآباد تا هرات معطوف شد و مقام‌های ترکمنستان بر ادامه اجرای این پروژه مطابق با معیارهای جهانی تأکید کردند.

شرکت‌کنندگان همچنین درباره گسترش اکتشافات زمین‌شناسی، حفاری چاه‌های جدید، افزایش تولید نفت و گاز طبیعی و بهبود کیفیت منابع استخراج‌شده گفتگو کردند.

پروژه تاپی یک خط لوله حدود یک‌هزار و ۸۰۰ کیلومتری انتقال گاز طبیعی است که قرار است سالانه تا ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز را از میدان گازی «گالکینیش» ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند انتقال دهد. عشق‌آباد این پروژه را یکی از مهم‌ترین مسیرهای تنوع‌بخشی به صادرات گاز و تقویت همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای می‌داند.

میدان گازی گالکینیش، که منبع اصلی تأمین گاز پروژه تاپی به شمار می‌رود، از بزرگ‌ترین ذخایر گاز طبیعی جهان است و برآورد می‌شود بیش از ۲۷ تریلیون متر مکعب ذخایر گاز داشته باشد. در ماه اپریل سال جاری نیز شرکت ترکمن‌گاز و شرکت ملی نفت چین مرحله چهارم توسعه این میدان را آغاز کردند که انتظار می‌رود سالانه ۱۰ میلیارد متر مکعب به ظرفیت تولید گاز تجاری آن بیفزاید.

در همین حال، مرکز مطالعات علمی و امور بین‌الملل بلفر وابسته به دانشگاه هاروارد در تحلیلی اعلام کرده است که پروژه تاپی بار دیگر به‌عنوان یکی از محورهای مهم همکاری‌های انرژی منطقه‌ای مطرح شده و می‌تواند نقش مهمی در اتصال منابع گاز ترکمنستان به بازارهای جنوب آسیا ایفا کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر اعلای خیبرپختونخوا: کنترول اسلام‌آباد بر خیبرپختونخوا و بلوچستان از دست رفته است

آفریدی در بخش دیگری از سخنانش از سیاست اسلام‌آباد در قبال کشمیر نیز انتقاد کرد و گفت پاکستان سال‌ها کشمیر را بخشی از خود می‌دانست، اما اکنون به روی مردم این منطقه آتش می‌گشاید.

Published

on

وزیر اعلای ایالت خیبرپختونخوا با انتقاد شدید از سیاست‌های امنیتی دولت مرکزی پاکستان، اعلام کرده است که وضعیت امنیتی در ایالت‌های خیبرپختونخوا و بلوچستان از کنترول حکومت خارج شده و مردم این مناطق نباید قربانی سیاست‌های ناکام امنیتی شوند.

سهیل آفریدی در سخنرانی خود گفت که دولت مرکزی نباید به بهای جان شهروندان در پی منافع اقتصادی و سیاسی باشد. او تأکید کرد: «اگر می‌خواهید دالر به‌دست آورید یا در خارج جزیره بخرید، این کار را به قیمت خون مردم خیبرپختونخوا انجام ندهید. مردم ما میدان آزمایش نیستند.»

او با اشاره به افزایش ناامنی در این ایالت‌ها اظهار داشت که بحران امنیتی کنونی نشان می‌دهد سیاست‌های امنیتی اسلام‌آباد نیازمند بازنگری جدی است. به گفته وی، نهادهایی که مسئول تأمین امنیت و دفاع از کشور هستند، به جای انجام وظایف اصلی خود، وارد رقابت‌های سیاسی شده‌اند.

وزیر اعلای خیبرپختونخوا همچنین مدعی شد که دولت پاکستان پیش‌تر به‌گونه عمدی زمینه بی‌ثباتی را در خیبرپختونخوا و بلوچستان فراهم کرده و اکنون کنترول هر دو ایالت را از دست داده است.

آفریدی در بخش دیگری از سخنانش از سیاست اسلام‌آباد در قبال کشمیر نیز انتقاد کرد و گفت پاکستان سال‌ها کشمیر را بخشی از خود می‌دانست، اما اکنون به روی مردم این منطقه آتش می‌گشاید.

وی افزود: «اگر استفاده از تفنگ می‌توانست مشکلات را حل کند، پس از ۲۲ سال در خیبرپختونخوا صلح برقرار می‌شد. همچنین اگر تکیه بر زور در ۷۸ سال گذشته راه‌حل بود، امروز مقام‌های پاکستانی از بحران و احتمال فروپاشی نظام سخن نمی‌گفتند.»

اظهارات وزیر اعلای خیبرپختونخوا در حالی مطرح می‌شود که حملات گروه‌های مسلح و ناامنی در خیبرپختونخوا و بلوچستان طی ماه‌های اخیر افزایش یافته و نگرانی‌ها درباره وضعیت امنیتی پاکستان را تشدید کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117